Husson University

Inledning

Läs den officiella beskrivningen

Om oss

Hos Husson University handlar det om dig. Du kommer inte att gå vilse i en folkmassa. Du lär dig av professorer som bryr sig om dig. Du lär dig hands-on, tjänar en examen och färdigheter som förbereder dig för en givande, framgångsrik karriär. Bäst av allt betyder Hussons rykte för en förstklassig utbildning och överkomliga priser att du ska göra en smart investering. Husson University ... vårt uppdrag är din framgång.

Historia

Sedan 1898 har Husson utbildat Maine ledare. Ursprungligen förbereder eleverna för handel, undervisning och telegrafi kom Husson i åldern 1953, då staten antog lagstiftning som gav Husson tillstånd att ge kandidatexamen examen. På 60-talet köpte Husson en mjölkbruksgård, städde den och byggde en vacker campus. År 1981 inrättade högskolan Husson College / Eastern Maine Medical Center Baccalaureate School of Nursing. Idag erbjuder Husson många grundutbildningar och många innovativa avancerade utbildningar, samt ett brett urval av kurser inom kärnvetenskap och humaniora. Den 11 oktober 2008 blev Husson ett universitet, men det fortsätter att behålla sin lilla högskolans känsla.

Idag håller Husson-kandidaten ledarpositioner över hela landet och världen.

Syn

Husson är ett valfritt universitet för de främsta professionella programmen där studenterna lyckas, erfarenhetslärandet är kämpat och det globala engagemanget betonas.

Uppdragsbeskrivning

Husson University inspirerar och förbereder eleverna för yrkeskarriärer inom nuvarande och nya områden inom ramen för en utbildning som informeras av vetenskap och humaniora.

Vi uppnår denna karriärberedning genom att stödja och betona

 • Enastående undervisning.
 • Vetenskapliga bidrag till sin disciplin eller kompetensområde.
 • En grundutbildning och utbildningsplan som är utmanande, relevant och främjar kritiska tänkande färdigheter, självförtroende och starka kommunikationsförmåga.
 • Åtagande till etiskt beteende och socialt ansvar genom deltagande i världen av fakulteter och studenter, administratörer och personal, styrelseledamöter och involverade medborgarskap som universitet.
 • Livslångt lärande för att förbereda studenter professionellt och personligt för utmaningarna i en ständigt föränderlig värld.
 • Ett mångsidigt kulturellt och globalt perspektiv uppnås genom studentutveckling och erfarenhetsmöjligheter som förstärker vårt engagemang för en stark akademisk gemenskap.
 • Noggrann förvaltning och förvaltning av universitetets resurser.

Antaget av Husson University Board of Trustees 2 oktober 2011.

Plats

Husson University primära campus (208 hektar) ligger i Bangor, Maine, en stad på cirka 30 000 personer, en kort bilresa från Maine kust, skog och berg. Ungefär 250 miles norr om Boston och 250 miles öster om Quebec City , har Bangor en av de lägsta urbana brottsfrekvenserna i USA.

Husson har också utbildningscenter i Westbrook och Presque Isle .

Inskrivning

Vi anmäler cirka 2800 studenter på Bangor-campus, med cirka 700 mer inskrivna i examensprogram. Våra studenter kommer från hela Maine, landet och världen.

Klasstorlek

Den genomsnittliga klassstorleken är 21 studenter.

Fakultet

Husson University sysselsätter 144 fakultetsmedlemmar och ett antal adjungerade fakulteter med kompetens inom det yrke som de undervisar.

sporter

En medlem av NCAA Division III, Husson erbjuder över 18 varsitysporter och intramurals med hjälp av toppmoderna faciliteter, inklusive Swan Center

Husson stöder också ett jubellag och ett dansteam.

antagning

Admissions Office personal ger vägledning i ansökan till sökande för tillträde till Husson University . Admissionsofficer tillhandahåller material och applikationer för att hjälpa sökande att lära sig mer om Husson och bjuda även in sökande till personliga intervjuer och campusutflykter.

Alumni

Kontoret för Alumni Affairs, som ligger i Cyr Alumni Center i Beardsley Meeting House, tjänar behoven hos Hussons 18.000 alumni. Tillsammans med Homecoming- aktiviteter sponsrar alumni-kontoret händelser över hela landet och publicerar alumni-tidningen, The Ledger , för att hålla Husson Alumni informerad om aktiviteter på campus.

Ackreditering

Husson University är ackrediterad av:

 • New England Association of Schools and Colleges, Inc. (NEASC);
 • Den internationella församlingen för kollegial företagsutbildning (IACBE);
 • Husson / Eastern Maine Medical Center Baccalaureate Nursing och alla MSN-program vid Husson University är ackrediterade av kommissionen på Collegiate Nursing Education , One Dupont Circle, NW, Suite 530, Washington, DC 20036, (202) 887-6791 och BSN Programmet är godkänt av Maine State Board of Nursing .
 • Kommissionen om ackreditering inom fysisk terapiutbildning (CAPTE);
 • Ackrediteringsrådet för yrkesutbildning (ACOTE);
 • Är godkänd av Maine State Board of Education ;
 • MS i klinisk mental hälsa Counseling programmet är godkänt av National Board of Certified Counselors (NBCC);
 • Rådet för ackreditering av rådgivning och relaterade utbildningsprogram (CACREP) har beviljat ackreditering till Hussons MSc i klinisk psykisk rådgivning och magisterexamen i skolrådgivning.
 • Apotekskollegiet har fått full ackreditering genom ackrediteringsrådet för apotekets utbildning .

Platser

Husson-området

Husson University

Telefon
207.941.7000

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium