Läs den officiella beskrivningen

Om SWOSU

Välkommen till Southwestern Oklahoma State University (SWOSU) - ett universitet som är känt för sina akademiska akademiska program, vänlig atmosfär och ekonomisk kostnad. Beläget i den lilla staden Weatherford, i hjärtat av det västra Oklahoma, erbjuder det en säker och gästvänlig miljö.

SWOSU är hem till 5000 studenter, varav 250 är studenter utanför USA som representerar cirka 35 länder. Studenterna kan slutföra associerade, kandidatexamen, magisterexamen och doktorsexamen vid deltagande i antingen de traditionella klasserna på campus eller delta i distansutbildningsmöjligheter som tillhandahålls genom toppmodern teknik.

SWOSU-uppdrag, värden

värden

SWOSU bekräftade sina värderingar med sina intressenter.

 • Vi värdesätter vår ställning som en premier Oklahoma-institution för högre utbildning som uppfyller statens och regionens behov genom att tillhandahålla tillgängliga, prisvärda, högkvalitativa associerade, kandidatexamen, masters och yrkesutbildningar.
 • Vi är engagerade i höga krav på undervisning, administrativa tjänster, forskning, vetenskaplig och kreativ verksamhet och service till universitetet och samhället.
 • Vår fakultet, personal och administration är engagerade i att främja en säker, hälsosam och mångsidig intellektuell, kulturell och social miljö för studentens framgång.
 • Vi är dedikerade till den ekonomiska stabiliteten och tillväxten i vår region, och vi vårdar vår roll som ett centrum för konst, kultur, vetenskap och teknik.
 • Vi styr våra handlingar med rättvisa, ärlighet och integritet när vi uppfyller våra skyldigheter genom den kloka användningen av de ekonomiska och naturliga resurserna som tilldelats oss.

Syn

Som ett främsta universitet som svarar på en ständigt föränderlig värld, kommer SWOSU att ge en miljö för fakultet, student och examina framgång och offentlig service genom olika element:

 • Innovativa och tillgängliga akademiska program;
 • Studentaktiviteter och möjligheter;
 • Kulturell integration och mångfald;
 • Utökade internationella program, möjligheter för internationella studenter och främjande av global medvetenhet.
 • Gemenskaps-och privat sektor partnerskap som gagnar studenter, fakulteter och personal och samhället.
 • Student- och fakultetsforskning, vetenskaplig och kreativ verksamhet som utökar kunskaper och förbättrar livskvaliteten.
 • Aktiviteter och investeringar som främjar etisk, intellektuell, professionell och personlig tillväxt.
 • Främjande av universitetets och samhällets hälsa och välbefinnande;
 • Engagemang för att främja och upprätthålla teknologier som optimerar universitetsverksamheten och klassrums- och elevdistansutbildning;
 • Förvaltning av våra ekonomiska resurser och etablering av nya vägar för att stödja och bevara kvalitetsprogram. och
 • Utbyggnad av alumni relationer, erkännande, partnerskap och support.

Uppdrag

Uppdraget av Southwestern Oklahoma State University , en medlem av Regional University System of Oklahoma, är att tillhandahålla utbildningsmöjligheter, forskning, akademisk och kreativ verksamhet och service i en säker, tillgänglig, vårdande lärmiljö som möter statens behov och region och bidrar till den pedagogiska, ekonomiska och kulturella miljön. SWOSU ger traditionellt starka studieprogram som leder till olika grader, från associerad till doktorsexamen. Universitetets studieområden, nationellt ackrediterade program, allmänutbildningsplan, service och erfarenhetsinlärning samt deltagande i studentaktiviteter och organisationer ger eleverna möjligheter att erhålla färdigheter, kunskaper och kulturuppskattning som främjar prestation av studenter och alumner.

ESL Center - Språkbolaget

TLC-Weatherford är en hjälpplats till TLC-Edmond som ligger på campus i Southwestern Oklahoma State University (SWOSU). Med oss ​​kommer du att förbättra dina engelska färdigheter och samtidigt skapa bra minnen från USA och dess folk.

Du kommer att studera under lärare som är mycket skickliga för att undervisa engelska till internationella studenter. Du kommer att ha akademiska rådgivare att vägleda dig varje steg på vägen. Vårt samverkande högskolanätverk gör det lättare för dig att komma in i det amerikanska universitetet efter eget val.

Du kommer att växa både kulturellt och akademiskt. Aktiviteter som sponsras av The Language Company är att utforska samhällen och städer där du upplever den amerikanska livsstilen.

Övergripande mål

 • Utveckla och leverera kvalitetsprogram med tydligt kvalificerad personal och leveranssystem som säkerställer kundens och sponsorns tillfredsställelse.
 • Säkra effektiv styrning, ledarskap och kommunikation över hela organisationen.
 • Säkerställa en stark finansiell grund för företaget.
 • Ställ in standarder och säkerställa möjligheter till professionell tillväxt och utveckling för alla anställda.
 • Utveckla och leverera kvalitativa tjänster för att säkerställa klient och sponsorns tillfredsställelse.
 • Säkerställa företagets vitalitet genom kunddiversifiering och finansiell förvaltning.
 • Se till att företagets strategiska aktiviteter och planering överensstämmer med ESL-industristandarderna och driva företagets uppdrag.

Snabba fakta

 • Cirka 5 100 studenter registrerar varje fall på SWOSU campus.
 • SWOSU erbjuder över 100 olika majors och 1000 olika klasser.
 • Vår stolta tradition inkluderar starka akademiska program och kvalitetsfakultet.
 • SWOSU har 14 nationellt ackrediterade akademiska program - det mesta bland Oklahomas regionala universitet.
 • För mer information besök www.swosu.edu
Programmen undervisas på:
 • Engelska

Skolan erbjuder också:

BSc

Southwestern Oklahoma State University

BS biologiska vetenskaper grad förbereder eleverna för att komma in i över hundra olika karriärvägar. Den biovetenskapliga fakulteten är erfarna rådgivare och hjälper dig ... [+]

Översikt

BS biologiska vetenskaper grad förbereder eleverna för att komma in i över hundra olika karriärvägar. Den biovetenskapliga fakulteten är erfarna rådgivare och hjälper dig att välja en väg som bäst passar dig.

Din högskoleutbildning kommer att innebära mer än att ta kurser. Under din strävan efter en biovetenskaplig grad kommer du att få möjlighet att delta i seminarier som levereras av högtalare på olika biologiska frågor, chansen att bedriva forskning på SWOSU eller annan institution eller forskningscenter, chans att delta eller till och med presentera på ett statligt, regionalt, nationellt eller internationellt vetenskapligt möte, eller möjlighet att använda din utbildning i tjänst till universitetet och samhället. Du bör besöka andra områden på denna sida för att få veta mer om den här delen av din utbildning.... [-]

Amerikas förenta stater Weather
September 2020
Engelska
4 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Southwestern Oklahoma State University

En kandidatexamen i datavetenskap eller informationsteknik kan öppna många dörrar i din framtid. Du kan starta din karriär omedelbart eller välja att genomföra en examen ... [+]

Tjäna en BS i datavetenskap eller informationsteknik

En kandidatexamen i datavetenskap eller informationsteknik kan öppna många dörrar i din framtid. Du kan starta din karriär omedelbart eller välja att genomföra en examen i ett antal program. SWOSU: s kandidatexamen i datavetenskap ger följande:

Alternativ i datavetenskap och informationssystemSpeldesignmöjligheterNätverkssäkerhetsutbildningHPC-programmeringForskningsmöjligheter

Lås upp din karriär inom datavetenskap eller IT med en examen från SWOSU. Våra kandidater har gått på att njuta av framgångsrika karriärer hos teknikföretag, myndigheter, energibolag, finansinstitut och tillverkningsföretag.

SWOSUs stränga läroplan bygger på rekommendationer från Association of Computing Machinery och Association of Information Technology Professionals, och läroplanen är erkänd i hela USA.... [-]

Amerikas förenta stater Weather
September 2020
Engelska
4 år
Campusstudier
Läs mer på svenska

Kandidatexamen

Southwestern Oklahoma State University

Institutionen för affärs- och datavetenskap erbjuder studenter yrkesutbildning inom affärs- och datavetenskap som underlättar personlig utveckling för sin framtida karriä ... [+]

Tjäna en examen i företagsekonomi eller datavetenskap på SWOSU

Institutionen för affärs- och datavetenskap erbjuder studenter yrkesutbildning inom affärs- och datavetenskap som underlättar personlig utveckling för sin framtida karriär.

Ansök nuGrader erbjudsBBA i redovisningBBA i entreprenörskapBBA i finansBBA i ledningBBA i marknadsföringBS i datavetenskapMBAMS i ManagementOrganisatorisk ledarskap

Associerad dekan: Dr. Patsy Parker 580.774.3284 Stol: Dr Trisha Wald 580.774.3061 Programchef: Madeline Baugher 580.774.3122

Institutionens fakultet och personal strävar efter att skapa och upprätthålla en professionell attityd och nära arbetsförhållande med studenterna. Förutom den vikt som läggs på högkvalitativ instruktion i klassrummet uppmuntrar fakulteten eleverna att bedriva sig på ett etiskt sätt och utöka sitt lärande utöver klassrummet genom att delta i aktiva företags- eller datavetenskapliga klubbar på campus.... [-]

Amerikas förenta stater Weather
September 2020
Engelska
Campusstudier
Läs mer på svenska
Southwestern Oklahoma State University

Välkommen till Institutionen för ingenjörsteknik vid SWOSU där vi ger våra studenter en bra utbildning för att förbereda dem för tekniska jobb i branschen. ... [+]

Tjäna din ingenjörsteknik på SWOSU

Välkommen till Institutionen för ingenjörsteknik vid SWOSU där vi ger våra studenter en bra utbildning för att förbereda dem för tekniska jobb i branschen.

Ansök nuIngenjörstekniska grader erbjudsKandidatexamen i teknikteknik, med ett alternativ inom tillverkningsteknikKandidatexamen i teknikteknik, med ett alternativ i datortekniksteknikKandidatexamen i teknikteknik, med ett alternativ i miljötekniksteknikKandidatexamen i industriell teknik med alternativ inom elektronikteknik och tillverkningsteknikVarför SWOSU är platsen för teknikteknik

Institutionen för teknikteknik uppmuntrar till praktiskt lärande i våra branschbaserade laboratorier. Vi erbjuder våra studenter möjlighet att arbeta med och analysera många olika material. Våra studenter njuter av att utforma och bygga olika projekt under sin tid på SWOSU.... [-]

Amerikas förenta stater Weather
September 2020
Engelska
Campusstudier
Läs mer på svenska
Southwestern Oklahoma State University

Mångfalden i akademiska bakgrund och erfarenheter från kemifakultetsmedlemmarna och deras engagemang för högkvalitativ utbildning ger Southwestern Oklahoma State Universi ... [+]

Allmän information

Mångfalden i akademiska bakgrund och erfarenheter från kemifakultetsmedlemmarna och deras engagemang för högkvalitativ utbildning ger Southwestern Oklahoma State University kemi stor konkurrensfördel för framgång. Varje specialiseringsområde lärs av en instruktör med doktorsexamen. i det området som organisk kemi, analytisk kemi, oorganisk kemi, biokemi eller fysisk kemi. De små klass- och laboratoriestorlekarna möjliggör omfattande diskussioner och en-till-ett-interaktioner med instruktören. Eleverna har gott om möjligheter att fråga sina instruktörsfrågor.

Laboratorieupplevelse är viktigt för en välberedd kemist. Kemiprogrammet vid SWOSU betonar denna sida av kemisk utbildning genom en mängd olika laboratoriekurser, som varje lärs ut av en doktorand. kemist. Junior och senior studenter som arbetar med antingen BS-grad alternativ välj ett forskningsprojekt under ledning av en kemiprofessor. Detta möjliggör en-till-en instruktion om projekt av nuvarande vetenskapligt intresse. Studenterna får erfarenhet inte bara i traditionell kemiteknik utan kommer också att få möjlighet att driva modern vetenskaplig instrumentering. Utvalda laboratorieexperiment kopplas direkt till datorer för praktisk datainsamling och manipulation.... [-]

Amerikas förenta stater Weather
September 2020
Engelska
Campusstudier
Läs mer på svenska
Southwestern Oklahoma State University

Musikterapiprogrammet grundades 1980. Detta är det enda musikterapiprogrammet i Oklahoma. Studenterna kan bedriva antingen Bachelor of Music in Music Therapy eller Equiva ... [+]

Musikterapi Allmän information

Musikterapiprogrammet grundades 1980. Detta är det enda musikterapiprogrammet i Oklahoma. Studenterna kan bedriva antingen Bachelor of Music in Music Therapy eller Equivalence / Registration in Music Therapy på SWOSU, båda kommer att uppfylla den nödvändiga behörigheten att ta nationell certifieringsexamen för musikterapeuter för godkännande av Music Therapist-Board Certified (MT-BC).

För att slutföra kandidatexamen i musikterapi måste nybörjare och överlämningsstuderande med tangentbord / röst eller instrumentella inriktningar uppfylla kraven i graden i grundutbildning, grundmusik och läroplan för musikterapi.

Likvärdighet / Registrering i musikterapi ger dem som innehar kandidatexamen i (speciellt) musikutbildning möjlighet att uppfylla kraven på musikterapi från American Music Therapy Association.... [-]

Amerikas förenta stater Weather
September 2020
Engelska
Campusstudier
Läs mer på svenska
Southwestern Oklahoma State University

Psykologi är en av de mest populära grundutbildningarna i världen. Detta är förståeligt eftersom en psykologi grad erbjuder studenter möjligheter till personlig tillväxt ... [+]

Tjäna din psykologi grad på SWOSU

Psykologi är en av de mest populära grundutbildningarna i världen. Detta är förståeligt eftersom en psykologi grad erbjuder studenter möjligheter till personlig tillväxt samtidigt som dörrar öppnas till ett antal intressanta och utmanande karriärer. Dessutom ger detta fält studenterna chansen att skräddarsy sina pedagogiska erfarenheter och utbildningsprogram för att fokusera på specifika områden som vädjar till specifika intressen. Psykologstudenter lär sig om människors och djurbeteende samt deras mentala processer.

Ansök nuGrader erbjuds

SWOSU: s psykologiska avdelning erbjuder en grundutbildning, sex grundutbildade minderåriga, fyra masternivåer och ett specialprogram för LPC-läroplanen. Dessa program inkluderar:... [-]

Amerikas förenta stater Weather
September 2020
Engelska
Campusstudier
Läs mer på svenska
Southwestern Oklahoma State University