Northeastern State University

Inledning

Läs den officiella beskrivningen

historia

När du skriver Northeastern State University Tahlequah campus, kommer den asfalterade gångvägen som leder från Muskogee Avenue tar dig på en väg som förkroppsligar historia och arv NSU. Från bronsskulptur av Sequoyah noterade 19th century Cherokee diplomat och skapare av cherokesiska alfabetet, till klocktornet på seminariet Hall som är en symbol för denna institution, kommer du att delta i en mycket unik upplevelse.

Tillbaka i 1846, var Northeastern State University grundades som Cherokee National kvinnligt seminarium. Denna historiska koppling till Cherokee nationen och indiska territoriet gör Northeastern äldsta lärosäte i Oklahoma.

Vår historia som en statlig institution började den 6 mars 1909, då Oklahoma lagstiftaren köpte kvinnligt seminarium och skapade Northeastern State Normal School, där de första klasserna hölls den September 14, 1909. Ett decennium senare, NSNS omvandlas till Northeastern State lärare högskola, som erbjuder en fyraårig läroplan som leder till en kandidatexamen. Oklahoma lagstiftaren bemyndigade att ändra namnet på NSTC Northeastern State College 1939. Vi blev officiellt känd som Northeastern State University 1985.

Idag är vi Oklahoma fjärde största fyraåriga institution offentlig och en av sex regionala institutioner som omfattas av den regionala University System of Oklahoma ombord. Universitetet serverar en lärande nav i nordöstra Oklahoma bildas av tre campus - campus i Tahlequah och gren campus i Muskogee och Broken Arrow - som tillsammans tjänar nästan 9000 studenter per år.

Mission, vision och värderingar

Mission

Grundat på de rika pedagogiska arv av Cherokee Nation, campus i nordöstra State University ge sina olika samhällen med livslångt lärande genom ett brett spektrum av grundutbildning, forskarutbildning och professionella forskar utbildningsprogram. Med höga förväntningar på eleven framgång, ger universitetet kvalitet på undervisningen, utmanande läroplaner, forskning och vetenskapliga aktiviteter, engagerande utbildningsmöjligheter och service till lokala och professionella samhällen. Institutionen hängivna lärare och personal har en tjänsteorienterad, stödjande inlärningsmiljö där eleverna förbereda sig för att uppnå professionell och personlig framgång i ett mångkulturellt och globalt samhälle.

Fokuserad målbeskrivning

Vi ger studenter, lärare, personal och samhället att nå sin fulla intellektuella och mänskliga potential genom att skapa och utöka en kultur av lärande, upptäckt, och mångfald.

Vision

Northeastern State University formar framtiden för sin region som utbildningspartner val, sätta en standard of excellence genom att tjäna de intellektuella, kulturella, sociala och ekonomiska behov universitetets olika samhällen.

Värden

Integrity

NSU modeller integritet genom etiska och intellektuella beteenden och praxis genom att främja ärlighet, mänsklig värdighet och ansvarsskyldighet.

Samarbete

NSU bedriver samarbete genom partnerskap för att skapa möjligheter till lärande och främja utbildning och ekonomisk framgång.

KREATIVITET

NSU avancerar kreativitet genom prospektering, innovation, kritisk undersökning, och intellektuell frihet.

ledarskap

NSU inspirerar ledarskap genom sitt engagemang för att förbereda och tjäna andra.

Excellence

NSU bedriver kompetens genom att ständigt förbättra sig och som en gemenskap.

kommunikation

NSU språkar kommunikation genom det fria flödet av information och idéer.

Mångfald

NSU värdesätter mångfald och egenmakt genom att främja individens rättigheter och lika tillgång till utbildning och anriknings erfarenheter, respekt kulturella skillnader, och säkerställa lika möjligheter.

NSU i korthet

Inskrivning

  • Heltid Deltid totalt

    Undergraduate 5001 2043 7045

    Graduate 477 755 1231

    totalt 5478 2798 8276

Öppning Inskrivning rapport för hösten 2015

Grad program

54 Grundutbildning / majors
24 Forskarutbildningen

Öppning Inskrivning rapport för hösten 2015

Student profil

62,7% Kvinnor
37,3% Män
91,9% Oklahoma Residents
6,4% Övriga USA och territorier
50,6% Vit
19,3% American Indian / Alaskan Native
15,7% Två eller fler lopp
4,0% African American / Black
1,7% Okänt
4,8% spansktalande
2,0% Asien
1,7% Icke-bosatta utlänning
0,1% Native Hawaiian / Stillahavsområdet

Öppning Inskrivning rapport för hösten 2015

Mest populära ämnesområden

grundskoleutbildning
biologi
redovisning
företag
psykologi
straffrätt
småbarnsfostran

Fakulteten

51% Kvinnor
49% Män
19% Minoritets
53% Med högsta grad i fält

Klass storlek

84% Grundutbildning klasser med färre än 30 elever
97% Grundutbildning klasser med färre än 50 elever

Bostäder

65% New förstaårselev bor på campus
18% Alla undergrads bor på campus

Platser

Tahlequah

Northeastern State University Tahlequah

Address
2400 W. Shawnee
74401 Tahlequah, Oklahoma, Amerikas förenta stater
Telefon
+1 918-456-5511

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium