CODE University of Applied Sciences Berlin

Inledning

Läs den officiella beskrivningen

CODE är ett berlinbaserat statsaccrediterat högskolan för tillämpad vetenskap som erbjuder kandidatexamen inom digital produktutveckling.

Ibland behöver bra idéer ett årtionde att mogna

När Thomas Bachem - självlärd mjukvaruingenjör och designer - letade efter studieprogram för att främja sina ansträngningar som internetentreprenör, blev han besviken över att det akademiska landskapet huvudsakligen fokuseras på de aldrig föränderliga grundläggande principerna för datavetenskap, istället av de spännande nya möjligheterna på internet och dess möjligheter.

Han bestämde sig för att studera ekonomi på en privat företagsskola i Köln, där han upplevde den radikala körningen att tillämpa akademiska teorier på den verkliga världen och en personlig, stödjande lärmiljö. Av både hans fruktlösa sökning efter ett verkligt tillämpat mjukvaruutvecklingsprogram och hans revolutionära erfarenhet vid privatuniversitetet föddes idén om CODE: CODE skulle vara för datavetenskap vilken handelshögskola är klassiska ekonomiska program.

Ett decennium senare hade Thomas redan grundat flera framgångsrika internetuppstart. Som entreprenör och arbetsgivare upptäckte han gång på gång att bra mjukvaruingenjörer, designers och produktansvariga - de viktigaste drivkrafterna för ambitiösa digitala företag - är en sällsynt resurs i Europa och Tyskland, särskilt för att de klassiska universitetsprogrammen sällan kvalificerar unga män och kvinnor för utmaningarna i den nya ekonomin.

Backas av det akademiska samhället

Vårt akademiska råd ger oss de senaste insikterna i vårt fält forskning, ett starkt knyta till det vetenskapliga samfundet, och decennier av erfarenhet av att skapa meningsfulla inlärningsmiljöer. De hjälper oss att identifiera de professorer, forskare och föreläsare som delar vår drivkraft för excellens, vårt gemensamma uppdrag och stöder vårt pedagogiska tillvägagångssätt.

På uppdrag att bemyndiga de imorgonens digitala pionjärerna

CODE erbjuder en projektorienterad och utmaningsbaserad inlärningserfarenhet som stimulerar personlig tillväxt och gör det möjligt för elever att utveckla yrkeskunskaper samt kommunikativa och sociala färdigheter. CODE stöds av två dussin av Tysklands mest kända internetföretagare och ger en inkomstbaserad fördröjd undervisningsmodell för att locka till de mest begåvade studenterna oavsett deras personliga ekonomiska bakgrund.

Platser

berlin

Address
Lohmühlenstr. 65
12435 Berlin berlin, berlin, Tyskland

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium