Läs den officiella beskrivningen

Om oss

Hos Husson University handlar det om dig. Du kommer inte att gå vilse i en folkmassa. Du lär dig av professorer som bryr sig om dig. Du lär dig hands-on, tjänar en examen och färdigheter som förbereder dig för en givande, framgångsrik karriär. Bäst av allt betyder Hussons rykte för en förstklassig utbildning och överkomliga priser att du ska göra en smart investering. Husson University ... vårt uppdrag är din framgång.

Historia

Sedan 1898 har Husson utbildat Maine ledare. Ursprungligen förbereder eleverna för handel, undervisning och telegrafi kom Husson i åldern 1953, då staten antog lagstiftning som gav Husson tillstånd att ge kandidatexamen examen. På 60-talet köpte Husson en mjölkbruksgård, städde den och byggde en vacker campus. År 1981 inrättade högskolan Husson College / Eastern Maine Medical Center Baccalaureate School of Nursing. Idag erbjuder Husson många grundutbildningar och många innovativa avancerade utbildningar, samt ett brett urval av kurser inom kärnvetenskap och humaniora. Den 11 oktober 2008 blev Husson ett universitet, men det fortsätter att behålla sin lilla högskolans känsla.

Idag håller Husson-kandidaten ledarpositioner över hela landet och världen.

Syn

Husson är ett valfritt universitet för de främsta professionella programmen där studenterna lyckas, erfarenhetslärandet är kämpat och det globala engagemanget betonas.

Uppdragsbeskrivning

Husson University inspirerar och förbereder eleverna för yrkeskarriärer inom nuvarande och nya områden inom ramen för en utbildning som informeras av vetenskap och humaniora.

Vi uppnår denna karriärberedning genom att stödja och betona

 • Enastående undervisning.
 • Vetenskapliga bidrag till sin disciplin eller kompetensområde.
 • En grundutbildning och utbildningsplan som är utmanande, relevant och främjar kritiska tänkande färdigheter, självförtroende och starka kommunikationsförmåga.
 • Åtagande till etiskt beteende och socialt ansvar genom deltagande i världen av fakulteter och studenter, administratörer och personal, styrelseledamöter och involverade medborgarskap som universitet.
 • Livslångt lärande för att förbereda studenter professionellt och personligt för utmaningarna i en ständigt föränderlig värld.
 • Ett mångsidigt kulturellt och globalt perspektiv uppnås genom studentutveckling och erfarenhetsmöjligheter som förstärker vårt engagemang för en stark akademisk gemenskap.
 • Noggrann förvaltning och förvaltning av universitetets resurser.

Antaget av Husson University Board of Trustees 2 oktober 2011.

Plats

Husson University primära campus (208 hektar) ligger i Bangor, Maine, en stad på cirka 30 000 personer, en kort bilresa från Maine kust, skog och berg. Ungefär 250 miles norr om Boston och 250 miles öster om Quebec City , har Bangor en av de lägsta urbana brottsfrekvenserna i USA.

Husson har också utbildningscenter i Westbrook och Presque Isle .

Inskrivning

Vi anmäler cirka 2800 studenter på Bangor-campus, med cirka 700 mer inskrivna i examensprogram. Våra studenter kommer från hela Maine, landet och världen.

Klasstorlek

Den genomsnittliga klassstorleken är 21 studenter.

Fakultet

Husson University sysselsätter 144 fakultetsmedlemmar och ett antal adjungerade fakulteter med kompetens inom det yrke som de undervisar.

sporter

En medlem av NCAA Division III, Husson erbjuder över 18 varsitysporter och intramurals med hjälp av toppmoderna faciliteter, inklusive Swan Center

Husson stöder också ett jubellag och ett dansteam.

antagning

Admissions Office personal ger vägledning i ansökan till sökande för tillträde till Husson University . Admissionsofficer tillhandahåller material och applikationer för att hjälpa sökande att lära sig mer om Husson och bjuda även in sökande till personliga intervjuer och campusutflykter.

Alumni

Kontoret för Alumni Affairs, som ligger i Cyr Alumni Center i Beardsley Meeting House, tjänar behoven hos Hussons 18.000 alumni. Tillsammans med Homecoming- aktiviteter sponsrar alumni-kontoret händelser över hela landet och publicerar alumni-tidningen, The Ledger , för att hålla Husson Alumni informerad om aktiviteter på campus.

Ackreditering

Husson University är ackrediterad av:

 • New England Association of Schools and Colleges, Inc. (NEASC);
 • Den internationella församlingen för kollegial företagsutbildning (IACBE);
 • Husson / Eastern Maine Medical Center Baccalaureate Nursing och alla MSN-program vid Husson University är ackrediterade av kommissionen på Collegiate Nursing Education , One Dupont Circle, NW, Suite 530, Washington, DC 20036, (202) 887-6791 och BSN Programmet är godkänt av Maine State Board of Nursing .
 • Kommissionen om ackreditering inom fysisk terapiutbildning (CAPTE);
 • Ackrediteringsrådet för yrkesutbildning (ACOTE);
 • Är godkänd av Maine State Board of Education ;
 • MS i klinisk mental hälsa Counseling programmet är godkänt av National Board of Certified Counselors (NBCC);
 • Rådet för ackreditering av rådgivning och relaterade utbildningsprogram (CACREP) har beviljat ackreditering till Hussons MSc i klinisk psykisk rådgivning och magisterexamen i skolrådgivning.
 • Apotekskollegiet har fått full ackreditering genom ackrediteringsrådet för apotekets utbildning .
Programmen undervisas på:
 • Engelska

Skolan erbjuder också:

Kandidatexamen

Husson University

På Husson University är New England School of Communications (NESCom) hem för cirka 500 studenter som arbetar mot kandidatexamen i kommunikationsteknik, massmedia och und ... [+]

Handla om

På Husson University är New England School of Communications (NESCom) hem för cirka 500 studenter som arbetar mot kandidatexamen i kommunikationsteknik, massmedia och underhållning. Studenter inom kommunikationsteknik kan välja en koncentration inom ljudteknik, levande ljudteknik, videoproduktion eller webmedia. Studenter inom massmedia-graden kan välja en koncentration i journalistik, marknadsföringskommunikation, radiosändning eller idrottsjournalistik.

New England School of Communications® förbereder studenterna för karriär inom det breda kommunikationsområdet. Vi utbildar studenter i tillämpad teknik och innehåll som överensstämmer med de plattformar som de kommer att använda i sina yrken. Vår instruktion är utformad för att ge studenterna inte bara den kritiska kunskapen utan även de tekniska färdigheter som de behöver för att lyckas i sina valda karriärer.... [-]

Amerikas förenta stater Husson Area
September 2019
Engelska
4 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Husson University

Marknadsföringskommunikationspersonal hanterar företagets rykte och image och rykte, bild och försäljning av sina varor genom PR, reklam och strategisk ledning. Marknadsf ... [+]

Handla om

Marknadsföringskommunikationspersonal hanterar företagets rykte och image och rykte, bild och försäljning av sina varor genom PR, reklam och strategisk ledning. Marknadsföring är ett av de främsta sätten att skapa och underhålla varumärke och bild. Marknadsföringskommunikationsprogrammet vid New England School of Communications utbildar studenterna i att inte bara skapa och hantera en företagsbild och dess varumärken utan också ge dem den faktiska kunskapen och färdigheterna för att skapa material. Detta program omfattar kurser som marknadsföring, grafisk design, fotografi, PR, sociala medier och marknadsundersökning. Du har också möjlighet att expandera dina färdigheter genom valbara val som sökmotoroptimering, webbdesign och videoproduktion. Marknadsföringskommunikation är stor, och vi vill se till att vi ger dig utbildningen för att vara kunnig och framgångsrik när du går in i fältet.... [-]

Amerikas förenta stater Husson Area
September 2019
Engelska
4 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Husson University

Vårt uppdrag är att utbilda, aktivera och bemyndiga studenter att vara kritiska tänkare som kan få sina mål och utmärka sig när de möter utmaningarna inom juridikstudiern ... [+]

Handla om

Vårt uppdrag är att utbilda, aktivera och bemyndiga studenter att vara kritiska tänkare som kan få sina mål och utmärka sig när de möter utmaningarna inom juridikstudierna. Detta uppnås av högkvalitativa fakulteten och läroplaner som ger både traditionella och erfarenhetslägen för lärande.

Brottmål

Den grundutbildade brottmålsdomstolen, som leder till en bachelorgrad, förbereder eleverna för en spännande och utmanande karriär inom de snabbt växande områdena för brottsbekämpning, korrigeringar, prövning och privat sektor.

Magisterexamen i brottmålsadministrationen betonar integrationen av teori och praktik för att utbilda nuvarande och framtida administratörer inom straffrättsliga områden. Professionella kurser är inriktade på de mest aktuella problem som kriminella rättighetsadministratörer hanterar, inklusive: juridiska frågor, hantering av förändringar, planering, strategi och allmän ordning.... [-]

Amerikas förenta stater Husson Area
September 2019
Engelska
4 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Husson University

De utbildningar som erbjuds vid Husson University School of Hospitality, Sport, ... [+]

Handla om

De utbildningar som erbjuds vid Husson University School of Hospitality, Sport,

Oavsett om du är intresserad av serviceorienterade områden inom gästfrihet och turism eller sportledning, har våra program något för dig. Följande länkar till höger ger mer information om varje program, vilket inkluderar möjligheter att stora, mindre eller koncentrera sig i ditt intresseområde.

Våra flexibla läroplaner och flera gradersalternativ hjälper dig att välja en studie som passar perfekt för dina unika karriärmöjligheter inom gästfrihet, sport och turism.

Uppdrag

Uppdraget för Hospitality and Tourism Management Program är att ge akademisk utbildning som förbereder eleverna att bli entreprenörsledare, chefer och proffs i roller som är inriktade på förståelse och uppskattning av den globala miljön.... [-]

Amerikas förenta stater Husson Area
September 2019
Engelska
4 år
Campusstudier
Läs mer på svenska

A Tour of Bangor, Maine