San Diego State University

Inledning

Läs den officiella beskrivningen

San Diego State University (SDSU), en verkligt global lärande gemenskap, är en idealisk plats för att börja din internationella utbildning. En del av 23-campus California State University (CSU) -systemet, SDSU är det tredje största universitetet i staten med en inskrivning på mer än 35.000 studenter. Vi erbjuder 97 kandidatexamen, 84 magister och 21 doktorsexamen.

Med prisbelönta professorer, förstklassiga forskningsanläggningar och ett soligt läge vid porten till Latinamerika och Stillahavsområdet ger SDSU eleverna verktygen för att utöka sin kunskap och sin potential.

Akademisk styrka och rankning

Vi rankas bland de 70 bästa offentliga universiteten i landet av US News & World Report .

  • Amerikas bästa högskolor: nr 30 ( Forbes , 2019)
  • Graduation Rate Performance: No. 8 ( US News & World Report )
  • Etnisk mångfald: Topp 35 ( US News & World Report )
  • International Business: No. 11 ( US News & World Report )
  • Entreprenörskap: nr 37 ( US News & World Report )
  • Byggteknik, elektroteknik och maskinteknik: Topp 25 Engineering Bachelor's Degree Awards (ASEE, 2018)
  • Fulbright-forskare: Mer än 90 studenter har fått Fulbright-priser, vilket gör SDSU till en topproducent i Fulbright-vinnare.

139702_photo-1522202176988-66273c2fd55f.jpg

Vår Campus

Rankat som nr 8 på Cosmopolitans lista över vackraste college-campus, SDSU: s campus är en livlig blandning av historiska och toppmoderna byggnader spridda över 280 tunnland frodiga anlagda grunder. Även om campus är stort kan du gå över campus på bara 20 minuter. SDSU ligger nordost om centrala San Diego, bekvämt beläget tillsammans med San Diego Trolley (för enkel åtkomst till alla hotspots runt San Diego).

Vårt läge

San Diego, den näst största staden i Kalifornien, är ett blomstrande kulturellt, vetenskapligt och pedagogiskt centrum. Vår närhet till Stillahavsområdet och Mexiko och vår olika regionala befolkning ger möjligheter till värdefulla arbets- och lärandeupplevelser.

Vår region är känd för sitt nästan perfekta klimat, mil med sandstränder och roliga aktiviteter vid vattnet. Här finns ett brett utbud av industrier, från teknik och bioteknik till jordbruk och turism. Det liv och rörelse i Gaslamp Quarter och stadsdelar kompletteras av de charmiga och eklektiska strandstäderna Pacific Beach, Ocean Beach och La Jolla.

Forskningsmöjligheter

Om du drivs av spänningen att upptäcka, förbered dig på att forska tillsammans med historikare på SDSU. Våra studenter, lärare och alumner har varit en del av forskargrupper som behandlat viktiga ämnen som RNA-modifiering, biomatematik och stormavrinning efter löpeld. Deras forskning belyser lungsjukdomar, ungdomars ångest, cancer, diabetes, Dengue-virus och många andra sjukdomar.

Våra akademiker

När du har examen går du med i en alumni-community med mer än 300 000 livslånga azteker. SDSU strävar efter att hjälpa alla studenter att hitta sina drömkarriärer genom en mängd praktikplatser, karriärtjänster och mentorprogram. SDSU kommer att ansluta dig till företag i San Diego-området och runt om i världen. En SDSU-utbildning ger en bra avkastning på din investering. I genomsnitt tjänar våra alumner 102 800 USD i löner i mitten av karriären enligt PayScale.

Platser

San Diego

Address
5250 Campanile Drive
San Diego, kalifornien, Amerikas förenta stater

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium