Zaytuna College

Inledning

Läs den officiella beskrivningen

2009 grundades Zaytuna College i Berkeley, Kalifornien, med ett uppdrag som krävde grundstödning av studenter i den islamiska vetenskapliga traditionen samt i de kulturella strömmar och kritiska idéer som formade det moderna samhället. Summer Arabic Intensive, ett bostadspråksprogram, var det första akademiska erbjudandet, och grundutbildningen välkomnade sin första nyårskurs hösten 2010. I mars 2015 fick Zaytuna ackreditering från Western Association of Schools and Colleges och blev den första ackrediterade muslimen. college i USA.

Sommaren 2015 slutförde Zaytuna sin flytt till grannskapet Holy Hill, ett akademiskt samhälle med flera tro i Berkeley, Kalifornien, där kollegiet äger tre byggnader, gemensamt kända som lägre campus.

Zaytunas lägre campus ligger intill ett av världens främsta forskningsuniversitet, University of California, Berkeley. Holy Hill är också hem för Graduate Theological Union (GTU), det största konsortiet av seminarier och akademiska centra för studier av religion i nationen.

Denna gemenskap ger Zaytunas studenter och lärare en oöverträffad möjlighet att engagera sig inom och utanför klassrummet med utbildningsgemenskaper från olika trostraditioner.

Platser

Berkeley

Address
Le Conte Avenue,2401
94709 Berkeley, kalifornien, Amerikas förenta stater

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium