Läs den officiella beskrivningen

historia

När du skriver Northeastern State University Tahlequah campus, kommer den asfalterade gångvägen som leder från Muskogee Avenue tar dig på en väg som förkroppsligar historia och arv NSU. Från bronsskulptur av Sequoyah noterade 19th century Cherokee diplomat och skapare av cherokesiska alfabetet, till klocktornet på seminariet Hall som är en symbol för denna institution, kommer du att delta i en mycket unik upplevelse.

Tillbaka i 1846, var Northeastern State University grundades som Cherokee National kvinnligt seminarium. Denna historiska koppling till Cherokee nationen och indiska territoriet gör Northeastern äldsta lärosäte i Oklahoma.

Vår historia som en statlig institution började den 6 mars 1909, då Oklahoma lagstiftaren köpte kvinnligt seminarium och skapade Northeastern State Normal School, där de första klasserna hölls den September 14, 1909. Ett decennium senare, NSNS omvandlas till Northeastern State lärare högskola, som erbjuder en fyraårig läroplan som leder till en kandidatexamen. Oklahoma lagstiftaren bemyndigade att ändra namnet på NSTC Northeastern State College 1939. Vi blev officiellt känd som Northeastern State University 1985.

Idag är vi Oklahoma fjärde största fyraåriga institution offentlig och en av sex regionala institutioner som omfattas av den regionala University System of Oklahoma ombord. Universitetet serverar en lärande nav i nordöstra Oklahoma bildas av tre campus - campus i Tahlequah och gren campus i Muskogee och Broken Arrow - som tillsammans tjänar nästan 9000 studenter per år.

Mission, vision och värderingar

Mission

Grundat på de rika pedagogiska arv av Cherokee Nation, campus i nordöstra State University ge sina olika samhällen med livslångt lärande genom ett brett spektrum av grundutbildning, forskarutbildning och professionella forskar utbildningsprogram. Med höga förväntningar på eleven framgång, ger universitetet kvalitet på undervisningen, utmanande läroplaner, forskning och vetenskapliga aktiviteter, engagerande utbildningsmöjligheter och service till lokala och professionella samhällen. Institutionen hängivna lärare och personal har en tjänsteorienterad, stödjande inlärningsmiljö där eleverna förbereda sig för att uppnå professionell och personlig framgång i ett mångkulturellt och globalt samhälle.

Fokuserad målbeskrivning

Vi ger studenter, lärare, personal och samhället att nå sin fulla intellektuella och mänskliga potential genom att skapa och utöka en kultur av lärande, upptäckt, och mångfald.

Vision

Northeastern State University formar framtiden för sin region som utbildningspartner val, sätta en standard of excellence genom att tjäna de intellektuella, kulturella, sociala och ekonomiska behov universitetets olika samhällen.

Värden

Integrity

NSU modeller integritet genom etiska och intellektuella beteenden och praxis genom att främja ärlighet, mänsklig värdighet och ansvarsskyldighet.

Samarbete

NSU bedriver samarbete genom partnerskap för att skapa möjligheter till lärande och främja utbildning och ekonomisk framgång.

KREATIVITET

NSU avancerar kreativitet genom prospektering, innovation, kritisk undersökning, och intellektuell frihet.

ledarskap

NSU inspirerar ledarskap genom sitt engagemang för att förbereda och tjäna andra.

Excellence

NSU bedriver kompetens genom att ständigt förbättra sig och som en gemenskap.

kommunikation

NSU språkar kommunikation genom det fria flödet av information och idéer.

Mångfald

NSU värdesätter mångfald och egenmakt genom att främja individens rättigheter och lika tillgång till utbildning och anriknings erfarenheter, respekt kulturella skillnader, och säkerställa lika möjligheter.

NSU i korthet

Inskrivning

  • Heltid Deltid totalt

    Undergraduate 5001 2043 7045

    Graduate 477 755 1231

    totalt 5478 2798 8276

Öppning Inskrivning rapport för hösten 2015

Grad program

54 Grundutbildning / majors
24 Forskarutbildningen

Öppning Inskrivning rapport för hösten 2015

Student profil

62,7% Kvinnor
37,3% Män
91,9% Oklahoma Residents
6,4% Övriga USA och territorier
50,6% Vit
19,3% American Indian / Alaskan Native
15,7% Två eller fler lopp
4,0% African American / Black
1,7% Okänt
4,8% spansktalande
2,0% Asien
1,7% Icke-bosatta utlänning
0,1% Native Hawaiian / Stillahavsområdet

Öppning Inskrivning rapport för hösten 2015

Mest populära ämnesområden

grundskoleutbildning
biologi
redovisning
företag
psykologi
straffrätt
småbarnsfostran

Fakulteten

51% Kvinnor
49% Män
19% Minoritets
53% Med högsta grad i fält

Klass storlek

84% Grundutbildning klasser med färre än 30 elever
97% Grundutbildning klasser med färre än 50 elever

Bostäder

65% New förstaårselev bor på campus
18% Alla undergrads bor på campus
Programmen undervisas på:
  • Engelska

Skolan erbjuder också:

BBA

Northeastern State University

Business Administration stora ger en diversifierad bakgrund i olika discipliner som krävs för framgång inom verksamheten. Studenter som vill hålla sina dörrar öppna och u ... [+]

Business Administration stora ger en diversifierad bakgrund i olika discipliner som krävs för framgång inom verksamheten. Studenter som vill hålla sina dörrar öppna och utforska de många aspekter av verksamheten bör välja en major i Business Administration.

The Bachelor of Business Administration examen i Business Administration ger dig störst flexibilitet att välja mellan kurser i alla funktionella affärsområden. Med vägledning från en fakultet rådgivare, bestämmer du ett program som uppfyller dina individuella behov och mål.

Vad kan jag göra med en examen i Business Administration?

Typer av jobb

Allmän förvaltning Säljledning Human Resource Management Utvecklingspolitik politik~~POS=HEADCOMP Fastighetsförvaltning Commercial Banking Hantering Operations Management Operations Research Analys: Production Management: Material Management: Självanställd industriella Sales Kundservice Commercial Banking Fastigheter / Fastighetsförvaltning ... [-]
Amerikas förenta stater Tahlequah Muskogee Broken Arrow
September 2019
Engelska
Heltid
4 år
Campusstudier
Läs mer på svenska

Kandidatexamen

Northeastern State University

Alla småbarnsfostran majors måste fylla i 4 x 12 krav. Eleverna kommer att slutföra 12 timmar i 4 områden: Kommunikation Arts, Samhällsvetenskap, Math, och vetenskap. I ... [+]

Smart val är ett modellprogram som utvecklats av Northeastern State University. Den unika blandade färger logotyp och det smarta valet slogan representerar engagemang av NSU och deltar två år högskolor för att hjälpa eleverna att göra en smidig övergång från att tjäna ett intresseföretag grad till att uppnå en fyraårig examen i programmet som de själva väljer.

Studenter som vill driva en Bachelor of Science i småbarnsfostran måste uppfylla följande krav: Student kommer att ha fullgjort minst 45 timmar och har en 2,75 övergripande Grade Point Average; Alla potentiella lärarutbildning majors måste visa kontroll av att de har tagit, eller är registrerade för att ta, Oklahoma General Education Test (OGET) när de börjar klasser i NSU Professional Education sekvens. Studenter kan slutföra antingen en Associate of Science eller Arts examen. Inom deras Associate examen, bör eleverna fylla de nödvändiga förutsättningarna för deras stora.... [-]

Amerikas förenta stater Tahlequah Muskogee Broken Arrow
September 2019
Engelska
Heltid
4 terminer
Campusstudier
Läs mer på svenska
Northeastern State University

Finans stora är uppdelad i två områden av vikt: den Ekonomistyrnings Tonvikten och finansiell planering Tonvikten. ... [+]

Finans stora är uppdelad i två områden av vikt: den Ekonomistyrnings Tonvikten och finansiell planering Tonvikten.

Financial Management Tonvikten

Den ekonomiska förvaltningen Tonvikten förbereder eleverna för att fungera effektivt i en mängd olika finansförvaltning. Akademiker kan göra karriär i små affärer, företag ekonomisk förvaltning, bank, försäkring, kapitalförvaltning, fastigheter, och bostadsföretag. Kurs arbete innebär studier av finansiella instrument, finansiella metoder, struktur och funktioner finansiella institutioner, rättsliga och ekonomiska sammanhang inom vilka finansiella transaktioner genomförs, investeringsanalys, portföljförvaltning, affärsprognoser och ekonomisk analys.... [-]

Amerikas förenta stater Tahlequah Muskogee Broken Arrow
September 2019
Engelska
Heltid
4 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Northeastern State University

När folk hör ordet marknadsföring, tror de automatiskt av reklam och försäljning, men marknadsföring är mycket mer än så. Marketing börjar med dig. Du är konsumenten, och ... [+]

När folk hör ordet marknadsföring, tror de automatiskt av reklam och försäljning, men marknadsföring är mycket mer än så. Marketing börjar med dig. Du är konsumenten, och du har önskemål och behov. Marketing söker ut konsumenternas önskemål och behov för att utveckla produkter som uppfyller dessa behov. Då, och först då, göra reklam och sälja in i bilden, och för att informera dig, konsumenten, om den produkt eller tjänst som kan möta dina behov eller tillfredsställa dina behov.

Och det finns mer. Business-to-business marknadsföring kan fungera i stor skala. En B2B marknadsförare kan bidra till att ge gem till ett kontor leverans butik, jetliners ett flygbolag eller ett kraftverk till en nation.... [-]

Amerikas förenta stater Tahlequah Muskogee Broken Arrow
September 2019
Engelska
Heltid
4 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Northeastern State University

Redovisnings stora är avsedd för personer som är analytisk och söker en karriär som kan filial till nästan alla affärsområde. De två områden av tyngdpunkten i denna stora ... [+]

Redovisnings stora är avsedd för personer som är analytisk och söker en karriär som kan filial till nästan alla affärsområde. De två områden av tyngdpunkten i denna stora ledning akademiker mot auktoriserad revisor (CPA) licens eller Certified Management Accountant (CMA) certifiering.

En CPA söker en karriär inom offentlig redovisning med karriärer som finns inom revision, rådgivning, eller skatt förberedelse. I delstaten Oklahoma, måste potentiella CPA har 150 timmars akademiska kredit innan sitter för undersökningen.

En CMA söker en karriär inom näringslivet som tillhandahåller tjänster i samband med företagets verksamhet, inklusive utveckling av finansiella rapporter, analys av kostnader och operationer. En ökande andel av tiden spenderas på utvärdering och analys av finansiell information.... [-]

Amerikas förenta stater Tahlequah Muskogee Broken Arrow
September 2019
Engelska
Heltid
4 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Northeastern State University

Miljö, är hälsa och Safety Management större ett tvärvetenskapligt program som syftar till att förbereda dig för yrkeslivet i en mängd olika områden, inklusive, men inte ... [+]

Miljö, är hälsa och Safety Management större ett tvärvetenskapligt program som syftar till att förbereda dig för yrkeslivet i en mängd olika områden, inklusive, men inte begränsat till: federala, statliga, lokala och tribal regeringar, rådgivning, industri, och andra privatägda företag . Sysselsättningsmöjligheterna finns i tillverkning, produktion, sjukvård, försäkring, allmän säkerhet, brottsbekämpning, konstruktion, offentliga och privata inrättningar, kommunikation och transportindustrin. Bureau of Labor Statistics uppskattar ungefär 20% tillväxt i arbetstillfällen inom detta område under de närmaste tio åren.

Vad är en miljö, hälsa och säkerhet professionella? Även om det är ofta enklare att definiera rollen av en advokat, läkare eller lärare; funktionen en miljö, hälsa och säkerhet professionella utför är lika viktigt för samhället. Att vara en miljö, hälsa och säkerhet professionell innebär att skydda USA: s arbetskraft, allmänheten och miljön från skada, sjukdom och skador. I denna tid av tekniska och vetenskapliga framsteg, har miljö, hälsa och säkerhet blivit en av de mest utmanande och givande karriärmöjligheter.... [-]

Amerikas förenta stater Tahlequah Muskogee Broken Arrow
September 2019
Engelska
Heltid
4 hitta din juris doktor
Campusstudier
Läs mer på svenska
Northeastern State University

Erbjuds som en Bachelor of Business Administration eller som en Bachelor of Technology, förbereder Supply Chain Management för en dynamisk position i en snabbt föränderli ... [+]

Erbjuds som en Bachelor of Business Administration eller som en Bachelor of Technology, förbereder Supply Chain Management för en dynamisk position i en snabbt föränderlig global ekonomi.

Med ansvar som sträcker sig från att köpa råvaror till distribution färdiga produkter, supply chain chefer behöver för att kontrollera kostnaderna och öka kvaliteten och samtidigt se vad de gör är lönsam. Och de behöver för att kunna arbeta med alla typer av olika avdelningar i en organisation samt med olika organisationer på utsidan.

Många organisationer är just nu lära sig kritisk bra supply chain management är och de är förvränga att hitta utbildad personal för att övervaka vad som alltmer en viktig del av verksamheten.... [-]

Amerikas förenta stater Tahlequah Muskogee Broken Arrow
September 2019
Engelska
Heltid
Deltid
4 år
Campusstudier
Läs mer på svenska