Nueta Hidatsa Sahnish College

Inledning

Läs den officiella beskrivningen

Den Nueta Hidatsa Sahnish College beviljades fortsatt ackreditering den 12 juli 2006 av kommissionen på institutioner för högre utbildning i norra centrala sammanslutningen för Högskolor och skolor.

Allmän Information

Den Nueta Hidatsa Sahnish College (NHSC) är tribally chartras av de tre Anslutna stammarna av Fort Berthold Reservation högkvarter i New Town, North Dakota. NHSC är tribally styrs av en styrelse, som består av sju ledamöter utsedda av de sex segment rådsmedlemmar och en tribal ordförande. Ursprungligen namngav Fort Berthold Community College, den grundades 2 maj 1973, som det organ som ansvarar för högre utbildning på Fort Berthold Reservation. Den 27 Mars 2015 undertecknade tre Anslutna Tribes Affärs rådet en resolution att ändra namnet på högskolan till Nueta Hidatsa Sahnish College. De tre Affiliated Tribes stödde konceptet att en lokalt baserad högskola behövdes för att utbilda Tribal medlemmar och fungera som en positiv inverkan behålla Tribal kulturer. En styrgrupp tillsattes för att övervaka de första åtgärderna i kollegiet. Denna kommitté ersattes av valet av en styrelse 1974.

De första klasser som erbjuds på NHSC var på en förlängning basis samordna ackrediterade institutioner. De artikulation avtal som ingåtts i början var med University of Mary, Bismarck, ND; Minot State College, Minot, ND; och University of North Dakota, Williston Center, Williston, ND. Kollegiet fortsatte att utveckla långdistansplaneringsmodeller. Denna planering resulterat i utvecklingen av en ram för att utföra uppdrag och mål i kollegiet, och även för att förbättra utbildnings- och yrkestjänster i samhällen över hela reservatet.

Nueta Hidatsa Sahnish College beviljades ackreditering den 12 februari 1988, genom norra centrala sammanslutningen för skolor och högskolor. Den 12 juli 2006 var Nueta Hidatsa Sahnish College beviljas fortsatt 10 år ackreditering genom The Higher Learning kommissionen (HLC) och kommer att vara värd sin nästa bekräftelse av ackreditering besök 2017-18. Kollegiet är också en av trettiosex fyra tribal högskolor beviljades 1994 Land Grant Institution status. Den Nueta Hidatsa Sahnish College är också medlem i American Indian högskoleförordningen Consortium (AIHEC). Den 25 februari 2011, HLC institutionella åtgärder rådet (IAC) röstade för att förlänga akademins ackreditering till att omfatta Bachelor of Science grader i grundutbildning och miljövetenskap, och Bachelor of Arts i Native American Studies, vilket gör NHSC en fyraårig institution.

Utbildningsändamål Filosofi

Vi tror att Nueta Hidatsa Sahnish College strävar efter att: Förbättra livskvaliteten för Mandan, Hidatsa och Arikara Nation

Erbjuder möjligheter för att förbättra vårt ekonomiska välstånd och livskvalitet. 10 Initierar och implementerar nya eller innovativa idéer till förmån för stammen, inklusive ledarskap och utbildning.

Bygg en positiv stark identitet av de tre Anslutna stammarna

En byggare av människor och samhällen i Mandan, Hidatsa och Arikara Nation Integrerar Tre Affiliated Tribes kultur, traditioner och språk, i alla akademiska och sociala aktiviteter bemyndigar folket. En plats där alla människor kommer först för sina utbildningsbehov.

Försäkra utveckling av globalt medborgarskap genom att erbjuda nödvändig utbildning och ledarskap

Utnyttja konsten att teknik för att leverera kurser. Förbered globalt för att ta itu med effekterna av andra kulturer, ekonomier, miljöer och åtgärder. Utveckla och utnyttja befintliga resurser för vidareutveckling av personal / lärare och styrelse.

Utveckla en finansiellt stark institution, som uppfyller behoven hos eleverna genom att tillhandahålla en trygg inlärningsmiljö, som främjar mångfald och relevanta läroplanen / program.

Ge en omtänksam och vårda atmosfär, som uppfyller behoven hos alla elever. Utnyttja flera undervisningsmetoder och tekniker för en mängd olika inlärningsstilar. Erbjuda självförbättringsmöjligheter samtidigt som kulturen i Mandan, Hidatsa och Arikara Nation. Välj och utveckla en fakultet som tror på vision och mission av kollegiet. Ge kontinuerlig bedömning av

o Arbetsformer / Curriculum / gemenskapens behov och trender för att bestämma kurs och programutbud, rekreation, sport, barnomsorg, studentbostäder.

Uppmuntra behovet av att uttrycka välgrundade åsikter för att göra en positiv förändring. Bli en ledare bland tribally kontrollerade högskolor, vilket ger högsta kvalitet av kultur, akademiska och studentservice.

Mission

Den Nueta Hidatsa Sahnish College kommer att ge Quality Cultural, skol- och yrkesutbildning och tjänster för Mandan, Hidatsa och Arikara Nation

Vision

Mandan, Hidatsa och Arikara Nation Nueta Hidatsa Sahnish College: En dynamisk närvaro som bevarar vårt förflutna och förbereder oss för framtiden

Värden

Den Nueta Hidatsa Sahnish College värderingar illustreras genom jorden lodge, som är den gemensamma hem till Nueta, Hidatsa och Sahnish människor. Unity, är nyckelvärdet, som ligger i centrum (eldstaden), som resten av värdena bygger runt. Andlighet, folk, kultur, och framtiden är de fyra områden som representeras av de fyra huvud inlägg. De yttre tolv inlägg representerar värden inom var och en av de fyra domänerna.

Akademisk frihet

Nueta Hidatsa Sahnish College har förbundit sig att intellektuell tanke och strävan. Kollegiet uppmuntrar lärare att introducera studenterna till breda och olika synvinklar och forskning. Som en del av skolans Native American tradition, är det erkänt vissa lärosatser kommer att uttryckas som en del av läroplanen och är acceptabla i förekommande fall. I alla tider, bör lärare utöva gott omdöme, respektera andras rättigheter att uttrycka idéer och åsikter och se till att samma frihet utvidgas till studenter och kollegor.

Antagning Information och politik

Antagning:

Nueta Hidatsa Sahnish College prenumererar på en öppen dörr Antagning policy. Varje person som har en examen från ett ackrediterat high school eller som har sin General Education Development (GED®) certifikat kan antas till NHSC. Antagning till NHSC inte garantera tillträde till en viss studier. Vissa program har krav utöver standard college antagning som måste uppfyllas.

Förfarande:

Följande poster krävs för antagning till NHSC:

Ansökan om antagning Officiell kopia av gymnasiet avskrifter eller GED certifikat eller GED avskrift En komplett gratisprogram för Federal studiestödsnämnden (FAFSA) Kopia av körkort, delstats-ID eller Social Security-kort Alla indian studerande i ett federalt erkänd stam måste lämna in en officiell kontroll av tribal inskrivning I förekommande fall, indian eleverna inte inskrivna i ett federalt erkänd stam måste lämna in en officiell kontroll av tribal inskrivning av en av sina föräldrar Studenterna måste ha en officiell co y sin utskrift (s) från tidigare gick på college (er) skickas direkt till registratorskontor vid NHSC Nya och överföring elev måste ta ett examen och skicka test betygen för placering i matematik och engelska Dubbla kredit elever måste lämna Du l Credit formuläret de får från sin high school för varje kurs Icke amerikanska medborgare måste tillhandahålla dokumentation för att kontrollera att de är berättigade icke-medborgare

Det åligger studenten att se alla dokument tas emot. En tag kommer att placeras på studentens akademiska meriter, om all dokumentation är inte i hans / hennes fil i slutet av de första 6 veckorna av terminen. Studenten kommer inte att tillåtas att registrera igen förrän all dokumentation lämnas in. Ekonomiskt stöd kan också försenas om dokumentationen inte lämnas in före finansiella stöd utbetalning.

Ekonomiskt stöd Information och politik

Den Nueta Hidatsa Sahnish College Office of studiestöds ger stöd till studenter för att säkra tillräckliga resurser för att delta i NHSC. En mängd olika program finns tillgängliga Alla studenter bör ansöka om ekonomiskt stöd.

Typer av ekonomiskt stöd till förfogande

477 Demonstrations Projekt

American Indian College Fund: www.collegefund.org
North Dakota Student Financial Assistance Grant (SSIG)
Tre Affiliated Tribes Higher Education Program
Tre Affiliated Tribes Act arbetsträning partnerskap (477)
Veteran Fördelar
Yrkesinriktad rehabilitering
Avdelning IV Fonder förvärvsinkomst och kapitalinkomst

Andra Stipendier finns på Nueta Hidatsa Sahnish College.

Platser

Ny stad

Address
Nueta Hidatsa Sahnish College
PO Box 490/220 8th Ave N

58763 Ny stad, norra Dakota, Amerikas förenta stater

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium