The State University of New York at Geneseo

Inledning

Läs den officiella beskrivningen

Geneseo grundades 1871 som en skola för lärare, och har utvecklats till en av de främsta offentliga konsthögskolorna i landet. College ligger på 220 hektar i den historiska byn Geneseo, en kort bilresa från Rochester och Buffalo. Campus förkroppsligar traditionerna i nordöstra högskolor med sina tegelgångar, skuggaträd och blomstrande murgröna.

Som en av de mest selektiva offentliga högskolorna i landet är Geneseo högt rankad i nationella publikationer för akademisk kvalitet och värde. Grundutbildningsbidragsprogrammet gör det möjligt för en mängd studenter att engagera sig i en lång rad forskning med Geneseo-fakultetsmedlemmar och presentpapper på regionala och nationella möten.

Högskolans $ 53 miljoner integrerade Science Center innehåller den enda pelletronpartikelacceleratorn i västra New York - en viktig tillgång för vetenskaplig forskning i regionen. Geneseo är bland landets bästa producenter av kandidatexamen i fysik, enligt American Institute of Physics. Bland de främsta grundinstituten är kollegiet rankat i topp 10 på nationellt nivå i antalet alumner med doktorsavhandlingar inom STEM-fält.

Inbäddat intill Village of Geneseo - en av 24 samhällen landsomfattande för att bli erkänd som ett nationellt historiskt landmärke - campusens murgröna-täckta tegel byggnader evince en traditionell college atmosfär. The Village är ett idealiskt hem för kollegiet, med långa traditioner av ömsesidig respekt och gemensam kultur.

Geneseo erbjuder 49 grundutbildningar och en rad dubbla examen och internationella studier, inklusive humaniora kurser i England och Europa varje sommar, inklusive våra grundläggande humaniora kurser undervisas i England och Europa varje sommar.

Studentaktiviteter inkluderar NCAA Division III-friidrott (2005 års mästerskap i kvinnors längdåkning); 200 studentorganisationer (inklusive 11 studenter multikulturella grupper); en aktiv studentregering samhällsservice möjligheter; och en rad olika framstående talare och kulturella evenemang varje år. Högskolan erbjuder också ett nationellt prisbelönt studentledarprogram och ett nationellt prisbelönt community / college samarbete dedikerad till att bygga upp områden som förödats av orkanen Katrina.

Platser

Geneseo

State University of New York at Geneseo

Address
SUNY Geneseo
1 College Circle

Geneseo, New York, Amerikas förenta stater
Telefon
+1 585-245-5000

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium