Läs den officiella beskrivningen

58599_IMG_0040.jpg

HDPK är ett ledande privatuniversitet för den kreativa industrin, belägen i ett av Tysklands kreativa nav: i Berlin. Studierna omfattar såväl konstnärliga och tekniska aspekter som praktiska frågor och medieteori. Läroplanen fokuserar på musik- och mediebranschen (förutom film och tv).

Både universitetet själv och föreläsarna är inblandade på musik- och mediemarknaden, och deras erfarenheter strömmar in i programmen.

Hdpk öppnade i april 2010 som privathögskolan och godkänns av Berlins senatavdelning för utbildning, vetenskap och forskning.

Centralt för universitetets undervisning är att det är praktikrelaterat, vilket återspeglas i de tvärvetenskapliga projekt som realiseras i alla studieprogram och kompletteras med vetenskapligt orienterade, väl genomtänkta läroplaner. Planeringsplaneringen bygger på verkligheten i en snabbt föränderlig yrkesverksamhet, vilket gör att studieprogrammen ständigt anpassas för att passa nya krav. Både personal och styrelseledamöter är inblandade i branschen, vilket förstärker detta tillvägagångssätt.

Vad sätter oss ifrån varandra

Utmärkta studieförhållanden

Vi ställer höga krav på oss själva. Små grupper, professorer med stark bakgrund i sina fält och toppmodern utrustning i våra ljud- och fotostudier samt i de digitala arbetsytorna ger våra studenter en verkligt professionell arbetsmiljö.

58613_IMG_9987.jpg

Real-world approach

Med hänsyn till de administrativa och finansiella aspekterna av elevernas framtida yrken, projektledning, medielag och mediebranschen är lika mycket en del av läroplanen som konstnärlig och teknisk utbildning. Vi upprätthåller nära band med viktiga aktörer inom branschen för att hålla innehållet i våra program alltid relevanta och anpassade till de ständigt föränderliga professionella möjligheterna.

Livslångt lärande

Eleverna behandlas med respekt som hela människor. Syftet är att uppmuntra ett tillvägagångssätt som ger orientering i förändring, framväxande omgivningar och stödjer livslångt lärande. Därför fokuserar vi på kommunikativa och sociala färdigheter och praktiska projekt samt på rent akademiska ämnen.

Partnerskap

Med nästan 600 studenter på cirka 20 nationer (från och med maj 2016), 24 professorer, ca 74 lärare, 6 kandidatexamen och 2 masterprogram och 2 SRH systeruniversiteter i Berlin (tillsammans representerande 2.000 studenter och 28 program), är hdpk ett av de riktigt framgångsrika privata universiteten i Tyskland, och en del av SRH-gruppen med 12 000 studenter och 10 universitet.

58600_hdpk_DACH.jpg

Programmen undervisas på:
  • Engelska

Skolan erbjuder också:


SRH Hochschule der populären Künste (hdpk)

Den kulturella och kreativa industrin har blomstrat globalt och Berlin är en hotspot för de kreativa industrierna - vilket gör den till den perfekta platsen för dina stud ... [+]

Den kulturella och kreativa industrin har blomstrat globalt och Berlin är en hotspot för de kreativa industrierna - vilket gör den till den perfekta platsen för dina studier. Kreativa chefer behöver kreativa ledare och du kommer att lära dig att stödja, marknadsföra och hantera framgång i de kreativa branscherna. Graden kommer också att förbereda dig för att starta eget företag eller att arbeta i en mer traditionell bransch där företag i allt högre grad söker nya sätt att hantera.

Innehåll, mål och kursstruktur

BA Creative Industries Management ger dig en utbildning som kommer att utrusta dig med teoretisk kunskap och praktiska kunskaper och kompetenser för att skapa affärsvärde genom strategisk ledning, innovation och design inom det breda området inom kreativ och kulturell industri och bortom.... [-]

Tyskland berlin
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
7 terminer
Campusstudier
Läs mer på svenska
SRH Hochschule der populären Künste (hdpk)

Ljuddesign omfattar mycket mer än ljudinspelning och dubbning för filmer, eller sammansättningen av catching jingles för radio och tv-sändningar, Charlie-Sheen-stil. Våra ... [+]

Ljuddesign omfattar mycket mer än ljudinspelning och dubbning för filmer, eller sammansättningen av catching jingles för radio och tv-sändningar, Charlie-Sheen-stil. Våra studenter är utbildade till ljuddesign på instrument och datorer, för att producera och spela in ljud, tal eller musik och därigenom skapa hörselskämma.

Innehåll, mål och kursstruktur

Ljuddesign: Att studera ljud, att lyssna och att lyssna på

Som en del av kandidatkursen Audio Design vid hdpk i Berlin ska eleverna skapa fördjupade ljudvärldar, 3D-akustik för spel och soundlogs (sound branding). De kommer att lära sig hur man akustiskt representerar data (sonificering) och att använda datorer, dvs programvara som Pro Tools som plattformar för komposition och arrangemang, och som ett digitalt instrument.... [-]

Tyskland berlin
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
7 terminer
Campusstudier
Läs mer på svenska
SRH Hochschule der populären Künste (hdpk)

Med en B.Mus. Populärmusik du kommer att behärska det kompositionella och instrumentala / vokala arrangemanget av musiktitlar, samt deras förverkligande som musiker. Du k ... [+]

Med en B.Mus. Populärmusik du kommer att behärska det kompositionella och instrumentala / vokala arrangemanget av musiktitlar, samt deras förverkligande som musiker. Du kommer att veta hur du implementerar dina kreativa idéer, hela vägen från första inspiration till prestanda eller inspelning. Kursens inriktning handlar om sångskrivning, instrument / sång och ensemble.

Innehåll, mål och kursstruktur

Den kreativa populära musiker: låtskrivare, artister och bandmusiker

Kandidatkursen Populärmusik på hdpk i Berlin förbereder begåvade unga musiker för att professionellt utföra musik på konserter och för produktioner, genom att undervisa / skriva sångkunskap tillsammans med förståelse för ljudteknik och organisatorisk och pedagogisk know-how.... [-]

Tyskland berlin
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
7 terminer
Campusstudier
Läs mer på svenska

hdpk Festival 2017

Moving - Refugees Welcome (Songs for Refugees by hdpk)

B.A. Creative Industries Management at hdpk - Make it a career