Läs den officiella beskrivningen

Chowan University är en Christian läroanstalt grundat 1848 av baptist familjer och namngav Chowan - vilket betyder "folk i söder" - för att hedra indian Algonquin Chowanook stammen. För över 165 år, Chowan har haft en lång och framgångsrik tradition av tro och utbildning i nordöstra NC. Vårt uppdrag är att tillhandahålla en omtänksam miljö kännetecknad av Kristna värderingarna och intellektuell frihet där eleverna kan få de kunskaper, färdigheter, kreativitet, och etiska värden som de behöver för att blomstra i en snabbt föränderlig, kulturell mångfald globalt samhälle.

Chowan University har åtagit sig att betjäna genomsnittliga studenter. Med "genomsnittlig", menar vi studenter med en GPA 2,25 till 3,25 och en "genomsnittlig" SAT poäng (runt 1300 för tredelade SAT). Studenter under dessa kriterier kan medges om de visar ett engagemang för upplevelsen Chowan universitet och akademisk potential.

Många av våra elever är första generationens studenter, vilket innebär att deras föräldrar inte gå på college eller slutföra en högskoleexamen. Därför att Chowanengagemang för individuell uppmärksamhet i en Kristen miljöDessa elever trivs på Chowan University. Den Chowan University samfundet försöker tro på och leva ut Jesu Kristi lärdomar. Detta mål uppnås genom mentorskap, departement, och undervisning i kristen lärare och personal, och mission och service erfarenheter på campus, i samhället, i USA, och runt om i världen.

Vår pastorala Campus Ministry teamet ger möjligheter för studenter att växa i sin tro och samtidigt tillgodose behoven hos andra. Lokala, nationella och internationella missionsresor, lärjungaskap, bosättning hall bibelstudier, mentorskap, och massor av en-mot-en uppmärksamhet och bön ge studenterna en omvälvande utbildning.

Alla studenter som vill slutföra sin examen på Chowan University måste anmäla sig till en introduktionskurs om Bibeln. Eleverna måste också delta i en handfull Perspectives händelser som erbjuds varje vecka som innebär helhets presentationer och föreläsningar, religiösa högtider, teaterföreställningar och andra Chowan samhällsrelaterade händelser.

Vi är inte här för att indoktrinera någon, utan för att visa dem den kristna livsstilen som avslöjas i livet och Jesu Kristi. Icke-kristna studenter och studenter från andra religiösa traditioner respekteras och välkomnas här och trivs i denna miljö.

Plats

Inbäddat i den lilla historiska staden Murfreesboro i nordöstra North Carolina, är Chowan University en kort bilresa till stränderna i både North Carolina och Virginia. Chowan är också inom köravstånd till många bekvämligheter, inklusive shopping, restauranger, nöjesparker, och storstadsområden som Virginia Beach.

Staden Murfreesboro är ett litet samhälle som samlar runt campus. Chowan har det bästa av två världar; Murfreesboro är en liten, säker och trygg kommun, men storstads bekvämligheter är bara en kort bilresa bort.

Chowan universitet befinner sig på en 450 + tunnland campus omgiven av skogsområden och flera sjöar. Vi finns i den del av North Carolina betecknas som den "inre banker," och vår campus återspeglar den naturliga skönheten i Intracoastal vattenvägar.

Murfreesboro upplever alla fyra årstider, men kännetecknas av milda vädret. Den genomsnittliga hög temperatur under skolmånaderna är 65 grader (18 Celsius).

Värdet av värderingar Utbildning

Chowan universitet är känd för att ha "Tro på din framtid." Mycket mer än en tagline, är vårt uppdrag att erbjuda en utbildning som förvandlar vanliga studenter i extraordinära akademiker. Vi gör detta i god tro, lita på Gud i personen Jesus Kristus, med optimism för varje elevs framgångar. Vår fakultet kommer till Chowan att undervisa, ge råd och engagera eleverna i klassrummet, på fälten och domstolar konkurrens, och i hela fritidsaktiviteter. Tro i handling stryker allt vi gör. Det räcker inte med att lära eleverna hur eller vad man ska tänka; vi lära eleverna hur man lever med heder och samvete att använda deras huvud, hjärta och händer.

"Jesus växte i vishet och mognad och nåd inför Gud och människor." Lukas 2:52

Chef: Vi undervisar På Chowan kommer eleverna ta klasser i disciplinerna vetenskap, konst, litteratur, historia, hälsa och religion. Men ännu viktigare, kommer de att lära varje disciplin förhåller sig till andra. Vår integrerad utbildning ger exceptionella tänkare som kan göra känsla av världen som vi lever i.

"Och de saker du har hört mig säga i närvaro av många vittnen anförtro pålitliga människor som också kommer vara kvalificerade att undervisa andra." - 2 Tim 2: 2

Hjärta: Vi Råd

Fakulteten och personal som omger våra studenter gå bredvid dem och inspirera sina yrkesmässiga och personliga drömmar med passion. Fakultets rådgivare mentor studenter en-mot-en och konsekvent modell och uppmuntra rätt och hälsosamt beslutsfattande.

"Inte överensstämmer med mönstret för den här världen, utan låt er förvandlas genom förnyelsen av era tankar. Då kommer du att kunna testa och godkänna vad Guds vilja är-hans goda, tilltalande och fullkomliga vilja." - Romarna 12: 2

Händer: Vi engagerar

Möjligheter för tjänsten finns i överflöd till medlemmar av Chowan samhället. Studenter ansluta lärare och personal att översätta det som lärs ut och vad som lärt sig i vad som görs. Från kläder de behövande i vår gemenskap att älska föräldralösa barn med hiv / aids i Sydafrika, vi tar på allvar vårt uppdrag att ge ljus och sanning i namnet Jesus Kristus.

"Jag säger verkligen dig, vad du gjorde för en av de minst av dessa bröder och systrar till mig, du gjorde för mig." - Matteus 25:40 Vi tillhandahåller en de fria konsterna som utmanar hela studenten. De transformerade livet för våra elever ger mervärde till vad vi gör på Chowan University.

Programmen undervisas på:
  • Engelska

Skolan erbjuder också:

BA

Chowan University

Genom sin utmärkta läroplan, interaktion med stora professorer, och många prestanda möjligheter, kan Chowan Department of Music hjälpa dig att maximera din potential och ... [+]

Bachelor of Arts i musik

Genom sin utmärkta läroplan, interaktion med stora professorer, och många prestanda möjligheter, kan Chowan Department of Music hjälpa dig att maximera din potential och uppnå dina mål som musiker. Akademiker i vårt program har gått vidare till vara tonsättare, grundskolan musiklärare, mellersta och gymnasiet band och Körledare, artister och inspelningstekniker. Som musik stor, kommer du att få en fast grund i musik genom studier av musikteori, syn sång och gehör, musikhistoria, klass piano, dirigering, ensembler, och tillämpad musik. Du kommer att studera i åtminstone en av dessa tillämpas musikområden under din mandatperiod:

MÄSSINGSINSTRUMENT Komposition Klassisk gitarr Organ Slagverk Piano String Instrument Röst TRÄBLÅSINSTRUMENT ... [-]
Amerikas förenta stater Murfreesboro
September 2019
Engelska
Heltid
3 år
Campusstudier
Läs mer på svenska

BBA

Chowan University

School of Business vid Chowan University föreställer ett näringsliv begåvade och etiska personer med yrkeskompetens som gör det möjligt för dem att samarbeta för att fram ... [+]

Bachelor of Science i Business Administration

"The School of Business vid Chowan universitet är det bästa stället att forma din karaktär, potential, och professionalism. Skolan ger varje elev en möjlighet att nå sitt bästa genom utmaningar, en-mot-en lärare interaktion, små grupper, och chansen att hitta dina egna styrkor. Jag blöder Chowan blå på grund av erfarenheterna i School of Business som för alltid kommer att påverka mitt liv och arbetsmoral. " - Danielle Coleman, klass av 2013, BS i företagsekonomi, Koncentration i Management, Minor i redovisning vid Chowan utvecklar vi de etiska företagsledare i morgon. Som bygger på styrkan i vårt kristna arv, ge vi våra studenter genom att styra dem i behärskning teorier affärs, organisationsförmåga, tekniska färdigheter, och kritiska analyser som förbereder dem för karriärer inom den snabbt föränderliga affärsvärlden.... [-]

Amerikas förenta stater Murfreesboro
September 2019
Engelska
Heltid
Campusstudier
Läs mer på svenska

BSc

Chowan University

Denna grad undersöker olika faktorer och komplexitet i Afrika och dess plats i världshistorien tillsammans med andra nationella och kulturella historia. ... [+]

Bachelor of Science i afrikansk-amerikansk historia och kultur

Denna grad undersöker olika faktorer och komplexitet inte bara afroamerikansk erfarenhet men dess sammanhang i världshistorien. Eleverna kommer att undersöka den afro-amerikanska erfarenheten i Nordamerika från kolonialtiden till idag. Ursprunget till svart samhällslivet och svart motstånd under slaveriet genom afroamerikanska erfarenhet under "Jim Crow" eran och utvecklingen av svart ledarskap, genom kamp medborgerliga rättigheter fram till nutid.

Det finns också kurser som ger en ännu mer detaljerad inblick i dessa epoker.

Studenterna kommer också att undersöka olika andra nationella och kulturella historia för att få perspektiv på minoritetsgrupper och andra människor alltför ofta ignoreras i traditionella undersökningar. Ämnen som spänner från interaktioner till historiskt får effekt kommer att diskuteras ge studenterna en bredare förståelse för nationens utveckling.... [-]

Amerikas förenta stater Murfreesboro
September 2019
Engelska
Heltid
Campusstudier
Läs mer på svenska
Chowan University

På Chowan University, vi integrera strategier i sociologi och brottsutredning certifiering i Criminal Justice läroplanen att förbereda alla våra studenter för fängslande ... [+]

Bachelor of Science i Criminal Justice

På Chowan University, vi integrera strategier i sociologi och brottsutredning certifiering i Criminal Justice läroplanen att förbereda alla våra studenter för fängslande karriärer i en mängd olika straffrättsliga yrken. Genom att kombinera dynamiska kurser - som Corporate and White Collar Crime, Mordbrand Investigation, Brotts Evidence, ungdomsbrottslighet, och polisen gemenskapen relationer - med verkliga världen arbetslivserfarenhet genom praktik på alla nivåer av lokala, statliga och federala myndigheter, eleverna behärska krävs för framgång inom sitt område.

Eleverna ansluter också klassrummet kunskap med verkliga världen erfarenhet genom medlemskap i organisationer är särskilt utformade för studenter som bedriver Criminal Justice examen. Den Chowan University kapitel i Alpha Phi Sigma National Straffrätt Honor Society och Criminal Justice Club erbjuder studenter ytterligare utbildning, service och kamratskap möjligheter. Criminal Justice majors kan tjäna en examen inom följande områden:... [-]

Amerikas förenta stater Murfreesboro
September 2019
Engelska
Heltid
3 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Chowan University

Med ett öga på framtiden, är Chowan skapa en miljö där kreativitet och innovation går samman för att producera en student som är estetiskt, teoretiskt och tekniskt utbild ... [+]

Bachelor of Science i grafisk kommunikation

Med ett öga på framtiden, är Chowan skapa en miljö där kreativitet och innovation går samman för att producera en student som är estetiskt, teoretiskt och tekniskt utbildad i grafisk design, interaktiv design, utskriftsteknik, förpackningsdesign, och / eller studio konst. Genom att kombinera sina tekniska resurser och lärare expertis, kommer universitetet att förnya sina ansträngningar för att utveckla elevernas kreativa idéer, konstnärliga förmåga, personligt uttryck, och professionella kompetens som de studerar video, digital design, print design, teckning, digital bildbehandling, förpackning, webbdesign, fotografi, måleri, keramik, blandat massmedia, etc., i skärningspunkten mellan konst och teknik. Oavsett om du använder "sekelgamla metoder eller genom att tänja på gränserna för digital kreativitet", avdelningen kommer att producera unika och självsäkra akademiker med den kompetens som samtida utskriftsteknik, design, och efterfrågan konst.... [-]

Amerikas förenta stater Murfreesboro
September 2019
Engelska
Heltid
3 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Chowan University

Chowan University School of Education har förbundit sig att kvalitet i undervisning, lärande och service, och arbetar en-mot-en att uppnå detta mål i varje utbildning stu ... [+]

Bachelor of Science i grundutbildning

Chowan University School of Education har förbundit sig att kvalitet i undervisning, lärande och service, och arbetar en-mot-en att uppnå detta mål i varje utbildning student! Chowan är tillräckligt liten för att göra detta till en verklighet, med lärare och rådgivare kontroll på sina elever och de framsteg de har gjort regelbundet för att se till att de uppnår sina individuella mål. Lärarna kan hjälpa eleverna att övervinna eventuella svårigheter de kan stöta på, intygar att fjolårets 100% går på våra grundutbildning majors som tar Praxis II examen!

Grundutbildning studenter särskilt utbildade genom kurser och fältarbete för att utveckla professionella och ledarskap för användning i grundskolan - dagis genom årskurs 6.... [-]

Amerikas förenta stater Murfreesboro
September 2019
Engelska
Heltid
Kombinerat online och på campus
Läs mer på svenska
Chowan University

Den Chowan University School of Education är tillägnad doktorander som är effektiva, högt kvalificerade lärare och som är utrustade med undervisningsstrategier och pedago ... [+]

Bachelor of Science i gymnasieutbildning

Den Chowan University School of Education är tillägnad doktorander som är effektiva, högt kvalificerade lärare och som är utrustade med undervisningsstrategier och pedagogik kan utbilda alla elever i en ständigt föränderlig värld. Den starka läroplansgrunderna, tillsammans med studier professionell och specialområdet erbjuds pre-lärare på Chowan universitet, ger blivande lärare kunskaper, färdigheter och dispositioner som krävs för att arbeta med olika studenter och lärmiljöer. Möjligheter finns för kandidater att lära sig och bedöma teorier och principer för bästa praxis inte bara i universitetsmiljö, men också i samarbete med klasslärarna och andra yrkesgrupper som guidar dem genom praktisk tillämpning i verkliga världen.... [-]

Amerikas förenta stater Murfreesboro
September 2019
Engelska
Heltid
Campusstudier
Läs mer på svenska
Chowan University

Studenter examen från idrottsvetenskap programmet är beredda att driva karriärmöjligheter inom hälsa och Idrott, motion vetenskap, Sports Management och Coaching. ... [+]

Bachelor of Science in Sports Science

"Sport Science Institutionen erbjuder studenter ett brett utbud av kunskaper och färdigheter. Från våra olika koncentrationer och vår top-notch fakultet, kan Sport Studies avdelningen förbereder dig för någon karriär i friidrott! " - Drew Praster, idrottsvetenskap examen, Senior Manager för Premium Försäljningen för Charlotte Hornets och Ärade alumn Studenter examen från idrottsvetenskap programmet är beredda att driva karriärmöjligheter inom hälsa och Idrott, motion vetenskap, Sports Management och Coaching. Ett ytterligare syfte är att ge alla elever möjlighet att utveckla fysiska, sociala, intellektuella, emotionella, miljö- och andlig hälsa.... [-]

Amerikas förenta stater Murfreesboro
September 2019
Engelska
Heltid
Campusstudier
Läs mer på svenska
Chowan University

Chowan pre-lag rådgivande programmet följer en specialiserad spår av studie som kommer att ge en överblick över konstitutionell historia, rättsväsendet, politiken och oli ... [+]

Bachelor of Science i Pre-Lag / Historia

American Bar Association understryker att det inte finns någon föredragen större eller rekommenderad kursplan för dem som förbereder sig för juristlinjen. Personer som är intresserade av att gå till juridisk fakultet kan känna sig bekväma efter de flesta utbildningar i samband med rådgivning genom Chowan pre-lag rådgivningsprogram. Detta program är inte ett stort, men ett sätt att hjälpa studenter att uppfylla kraven för att komma in Law School, oavsett grundutbildning större.

Studenter inskrivning i Pre-Law Advisory Program kommer att följa en specialiserad spår av studie som kommer att omfatta kurser i:

United States konstitutionell historia American rättsväsendet Amerikanskt politik Affärsrätt straffrätt Straffrättsliga förfaranden Studenter intresserade av en juridisk karriär bör kontakta Pre-Law samordnare tidigt i sina studier. Pre-Lag samordnare kommer att ge studenterna: Individuell uppmärksamhet i valet ett studieprogram under sin college karriär, ofta granska deras framsteg; Up-to-date information om Law School antagning; och Information om Law School Admissions Test (LAST) och råd om förberedelse för det. ... [-]
Amerikas förenta stater Murfreesboro
September 2019
Engelska
Heltid
Campusstudier
Läs mer på svenska
Chowan University

Chowan Institutionen för psykologi har flera unika funktioner som gör det sticker ut från andra grundutbildningsprogram. Vi vill att du ska hitta din passion. Till skilln ... [+]

Bachelor of Science i psykologi

"The psykologprogrammet vid Chowan är utformad med avsikt att förbereda dig för forskarnivå arbete. Jag var den enda personen i min klass att ha haft grupp erfarenhet, och en av de mycket få som hade övat klientintervjuer. Jag befinner mig ständigt i situationer under klass där jag har en fördel gentemot andra studenter tack vare min erfarenhet på Chowan. " - Tonya Sinclair, nyligen psykologi examen Chowan Institutionen för psykologi har flera unika funktioner som gör det sticker ut från andra grundutbildningsprogram. Vi vill att du ska hitta din passion. Till skillnad från de flesta grundutbildningen, erbjuder vi flera grad alternativ, inklusive tre specialiserade spår studier. Medan vårt program innehåller en allmän grund för alla studenter, våra examens spår tillåter studenter att få en bättre känsla för deras speciella intresseområde. När du blir en del av Chowan University psykologi Department, kommer du att ha en speciell plats - en plats att lära sig, att ha kul, att växa känslomässigt och andligt - en plats ska tillhöra.... [-]

Amerikas förenta stater Murfreesboro
September 2019
Engelska
Heltid
Campusstudier
Läs mer på svenska

Chowan Video 2014