Magdeburg-Stendal University of Applied Sciences

Inledning

Läs den officiella beskrivningen

Grundades 1991 har namnet på universitetet länge varit ett kännetecken för en gedigen akademisk utbildning, tillämpad forskning och för en engagerad elevgruppen.

Den praktiska studier och utmärkta faciliteter locka orenade studenter. De inte bara berika under studietiden städerna Magdeburg och Stendal - majoriteten finns kvar även efter avslutad i regionen och ger innovationer som gynnar företagen och samhället.

Varför studera vid University of Magdeburg-Stendal?

Läs varför en studie eller utbytestermin vid University of Magdeburg-Stendal är det rätta valet för dig.

Young University

De har med universitetet i Magdeburg-Stendal mycket gemensamt. Till exempel högskolan grundades 1991 och är därmed ungefär i din ålder.

innovativa kurser

När du tänker på att studera utomlands, är du förmodligen glada över nya saker. Perfect! Universitetet erbjuder innovativa kurser som tillämpad Childhood Studies, trygghet och säkerhet och teckenspråkstolkning.

Språkliga och kulturella

Eftersom du kan läsa denna, har du lärt dig minst ett främmande språk, nämligen tyska. Great! Universitetet erbjuder stora möjligheter att förbättra dina språkkunskaper genom språkutbildning och vidga dina vyer genom kulturella evenemang.

I hjärtat av Tyskland

Det centrala läget av de två platserna möjliggör snabba förbindelser till Berlin, Hannover eller Leipzig.

praktiska studier

Om du var tvungen att lära sig mycket teoretiska lektioner under skoltid, koppla sannolikt interaktivt lärande den rent teoretiska sedan. Super! University of Magdeburg-Stendal bygger på en praktisk studie som förbinder den teoretiska kursplanen med praktisk erfarenhet.

låga kostnader

Eftersom du börjar snart ditt studentliv, tror förmodligen din student budget. Inga problem! Terminen avgift vid universitetet i Magdeburg-Stendal är låg och låter dig, till exempel i Magdeburg gratis att använda kollektivtrafiken. Dessutom är alternativen bostäder i Magdeburg och Stendal ganska rimligt prissatta och av god kvalitet.

grön Campi

Som du kommer snart att börja ditt studentliv, förväntar du förmodligen lite roligt. Låt oss gå! Magdeburg och Stendal är städer som erbjuder en hel del för studenter: Studentrådet organiserar parterna är universitetets idrotts erbjuder stora och gröna campus inbjuder dig efter lektionen för att varva ner.

Platser

Magdeburg

Hochschule Magdeburg-Stendal

Address
Breitscheidstraße 2
39114 Magdeburg, Saxony-Anhalt, Tyskland
Telefon
+49 (0391) 886 - 4106

Stendal

Address
Osterburger Straße 25
39576 Stendal, Saxony-Anhalt, Tyskland

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium