Staatlich Anerkannte Physiotherapie Schule Ortenau

Inledning

Läs den officiella beskrivningen

FILOSOFI

Människor är kärnan i vad vi gör

En kärlek att arbeta med människor och njutningen av fysiska aktiviteter är grundläggande egenskaper hos en fysioterapeut. De är kvaliteter som kommer fram och hjälper dem dagligen, särskilt när de arbetar tillsammans med sina patienter. Nära interpersonella relationer och samarbete spelar en viktig roll - det här är också fallet på Ortenau School of Physiotherapy. Det beror på att karriären för fysioterapi, i enlighet med hur vi lär det, inte bara tittar på patientens kropp utan på personen som helhet.

Vi, ledamöterna i skolledningen, ser oss som kollegor som arbetar med våra studenter, alltid tillgängliga och till hands för att erbjuda dem stöd. Vi strävar efter att skapa en trevlig atmosfär där våra elever känner sig hemma och kan leva och lära sig utan stress eller stress. Dessutom strävar vi efter att stödja dem för att utveckla en realistisk förståelse för de kvaliteter som behövs för att fungera som fysioterapeut. Utbildningsnivån är extremt hög. Ännu viktigare är dock den dagliga upplevelsen att människor står i centrum för allt vi gör.

Första klassutbildning

Kvaliteten på vår undervisning har gjort Ortenau School of Physiotherapy till ett internationellt känt och ackrediterat träningscenter. Med hjälp av ett team av erfarna lärare som består av universitetsprofessorer, specialistläkare och sjukgymnaster, spenderar våra studenter tre år intensivt på att studera alla detaljer i de olika tvärvetenskapliga, teoretiska och praktiska aspekterna av yrket.

Efter utbildningen kommer studenterna att kunna ge praktisk behandling och tillämpa metoder på ett metodiskt sätt. Dessutom kommer de att vara mer kapabla att betrakta sina patienter holistiskt. Interpersonella färdigheter och empati spelar en viktig roll för att utöva vårt yrke. Guiderna av sina lärare upplever och känner hur våra egna kroppar rör sig för att utveckla en förståelse för deras patients villkor.

Ortenau-skolan för fysioterapi samarbetar med sjukhus i Tyskland, Frankrike (särskilt Alsace) och Schweiz. Vårt läge i södra Baden, nära franska och schweiziska gränserna, gör att vi kan vårda våra yrkesrelationer med kollegor från dessa anläggningar och samarbeta nära med vår partnerskola i grannregionen Strasbourg. Våra studenter drar nytta av det sätt på vilket vi interagerar med våra grannar och från vår närhet till utmärkta forskningscentra som Freiburg, Karlsruhe och Strasbourg.

Parallellt med vår standardutbildning erbjuder vi specialiserade avancerade klasser som överför de senaste resultaten inom medicin och fysioterapi. Våra studenter kan delta i dessa specialiserade klasser både under och efter att ha genomfört sin utbildning. Idéer som bidragits av externa deltagare och livliga diskussioner hjälper eleverna att se olika fält ur många olika perspektiv. Dessutom hjälper dessa sessioner ofta eleverna att skapa kontakter som kan hjälpa dem när de går in i arbetslivet.

Rörelse

Vi fokuserar på människor som de rör sig. Det är därför självklart att den genomsnittliga skoldagen är mycket varierad och ser våra studenter alltid på språng. Rörelsen är också en integrerad del av de aktiviteter som erbjuds för att de ska bedriva sin fritid. Schwarzwald och Vogezenbergen ligger praktiskt taget vid tröskeln och är en öppen inbjudan att komma dit och få dem att komma ut och komma i natursköna omgivningar. Välskötta cykel- och vandringsleder runt Eckartsweier, liksom lokala faciliteter för fotboll, friidrott och gymnastik, erbjuder andra utmärkta möjligheter till sport och rekreation.

Alternativt är dagsturer till Freiburg, Karlsruhe, Strasbourg och Basel perfekt för studenter som behöver en paus. Utanför lektioner erbjuder vi gratis kurser inom ämnen som aerobics, tai chi, qigong och akademisk ritning. Dessa är avsedda att hjälpa eleverna slappna av, samtidigt som de förbättrar sin självmedvetenhet och uppfattningen av sina egna kroppar.

Det är alltid spännande att se hur våra studenter utnyttjar sin personliga rörelseupplevelse och, inspirerade av de olika aktiviteterna vi erbjuder, förbinder sig fullt ut för att uppnå sina professionella mål. Detta är viktigt, eftersom det bara är genom sådana personliga erfarenheter att de blir medvetna om att människokroppen är mycket mer än summan av dess delar.

praktikplatser

Fysioterapeuter arbetar inom olika specialiserade medicinska områden och karriären erbjuder ett brett utbud av aktiviteter och möjligheter, helt och hållet att äga privatpraktik. Vi visar våra studenter alla de möjligheter som är tillgängliga för dem och stöder dem aktivt för att hitta sin personliga specialisering inom fysioterapiområdet.

Som en del av ett gränsöverskridande nätverk kan vi sätta dem i kontakt med kollegor och institutioner som arbetar inom dessa områden. Från utbildningens andra år genomför studenterna övervakade arbetsplatser i utvalda institutioner i Baden-Württemberg, Alsace och i hela Tyskland.

De kliniska placeringarna omfattar totalt 1600 timmar i specialiserade segment. De utgör en intensiv del av utbildningen och är ett avgörande steg för att säkra en framgångsrik professionell framtid. Ingen annanstans kommer eleverna att uppleva förväntningarna och kraven på sina utvalda yrken mer direkt än när de faktiskt övar dem. De som börjar i sin karriär har möjlighet att ta reda på hur mycket fysisk och psykisk stress de kan tåla, sätta sitt tålamod och uthållighet till provet och använd dessa nya insikter för att omdefiniera sina personliga mål.

En skola i hjärtat av samhället - campus

Sjukgymnastik innebär att varje enskild person ska hitta det bästa sättet att få en fullständig känsla av välbefinnande. Denna filosofi återspeglas i vår skolas sociala miljö. Att leva och lära i samhället Eckartsweier, där vår skola ligger, kännetecknas av nära interpersonella relationer, samarbete och lokalbefolkningen South Baden charm. De färgmålade moderna skolbyggnaderna passar perfekt med byns traditionella bindingsverk, som blandar sig i den idylliska, lantliga omgivningen som ett varmt stänk av färg. Komplementera varandra perfekt, campus och by förenas som en. Våra studenter kommer från hela Europa, vilket gör Eckartsweier till en levande mötesplats för en mängd olika kulturer. Den utmärkta infrastrukturen med en mängd olika butiker och fritidsanläggningar, liksom det avslappnade livsstilen, ger boende på kanten av Schwarzwald en mycket trevlig upplevelse. Dessa perfekta omgivningar hjälper eleverna att lyckas förstå och uppleva karriären för fysioterapi första hand.

Platser

Tyskland Online

Address
Staatl. anerkannte Physiotherapieschule Ortenau gGmbH
Birkenstraße 5 (entrance Willstätterstraße)
77731 Willstätt-Eckartsweier
Germany

Tyskland Online, Tyskland

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium

Program

Skolan erbjuder också: