Macromedia University of Applied Sciences

Inledning

Läs den officiella beskrivningen

Välkommen till Macromedia University - universitetet för digital transformation

Att välja ett universitet är ett viktigt livsbeslut. Det är platsen där du lägger grunden för ditt framtida karriärnätverk och upptäcker ditt valda arbetsområde och börjar forma din professionella identitet. Vi är glada över att du har intresserat dig för Macromedia, ett erkänt privat tysk universitet, och vill berätta mer om hur vi kan hjälpa till att forma din framtid.

Internationell rangordning
År 2020 deltog Macromedia i U-Multiranking tillsammans med 1800 universitet globalt och 104 från Tyskland och rankade bland de bästa 15% av alla handelshögskolor, topp 25 för kontakt med arbetsmiljön och nummer 2 i Tyskland för entreprenörstänkande.

109589_029-Macomedia-Erstsemesterstart-II-Causalux-Fotograf-Potsdam.jpg


Våra program - din framtid
På Macromedia University ligger vårt fokus på våra studenter. Vi strävar efter att skapa ett utrymme där de kan utvecklas. Vi främjar nyckelkompetenser som kommunikationsförmåga och ett entreprenörskapssyn. En stor del av våra kurser är baserade på praktiska projekt som tar form av individuell coaching. Digital transformation förändrar grundläggande strukturen i vår professionella värld och vi behöver människor i hjärtat av dessa förändringar som kan tänka över olika discipliner och ta på sig personligt ansvar. Det här är de människor vi utbildar. Som universitet för digital transformation ser vi vår roll som möjliggörande: vi gör det möjligt för våra studenter att förstå och forma förändringar. Processen och resultatet kan sammanfattas kortfattat: du ändrar. absolvia_Mafaldanews.jpg

Våra studieprogram är en blandning av teoretiska föreläsningar och praktiskt projektarbete. Studenter uppmuntras att ta ansvar för sina studier och ges möjlighet att samarbeta med ledande mediefigurer och nyckelaktörer från internationella organisationer, som arbetar nära universitetet som gästföreläsare och projektsponsorer. Vi erbjuder heltids kandidatkurser och kandidatexamen för en internationell karriärväg inom medie- och kommunikationssektorn. Alla program är ackrediterade av FIBAA och leder till en internationellt erkänd examen. Genom ett samarbete med vår brittiska partner, University of Westminster, kan vi erbjuda ytterligare kandidatexamen inom våra grundutbildningar.

Vårt campus - kopplat till Tysklands främsta branschaktörer

Våra campus är baserade i några av Tysklands mest livliga städer: München, Stuttgart, Köln, Hamburg, Freiburg, Leipzig och Berlin. Våra studenter drar nytta av vår utmärkta samtrafik med den lokala industrin på varje campusplats. Universitetet sysselsätter cirka 100 professorer och kända forskare och experter från medieföretag, multinationella företag, universitet och kommunikationsbyråer. Cirka 3 000 studenter har hittills registrerats, inklusive ett ökande antal internationella studenter som väljer att studera på Macromedia för att stärka den redan blomstrande kosmopolitiska kulturen vid Macromedia University.

Masterprogram - utforma den digitala framtiden i högre positioner

I princip är Macromedias masterprogram nära anpassade till de professionella kraven i medie- och kommunikationsbranschen. Denna princip återspeglas i universitetets undervisningsprocesser. Alla föreläsningar hålls på engelska och levereras på ett stimulerande och praktiskt sätt i små klasser.

Fallstudier, simuleringar och projektarbete - främst i samarbete med medieföretag - hjälper studenter att utveckla expertis som underlättar tillgången till eftertraktade karriärer. Med små klasser och intensiv handledning återspeglar Macromedias inlärningsmiljö den anglo-saxiska magisterexamen, inklusive individuell coaching av kvalificerade lärare. Vår forskarskola kommer att utrusta dig med relevanta metoder och verktyg för att aktivt forma den permanenta omvandlingen av samhälle och ekonomi som en professionell och förbereda dig för en framgångsrik karriär med utmärkta framtidsutsikter.

Fördelarna med att välja Macromedia University

 • Toppposition i CHE Ranking 2014/15
 • Små klasser med intensiv, individuell övervakning
 • Globalt erkända, statsgodkända grader
 • Campus i Berlin, München och Köln; Berlin och München ligger i topp 10-rankningen “Bästa studentstäder 2017” av Top Universities
 • Autentiska, praktikorienterade projekt med över 500 kända företag
 • Högkvalificerade professorer och branschinspektörer som föreläsare
 • Välutrustade medielaboratorier
 • Starka karriärutsikter i Tyskland: 18 månaders visum efter framgångsrik examen
 • Master-klasser körs tre dagar i veckan
 • Utbildningsprogram helt på engelska
 • Campus ligger i de främsta industristäderna i Tyskland
 • Internationellt nätverk av partneruniversiteter

107660_Studentinnen_drei_Projektion_790_445.jpg

Platser

Munich

Address
Macromedia University of Applied Sciences
Sandstrasse 9

80335 Munich, Bayern, Tyskland

berlin

Address
Macromedia University of Applied Sciences
Mehringdamm 33

10961 berlin, berlin, Tyskland

Köln

Address
Macromedia University of Applied Sciences
Brüderstraße 17

50667 Köln, Nordrhein-Westfalen, Tyskland

Hamburg

Address
Macromedia University of Applied Sciences
Gertrudenstraße 3

20095 Hamburg, Hamburg, Tyskland

Freiburg

Address
Haslacher Straße 15
21729 Freiburg, Niedersachsen, Tyskland

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium