Läs den officiella beskrivningen

Eötvös Loránd University (ELTE) - när det gäller student- och personalnummer, utbildning och forskningens kvalitet och dess internationella relationer - är en prestigefylld institution för offentlig högskoleutbildning i Ungern, som kontinuerligt drivs sedan starten 1635. Som en topprankad forskningsuniversitetet i Ungern är det det mest populära högskolan bland sökande samt alma mater av fem nobelpristagare och ledande figurer inom teknik, offentlig politik och kultur i Ungern. ELTE har utbrett internationella relationer. Den har bilaterala avtal för samarbete och utbyte med cirka 600 institutioner för högre utbildning. Det är en aktiv medlem i prestigefyllda internationella universitetsnätverk och involverade i gemensamma examensprogram. För närvarande studerar 29 000 studenter på åtta fakulteter vid ELTE med cirka 3000 internationella studenter från över 100 länder. ELTE erbjuder 45 kandidatexamen, 101 magisterprogram, 295 odelade lärarutbildning, stora parningar och över 60 gradskurser på utländska språk (främst engelska) till internationella studenter. ELTE är Ungerns största vetenskapliga etablering med 16 doktorandskolor och 126 doktorandprogram.

Annie Spratt / Unsplash

Fakta om ELTE

 • Bästa universitetet i Ungern baserat på föreläsare och studentkvalitet
 • Det ligger högst upp på ungerska universitetets rankningar sammanställda av 15-25-åringar
 • Marknadsundersökningar visar att det är ett av de mest populära ungerska varumärkena
 • Högsta rankade ungerska universitetet i ARWU: s globala universitets ranking
 • Den enda ungerska etableringen bland de 200 största europeiska universiteten i rankningarna som sammanställts av universitetet i Leiden
 • ELTE erbjuder det bredaste utbudet av högre utbildning i Ungern
  • 8 fakulteter
  • 38 kandidatexamen
  • 96 masterprogram
  • 80 kombinerade grundutbildningsprogram
  • 8 lärarutbildningsskolor och daghem, 3 nationellt kända lärarutbildningsskolor
  • 13 162 kurser
  • 64 språk vid Humanistiska fakulteten
  • Mer än 50 främmande språkprogram
 • Ungerns största vetenskapliga etablering
 • 73 akademiska lärare (20% av alla ungerska akademiker)
 • 16 Ph.D. skolor, 118 Ph.D. program
 • 5 högskolor
 • Ungerns mest populära universitet
 • 28 400 studenter
 • 20% av alla kandidater ansökte om tillträde till ELTE 2015
 • Enligt 86% av våra studenter ger ELTE de bästa kurser inom sina respektive områden i landet

Internationella relationer

Eleverna på ELTE kommer från mer än 70 olika länder.

Som en betrodd partner till 450 högskolor och en aktiv medlem av 9 prestigefyllda internationella universitetsorganisationer har vi starka förbindelser över hela världen.

Rörlighet

Med hjälp av våra utmärkta program som Erasmus, CEEPUS, EEA och Norway Grants, Campus Hungary och bilaterala samarbeten, går mer än 1000 av våra studenter utomlands eller kommer från utlandet varje år.

Att lära av det bästa

ELTE spelar regelbundet värd för ett antal internationella konferenser och lägger särskild vikt vid att inbjuda ledande forskare på olika områden till intensiva workshops och föreläsningsserier.

Gemensamma program

EIT ICT Labs Masterprogrammet och masterprogrammet i historia vid Atelier-avdelningen för Humanistiska fakulteten (det första Erasmus Mundus-programmet samordnat av ett ungerskt universitet) är två utmärkta exempel på våra program som erbjuder certifieringar i samarbete med de bästa europeiska universiteten.

Interinstitutionellt centrum för franska studier

Baserat på det franska-ungerska bilaterala avtalet är det centrala målet för Centre Interuniversitaire d'Études Francaise (CIEF) att stödja utbildningen av franska språket samt fransk litteratur och kultur. Dess bibliotek med pedagogiskt metodmaterial är unikt i Ungern.

EIT ICT Labs

Denna MA och Ph.D. Programmet inom informations- och kommunikationsteknik bygger på samarbete mellan europeiska universitet och företag och har Budapest som enda bas i de central- och östeuropeiska regionerna. ELTE är ledare för Budapest Associate Partner Group.

Sommaruniversiteter

ELTE Ungerska sommaruniversitetet i Karpaterna Basin erbjuder ungdomar av ungerska minoriteter i grannländerna möjlighet att expandera sin vetenskapliga kunskap inom ett specifikt område inom sina respektive områden: det populära programmet har mer än 150 deltagare varje år. ELTE erbjuder många andra kurser, som ELTE Summer University of Hungarian Language and Culture, hälsokommunikationsbedömning, Heidelberg University - ELTE Joint Summer University Program.

Programmen undervisas på:
 • Engelska

Skolan erbjuder också:

BA

Eötvös Loránd University

Programmet erbjuds av skolan för engelska och amerikanska studier. Programmet kan genomföras antingen som ett större eller ett mindre program, det senare är endast tillgä ... [+]

Programmet erbjuds av skolan för engelska och amerikanska studier. Programmet kan genomföras antingen som ett större eller ett mindre program, det senare är endast tillgängligt för studenter som studerar i andra stora program på ELTE. Studenter som tar programmet som en major välja antingen engelska eller amerikanska spåret i slutet av första termen. Det treåriga programmet ger inte undervisningskvalifikationer.

Programstyrka

Studenter på engelskspråket inom BA-programmet engelska och amerikanska studier erbjuds en chans att bekanta sig med grunden för litterär och språklig analys, den brittiska och amerikanska politiska kulturen, språkutveckling, akademisk argumentation och uppsatsskrivning, samt typografi i den första fasen av sina studier. Detta följs av en serie seminarier och föreläsningar som syftar till att utveckla elevernas kompetens att använda engelska som språk för global kommunikation, akademisk skrivning och vardaglig muntlig argumentation i en vetenskaplig och affärsmiljö. Studenterna kommer således att uppnå grunden för akademisk forskning, utvärdering och kritiskt tänkande i engelsk litteratur, brittisk och amerikansk socio-politisk historia, och utveckla en förståelse för de språkliga nivåerna för beskrivning och analys av engelska (fonologi, syntax och språkets grunder) historia).... [-]

Ungern District V. Szombathely budapest
September 2020
Engelska
Heltid
3 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Eötvös Loránd University

Vår kandidatexamen i internationella relationer erbjuder studenter möjlighet att utveckla specialkunskaper inom internationell politik, säkerhetsstudier, EU-politik, etni ... [+]

Vår kandidatexamen i internationella relationer erbjuder studenter möjlighet att utveckla specialkunskaper inom internationell politik, säkerhetsstudier, EU-politik, etnisk konflikt, global rättvisa och mänskliga rättigheter. Det gör att de kan förstå och analysera komplex politisk och social dynamik som går utöver statsgränser och kulturella gränser. Programmets struktur ger möjlighet för studenter - efter introduktionskurser under det första året - att välja mellan ett stort antal valfria seminarier.

Programstyrka

Utöver att ge eleverna grunden i historia och teori lär BA i internationella studier framtida akademiker om internationell politik, Europeiska unionen och utrusta dem med praktisk kunskap som kan användas i nästan alla länder runt om i världen.... [-]

Ungern District V. Szombathely budapest
September 2020
Engelska
Heltid
3 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Eötvös Loránd University

De främsta målen för det internationella företagsekonomiprogrammet vid Eötvös Loránd University är att bekanta sig med de utmanande problemen med internationella ekonomis ... [+]

De främsta målen för det internationella företagsekonomiprogrammet vid Eötvös Loránd University är att bekanta sig med de utmanande problemen med internationella ekonomiska processer både på makro- och mikronivå och att lära känna den europeiska affärsmiljön för att kunna prestera framgångsrikt i en multinationell affärsmiljö.

Detta program rekommenderas för sökande som är angelägna om att bli specialister inom ekonomi och är öppna för multikulturella affärsmiljöer.

Detta program gör det möjligt för studenter att bli experter på internationella marknadsprocesser, EU: s funktion och globaliseringens ekonomiska, politiska och kulturella effekter.

Programstyrka... [-]
Ungern District V. Szombathely budapest
September 2020
Engelska
Heltid
7 terminer
Campusstudier
Läs mer på svenska
Eötvös Loránd University

Målet med detta program är att utbilda yrkesverksamma inom teoretiska grunder och psykologiska metoder och att ge en inblick i tillämpade grenar inom dess discipliner, så ... [+]

Målet med detta program är att utbilda yrkesverksamma inom teoretiska grunder och psykologiska metoder och att ge en inblick i tillämpade grenar inom dess discipliner, såsom att ha färdigheter och tekniker som kan användas för att mäta, utforska och utveckla individer, grupper eller organisationer genom experiment. Studenterna får en integrerad kunskap om utbildning, kommunikation, socialisering, lärande och mänsklig utveckling. Det syftar också till att tillhandahålla modern kunskap och verklig känsla av yrke som stödjer vidareutbildning i all psykologi MA.

Programstyrka

Den utländska språkkvalificeringen av ELTE har en lång historia som härrör från de internationellt kända verkstäderna och lärarna som också erkänns internationellt. Programmet finns sedan 1991. Under dessa år välkomnade institutet 50-60 studenter per år från ett stort antal utländska länder. Studenten mellan lärare och lärare stöder en tutorial-liknande atmosfär som kan öka kommunikations- och vägledningseffektivitet bland eleverna och deras lärare. När det gäller antalet anställda och studenter är den professionella beredskapen, den administrativa förmågan och infrastrukturförhållandena för institutet, fakulteten för utbildning och psykologi vid ELTE det bästa institutet för psykologi i Ungern.... [-]

Ungern District V. Szombathely budapest
September 2020
Engelska
Heltid
3 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Eötvös Loránd University

Målet med detta program är att utbilda professionella sociologer på kandidatnivå. Framgångsrika utexaminerade av programmet borde ha en gedigen förståelse för sociologins ... [+]

Målet med detta program är att utbilda professionella sociologer på kandidatnivå. Framgångsrika utexaminerade av programmet borde ha en gedigen förståelse för sociologins begrepp och principer och ha behärskat sina metoder på lämplig nivå, och de borde kunna identifiera och tolka sociala problem meningsfullt. Utöver de traditionella föreläsningarna och seminarierna är programmet baserat på projektbaserade undervisningsmetoder och omfattar en termin av intensivt projektarbete.

Detta program rekommenderas till sökande som är intresserade av att förstå den sociala världen: hur roller och normer organiserar samarbete, varför uppstår konflikter och hur kan de hanteras på mikro- och makronivå, hur påverkar den nya tekniken vår vardag? Programmet riktar sig till dem som vill utveckla sina kommunikations-, samarbets- och presentationsfärdigheter. De som vill fördjupa sin kunskap inom ett specifikt underområde kan välja mellan våra specialiseringar som dataanalys eller kriminologi. Specialiseringar består av klasser inom samma område och deras slutförande ger studenterna en extra certifiering.... [-]

Ungern District V. Szombathely budapest
September 2020
Engelska
Heltid
3 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Eötvös Loránd University

Vårt program erbjuder rigorös utbildning i metoder och huvudämnen i ekonomi. På grundval av läroplanerna för de bästa amerikanska och europeiska programmen och med hjälp ... [+]

Vårt program erbjuder rigorös utbildning i metoder och huvudämnen i ekonomi. På grundval av läroplanerna för de bästa amerikanska och europeiska programmen och med hjälp av aktuella läroböcker har vår lärare byggt upp en noggrant utformad och sammanlänken uppsättning krävande kurser med ett mål i åtanke: att vända varje elev, beredd att sätta in nödvändigt arbete till en fulländad ung professionell som kan arbeta som analytiker eller som tjänsteman för statliga myndigheter, som kan fortsätta sina studier på MA-nivå för att bli forskare eller professor eller som kan använda sin kompetens och kompetens inom något annat fält från journalistik till företag till dataanalys.... [-]

Ungern District V. Szombathely budapest
September 2020
Engelska
Heltid
3 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Eötvös Loránd University

Syftet med det ungerska BA-programmet är att ge studenterna en professionell ungerska nivå i språk och litteratur. Programmet erbjuder språkutbildning baserad på ungerska ... [+]

Syftet med det ungerska BA-programmet är att ge studenterna en professionell ungerska nivå i språk och litteratur. Programmet erbjuder språkutbildning baserad på ungerska erfarenheter som utländska språkavdelningen vid Eötvös Loránd University och betonar också vikten av litterära och kulturella studier. Östeuropa och östeuropa är i stånd att bli centrala aktörer i kulturella och ekonomiska förbindelser mellan Asien och Europa.

