SRH Hochschule der populären Künste (hdpk)

Inledning

Läs den officiella beskrivningen

58599_IMG_0040.jpg

HDPK är ett ledande privatuniversitet för den kreativa industrin, belägen i ett av Tysklands kreativa nav: i Berlin. Studierna omfattar såväl konstnärliga och tekniska aspekter som praktiska frågor och medieteori. Läroplanen fokuserar på musik- och mediebranschen (förutom film och tv).

Både universitetet själv och föreläsarna är inblandade på musik- och mediemarknaden, och deras erfarenheter strömmar in i programmen.

Hdpk öppnade i april 2010 som privathögskolan och godkänns av Berlins senatavdelning för utbildning, vetenskap och forskning.

Centralt för universitetets undervisning är att det är praktikrelaterat, vilket återspeglas i de tvärvetenskapliga projekt som realiseras i alla studieprogram och kompletteras med vetenskapligt orienterade, väl genomtänkta läroplaner. Planeringsplaneringen bygger på verkligheten i en snabbt föränderlig yrkesverksamhet, vilket gör att studieprogrammen ständigt anpassas för att passa nya krav. Både personal och styrelseledamöter är inblandade i branschen, vilket förstärker detta tillvägagångssätt.

Vad sätter oss ifrån varandra

Utmärkta studieförhållanden

Vi ställer höga krav på oss själva. Små grupper, professorer med stark bakgrund i sina fält och toppmodern utrustning i våra ljud- och fotostudier samt i de digitala arbetsytorna ger våra studenter en verkligt professionell arbetsmiljö.

58613_IMG_9987.jpg

Real-world approach

Med hänsyn till de administrativa och finansiella aspekterna av elevernas framtida yrken, projektledning, medielag och mediebranschen är lika mycket en del av läroplanen som konstnärlig och teknisk utbildning. Vi upprätthåller nära band med viktiga aktörer inom branschen för att hålla innehållet i våra program alltid relevanta och anpassade till de ständigt föränderliga professionella möjligheterna.

Livslångt lärande

Eleverna behandlas med respekt som hela människor. Syftet är att uppmuntra ett tillvägagångssätt som ger orientering i förändring, framväxande omgivningar och stödjer livslångt lärande. Därför fokuserar vi på kommunikativa och sociala färdigheter och praktiska projekt samt på rent akademiska ämnen.

Partnerskap

Med nästan 600 studenter på cirka 20 nationer (från och med maj 2016), 24 professorer, ca 74 lärare, 6 kandidatexamen och 2 masterprogram och 2 SRH systeruniversiteter i Berlin (tillsammans representerande 2.000 studenter och 28 program), är hdpk ett av de riktigt framgångsrika privata universiteten i Tyskland, och en del av SRH-gruppen med 12 000 studenter och 10 universitet.

58600_hdpk_DACH.jpg

Platser

berlin

Address
Potsdamer Straße 188
10783 berlin, berlin, Tyskland

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium