Millikin University

Inledning

Läs den officiella beskrivningen

Välkommen till Millikin University!

Millikin är en oberoende, fyra år universitet som privat finansieras och har en inskrivning av cirka 2.200 studenter i traditionella och icke-traditionella grundutbildning och forskarutbildning utbildningsprogram. Beläget i Decatur, Illinois, kommer du snabbt att upptäcka att undertecknandet av ett Millikin utbildning är en unik upplevelse som vi vill kalla Prestanda Inlärning.

Sedan starten mer än 110 år sedan, har Millikin drivs under filosofin att ge en utbildning som kombinerar teori med praktik. Även om detta var en radikal idé då, vi vet i dag att praxis är inte tillräckligt.

Dagens studenter måste utföra sina kunskaper för att vara mycket väl förberedda för en framgångsrik karriär efter college. Genom uppslukande upplevelser som praktik, co-undervisning, driva ett företag, presentera vetenskap experter och utför inför publik - studenter att hitta nya sätt att leva ut sitt lärande och skörda frukterna av deras hårda arbete.

Resultaten:

Millikin doktorander med erfarenhet och förtroende för att lyckas. År 2014 fick 96% av de utexaminerade anställning eller inträde till examen eller yrkesskolor inom sex månader efter examen.

Mission

Att leverera på löftet om utbildning Millikin University har varit trogen starten vision för 100 år. Våra studenter lär sig genom verkliga projekt som stärker klassrummet erfarenheter, bidra till att utveckla praktiska färdigheter och uttrycka universitetets ansvar gentemot samhället. De lär sig att se förbindelser med andra akademiska discipliner för att visa den mångfald av mänskliga erfarenheter, samspelet mellan teknik och samhälle ... Och de lär sig om sig själva och andra, utveckla en respekt för olikheter och värdighet för alla.

På Millikin förbereder vi eleverna för:

Professionella framgång Demokratiskt medborgarskap i en global miljö En personlig liv med mening och värde

Vår vision

Millikin University är nationellt ledande inom Performance Learning

Våra värderingar

På Millikin University, värdesätter vi:

Engagemang för upptäckten av kunskap Civil debatt Passion och entusiasm Värdighet och respekt för individen En mångsidig och inkluderande samhälle Integritet och ansvar Advancement av större goda

Vem var James Millikin?

James Millikin föddes i Ten Mile, Washington County, Pennsylvania, 2 aug 1827, enligt Dr. Albert Reynolds Taylors forskning, som fann stor osäkerhet om exakta datum. Han var son till Abel och Nancy (Van Dyke) Millikin, en måttligt förmögen bonde i västra Pennsylvania. Hans farfar kom från Irland som en skotsk-irländska Presbyterian 1771. Hans mor var holländskt ursprung, vars förfäder kom till Amerika under sextonhundratalet. James Millikin skulle senare namnet Van Dyke Street i nordvästra Decatur till hennes ära omkring 1880.

Lite är verkligen känt om hans barndom. Som en bondpojke, hjälpte James köra hjordar av stutar till New York City. Under hösten 1846, student han i Washington College (nu Washington och Jefferson College), Washington, Pennsylvania. Det var samtidigt som deltar i Washington att han gjorde löftet att grunda ett institut för lärande, om någonsin han kunde för att passa ungdomar för yrken.

Lockelsen i väst kallas Jakob, och 1849 följde han med sin far på ett får enhet i Indiana och igen 1850 till Danville, Illinois. Under vintern 1850, var han på Wabash College, även om poster är oklart vad han studerade, eller hur länge. Återvänder till Pennsylvania 1851 för mer får återigen körde han dem till Danville med en partner som heter McFarland.

Under 1850-talet, James fortsatte att öka sina hjordar. Han hyrde många gårdar för bete och kallades "boskapen kungen av Prairie State." Han började också inköp av fastigheter, det mesta från public domain.

1856 kom James Millikin i Decatur, där han fortsatte sin boskap och fastighets affärer. Den 1 januari 1857 gifte han sig med Anna Bernice Aston, dotter till pastor Samuel M. Aston, pastor i Cumberland Presbyterian Church i Mount Zion sedan 1855. Mr. Aston var pastor i den presbyterianska kyrkan i Ten Mile, Pennsylvania, när James var i tidiga tonåren, och Anna och hennes syster Nancy hade utbildats i Washington kvinnligt seminarium i Washington.

James Millikin in bankverksamhet 1860, placera sin styrelse J. Millikin & Co. framför den byggnad som tidigare var hem till Railroad Bank, som nyligen hade misslyckats. Han minskade gradvis sin djurhållning och ägnade hans intressen till fastigheter och bank, med vissa investeringar i det lokala näringslivet. Han hjälpte i organisationen av EU: Iron Works, som fungerar som dess president, liksom Decatur Coal Company. Hans bank blev den största bank i Illinois utanför Chicago. År 1897, omorganiserade han bank som Millikin National Bank of Decatur.

Han tjänstgjorde på olika styrelser i staden, bland annat som ledamot i tillsynsstyrelsen och som en Alderman. Medan han körde för statlig Senator, en misstro mot banker som var framträdande i Mellanöstern West besegrade honom.

År 1876 byggde han ett hus på Pine och västra huvudgatorna i Decatur. Efter grundandet av universitetet, Mr Millikin fortsatte sin bankverksamhet till hans död på 2 mars, 1909 i Orlando, Florida.

Fru Millikin avled den 29 JULI 1913. Till staden Decatur hon lämnade sin tidiga välsignelse, Anna B. Millikin hem för äldre kvinnor, som hade organiserats 1879 som Girls 'Industrial School of Old Ladies' Home. I sitt testamente, testamenterade hon sitt hem och mycket att vara hem för Decatur Art Institute, som ägs av universitetet och förvaltas gemensamt av universitetet och medborgarna i Decatur. Hon hade deltagit i valet av universitetets färger och fungerade som ordförande för kvinno Hall delen av byggnadsnämnden efter 7 Juli 1908. Fakulteten kommittén och styrelsen för chefer skulle senare namnge denna sovsal Aston Hall för hennes familj. De Millikins dog utan problem, förutom de filantropiska gåvor till staden Decatur.

Millikin Vision

Vad James Millikin tänkt när han grundade Millikin University 1901 var unik: ett universitet som skulle omfatta "praktiska" sidan av att lära tillsammans med "litterära och klassisk;" och samtidigt knuten till den presbyterianska kyrkan, skulle det inte vara snävt "sekteristiskt" och skulle vara öppen för alla.

Resultatet är ett av landets första små, omfattande universitet som, ett århundrade senare, har tre yrkesskolor och ett för humaniora och naturvetenskap; en väl avrundad universitet där program inom klassisk musik tävlar i kompetens med de i redovisning och hälsovetenskap.

Engagemang för mångfald

Millikin University är engagerad i att skapa ett campus kultur som respekterar och värdesätter mångfald. På Millikin är mångfald ses i stora drag, däribland ras, etnicitet, socioekonomisk status, kön, funktionshinder, nationellt ursprung, religion, sexuell läggning och ålder.

Genom rekryteringen av olika studenter, personal, lärare och administratörer och genom att skapa en miljö som värdesätter mångfald, Millikin syftar till att ge en engagerad inlärningsgemenskap där mångfalden ökar den totala pedagogisk erfarenhet. Millikin University har åtagit sig att:

Skapa en diversifierad campus befolkning, Att främja ett campus atmosfär där mångfald värderas, och Generera en campus lärande gemenskap som omfattar mångfald.

Millikin utvecklar ständigt riktlinjer och rutiner och resurser allokerar på ett sätt som överensstämmer med dessa åtaganden. Det är en politik för Millikin University för att ge lika möjligheter för alla personer utan åtskillnad eller diskriminering på grund av ras, etnicitet, socioekonomisk status, kön, funktionshinder, nationellt ursprung, religion, sexuell läggning eller ålder.

Millikin University. Där eleverna trivs.

Våra passioner kan vara olika, men våra mål är densamma: akademisk framgång, karriär förberedelser och personlig utveckling. Millikin University ger dig de verktyg som behövs för att lyckas i vart och ett av dessa områden.

Uppenbarligen akademiker är centrala för din college erfarenhet, men college är så mycket mer än så. Vi förstår att du har behov och intressen som sträcker sig utanför klassrummet och vi är fast beslutna att ge en stödjande miljö som hjälper dig att fokusera på vad som är viktigt.

Från bostäder till studentorganisationer, och från håna intervjuer till intramural idrottslag, har Millikin alternativ som gör att du känner dig hemma.

Platser

Decatur

Address
1184 W. Main St.

62522 Decatur, Illinois, Amerikas förenta stater

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium