Lincoln Memorial University

Inledning

Läs den officiella beskrivningen

Om LMU

Vår nations älskade 16: e president, Abraham Lincoln, var infödd i grann Kentucky. Men du kanske inte vet att han förutsåg "ett bra universitet för folket i detta område" här i Cumberland Gap. Hundra fyrtio år senare är Lincoln Memorial University arvtagaren till den visionen, och vi är väldigt stolta att ha sitt namn och omfamna hans arv.

Inbäddat i det orörda Appalachian Mountain Range, är LMU: s huvud campus i Harrogate, Tennessee, både natursköna och historiska. Ungefär 55 miles norr om Knoxville, Tennessee, är vi helt redo att erbjuda en liberal artsutbildning. Den huvudsakliga campus full av aktiviteter för bostadsstudenter och 11 utökade platser i omgivande områden, LMU ger pedagogiska erfarenheter som passar ditt liv. Med över 30 akademiska högskolor allt från redovisning till djurliv och fiskeri biologi, är framgång inom räckhåll.

Viktigast är LMU ett nära samhälle fyllt med människor som bryr sig. Eleverna kan förvänta sig personlig uppmärksamhet med en genomsnittlig klassstorlek på 13. På LMU bygger eleverna relationer som går, och de lär sig lektioner som de ska bära för livet.

Arv

Lincoln Memorial University växte ut ur kärlek och respekt för Abraham Lincoln och hedrar idag hans namn, värderingar och ande. Som legenden går, föreslog Lincoln i 1863 General OO Howard, en union armé officer, att när inbördeskriget slutade hoppades han att General Howard skulle göra något för de lojala människorna i detta område.

I slutet av 1800-talet köpte överste AA Arthur, ett organiserande agent för ett engelska företag, området där Lincoln Memorial University ligger. Hans företag byggt ett hotell på 700 rum som heter "The Four Seasons" samt ett sjukhus, ett värdshus, ett sanitarium och andra mindre byggnader. Vägar lades och grunderna planterade med en mängd olika buskar och träd. År 1895 tvingades företaget att överge sitt projekt när en finansiell panik svepte England.

Reverend AA Myers, en congregationalistiska minister, kom till Cumberland Gap 1888. Han lyckades öppna Harrow School, inrättad för att tillhandahålla grundskoleutbildning till bergsungdomar. På ett besök i området för att ge en serie föreläsningar på Harrow School, minnde General OO Howard sitt engagemang för att uppfylla Lincolns förfrågan och han gick med i Reverend Myers, MF Overton, CF Eager, AB Kesterson och M. Arthur i att skapa Lincoln Memorial University . Den gruppen, tillsammans med Robert F. Patterson, en konfedererad veteran, blev styrelse och köpte The Four Seasons-fastigheten. För att hedra Lincolns födelsedag, charterades institutionen av staten Tennessee den 12 februari 1897, som Lincoln Memorial University .

Sedan dess har Lincoln Memorial University försökt tillhandahålla utbildningsmöjligheter, utveckling av samhällsledarskap och expansion av ekonomiska och sociala styrkor inom sin region. Mer än 700 alumni har gått in i medicinsk eller juridisk praxis i Appalachian samhällen. En annan 3000 har blivit professionella utbildare, som tjänstgör i positioner som spänner från grundskolelärare till universitetspresidenter. Tjugofem akademiker har publicerat allmänt erkända böcker, dramaserier och musikaliska kompositioner. Jesse Stuart är en sådan författare; Hans olika verk har översatts till sju språk.

Uppdrag och syfte

Lincoln Memorial University är ett omfattande värderingsbaserat lärande samhälle dedikerat till att tillhandahålla kvalitativa utbildningsupplevelser på grundutbildning, examen och professionell nivå. Universitetet strävar efter att ge eleverna en grund för ett mer produktivt liv genom att upprätthålla principerna i Abraham Lincolns liv: ett engagemang för individuell frihet, ansvar och förbättring. respekt för medborgarskap erkännande av det inneboende värdet av höga moraliska och etiska normer och en tro på en personlig Gud

Universitetet stödjer i första hand forskning och service. Universitets läroplan och engagemang för kvalitetsinstruktion på alla nivåer bygger på tron att akademiker måste kunna kommunicera tydligt och effektivt i en tid av snabbt och kontinuerligt växande kommunikationsteknik, måste ha ett väsentligt djup av lärande inom ett kunskapsområde, måste uppskatta och förstå de olika sätt som vi lär känna oss själva och världen runt omkring oss och måste kunna utöva informerade domar

Universitetet anser att en av de viktigaste hörnstenar av meningsfull existens är service till mänskligheten. Genom att göra utbildnings-, service- och forskningsmöjligheter som är tillgängliga för studenter försöker Lincoln Memorial University förbättra livet för de studenter det tjänar. Samtidigt som studenterna tjänstgör från hela staten, nationen och många andra länder, behåller universitetet ett åtagande att berika människors och samhälls liv i Appalachian-regionen.

Platser

Harrogate

Lincoln Memorial University

Telefon
423.869.3611 | 800.325.0900

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium