University of Nevada, Reno

Inledning

Läs den officiella beskrivningen

University of Nevada, var Reno grundades år 1874 som staten University of Nevada i Elko, Nev., Ca 300 miles nordost om sin nuvarande campus i Reno. Webbplatsen för universitetet förberedande skola i östra Nevada (där inga statliga institutioner hade tidigare varit placerad) visat sig vara opraktiskt, eftersom nästan hälften av statens invånare bodde i Reno-Carson City. År 1885 godkände lagstiftaren flytten av universitetet från Elko till Reno. Morrill Hall, byggda på en bluff med utsikt över downtown, var den första strukturen bygger på en 10-acre campus. Hallen, uppkallad efter amerikanska senatorn Justin S. Morrill of Vermont, författare till 1862 Land-Grant College lagen som ledde till utvecklingen av University of Nevada, Reno och liknande institutioner, var en engångs byggnad universitetshuset presidentens och registrar kontor, klassrum, ett bibliotek, museum och uppehållsrum för groundskeeper.

År 1891, 17 år efter starten, presenterade universitetet sina första diplom till en avgångsklass av tre som ingår Frank Norcross, en framtid US District Court Judge, Nevada justitierådet och ledamot i Nevada lagstiftande församling.

Vid den tiden, de rika "Bonanza" dagar av silver och guldbrytning på Comstock Lode, 23 miles sydost om Reno i Virginia City, var borta. Staten var i ekonomisk nedgång och dess första universitet kämpat för att bygga inskrivning och resning.

Mackay Inflytande

Familjen av John Mackay, en irländsk invandrare som hjälpte direkt utvinning av mer än 100 miljoner dollar i malm från två gruvor Virginia City i mitten av 1870-talet, spelade en viktig roll i att hjälpa campus växa. Från 1907 till 1936, Mackay arvingar testamenterade universitetet mer än 1,5 miljoner euro för Mackay School of Mines byggnad, en fotbollsplan storlek fyrhörning modellerad efter Thomas Jefferson vid University of Virginia, en idrottsplats, markförvärv och Mackay Science Hall. En 7-fot, 8-tums staty av Mackay, skapad av Gutzon Borglum, som senare snidade Mount Rushmore, har stått på den norra änden av Quad sedan 1908. Den alm kantade Quad och universitetets ursprungliga kärna campus, med en notering på det nationella registret över historiska platser sedan 1987, anses vara en amerikansk kulturell resurs.

Etablera dess namn

University tjänstemän gjort framsteg i att förbättra campus står som en liten, 1.000-elev offentliga college i glest befolkade västra av 1920-talet och 30-talet. Bland de anmärkningsvärda tidiga fakulteten var James Church, vars Sierra snö undersökningar pionjärer vetenskapen om prognoser säsongs vattenförsörjning; kemisk forskare Maxwell Adams, som upptäckte användningsområden för oljor i malört och kanin borste på den västra öknen; och Mackay School of Mines geolog-seismologist Vincent Gianella, namne för kvicksilver mineral, gianellaite.

Genom 1940-talet, Hollywood filmproducenter, lockade av universitetets vinrankor, Ivy-League-liknande tegelbyggnader och idyllisk Manzanita Lake, använde campus som en inställning för populära filmer, däribland "Mr Belvedere Goes to College," med Shirley Temple; "Andy Hardys Blond Trouble" med Mickey Rooney; och "Mamma är en Freshman" med Van Johnson.

Dramatisk förändring

Genom 1958, med 2.000 studenter deltar klasser, institutionen var på gränsen till dramatisk förändring. Nya lärarhögskolor och företag var i sina första år. Studenten kroppen, som inte hade en studentcentrum byggnad under de första 70 åren av universitetets tenure i Reno, äntligen hade ett högkvarter med öppnandet av Jot Travis studentkår. Denna förening ersattes i november 2007 av Joe Crowley studentkår, en av de mest transformational byggnader som någonsin byggts på campus. Detta 167.000 kvadratmeter, "grön" miljövänlig anläggning signalerar en förändring i expansions campus, erbjuder campus och gemenskap en ny centralt beläget "dörren" till universitetet från Virginia Street. Det är uppkallat efter University president Joe Crowley, vars 23-åriga anställning som institutets vd är ett rekord. År 2008, en av landets mest tekniskt avancerade bibliotek, den Mathewson-IGT Kunskapscenter öppnade bredvid Crowley studentkår, ytterligare signalering campus "flytta norrut.

President Charles Armstrong och vice ordförande William Wood stimulerade forskningsprogram på campus 1959 med skapandet av öknen Research Institute (DRI) och dess närstående program för atmosfärfysik, öken biologi, antropologiska studier, datavetenskap och vattenresurser. DRI var en universitet division med fokus på forskning undersöker Nevada resurser torra land. Av 1969 under president N. Edd Miller hade campus doktorandprogram i mer än ett dussin specialiteter, och hade skapat en skola för medicinska vetenskaper.

Under de senaste 35 åren, har universitetet uppfyllt de utmaningar som ledarskap i vad som nu är den snabbast växande tillstånd i landet, med sin inskrivning stiger till mer än 17.000 studenter hösten 2010.

University med siffrorna

 • Beslutad: 1874
 • Plats: Reno, Nevada
 • Motto: Omnia Pro Patria ("Allt för vårt land")
 • Studenter: 18.227 (under hösten 2012)
 • Fakulteten: 912
 • Heltidsanställda lärare som håller högsta grad inom sina områden: 93 procent
 • Examina som erbjuds: Ett omfattande urval av utbildningsprogram på grundnivå, avancerad och forskarnivå.
 • Högskolor och skolor: jordbruk, bioteknik och naturresurser; Affärs; Utbildning; Engineering; Journalistik; Liberal Arts; Medicin; Ta Studenten; och Avdelningen för hälsovetenskap.
 • Maskot: Alphie, vargen; Wolfie jr
 • Smeknamn: Wolf Pack
 • Färger: Silver och blå
 • Ackrediterade av: Northwest kommissionen om Högskolor och universitet (sedan 1938), plus 20 professionellt ackrediterade program.

Platser

Reno

University of Nevada

Address
89557 Reno, Nevada, Amerikas förenta stater
Telefon
+1 (775) 784-6874

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium