Läs den officiella beskrivningen

Den Nueta Hidatsa Sahnish College beviljades fortsatt ackreditering den 12 juli 2006 av kommissionen på institutioner för högre utbildning i norra centrala sammanslutningen för Högskolor och skolor.

Allmän Information

Den Nueta Hidatsa Sahnish College (NHSC) är tribally chartras av de tre Anslutna stammarna av Fort Berthold Reservation högkvarter i New Town, North Dakota. NHSC är tribally styrs av en styrelse, som består av sju ledamöter utsedda av de sex segment rådsmedlemmar och en tribal ordförande. Ursprungligen namngav Fort Berthold Community College, den grundades 2 maj 1973, som det organ som ansvarar för högre utbildning på Fort Berthold Reservation. Den 27 Mars 2015 undertecknade tre Anslutna Tribes Affärs rådet en resolution att ändra namnet på högskolan till Nueta Hidatsa Sahnish College. De tre Affiliated Tribes stödde konceptet att en lokalt baserad högskola behövdes för att utbilda Tribal medlemmar och fungera som en positiv inverkan behålla Tribal kulturer. En styrgrupp tillsattes för att övervaka de första åtgärderna i kollegiet. Denna kommitté ersattes av valet av en styrelse 1974.

De första klasser som erbjuds på NHSC var på en förlängning basis samordna ackrediterade institutioner. De artikulation avtal som ingåtts i början var med University of Mary, Bismarck, ND; Minot State College, Minot, ND; och University of North Dakota, Williston Center, Williston, ND. Kollegiet fortsatte att utveckla långdistansplaneringsmodeller. Denna planering resulterat i utvecklingen av en ram för att utföra uppdrag och mål i kollegiet, och även för att förbättra utbildnings- och yrkestjänster i samhällen över hela reservatet.

Nueta Hidatsa Sahnish College beviljades ackreditering den 12 februari 1988, genom norra centrala sammanslutningen för skolor och högskolor. Den 12 juli 2006 var Nueta Hidatsa Sahnish College beviljas fortsatt 10 år ackreditering genom The Higher Learning kommissionen (HLC) och kommer att vara värd sin nästa bekräftelse av ackreditering besök 2017-18. Kollegiet är också en av trettiosex fyra tribal högskolor beviljades 1994 Land Grant Institution status. Den Nueta Hidatsa Sahnish College är också medlem i American Indian högskoleförordningen Consortium (AIHEC). Den 25 februari 2011, HLC institutionella åtgärder rådet (IAC) röstade för att förlänga akademins ackreditering till att omfatta Bachelor of Science grader i grundutbildning och miljövetenskap, och Bachelor of Arts i Native American Studies, vilket gör NHSC en fyraårig institution.

Utbildningsändamål Filosofi

Vi tror att Nueta Hidatsa Sahnish College strävar efter att: Förbättra livskvaliteten för Mandan, Hidatsa och Arikara Nation

Erbjuder möjligheter för att förbättra vårt ekonomiska välstånd och livskvalitet. 10 Initierar och implementerar nya eller innovativa idéer till förmån för stammen, inklusive ledarskap och utbildning.

Bygg en positiv stark identitet av de tre Anslutna stammarna

En byggare av människor och samhällen i Mandan, Hidatsa och Arikara Nation Integrerar Tre Affiliated Tribes kultur, traditioner och språk, i alla akademiska och sociala aktiviteter bemyndigar folket. En plats där alla människor kommer först för sina utbildningsbehov.

Försäkra utveckling av globalt medborgarskap genom att erbjuda nödvändig utbildning och ledarskap

Utnyttja konsten att teknik för att leverera kurser. Förbered globalt för att ta itu med effekterna av andra kulturer, ekonomier, miljöer och åtgärder. Utveckla och utnyttja befintliga resurser för vidareutveckling av personal / lärare och styrelse.

Utveckla en finansiellt stark institution, som uppfyller behoven hos eleverna genom att tillhandahålla en trygg inlärningsmiljö, som främjar mångfald och relevanta läroplanen / program.

Ge en omtänksam och vårda atmosfär, som uppfyller behoven hos alla elever. Utnyttja flera undervisningsmetoder och tekniker för en mängd olika inlärningsstilar. Erbjuda självförbättringsmöjligheter samtidigt som kulturen i Mandan, Hidatsa och Arikara Nation. Välj och utveckla en fakultet som tror på vision och mission av kollegiet. Ge kontinuerlig bedömning av

o Arbetsformer / Curriculum / gemenskapens behov och trender för att bestämma kurs och programutbud, rekreation, sport, barnomsorg, studentbostäder.

Uppmuntra behovet av att uttrycka välgrundade åsikter för att göra en positiv förändring. Bli en ledare bland tribally kontrollerade högskolor, vilket ger högsta kvalitet av kultur, akademiska och studentservice.

Mission

Den Nueta Hidatsa Sahnish College kommer att ge Quality Cultural, skol- och yrkesutbildning och tjänster för Mandan, Hidatsa och Arikara Nation

Vision

Mandan, Hidatsa och Arikara Nation Nueta Hidatsa Sahnish College: En dynamisk närvaro som bevarar vårt förflutna och förbereder oss för framtiden

Värden

Den Nueta Hidatsa Sahnish College värderingar illustreras genom jorden lodge, som är den gemensamma hem till Nueta, Hidatsa och Sahnish människor. Unity, är nyckelvärdet, som ligger i centrum (eldstaden), som resten av värdena bygger runt. Andlighet, folk, kultur, och framtiden är de fyra områden som representeras av de fyra huvud inlägg. De yttre tolv inlägg representerar värden inom var och en av de fyra domänerna.

Akademisk frihet

Nueta Hidatsa Sahnish College har förbundit sig att intellektuell tanke och strävan. Kollegiet uppmuntrar lärare att introducera studenterna till breda och olika synvinklar och forskning. Som en del av skolans Native American tradition, är det erkänt vissa lärosatser kommer att uttryckas som en del av läroplanen och är acceptabla i förekommande fall. I alla tider, bör lärare utöva gott omdöme, respektera andras rättigheter att uttrycka idéer och åsikter och se till att samma frihet utvidgas till studenter och kollegor.

Antagning Information och politik

Antagning:

Nueta Hidatsa Sahnish College prenumererar på en öppen dörr Antagning policy. Varje person som har en examen från ett ackrediterat high school eller som har sin General Education Development (GED®) certifikat kan antas till NHSC. Antagning till NHSC inte garantera tillträde till en viss studier. Vissa program har krav utöver standard college antagning som måste uppfyllas.

Förfarande:

Följande poster krävs för antagning till NHSC:

Ansökan om antagning Officiell kopia av gymnasiet avskrifter eller GED certifikat eller GED avskrift En komplett gratisprogram för Federal studiestödsnämnden (FAFSA) Kopia av körkort, delstats-ID eller Social Security-kort Alla indian studerande i ett federalt erkänd stam måste lämna in en officiell kontroll av tribal inskrivning I förekommande fall, indian eleverna inte inskrivna i ett federalt erkänd stam måste lämna in en officiell kontroll av tribal inskrivning av en av sina föräldrar Studenterna måste ha en officiell co y sin utskrift (s) från tidigare gick på college (er) skickas direkt till registratorskontor vid NHSC Nya och överföring elev måste ta ett examen och skicka test betygen för placering i matematik och engelska Dubbla kredit elever måste lämna Du l Credit formuläret de får från sin high school för varje kurs Icke amerikanska medborgare måste tillhandahålla dokumentation för att kontrollera att de är berättigade icke-medborgare

Det åligger studenten att se alla dokument tas emot. En tag kommer att placeras på studentens akademiska meriter, om all dokumentation är inte i hans / hennes fil i slutet av de första 6 veckorna av terminen. Studenten kommer inte att tillåtas att registrera igen förrän all dokumentation lämnas in. Ekonomiskt stöd kan också försenas om dokumentationen inte lämnas in före finansiella stöd utbetalning.

Ekonomiskt stöd Information och politik

Den Nueta Hidatsa Sahnish College Office of studiestöds ger stöd till studenter för att säkra tillräckliga resurser för att delta i NHSC. En mängd olika program finns tillgängliga Alla studenter bör ansöka om ekonomiskt stöd.

Typer av ekonomiskt stöd till förfogande

477 Demonstrations Projekt

American Indian College Fund: www.collegefund.org
North Dakota Student Financial Assistance Grant (SSIG)
Tre Affiliated Tribes Higher Education Program
Tre Affiliated Tribes Act arbetsträning partnerskap (477)
Veteran Fördelar
Yrkesinriktad rehabilitering
Avdelning IV Fonder förvärvsinkomst och kapitalinkomst

Andra Stipendier finns på Nueta Hidatsa Sahnish College.

Programmen undervisas på:
  • Engelska

Skolan erbjuder också:

BA

Nueta Hidatsa Sahnish College

NAS-programmet är ett tvärvetenskapligt program inriktade på indianer med betoning på slätt indianerna, särskilt Mandan, Hidatsa och Arikara. Läroplanen ger en tvärvetens ... [+]

NAS-programmet är ett tvärvetenskapligt program inriktade på indianer med betoning på slätt indianerna, särskilt Mandan, Hidatsa och Arikara. Läroplanen ger en tvärvetenskaplig och vetenskapligt förhållningssätt till Native American Studies från en Native perspektiv. Det omfattande programstrukturen är utformat för att förbereda studenterna för arbete inom och utanför deras infödda samhällen, att ge grundläggande kurser för studenter fortsätter i Native American Studies eller in andra discipliner, och erbjuda intellektuellt stimulerande studier för student forskare och samhällsmedlemmar. NAS Programmet använder en rad olika tillämpliga resurser college sträcker sig från laboratorier i hård vetenskap till filosofiska diskussioner om forskningsmetoder som föreslagits av andra avdelningar.... [-]

Amerikas förenta stater New Town Williston
September 2019
Engelska
Heltid
4 år
Campusstudier
Läs mer på svenska

BSc

Nueta Hidatsa Sahnish College

Den Mada Maagarishtauo Awa Hee Aadsa Maa Aru Maa Giguckiigash (De som undervisar våra barn hur allt på denna jordarbeten) program på NHSC förbereder kandidater att lära b ... [+]

Den Mada Maagarishtauo Awa Hee Aadsa Maa Aru Maa Giguckiigash (De som undervisar våra barn hur allt på denna jordarbeten) program på NHSC förbereder kandidater att lära betyg 1 till 6.

Under deras junior och senior år, kandidater fungerar som en kohort eller inlärnings gemenskap, att ta kurser tillsammans och interagera i en vecka lärarutbildningen seminarium för att bygga, reflektera och få perspektiv på sina upplevelser.

Kriterier för tillträde till lärarutbildning

Den studerande som har för avsikt att fullfölja ett program i lärarutbildningen måste gälla för lärarutbildning avdelningen och vara godkända för antagning till programmet. En sökande måste uppfylla följande kriterier för att komma ifråga för antagning:... [-]

Amerikas förenta stater New Town Williston
September 2019
Engelska
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Nueta Hidatsa Sahnish College

Miljö Science Program vid NHSC fokuserar på att integrera lokala Fort Berthold miljöfrågor med Mandan, Hidatsa och Arikara kulturer. ... [+]

Miljö Science Program på NHSC fokuserar på att integrera lokala Fort Berthold miljöfrågor med Mandan, Hidatsa och Arikara kulturer. Programmet kommer att ge en solid grund i en rad olika specialiteter, inklusive: vatten, luft och markkvalitet; förvaltning djurliv, sortimentet, och fiske; toxikologi; och resurshushållning, vilket gör det möjligt för våra studenter att få anställning i ett brett spektrum av naturresursrelaterade områden.

Tvåårs Associate of Science examen flyter sömlöst i Bachelor of Science examen och studenter från NHSC s miljövetenskap program kommer att kunna ge ett viktigt stöd för att sanera, återställa och hantera lokala naturresurser. Programmet kommer att förbereda eleverna för sysselsättningen i områden som fisk och viltvård, rekreation hantering, resurshantering, miljökvalitet och intervall / gräsmarker förvaltning. Även om eleverna kommer att studera en rad olika specialiteter, bör de är specialiserade på ett av dessa områden genom valet av valfria, student praktik, och deras fältforskning.... [-]

Amerikas förenta stater New Town Williston
September 2019
Engelska
Heltid
3 år
Campusstudier
Läs mer på svenska