Wright State University

Inledning

Läs den officiella beskrivningen

Om oss

Wright State University är ett nationellt offentligt universitet i Dayton, Ohio med mer än 15 000 studenter inklusive nästan 1000 internationella studenter från över 60 länder. Universitetet erbjuder 295-graders program och består av åtta högskolor, tre skolor och ett grencampus i Celina, Ohio. Wright State University heter namnet Wright-bröderna, erbjuder en exceptionell, prisvärd utbildning i det amerikanska hjärtlandet.

Vilka vi är

Uppdrag

Vi förvandlar våra studerandes liv och samhällen vi tjänar.

Vi ska:

 • Bygg en solid grund för studenternas framgång på alla nivåer genom innovativa program av hög kvalitet;
 • Bedriva vetenskaplig forskning och kreativa insatser som påverkar livskvaliteten;
 • Engagera sig i meningsfull samhällstjänst;
 • Driva den ekonomiska vitaliseringen av vår region och vår stat och ge alla våra studenter, fakulteter, personal och studenter möjlighet att utvecklas professionellt, intellektuellt och personligen.

Syn

Wright State University , inspirerad av bröderna Wrights kreativa anda, kommer att vara Ohio mest inlärningscentrerade och innovativa universitet, känt och beundrat för vår inkluderande kultur som respekterar det unika värdet av vart och ett av våra studenter, lärare, personal och alumner och för den positiva transformativa påverkan vi har på våra studerandes liv och samhällen vi tjänar.

värden

Wright State University värderingar

 • Människor: Framgång, mångfald
 • Lärande: Discovery, innovation, stipendium
 • Partnerskap: Regionalt, entreprenörskap, globalt
 • Förhållanden: Kollegial, professionell, etisk
 • Hållbarhet: Social rättvisa, ekonomisk möjlighet, miljöskydd
 • Stewardship: Fiscal, intellektuell

Om vår region

Dayton-regionen är känt som korsningen av innovation, men det är mycket mer.

Dayton är beläget i Miami-dalen i sydvästra Ohio, och är en medelstor stad omgiven av ett varierat storstadsområde med nästan en miljon invånare. Dayton rankades nr 2 på Livabilitys lista över de bästa prisvärda platserna att leva. "Den verkliga affären som kommer från att bo i Dayton är den höga livskvaliteten som boende bor," säger Livability.com. "Dayton erbjuder ett rikt utbud av saker att göra, från utomhusaktiviteter som kanot och skridskoåkning till kulturella bekvämligheter, som Dayton Philharmonic Orchestra och Benjamin och Marian Schuster Performing Arts Center."

En av de bästa

 • "Bästa ställen att leva" - US News and World Report
 • "Amerikas mest prisvärda städer" - Forbes
 • "Topp 10 städer för karriärmöjligheter" - SmartAsset
 • "Topp 10 mest konstnärliga medelstora städer" - Gogobot
 • "De 25 bästa städerna 2017" - Utanför
 • "Dessa amerikanska städer har de flesta gröna utrymmen" - National Geographic

Historia

Miami Valley har en lång historia av innovation. I början av 1900-talet blev Dayton uppfinningens huvudstad i USA, med de flesta patent per capita. Som flygplatsens födelseort är Dayton hem för National Museum of United States Air Force-det äldsta och största militära luftfartsmuseet i världen och Ohios nummer 1 turistattraktion - och ett av landets främsta flygshow. Stadens andra inflytelserika uppfinningar inkluderar kassaregisteret, självstartande tändning för bilar, popupdrinkburken, den elektriska rullstolen, stegladden och parkeringsmätaren. Besökare kan utforska denna rika historia och se den ursprungliga 1905 Wright Flyer III, en stor samling kassaregister och andra ädelstenar av lokalhistoria på Carillon Historical Park.

Fine och Performing Arts

Regionens konstscene är mer levande än i många större städer. Benjamin

The Great Outdoors

Miami Valley är en utmärkt plats för utomhus äventyrare. Området har sju MetroParks, liksom mer än 35.000 hektar parker, naturreservat och en populär flodkorridor längs Great Miami River. Bikers kan utforska mer än 330 miles av stigar, med mer att komma genom rails-to-trails initiativ. Landsbygden Greene County erbjuder vandring i Clifton Gorge State Nature Preserve, Glen Helen Nature Preserve, camping och vandring i John Bryan State Park och kanotpaddling längs Little Miami River, Ohios första ström som kallas National National River.

sporter

Sportentusiaster är glada att ringa till Raider Country home. Med Wright State NCAA DI sportprogram och professionella lag i Columbus och Cincinnati, ger regionen gott om möjligheter till sportfans. NCAA inkluderar Dayton i sin lista över Nine Great Basket Towns. Varje år börjar NCAA-turneringen i Dayton, platsen för de första fyra spelen som trimar fältet till en 64-grupps fäste. Dayton Dragons baseball laget namngavs en av de "Top Ten hetaste biljetterna i sport" av Sports Illustrated magazine.

Shopping och mat

Områdets största köpcentrum, Mall at Fairfield Commons, ligger nära Wright State's campus. Greene-ett 72 hektar stort centrum med gågata, butiker och restauranger är bara 15 minuter bort. Unika restauranger och butiker är en del av Daytons historiska Oregon-distrikt. Regionen "hoppar" med mer än ett dussin mikrobryggerier, och New York Times heter The Pine Club steakhouse en av världens tio största traditionella matsalar.

Weekendresor

Miamadalens främsta läge nära korsningen mellan Interstate 70 och Interstate 75 gör det enkelt att besöka större städer som Cincinnati, Columbus och Indianapolis. Midwestens största nöjespark och vattenpark, Kings Island, ligger bara 35 miles söder om Dayton. Världsklassa museer, inomhus och utomhus konserthus, flodbåt kryssningar, prisbelönta djurparker och professionella sportlag är alla inom en timmes bilresa.

Raider Country

Raider Country är den angränsande 16-länsregionen i västra Ohio förankrad av Wright State University två campus. Även hem till Wright-Patterson Air Force Base är regionen känd för sina styrkor inom informationsteknik, flygforskning och utveckling, avancerad materialteknik och hälso- och människa. Raider Country har gourmetrestauranger, eklektiska affärer, gröna utrymmen och utmärkta skolor.

Platser

Dayton

Address
Colonel Glenn Highway,3640
45435 Dayton, Ohio, Amerikas förenta stater

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium