Läs den officiella beskrivningen

Se vår online broschyr här.

10 skäl för att studera på San Mateo Colleges of Silicon Valley

 1. Våra tre offentliga community college (Canada College, College of San Mateo och Skyline College) är kända för sina program kvalitet överföring och tjänster, samt garanterade överföringar till och partnerskap med selektiva universitet.
 2. Årlig undervisning på $ 6456 USD.
 3. De tre högskolor är de säkraste i Kalifornien och bland de säkraste i landet.
 4. # 1 i garanterade överföringar till fyra år universities- närvarande 55 universitet erbjuder garanterade överföringar till våra studenter.
 5. Plats överföring rådgivning från UC Berkeley representanter och en tillväxt 165% i överförings entré hastighet till UC Berkeley i det senaste året (89 år 2014 och 213 år 2015).
 6. Alla tre högskolor erbjuder kvalitet associera, certifikat och överföra program i toppmoderna utbildningsmöjligheter med prisbelönta lärare och personal, många nätverk och praktik möjligheter med Silicon Valley högteknologiska företag runt högskolor.
 7. Global Beca stipendium, inklusive full-undervisning undantag, tillgängliga för inkommande internationella studenter.
 8. Prioritet kursregistrering för internationella studenter.
 9. Bostäder koordinator finns att hjälpa till med bostäder nära våra tre högskolor.
 10. Nationellt erkänd STEM centrum vid Cañada College och Fabrication Lab vid Skyline College.

San Mateo Colleges of Silicon Valley innefattar tre utestående fullt ackrediterad tvååriga högskolor: Canada College, College of San Mateo och Skyline College. De är belägna i hjärtat av Kaliforniens San Francisco-området.

Alla tre högskolor har "Transfer Entré garantier", med kanske det största antalet offentliga och privata universitet i hela USA. Detta ger studenterna försäkran om att få in ett universitet om studenten uppfyller universitets akademiska och andra krav och inte är föremål för den typiska universitets förstaårselev antagning "selektivitet hinder". År 2015 var 236 antagna till UC Berkeley från de tre högskolorna som överföring studenter. Dessa studenter kommer in som juniorer och behöver bara två år att slutföra en kandidatexamen vid UC Berkeley.

Högskolor är kända för sin STEM (Science, Technology, Engineering och matematik) program och Skyline College har en praktikplats med Caltech och UC Berkeley. Canada College har en prisbelönt STEM Center, ett första bland alla community college i Kalifornien. Dess animation klass till exempel, undervisas av en Pixar anställd. Skyline College, bara 15 minuter från San Francisco, erbjuder internationell handel och en mängd Biotech och teknik överföra program. Den har också ett praktikprogram med CalTech och UC Berkeley. College of San Mateo är en av de äldsta community college i Kalifornien. På 1920-talet, College of San Mateo var till stor del, en prep school eller språngbräda till Stanford University och University of California (Berkeley).

Studera i Silicon Valley ger potentiellt studenter praktik och möjligheter till nätverkande i Google, Apple, Salesforce, Twitter och Facebook, etc. Var och en av våra campus är i små och säkra samhällen som ligger nära motorvägar som tar dig direkt till San Francisco, San Jose, SFO internationella flygplats och andra mycket kända turistmål som Monterey Bay, Yosemite och Lake Tahoe är inom köravstånd.

Internationella studenter kan besöka vårt distrikt internationella antagning hemsida för mer information.

Amerikanska medborgare och stadigvarande bosatta kan besöka vår distrikts hemsida för mer information.

universitet
Programmen undervisas på:
 • Engelska

Skolan erbjuder också:

Kandidatexamen

San Mateo Colleges of Silicon Valley

Canada College har en fullt ackrediterad Engineering överföringsprogram. Denna lägre division Programmet består av samma kurser vid varje fyraårigt college eller universi ... [+]

Canada College och College of San Mateo har fullt ackrediterad Engineering överföringsprogram. Dessa lägre division Programmet består av samma kurser vid varje fyraårigt college eller universitet på en betydligt lägre kostnad, som undervisas av en lärare med stor industriell erfarenhet.

Praktiskt taget alla våra Teknologer har därefter fått sina examina på ett fyraårigt college eller universitet och har skrivit ingenjörsyrket. Kollegiet har artikulation avtal med konstruktionsavdelningar av UC, CSU och oberoende högskolor och universitet.

Engineering är en av de största yrkena i USA med över en miljon jobb inom områden som sträcker sig från flygplan konstruktion för att begränsa föroreningarna. De fyra största grenar inom tekniken är elektriska, mekaniska, civila och datateknik. Alla grenar inom tekniken lägger stor vikt vid problemlösning. Ingenjörsutbildningen fokuserar på att lära vetenskapliga och tekniska koncept och deras tillämpning på kreativa och effektiv lösning av problemen.... [-]

Amerikas förenta stater San Mateo
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
Campusstudier
Läs mer på svenska
San Mateo Colleges of Silicon Valley

Biologi är studiet av livet och levande organismer, inklusive deras morfologi, fysiologi, anatomi, beteende, ursprung och distribution. ... [+]

Fältet

Biologi är studiet av livet och levande organismer, inklusive deras morfologi, fysiologi, anatomi, beteende, ursprung och distribution.

För att lyckas i biologi skall studenten brinner den naturliga världen och visar en stark analytisk och problemlösning färdigheter.

biologi

Medan man tar biologiklasser vid Colleges of San Mateo Colleges of Silicon Valley kan eleverna förvänta sig att lära sig ordentlig vetenskaplig rapporteringsteknik och en grundlig förståelse av den vetenskapliga metoden, och de kommer att använda biologisk studie, observation och experiment för att testa hypoteser och analysera resultat. Biologi klasser uppfylla även General Education krav för olika majors.... [-]

Amerikas förenta stater San Mateo
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
4 - 5 terminer
Campusstudier
Läs mer på svenska
San Mateo Colleges of Silicon Valley

Matematik är grunden för den moderna vetenskapen. Det är viktigt för dem som vill förstå och delta i viktiga vetenskapliga utvecklingen i vår tid. Men det är också mycket ... [+]

Matematik är grunden för den moderna vetenskapen. Det är viktigt för dem som vill förstå och delta i viktiga vetenskapliga utvecklingen i vår tid. Men det är också mycket användbart för studenter inom samhällsvetenskap och alla som vill förstå, mer fullständigt, världen omkring oss. Vid sin kärna, är matematik ett sätt för oss att fördjupa vår förståelse och utöka våra horisonter.

För att lyckas i matematik, måste individer hålla ett öppet sinne, ställa vanligaste frågorna och söka orsakerna bakom deras arbete i stället för att helt enkelt memorera. Uthållighet, organisation och kritiskt tänkande är också viktigt för alla matematik student, oavsett deras kompetensnivå.... [-]

Amerikas förenta stater San Mateo
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
Campusstudier
Läs mer på svenska
San Mateo Colleges of Silicon Valley

Psykologi är den berörda beteendevetenskap, både mänskliga och ickemänskliga-djur, och är bara ca 125 år gammal. Det är en bred disciplin, i huvudsak spänner ämnet från b ... [+]

Vad är psykologi?

Psykologi är den berörda beteendevetenskap, både mänskliga och ickemänskliga-djur, och är bara ca 125 år gammal. Det är en bred disciplin, i huvudsak spänner ämnet från biologi till sociologi. Psykologi studerar korsningen mellan två kritiska relationer: en mellan hjärnans funktion och beteende, och en mellan miljö och beteende. Som en vetenskap, följer psykologi vetenskapliga metoder, med hjälp av noggrann observation, experiment och analys.

Psykologi är studiet av mentala processer, kognition och beteende. Psykolog sysslar med hur hjärnan och nervsystemet, hur uppfattning utvecklas från sensation, hur vi lär oss och vet, och vad det är som motiverar oss. Psykologi omfattar den totala livslängden för att lära mer om hur individer fungerar i familjen, samhället och samhället. Psykologer vill veta vad som kan gå fel i utveckling, hur det kan förändras, och hur man kan lösa organisatoriska, personliga och professionella, och familjekonflikter. Det är ett dynamiskt område där ny kunskap leder till nya insikter som växer ur en bas i forskning. Det är både en teoretisk och tillämpad vetenskap.... [-]

Amerikas förenta stater San Mateo
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
Campusstudier
Läs mer på svenska

Cañada Commencement Moments

San Mateo Colleges of Silicon Valley - Join Us!