Muskingum University

Inledning

Läs den officiella beskrivningen

Välkommen till Muskingum University

"Generationer av elever har hamnat på rätt plats vid Muskingum högskolan för att hitta och öppna vägar till förståelse och kompetens. Jag har alltid trott att New Concord och Muskingum är centrum av universum, för om du får din start här, kan du gå någonstans. "John Glenn, Class of '43 United States Senator, Astronaut Sedan starten 1837, Muskingum har varit en gemenskap av elever - människor lär av och med andra människor. Muskingum uppdrag är att utbilda "hela människan" - intellektuellt, andligt, socialt och fysiskt - och det gör man genom att träffa eleverna där de är på utbildnings kontinuum, och genom att hjälpa dessa elever att utvecklas till sin fulla potential.

Muskingum förträfflighet mäts mest signifikant av sina alumner, som har tjänstgjort i världen som VD: s för stora företag, stora mediefigurer, vetenskapsmän, lärare, medborgerliga och religiösa ledare, och som föräldrar och vänner.

Lär dig vad andra, inklusive Harvard Business Review och Ohio Foundation Oberoende Högskolor, har att säga om Muskingum alumner.

Vi inbjuder dig att lära dig mer om denna mycket speciella plats.

Mission

Uppdraget för Muskingum University är att erbjuda kvalitet akademiska program inom humaniora och naturvetenskap i inställningen av ett bostadsområde, coeducational, kyrka relaterade college och i samband med en omtänksam gemenskap där individuell tillfredsställelse uppmuntras och mänsklig värdighet respekteras. Dess främsta syfte är att utveckla, intellektuellt, andligt, socialt och fysiskt-hela personer, genom att främja kritiskt tänkande, positiv särbehandling, etisk känslighet och andlig tillväxt, så att de kan leda yrkes produktiva, personligen tillfredsställande och socialt ansvarstagande liv.

Plats

Muskingum University, beläget i öst-centrala Ohio, är lätt att nå med större öst-väst och nord-syd motorvägar. Byn New Concord, Muskingum hemstad, ligger på US 22 och 40, längs Interstate 70, 115 miles väster om Pittsburgh och 70 miles öster om Columbus. US Interstates 77 och 70 skär tio miles öster om New Concord nära Cambridge; Zanesville är sexton miles i väster.

historia

Muskingum universitet är rikt på traditioner, sin stolta arv nå tillbaka till den första hälften av artonhundratalet när Ohio var ett spädbarn tillstånd och täckta vagnar var att föra äventyr bosättare västerut över den nyligen avslutade riksväg genom New Concord. Universitetets indiska namn, ibland mispronounced och ofta felstavade, är en källa till stolthet för dem som värnar historia den färgstarka delen av gräns Amerika "bortom Sylvania." Under sin första halvsekel Muskingum följt utbildningsmönster den klassiska college av perioden. År 1854 kvinnor fick tillträde på lika villkor med män. Efter inbördeskriget en period av stadig tillväxt började accelerera tills gränsen klassiska college på mindre än hundra elever har utvecklats till en modern humaniora och naturvetenskap kollegium vissa 1.900 med examen skolelever, med en 225-acre campus.

När Franklin College, en viktig läroanstalt av presbyterianska kyrkan i den 19: e århundradet, stängde 1927, dess alumner rullar kom till Muskingum.

I januari 2000, Dr. Anne C. Steele blev Muskingum universitets 20th president. Muskingum förändrats i chartrade status från college till universitet under 2009.

Presbyterian Heritage

Den 18 mars 1837 beviljade delstatsparlamentet en grupp New Concord medborgarna en charter för att upprätta ett college i byn. Eftersom samhället avgjordes till stor del av jordbruks folk Scotch-irländsk härkomst, var den dominerande religionen Presbyterian. År 1877 blev Muskingum förknippas med synoden av Ohio i United Presbyterian Church. Med sammanslagningen av presbyterianska och United Presbyterian kyrkor 1958, blev Muskingum associerat med den nyskapade United Presbyterian Church i USA. 1983. Kyrkan gick samman med den presbyterianska kyrkan i USA för att bilda Presbyterian Church (USA). Muskingum direkta tillhörighet är med tre-state synoden av Förbundet.

Accreditation

Muskingum universitet har kontinuerligt ackrediterade sedan 1919 av den Higher Learning kommissionen i norra centrala sammanslutningen för Högskolor och skolor, (Förnyad 2013), och är auktoriserad av, och får regelbunden reauthorization från den Ohio Board of Regents att bevilja sina examina. Programmet i kemi är godkänd av American Chemical Society. Muskingum University är fullt godkänd för lärarutbildningen vid Ohio Pedagogiska institutionen och är ackrediterat av Nationella rådet för ackreditering för lärarutbildning (NCATE). Muskingum är medlem av Interstate Certification Compact som föreskriver jämförbar utbildning certifiering i flera andra stater inklusive, Pennsylvania, New York och New Jersey är inkluderade. Muskingum innehar medlemskap i det amerikanska rådet för utbildning, rådet för befordran och support för utbildning, råd Independent Högskolor och Association of Independent Högskolor och universitet. Muskingum universitet är en ackrediterad institutionell medlem av National Association of Schools of Music, 11250 Roger Bacon Drive, Suite 21, Reston, VA 20190, (703) 437-0700. Universitetet är också medlem av Ohio Confederation för lärarutbildning Organisation (OCTEO).

HLC Accreditation 2012

Icke-diskriminering Statement

Muskingum universitet inte diskriminera på grund av ras, hudfärg, religion, kön, nationellt eller etniskt ursprung, ålder, handikapp, fysisk utmaning, funktionshinder, sexuell läggning, socioekonomisk status eller politisk tillhörighet, i införsel eller tillgång till eller behandling eller anställning i sina utbildningsprogram och aktiviteter, inklusive rättigheter och privilegier, utbildningspolitik, stipendium och låneprogram, idrottsaktiviteter och skoladministrerade program. Direktören för Human Resources, efterlevnad samordnare, har utsetts att samordna akademins efterlevnad av icke-diskriminering kraven enligt avsnitt 504 i Rehabilitation Act från 1973, avdelning IX i Utbildning Ändringar av 1972 och Age Discrimination Act från 1975, som förbjuder diskriminering på grundval av handikapp, ras, kön och ålder, respektive. Den personaldirektör, Montgomery Hall, kan kontaktas på (740) 826-8114.

Akademiker

På Muskingum, akademiska program i de fria konsterna och vetenskapen är centrala för vår mission: "att utveckla - intellektuellt, andligt, socialt och fysiskt - hela personer." Muskingum s klassrum, laboratorier, kliniker, praktikplatser, fält placeringar, repetitionssalar, teatrar, gallerier, bollplaner och gemensamma utrymmen är alla platser där eleverna arbetar med förda lärd-lärare att finslipa sina intellektuella färdigheter, bredda sina kulturella perspektiv, och utveckla livet -Long vanor för lärande, service och ledarskap.

Presentationen av akademisk information om Muskingum webbplats är utformad på ett sätt att tillgodose behoven hos särskilda kategorier av studenter vid universitetet. Använd länkarna på denna sida för att utforska alla möjligheter till lärande som Muskingum akademiska program erbjuder.

Traditionella grundutbildning

För studenter som bedriver den första studentexamen examen (in först-år och överföra studenter) som planerar att ta merparten av sina klasser på dagtid.

PLUS Program

Utformad för att ge strukturerade akademiska stöd till elever med diagnostiserade skillnader lärande. PLUS Programstudenter bedriva en traditionell grund akademiskt program samtidigt som han får lära support. Länken leder besökare till PLUS Program sidor på webbplatsen.

Muskingum Adult Program (MAP)

En studentexamen examen program utformat främst för vuxenstuderande som har förtjänat en betydande mängd akademiska kredit för en kandidatexamen, men vars arbete eller personliga scheman kräver att de tar lektioner på kvällarna eller på helgerna.

Graduate Program

Omfattar Master of Arts i utbildning, Master of Arts i undervisningen, Master of Information Strategy, Systems and Technology, och utbildning Specialist forskarutbildning. Studenter med studentexamen grader som söker ytterligare lärare licensieringen bör också följa den här länken.

Platser

Nytt konkord

Muskingum University

Address
163 Stormont Street,
43762 Nytt konkord, Ohio, Amerikas förenta stater
Telefon
+1 740-826-8211

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium