DEKRA Hochschule für Medien

Inledning

Läs den officiella beskrivningen

DEKRA | Hochschule für Medien är ett statligt erkänt universitet ackrediterat av Wissenschaftsrat och med huvudkontor i Berlin-Friedrichshain.

Det erbjuder tre grundutbildningsprogram: Film och Television, Journalistik och PR och Kommunikationshantering. Spektrumet av specialiseringsmöjligheter är brett och sträcker sig från mediedesign, marknadsföringskommunikation och kommunikationspsykologi till online-journalistik, TV-journalistik, moderering och PR för att styra, kamera, produktion, efterproduktion och ljud.

Universitetet är en del av DEKRA Academy Network, en av de största privata utbildningsleverantörerna i Tyskland.

Praktisk relevans och starkt nätverk

Alla kurser på DEKRA | Hochschule für Medien följer en applikationsorienterad strategi. Fokus ligger på praktisk utbildning för media och kreativa industrier på grundval av vetenskapligt grundad undervisning. Ett av våra sätt att säkerställa övning och livslångt lärande är genom samarbete med olika partners: medieföretag, ideella organisationer och statliga organisationer och andra utbildningsinstitutioner.

Intensivvård och attraktiv inlärningsmiljö

Vi erbjuder våra studenter en personlig service som specifikt tar hänsyn till deras individuella styrkor och behov. Dessutom är en trevlig och välbekant undervisnings- och inlärningsmiljö ett av universitetets speciella egenskaper. Föreläsningarna äger rum i små studiegrupper. I detta sammanhang fungerar lärarna som impulsgeneratorer som införlivar sin erfarenhet och expertis från vetenskap och privat sektor till sina studier. Även utanför föreläsningarna tar föreläsarna tid på våra studerares frågor.

Du är viktig för oss - från början

Formellt krav på kandidatexamen vid DEKRA | Mediehögskolan är universitetsinträde (Abitur eller Fachhochschulreife) eller en yrkesutbildning med flera års yrkeserfarenhet. Det finns ingen numerus clausus (NC). Dessutom måste inga mappar, filmer, artiklar, etc. lämnas in i förväg. Viktigast för en framgångsrik studie här är din egen motivation: Därför är vi särskilt uppmärksamma på detaljerad information och individuellt samråd. Smakstudier, workshops, evenemang, personlig studierådgivning är bara några av våra vanliga erbjudanden för blivande studenter.

Dina fördelar en överblick

  • Statligt godkända studier vid ett etablerat universitet
  • Utmärkt undervisning med professorer och lärare från fältet
  • Konsekvent praktisk relevans med olika projekt
  • Stort nätverk med partners från media, näringsliv och samhälle
  • Maximalt individuellt stöd - intensivt lärande i små grupper
  • Öppen och kreativ lärande atmosfär
  • Teknisk utlåning även för privata projekt
  • Inga dolda avgifter - attraktiv finansieringsmodell
  • Semesterbiljett ingår
  • Centralt läge i hjärtat av Berlin med bra förbindelser

Vi är där för dig personligen

Vill du veta mer om ett studieprogram, har du frågor om finansiering eller allmän universitet? Vår studentrådgivning hjälper dig gärna.

Den bästa insikten får du direkt på plats. Därför bjuder vi varmt in potentiella studenter att delta i våra evenemang på universitetet.

Platser

berlin

Address
Ehrenbergstraße,11-14
10245 berlin, berlin, Tyskland

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium