Chowan University

Inledning

Läs den officiella beskrivningen

Chowan University är en Christian läroanstalt grundat 1848 av baptist familjer och namngav Chowan - vilket betyder "folk i söder" - för att hedra indian Algonquin Chowanook stammen. För över 165 år, Chowan har haft en lång och framgångsrik tradition av tro och utbildning i nordöstra NC. Vårt uppdrag är att tillhandahålla en omtänksam miljö kännetecknad av Kristna värderingarna och intellektuell frihet där eleverna kan få de kunskaper, färdigheter, kreativitet, och etiska värden som de behöver för att blomstra i en snabbt föränderlig, kulturell mångfald globalt samhälle.

Chowan University har åtagit sig att betjäna genomsnittliga studenter. Med "genomsnittlig", menar vi studenter med en GPA 2,25 till 3,25 och en "genomsnittlig" SAT poäng (runt 1300 för tredelade SAT). Studenter under dessa kriterier kan medges om de visar ett engagemang för upplevelsen Chowan universitet och akademisk potential.

Många av våra elever är första generationens studenter, vilket innebär att deras föräldrar inte gå på college eller slutföra en högskoleexamen. Därför att Chowanengagemang för individuell uppmärksamhet i en Kristen miljöDessa elever trivs på Chowan University. Den Chowan University samfundet försöker tro på och leva ut Jesu Kristi lärdomar. Detta mål uppnås genom mentorskap, departement, och undervisning i kristen lärare och personal, och mission och service erfarenheter på campus, i samhället, i USA, och runt om i världen.

Vår pastorala Campus Ministry teamet ger möjligheter för studenter att växa i sin tro och samtidigt tillgodose behoven hos andra. Lokala, nationella och internationella missionsresor, lärjungaskap, bosättning hall bibelstudier, mentorskap, och massor av en-mot-en uppmärksamhet och bön ge studenterna en omvälvande utbildning.

Alla studenter som vill slutföra sin examen på Chowan University måste anmäla sig till en introduktionskurs om Bibeln. Eleverna måste också delta i en handfull Perspectives händelser som erbjuds varje vecka som innebär helhets presentationer och föreläsningar, religiösa högtider, teaterföreställningar och andra Chowan samhällsrelaterade händelser.

Vi är inte här för att indoktrinera någon, utan för att visa dem den kristna livsstilen som avslöjas i livet och Jesu Kristi. Icke-kristna studenter och studenter från andra religiösa traditioner respekteras och välkomnas här och trivs i denna miljö.

Plats

Inbäddat i den lilla historiska staden Murfreesboro i nordöstra North Carolina, är Chowan University en kort bilresa till stränderna i både North Carolina och Virginia. Chowan är också inom köravstånd till många bekvämligheter, inklusive shopping, restauranger, nöjesparker, och storstadsområden som Virginia Beach.

Staden Murfreesboro är ett litet samhälle som samlar runt campus. Chowan har det bästa av två världar; Murfreesboro är en liten, säker och trygg kommun, men storstads bekvämligheter är bara en kort bilresa bort.

Chowan universitet befinner sig på en 450 + tunnland campus omgiven av skogsområden och flera sjöar. Vi finns i den del av North Carolina betecknas som den "inre banker," och vår campus återspeglar den naturliga skönheten i Intracoastal vattenvägar.

Murfreesboro upplever alla fyra årstider, men kännetecknas av milda vädret. Den genomsnittliga hög temperatur under skolmånaderna är 65 grader (18 Celsius).

Värdet av värderingar Utbildning

Chowan universitet är känd för att ha "Tro på din framtid." Mycket mer än en tagline, är vårt uppdrag att erbjuda en utbildning som förvandlar vanliga studenter i extraordinära akademiker. Vi gör detta i god tro, lita på Gud i personen Jesus Kristus, med optimism för varje elevs framgångar. Vår fakultet kommer till Chowan att undervisa, ge råd och engagera eleverna i klassrummet, på fälten och domstolar konkurrens, och i hela fritidsaktiviteter. Tro i handling stryker allt vi gör. Det räcker inte med att lära eleverna hur eller vad man ska tänka; vi lära eleverna hur man lever med heder och samvete att använda deras huvud, hjärta och händer.

"Jesus växte i vishet och mognad och nåd inför Gud och människor." Lukas 2:52

Chef: Vi undervisar På Chowan kommer eleverna ta klasser i disciplinerna vetenskap, konst, litteratur, historia, hälsa och religion. Men ännu viktigare, kommer de att lära varje disciplin förhåller sig till andra. Vår integrerad utbildning ger exceptionella tänkare som kan göra känsla av världen som vi lever i.

"Och de saker du har hört mig säga i närvaro av många vittnen anförtro pålitliga människor som också kommer vara kvalificerade att undervisa andra." - 2 Tim 2: 2

Hjärta: Vi Råd

Fakulteten och personal som omger våra studenter gå bredvid dem och inspirera sina yrkesmässiga och personliga drömmar med passion. Fakultets rådgivare mentor studenter en-mot-en och konsekvent modell och uppmuntra rätt och hälsosamt beslutsfattande.

"Inte överensstämmer med mönstret för den här världen, utan låt er förvandlas genom förnyelsen av era tankar. Då kommer du att kunna testa och godkänna vad Guds vilja är-hans goda, tilltalande och fullkomliga vilja." - Romarna 12: 2

Händer: Vi engagerar

Möjligheter för tjänsten finns i överflöd till medlemmar av Chowan samhället. Studenter ansluta lärare och personal att översätta det som lärs ut och vad som lärt sig i vad som görs. Från kläder de behövande i vår gemenskap att älska föräldralösa barn med hiv / aids i Sydafrika, vi tar på allvar vårt uppdrag att ge ljus och sanning i namnet Jesus Kristus.

"Jag säger verkligen dig, vad du gjorde för en av de minst av dessa bröder och systrar till mig, du gjorde för mig." - Matteus 25:40 Vi tillhandahåller en de fria konsterna som utmanar hela studenten. De transformerade livet för våra elever ger mervärde till vad vi gör på Chowan University.

Platser

Murfreesboro

Address
One University Place
27855 Murfreesboro, norra Carolina, Amerikas förenta stater

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium