Läs den officiella beskrivningen

Välkommen till Media of the World

Hur skrivs böcker ut? Hur är informationen arkiverad och dokumenterad? Vad betyder "kommunikation"? Hur skapas virtuella världar? Vad händer bakom kulisserna i TV-studior? Vad är viktigt vid utformning av förpackningar och hur fungerar reklamen faktiskt? Studenter på Hochschule der Medien är oroade över dessa och många andra frågor.

111634_ScreenShot2019-03-07at4.24.13PM.png

Sedan den 1 september 2001 har Hochschule der Medien samlat den samlade know-howen för det tidigare universitetet för utskrift och media, en utbildningsinstitution med över 100 års tradition och universitetet för bibliotekarier och information vars historia når 1942. Med 16 bachelorprogram och 6 masterprogram, en deltid MBA och ett doktorandprogram täcker Hochschule der Medien ett brett spektrum av mediekunskaper: från tryckta medier till elektroniska medier, från massmedia och medieteknik till medieproduktion, från mediedesign för att göra media tillgängligt.

111633_ScreenShot2019-03-07at4.24.25PM.png

Hochschule der Medien lär eleverna i moderna föreläsningsteater samt i verkstäder och studior, på tryckmaskiner eller bakom kameran. Spännande praktiska projekt i universitetets laboratorier eller i samarbete med partnerföretag kompletterar teoretisk kunskap och vetenskapliga arbetsmetoder. Ursprungligen hade universitetet två campusser. Sedan 2014 består universitetet av en central campus i Stuttgart Vaihingen med en ny fakultetsbyggnad som symboliserar "en medievärld".

Programmen undervisas på:
  • Engelska
  • Tysk

Skolan erbjuder också:

Kandidatexamen

Hochschule der Medien - University of Applied Sciences

Denna kandidatexamen ger teknisk utbildning i Tyskland medan eleverna kommer att beväpnas med de professionella, kreativa och tvärkulturella färdigheter som behövs för at ... [+]

Denna kandidatexamen ger teknisk utbildning i Tyskland medan eleverna kommer att beväpnas med de professionella, kreativa och tvärkulturella färdigheter som behövs för att lyckas i hemlandet och utomlands.

I Tyskland är Print Media Technologies det första och enda internationella grundutbildningen i ingenjörskunskap som är uteslutande undervisad på engelska och utformad för studenter från hela världen. Det är ett unikt ämne som kombinerar kreativitet, vetenskap, teknik, interkulturella studier, företagsledning och språk.

Kandidaterna har högkvalitativa jobb. Placeringsfrekvensen är 100%. Programmet är att bilda utbildade ledare och utövare på mediefrågor. som inkluderar ledande tekniska, ledande och marknadsföring positioner över hela världen. Kandidater arbetar i internationellt växande företag. Programmet är starkt utformat för att främja kunskaper i mediekonstruktion; Dessutom kommer eleverna att utveckla kritiskt tänkande och offentligt talande färdigheter.... [-]

Tyskland Stuttgart
Oktober 2019
Engelska
Heltid
7 terminer
Campusstudier
Läs mer på svenska
Location address
Hochschule der Medien
Nobelstrasse 10

Stuttgart, Baden-Württemberg, 70569 DE