Read the Official Description

Om Šiaulių Valstybinė Kolegija (Šiauliai State College)

Šiaulių Valstybinė Kolegija (Šiauliai State College) bildades efter omorganisationen av två Šiauliai högre skolor (medicinska och tekniska), hade de långa erfarenhet i utbildningsspecialister.

Den Šiaulių Valstybinė Kolegija (Šiauliai State College) fortsätter med traditioner både skolor och organisera sin verksamhet strävar efter följande mål:

 • för att säkerställa tillgängligheten av högre utbildning för alla som önskar och har möjlighet att studera;
 • att förbereda specialister med hög kompetens;
 • att säkerställa kvaliteten på studierna,
 • att skapa ständigt studera samhället och villkoren för dem som uttrycker en önskan att fullända sina kvalifikationer, att fortsätta någonsin varaktiga studier.

Vårt mål är att vara transparent och öppen, att reagera på de ständigt föränderliga krav på arbetsmarknaden, för att tillfredsställa de krav som ungdomar och alla som har en önskan att studera uttrycka dem. Vi skulle vara glada att kunna kommunicera och samarbeta med er.

Vision

Šiaulių Valstybinė Kolegija (Šiauliai State College) är en intellektuell organisation, som är en ledande stat högskola i norra regionen Litauen, är det konkurrenskraftiga och erkända i Litauen och Europa; förändras snabbare än förändringarna i sin omgivning hända, se till att utbudet av potentiella utbildningar och hög kvalitet på de studier samt samstämmighet mellan kunskap och praktiska färdigheter, utveckla sociala partnerskap, skapar en motiverande akademisk miljö och bildar gemensamma mänskliga värden.

Mission

 • Att göra det möjligt att förvärva Professional kandidatexamen och yrkeskvalifikationer som bygger på vetenskaplig tillämpad forskning, för att säkerställa kvaliteten på studierna och studieprocessen i enlighet med EU: s normer.
 • Att på ett flexibelt och snabbt reagera på förändringar på arbetsmarknaden, för att utbilda kvalificerad personal, för att utföra omskolning, fortbildning, att utveckla samhället öppet för utbildning, kultur och kunskap.
 • Att träna en kreativ, välutbildad, värdigt, etiskt ansvarsfullt, medborgerligt, oberoende och företagande personlighet.

Det förflutna...

Historien om Šiauliai högre läkarutbildningen började den 1 juli 1946 16 MK Ciurlionis gata i utkanten av Šiauliai. Sjuksköterskornas läkarutbildningen fastställdes vid den tidpunkten. 1991 Medical School ändrades till högre Medical School och den 1 september 2002 blev Fakulteten för Hälsa och sjukvård i Šiaulių Valstybinė Kolegija (Šiauliai State College).

Šiauliai Högre Tekniska skolan började sin historia när Šiauliai agrozootechnical School grundades 1959. År 1961 blev det Šiauliai polytekniska skolan och sedan 1991 har skolan fungerat som Šiauliai Högre tekniska skolan. Den 1 september blev 2002 Šiauliai högre teknisk School fakulteten för Business and Technologies i Šiaulių Valstybinė Kolegija (Šiauliai State College).

Nuet...

Šiaulių Valstybinė Kolegija (Šiauliai State College) grundades 2002 är en högre icke-universitetsskola. Det är den enda statliga högskolan i norra Litauen. Över 2300 studenter läser vid universitetet och över 260 lärare arbetar där. Både elever och lärare deltar ständigt i olika seminarier, konferenser, organisera och genomföra olika internationella och yrkes projekt genomföra tillämpad forskning, har sin utbildning praktik i företag av arbetsmarknadens parter eller fortsätta sina studier vid universitet. Under 2007/2008 de College karies outnineteen icke-högskoleutbildningar är fakulteterna of Health Care och Business och teknik fungerar.

Den Šiaulių Valstybinė Kolegija (Šiauliai State College) samarbetar med universiteten i Litauen College följer av kvalitetsstyrningssystemet som överensstämmer med LST ISO 9001: 2008 standart, som integrerar en del av den europeiska stiftelsen för kvalitetsstyrning Excellence Model (EFQM) principer.

Grundläggande fakta om Litauen och Šiauliai

Litauen är det land, som ligger i den västra delen av det europeiska Plain East, vid stranden av Östersjön. Ange namn - Litauen.

Officiellt språk: Litauisk. Det är ett indo - europeiska, icke - slaviskt och icke - germanska språk.

Huvudstaden: Vilnius. Större städer - Vilnius, Kaunas, Klaipeda, Siauliai, Panevėžys.

Bakgrund: Oberoende mellan de två världskrigen, var Litauen annekterades av Sovjetunionen 1940. I mars 1990 blev Litauen det första av de sovjetiska republikerna att deklarera sin självständighet.

Regering: Verkställande organ: statschef - president, regeringschef - Premier. Lagstiftande grenen: enkammarlantdag eller Seimas. Seimas består av 141 Seimas medlemmar, företrädare för människor, som väljs direkt eller genom sluten omröstning för fyra - år.

Nationell valuta: Euro

Befolkning: 3.378.600 (2007). Etniska grupper - litauer 83,45%, ryssar 6,31%, polska 6,74%, vitryssar 1,23%, ukrainare 0,65%, övriga 1,62%.

Major religion: Romerska katoliker.

Neighbour staterna: Gräns ​​i norr med Lettland, östra gränsen till Vitryssland, South gränsen till Polen, Southwest gräns med Ryssland.

Litauen är i centraleuropeisk tid: GMT + 2 timmar på vintern, GMT + 1 timme under sommaren.

Šiauliai

Šiauliai ligger i den norra delen av Litauen. Det nämndes först i krönikorna på 22 September 1236. Livländska ordens förstördes i denna kamp (Sun slaget). Vissa hävdar att detta är anledningen till Šiauliai kallas City of Sun. Victory av litauer och deras allierade i denna kamp är en mycket viktig händelse i historien om staten Litauen. Sun Clock Square arrangerades 1986 för att fira 750-årsdagen av denna seger. Vid detta tillfälle Hunter skulpturen byggdes också. Det symboliserar ursprunget till stadens namn. Staden fick sitt namn från soldater och jägare som bodde där.

Hela området av staden är 81.13 kvm. km. Beroende på vilket område Šiauliai är den tredje största stad, beroende på antalet invånare (130.020 invånare) är det fjärde.

Šiauliai är känd för Bubiai Mound 15 km från Šiauliais känd för sin träslott som brändes av korsfararna, Salduve Mound som är i den östra delen av staden. Domantai-Jurgaiciai Mound är en helig plats, dess andra namn är Korskullen.

Staden ibland blomstrade, ibland drabbats av krig, pest, och bränder. Idag är det den största kulturella, industriella och vetenskapliga centrum i norra Litauen.

Programs taught in:
Engelska
Ryska

Skolan erbjuder också:

Kandidatexamen

Šiauliai State College

Mål (s) i en studie program: att utbilda kvalificerade internationella affärs specialister, kapabel att analysera företagsklimatet och processer för att skapa och hantera ... [+]

Om programmet

Namn på undervisningsprogrammet: internationella affärer

Studieområde: Samhällsvetenskap

Studieområde: Affärsadministration

Studienivå: programmet 6

Typ av studie: Högskolestudier

Utbildningsbevis: Professionell Bachelor of International Business

Certifikat tilldelas: Professional Bachelor diplom

Minimal utbildning för antagning: SEKUNDÄR

Allmän beskrivning:

Mål (s) i ett studieprogram:

Att träna kvalificerade internationella affärsspecialister, kapabel att analysera företagsklimatet och processer för att skapa och hantera ett företag, att genomföra internationella affärsprojekt, att kommunicera och förhandla på främmande språk genom att fokusera på den föränderliga internationella affärsmiljön, konsumenternas behov och företagets mål av tillämpa de senaste vetenskapliga rönen och socialt ansvarsfulla affärsprinciper i nationella och internationella marknader.... [-]

Litauen Šiauliai
Array
(
  [0] => Array
    (
      [type] => country
      [title] => Litauen
    )

  [1] => Array
    (
      [type] => region
      [title] => Šiauliai
    )

)
1
September 2019
Full-time
Part-time
Campusstudier

Läs mer på svenska

Šiauliai State College

Location address
Aušros ev. 40, Šiauliai LT-76241
Šiauliai, Šiauliai County, LT