Detta kan ses som en utvecklande trend som kommer att växa under de kommande åren. Budapest, som Ungerns huvudstad, är ett av naven i regionen och centrum för den ungerska kulturen. Studenter på ungerska BA-programmet är specialiserade på ungerska som främmande språk.... [-]

Ungern District V. Szombathely budapest
September 2020
Engelska
Heltid
3 år
Campusstudier
Läs mer på svenska

BSc

Eötvös Loránd University

Målet är att utbilda datavetare med en professionell kunskap baserad på en solid solid teoretisk bakgrundskunskap. De har färdigheter att delta i mjukvaruutveckling, i at ... [+]

Målet är att utbilda datavetare med en professionell kunskap baserad på solid teoretisk bakgrundskunskap. De har färdigheter att delta i mjukvaruutveckling, i att utveckla informationssystem och systemhantering inom olika områden. Datavetare fungerar ofta som medlar mellan kunderna hos informationssystem och producenter. På detta sätt syntetiserar jobbet som datavetare den konstruktiva aktiviteten hos ingenjörer med den allmänna problemlösningsinställningen hos matematiker medan de deltar i team med storskaliga projekt.

Programmet ger studenterna en bred utbildning i datavetenskap och programvaruteknik i kombination med specialiserat arbete inom dator- och informationsbearbetningstekniker, programmeringsspråk, datastrukturer, informationshämtning, operativsystem, kompilerdesign, etc. Studenter lär sig teorin såväl som metoder och tekniker för utveckling och implementering av datorsystem. De mer praktiska programmeringskurserna stöds av flera kurser i ren och tillämpad matematik och teoretiska datavetenskapskurser genom hela läroplanen.... [-]

Ungern District V. Szombathely budapest
September 2020
Engelska
Heltid
3 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Eötvös Loránd University

Målet med detta program är att utbilda maskiningenjörer med professionell kunskap baserad på en solid teoretisk och industriell bakgrund. Som utgång från programmet komme ... [+]

Målet med detta program är att utbilda maskiningenjörer med professionell kunskap baserad på en solid teoretisk och industriell bakgrund. Som utgång från programmet kommer forskaringenjörerna ha färdigheter att delta i design och tillverkning av kompletta maskiner eller maskinelement, använda Computer-Aided Engineering (CAE) -verktyg, driva och utveckla kompletta produktionskedjor inom olika tekniska områden. Maskiningenjörer måste ha en allmän problemlösande inställning samtidigt som de måste kunna delta i team av stora projekt.

Detta program rekommenderas till sökande som är intresserade av modern produktion och tillverkningsteknik inklusive industrins 4,0 applikationer.... [-]

Ungern District V. Szombathely budapest
September 2020
Engelska
Heltid
7 terminer
Campusstudier
Läs mer på svenska

Kandidatexamen

Eötvös Loránd University

Kindergarten Educator Training erbjuder utbildning av framtida yrkesverksamma som har teoretiskt baserad kunskap, färdigheter och kompetenser inom pedagogik för att slutf ... [+]

Kindergarten Educator Training erbjuder utbildning av framtida yrkesverksamma som har teoretiskt baserad kunskap, färdigheter och kompetenser inom pedagogik för att slutföra uppgifterna för förskoleutbildningen. Målet är att utbilda experter som är kapabla och dedikerade till att utbilda 3-6-åriga barn, efter att ha förvärvat djupgående teoretisk kunskap, kompetens och färdigheter.

Utbildningsuppgiften är utbyggnad och förnyelse av deltagarnas kunskaper, metodologiska former för tillämpning av praktiska färdigheter inom områdena tolkning av integrerade förskolans aktiviteter, komplex och differentierad planering, organisation och ledning. Genom metodkulturen och med medveten, psykologisk, pedagogiskt och metodiskt lämplig planering av den åldersspecifika aktivitetsstrukturen kommer kursen att ge studenterna optimala förutsättningar för barns utveckling.... [-]

Ungern District V. Szombathely budapest
September 2020
Engelska
Heltid
3 år
Campusstudier
Läs mer på svenska

Meet ELTE - English version