Läs den officiella beskrivningen

Utmana ditt sinne - Fortsätt dina passioner - Hitta din plats - Bygg din framgång


Letar du efter mer från din högskolupplevelse - och från dig själv? Kom trivas på CMU. Bemyndigad av en omtänksam gemenskap, omgiven av varje tänkbart tillfälle, kommer du att upptäcka dina styrkor. Du hittar din röst. Du kommer att uppnå ditt allra bästa - som forskare, som ledare, som en skillnadstillverkare i världen./>


akademiker
CMU erbjuder mer än 40 studieprogram, undervisad av expertfakultet i högklassiga klasser.Founded in 1854, Central Methodist University är ett fyraårigt, privat, liberal arts universitet. CMU: s huvudkampus, hem till College of Liberal Arts and Sciences (CLAS), ligger i Fayette, Missouri, med inskrivning av 1 100 studenter. Mer än 4000 studenter deltar CMU: s College of Graduate and Extended Studies (CGES), som erbjuder klasser online och på webbplatser över Missouri och regionen. CMU är ansluten till United Methodist Church och välkomnar studenter av alla religioner.


Uppdrag/>

Central Methodist University förbereder eleverna att göra en skillnad i världen genom att betona akademisk och professionell excellens, etiskt ledarskap och socialt ansvar.


Bekännelse/>

Central Methodist University samhället, som överensstämmer med dess United Methodist-arv, strävar efter akademisk excellens, individuell prestation och socialt ansvar. Som medlemmar i det samhället tror vi på:

 • Söker kunskap, sanning och visdom;
 • Värdera frihet, ärlighet, civilitet och mångfald;
 • Levande liv av service och ledarskap; och
 • Ta ansvar för oss själva och de samhällen där vi bor.


Uttalande om civilitet/>

Civility upprätthåller värdena av respekt, vänlighet och diplomati i våra direkta och indirekta interaktioner med andra. Mångfald erkänner skillnader mellan människor och uppfattar dessa skillnader som en tillgång till samhället.


Guiding Vision Statement/>

Central Methodist University kommer att erkännas och värderas som en institution som levererar distinkta akademiska program av excellens, inbäddat i en robust och stödjande campusmiljö, förbereder eleverna för att leva och leva ett liv.

För att säkerställa att pedagogiska erfarenheter hos CMU uppnår de idealer som ingår i uppdrags- och visionsutlåtandena antog fakulteten, administrationen och förvaltarna nya universitetsövergripande lärandeprinciper och associerade resultat våren 2016. Sex av de nio resultaten kommer att användas för att bedöma det allmänna utbildningsprogrammet. Det återstående högre orderutfallet kommer att bedömas på högskoleexamen. Dessa är:


Kommunikation (Articulate, Multimodal, Professional)/>

 • Eleverna formulerar, kan tala och skriva tydligt och effektivt.
 • Studenterna är multimodala, kan tolka och uttrycka idéer genom flera kommunikationssätt.
 • Studenterna är professionella, kan anpassa sig till och interagera med andra på ett säkert, ansvarsfullt och engagerat sätt.


Nyfikenhet (upptäck, analysera, skapa)/>

 • Eleverna kan upptäcka, utforska och söka lösningar baserade på ackumulerad kunskap och aktuell forskning.
 • Eleverna kan analysera, utvärdera, tolka och sammanfatta data.
 • Studenter kan skapa och innovera med hjälp av kritiskt tänkande och samarbetsförmåga.


Gemenskap (tjäna, respektera, bly)/>

 • Eleverna ska tjäna andra och vara etiska och informerade medborgare.
 • Eleverna kommer att förstå och respektera mångfald, inklusive andras synpunkter, positioner och övertygelser.
 • Studenter kommer att leda kreativt och samarbetet för att producera positiva förändringar i den bredare världen.

värden


Vilka vi är/>

Central Methodist University är känt för sina högkvalitativa grundutbildningar och akademiker, utbildningsprogram, dess värderingscentrerade lärandeupplevelser och långvariga kyrkliga relationer, dess starka liberal arts tradition, dess tonvikt på karaktär och ledarskapsutveckling och framgången för sina kandidater genom deras vidare pedagogiska och yrkesmässiga sysslor. Karaktäriserad av akademisk excellens och proaktiva, personliga studenttjänster erbjuds program i Fayette och statewide via distansundervisningsteknik samt genom partnerskap med skolor, kyrkor, sjukhus och andra högskolor.


värden/>

Central Methodist University bekräftar sitt Wesleyan arv och dess unika plats som det enda United Methodist-relaterade universitetet i Missouri. Placeringen av huvudkampus i ett litet, historiskt landsbygdssamhälle ger studenterna möjlighet att leva och lära sig i en säker miljö. Universitetet värderar sin starka liberala konster, som utgör grunden för utmärkta professionella program. CMU och dess utökad verksamhet främjar en miljö där en mångsidig studentkropp kan utvecklas intellektuellt, socialt och andligt. Universitetslivet betonar ärlighet, integritet, civilitet och en stark känsla av personligt ansvar som integrerade inslag av karaktär och ledarskap. Central Methodist University uppmuntrar en anda av samhälle och omsorg, bland studenter, lärare och personal.


Utbildningsmål/>

Den Central Methodist University erfarenhet ger genom det akademiska programmet och möjligheterna till praktiska erfarenheter studenten tillväxt i kunskap, personlig integritet, andlighet och yrkeskompetens. Dessutom utmanas studenterna att utveckla en känsla av globalt medborgarskap och ett engagemang för att förbättra världen. Studenter med en CMU-utbildning är beredda att:


Akademiska mål/>

 • visa kunskaper om liberal konst och akademiska specialiteter samt tekniska färdigheter och professionella kompetenser.
 • Tänk kritiskt och konceptuellt och tillämpa sina kunskaper och färdigheter för att lösa problem.
 • kommunicera korrekt och effektivt genom att lyssna, tala och skriva.


Karaktärsmål/>

 • fortsätt att utveckla självkännedom, förtroende och en känsla av ära och engagemang genom att ta ansvar och ledarskap i andras tjänst.
 • söka en förståelse av idéer, problem och händelser inom och utanför deras närmaste samhälle och uppskatta mångfaldens gåvor.
 • utvärdera sina personliga styrkor och förmågor och utforska lämpliga karriärval i en föränderlig värld.
 • ha modet att fatta beslut utifrån överväganden av etiska, estetiska, ekonomiska och miljömässiga konsekvenser.
 • engagera sig i ett liv som exemplifierar värden i relationer med själv, familj, kyrka, universitet och samhälle.


Ändra ett liv - Hänvisa till en student till CMU/>

Sedan 1854 har CMU-eleverna lärt sig, levt och vuxit som individer som är avsedda att göra skillnad i världen. Oavsett om de studerar i Fayette, online eller på en av CMUs många centra i Missouri, upplever de en förändring av livet som leder till framgång. Vet någon som skulle älska vårt universitet? Hjälp dem att hitta var de tillhör - som örn på CMU!

Programmen undervisas på:
 • Engelska

Skolan erbjuder också:

BSc

Central Methodist University

Tror du att utbildning och fysisk aktivitet är viktiga? Vänd din passion för välbefinnande och din vilja att lära dig in i en karriär genom CMU: s fysiska utbildningsnivå ... [+]

Tror du att utbildning och fysisk aktivitet är viktiga? Vänd din passion för välbefinnande och din vilja att lära dig in i en karriär genom CMU: s fysiska utbildningsnivå. Detta program kommer att koppla samman hälsovetenskap och praktiska pedagogiska färdigheter för att ge dig den yrkeserfarenhet som krävs för att lyckas. Du kommer inte bara att göra skillnad i livet för dem du utbildar men känner dig tillfredsställelse och prestation samtidigt som du gör det.

Om detta program/>

The Physical Education Major förbereder dig att vara ledande inom utbildning när du främjar en sund och aktiv livsstil. Genom klasser som fokuserar på fysiska och kognitiva begrepp kommer du att få förmågor skolor letar efter genom klassrum och praktiska inlärningsupplevelser.... [-]

Amerikas förenta stater Fayette
September 2019
Engelska
Heltid
4 år
Campusstudier
Läs mer på svenska

Kandidatexamen

Central Methodist University

Frågan om beslut och handlingar från det förflutna, att vara nyfiken på historiska händelser och att ha åsikter om sociala och politiska frågor är bara några av de många ... [+]

Frågan om beslut och handlingar från det förflutna, att vara nyfiken på historiska händelser och att ha åsikter om sociala och politiska frågor är bara några av de många tecknen du har intresse för i historien. Du kommer att lära dig om tidigare och nuvarande beslut som formar mänsklig historia och förbereder dig för en karriär inom ett område du är passionerad för som en historia som är viktig vid CMU.

Om detta program/>

Studenter som studerar historia lär sig att undersöka, tolka och förklara händelser från det förflutna medan de studerar historiska dokument, sammanställer och registrerar data och kommunicerar idéer och förklaringar. Möjligheterna är oändliga när du är en historia som är viktig vid CMU, eftersom du får den förberedelse du behöver för en rad karriärer. Bli historiker, journalist, föreläsare, arkeolog eller till och med en guide på en historisk plats.... [-]

Amerikas förenta stater Fayette
September 2019
Engelska
Heltid
4 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Central Methodist University

Vill du bygga ett framgångsrikt företag eller bidra till ett redan etablerat företag och hjälpa till att lyckas? Skulle dina idéer förbättra kundnöjdhet och vinst? Varje ... [+]

Vill du bygga ett framgångsrikt företag eller bidra till ett redan etablerat företag och hjälpa till att lyckas? Skulle dina idéer förbättra kundnöjdhet och vinst? Varje organisation, oavsett bransch, är beroende av affärsmässiga personer. Gå med i våra affärsstudenter på CMU, och du kommer också att vara på väg till en givande och framgångsrik karriär.

Om detta program/>

Business Major fokuserar på en mängd olika områden, bland annat marknadsföring och reklam, ledning, ekonomi, entreprenörskap och så mycket mer. Genom denna stora utveckling utvecklar du färdigheter som bygger och omvandlar dig till en professionell professionell redo att ta på sig affärsverksamheten.... [-]

Amerikas förenta stater Fayette USA Online
September 2019
Engelska
Heltid
4 år
Campusstudier
Internet
Läs mer på svenska
Central Methodist University

Om du har intresse för sociala fenomen, politiska system, internationella relationer och offentlig rätt, kommer du mycket att dra nytta av CMU: s statsvetenskapliga huvud ... [+]

Om du har intresse för sociala fenomen, politiska system, internationella relationer och offentlig rätt, kommer du mycket att dra nytta av CMU: s statsvetenskapliga huvudämne. Genom detta studieprogram utvecklar du de färdigheter som behövs för att göra din passion och intressen till ett professionellt yrke.

Om detta program/>

Våra statsvetenskapliga studenter blir bekanta med stora författare, verk och teorier om statsvetenskap, politisk teori och olika politiska system. De lär sig att tillämpa färdigheter i kvantitativ och kvalitativ dataanalys till verkliga samhällsvetenskapliga data och presentera, diskutera och försvara forskning.

Som en politisk vetenskaplig huvudämne i CMU kommer du att ha möjligheter att:... [-]

Amerikas förenta stater Fayette
September 2019
Engelska
Heltid
4 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Central Methodist University

Biologi är studien av livet. Från biosfärer, ekosystem och biologiska samhällen till organismer, celler och organeller erbjuder biologin eleverna möjlighet att gräva bred ... [+]

Biologi är studien av livet. Från biosfärer, ekosystem och biologiska samhällen till organismer, celler och organeller erbjuder biologin eleverna möjlighet att gräva bred och djupt in i vetenskapen om levande system. CMU Biology majors får utmärkt förberedelse för ett brett utbud av karriärer, kombinerar klassrumsbaserade koncept med praktisk laboratorieupplevelse tillsammans med stark analys, resonemang och kommunikationsförmåga.

Om detta program

Biologiska huvudämnet förbereder eleverna för grundskolan i biologiska vetenskaper. Det förbereder också eleverna att komma in i något av de professionella områdena relaterade till medicin, undervisning och andra områden, inklusive ekonomisk, industriell och tillämpad biologi.... [-]

Amerikas förenta stater Fayette
September 2019
Engelska
Heltid
4 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Central Methodist University

Våra datavetenskapliga huvudämnen är till för dig om du gillar att arbeta med datorer och har ett intresse för programmering. Genom denna stora utveckling kommer du att u ... [+]

Våra datavetenskapliga huvudämnen är till för dig om du gillar att arbeta med datorer och har ett intresse för programmering. Genom denna stora utveckling kommer du att utveckla de färdigheter du behöver för att göra din passion för teknik till ett professionellt yrke.

Om detta program/>

Datorvetenskapliga huvudet kommer att bygga dina analytiska, kommunikations- och problemlösningsförmåga när du lär dig att undersöka hur datorsystem fungerar. Du kommer att utveckla färdigheter för att förbereda dig för detta ständigt utvecklade fält genom att ta klasser som fokuserar på databassteknik, programmeringsspråk och hårdvara och programvara.

Som en CMU Computer Science major kommer du att ha möjligheter att:... [-]

Amerikas förenta stater Fayette USA Online
September 2019
Engelska
Heltid
4 år
Campusstudier
Internet
Läs mer på svenska
Central Methodist University

Tycker du om att arbeta med formler, känna igen mönster, manipulera symboler och lösa hjärnteasers? Matematik studenter på CMU förbereda sig för framgångsrika karriärer m ... [+]

Tycker du om att arbeta med formler, känna igen mönster, manipulera symboler och lösa hjärnteasers? Matematik studenter på CMU förbereda sig för framgångsrika karriärer medan man studerar matematikens språk i muntlig, skriftlig och symbolisk form.

Om detta program

Matematik major är olika och omfattar områden som algebra, kalkyl, geometri, teknik, analys och statistik. Genom detta studieprogram utvecklas de färdigheter som behövs för att kunna kvalificera sig för olika karriärvägar.

Som en CMU matematik stor kommer du att ha möjligheter att:

bli effektiv på matematikens språk genom att sammanställa och analysera data, problemlösning, tillämpa beräkningar och presentera lösningardelta i lärande erfarenheter genom projekt, praktikplatser och forskningsmöjligheterutveckla den kunskap och färdigheter som behövs för att bedriva en rad karriärval inom områden som undervisning, databehandling, teknik, företag, ekonomi, statistik, fysik och andra områden som kräver starka kvantitativa färdigheterfå den förberedelse som krävs för att ta nästa steg i grundskolanGrader Tillgängliga/>Associate of Science i matematik - CLAS , CGESKandidatexamen i matematik - CLAS , CGESKandidatexamen i matematik - CLAS , CGESEn minor i matematik är tillgänglig - CLAS , CGESAndra CMU matematikprogram:/>Middle School Education - MatematikSekundärutbildning - Matematisk certifieringMagisterexamen i matematikFörkunskapskrav... [-]
Amerikas förenta stater Fayette
September 2019
Engelska
Heltid
4 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Central Methodist University

Om du har en passion för musik och vill jobba med en karriär som spotlights dina talanger och personliga intressen, är Music Major på CMU ett stort steg i rätt riktning. ... [+]

Om du har en passion för musik och vill jobba med en karriär som spotlights dina talanger och personliga intressen, är Music Major på CMU ett stort steg i rätt riktning. Genom detta program får du inte bara erfarenhet och kunskap i de många olika genrerna av musik utan bygger prestanda och förtroende som gör att du lyser.

Om detta program/>

Music Major erbjuds våra studenter genom Swinney Conservatory of Music. Denna majoritet tjänar ofta som ett bra val om du vill lägga till en minderårig i din pedagogiska erfarenhet. Våra klasser introducerar en väl avrundad kunskap om musik och skapar den grund som krävs för att driva en musikalisk karriär.

Som CMU Music Major får du möjligheter att:... [-]

Amerikas förenta stater Fayette
September 2019
Engelska
Heltid
4 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Central Methodist University

Är det mänskliga beteendet fascinerande för dig? Finns det att du analyserar drömmar, försöker förstå mänsklig utveckling eller nyfiken på hur sinnet fungerar? Om dessa ä ... [+]

Är det mänskliga beteendet fascinerande för dig? Finns det att du analyserar drömmar, försöker förstå mänsklig utveckling eller nyfiken på hur sinnet fungerar? Om dessa ämnen intresserar dig, är du en bra passform för CMU: s psykologiska huvudämne. Du kommer att lära dig om känslor, tankar och beteenden samtidigt som du bygger en efterfrågad färdighetsuppsättning som sätter upp dig för framgång i en givande karriär.

Om detta program/>

Psykologin huvudfokuserar på forskning inom onormal psykologi, rådgivning, sociala processer, personlighet och biologisk utveckling. Som student i den här majoren kommer du att ha möjligheter till praktiska erfarenheter och praktikplatser. Detta program används ofta som grund för forskarutbildning på områden som psykologi, rådgivning, ministerium och andra områden.... [-]

Amerikas förenta stater Fayette USA Online
September 2019
Engelska
Heltid
4 år
Campusstudier
Internet
Läs mer på svenska
Central Methodist University

Hör du i rampljuset? Vill du ta din skådespelare till nästa nivå? Fira din passion för prestanda, produktion bakom kulisserna eller styra, och gör den till en spännande k ... [+]

Hör du i rampljuset? Vill du ta din skådespelare till nästa nivå? Fira din passion för prestanda, produktion bakom kulisserna eller styra, och gör den till en spännande karriär med CMUs teaterteater. Du kommer att få enastående praktisk erfarenhet samtidigt som du utvecklar den kunskap och färdighet som behövs för att ta dig där du vill åka.

Om detta program/>

The Theatre Arts major levereras genom en kandidatexamen i teaterkonst eller en kandidatexamen i teaterkunstprogram. Certifiering för att undervisa tal eller drama på sekundärnivå kan läggas till i dessa alternativ. Om du är intresserad av att söka denna certifiering bör du välja en tonvikt inom utbildnings- och teaterkonst (sekundär nivå) när du utvecklar din examensplan. Oavsett vilken väg du väljer får du en solid grund för erfarenhet som du önskar av teatrar, byråer, utbildningsinstitutioner och forskarskolor.... [-]

Amerikas förenta stater Fayette
September 2019
Engelska
Heltid
4 år
Campusstudier
Läs mer på svenska