Läs den officiella beskrivningen

Trogen principerna för de fria konsterna, Bard College Berlin erbjuder tvärvetenskapliga program inom humaniora och samhällsvetenskap, med ett starkt fokus på individuell tillväxt och utveckling av grundläggande färdigheter i att skriva och tänkande. Studenter delta i ett integrerat utredning av intellektuella och kulturhistoria av den samtida världen innan du väljer att specialisera sig på ett område av humaniora eller samhällsvetenskap (ekonomi, politik, konst eller litteratur). Studera i kärnprogrammet och studentens valda specialområde kompletteras med ett brett utbud av valbara kurser inom områden som teater, film, filosofi och studio konst, och många former av ingrepp med staden Berlin, inklusive museibesök, särskilda kurser och praktik. Kvalificerade studenter tjäna både en amerikansk BA och en tysk BA En enskild lärare rådgivare vägleder varje elevs framsteg genom programmet, som i första hand lärs ut i form av små gruppseminarier. Undervisningsspråket är engelska. Alla elever har möjlighet att lära sig tyska. Möjligheter till utbyte och studien omfattar utomlands men är inte begränsade till Bard nätverk av partneruniversitet och dubbla utbildningsprogram i Ungern, Kirgizistan, Palestina, Ryssland och USA (Annandale-on-Hudson, NY, New York City), bland andra .

Bard College Berlin fakta

Bard College Berlins Class of 2019 valdes ur konkurrens sökande pool. 55 elever i denna grupp kommer från över 27 olika länder, och har ett brett utbud av intellektuella intressen, samt vara aktiv i sociala, kulturella och samhällsengagemang. År 2015, Bard College Berlin fick 311 ansökningar för BA program, var 59% av dessa sökande accepteras, och 30% av dem inskrivna. För aktuella freshmen den genomsnittliga IB poäng är 34; den genomsnittliga Abitur poängen är 1,4, och den genomsnittliga USGPA är 3,4.

Accreditation

Bard College Berlin, en liberal arts universitet är officiellt erkänd som ett privat universitet i Berlin senaten avdelningen för utbildning, ungdomsfrågor och vetenskap (Senatsverwaltung für Bildung, Jugend und Wissenschaft) i enlighet med sek. 123 para. 1 av högskolelagen i delstaten Berlin [Berliner Hochschulgesetz - BerlHG].

Program ackreditering för kandidatprogrammet i humaniora, konst och sociala trodde var framgångsrikt beviljats ​​av ackrediteringsorgan Acquin under hösten 2013. Två år senare, BA i ekonomi, politik och sociala tanke erhållit godkännande från Acquin.

Bard College är ackrediterat genom de mellersta staterna kommissionen om högre utbildning (USA) och tilldelar en BA grad studenter som Bard College Berlins BA program i humaniora, konst och sociala tanke eller BA i ekonomi, politik och sociala Tanke enligt bemyndigande av New York State Board of Education.

Programmen undervisas på:
Engelska

Skolan erbjuder också:

Kandidatexamen

Bard College Berlin

han BA-examen i ekonomi, politik och sociala Tanke ger disciplin utbildning i ekonomi och politik inom ramen för en kärnprogrammet i intellektuell historia som uppmuntrar ... [+]

BA-examen i ekonomi, politik och sociala Tanke ger disciplin utbildning i ekonomi och politik inom ramen för en kärnprogrammet i intellektuell historia som uppmuntrar tankeväckande och kulturellt välinformerade tillämpning av samhällsvetenskaplig metod och principen. Alla studenter får en grundläggande utbildning i de grundläggande verktygen för ekonomisk analys och modellering, samt en introduktion till politisk teori och sociala och historiska studier. På avancerad nivå, studenter väljer en inriktning mot antingen ekonomi eller politik, och kompletta moduler på jämförande globala frågor, tillgång till val och beslutsfattande, och på viktiga idéer, rörelser, metoder och utmaningar i varje fält. ... [-]

Tyskland Berlin
Oktober 2019
Engelska
Heltid
8 terminer
Campusstudier
Läs mer på svenska
Bard College Berlin

Bard College Berlins BA examen i humaniora, konst och sociala Tanke ger studenterna möjlighet att få en grundlig utbildning inom humaniora, samtidigt skaffa kunskap om de ... [+]

Bard College Berlins BA examen i humaniora, konst och sociala Tanke ger studenterna möjlighet att få en grundlig utbildning inom humaniora, samtidigt skaffa kunskap om de viktigaste intellektuella utveckling, fungerar och debatter som ligger till grund av disciplinerna de sociala och naturvetenskap och praktiserande konst. Kärnan Programmet består av kurser som behandlar några av de viktigaste texter och artefakter i kulturella arven från Europa och världen. Förutom kärnprogrammet, eleverna välja ett av följande områden för koncentration: Konst och estetik, etik och politik, litteratur och retorik.

Valbara i studio konst (teater, dans, målning, konstproduktion) finns också, liksom ett brett utbud av valbara i filosofi, konsthistoria, litteratur, film och samhällsteori. Studenter framsteg mot fullbordandet av en BA avhandling under det fjärde året, under överinseende av en enskild lärare medlem. Studera utomlands i Europa (genom Erasmus nätverk), eller i USA (vid Bard College eller dess närstående program och högskolor) och runt om i världen (i Bard nätet eller via Bard College Berlins internationella utbytesavtal) är möjligt i den tredje år. En praktikplats Programmet stödjer företaget av praktisk utbildning eller praktik i något skede av examen. Språkstudier i tyska från nybörjare till avancerad nivå finns i hela programmet. Alla BA i humaniora, konst och sociala Tanke kandidater måste visa mellan kunskaper i tyska i slutet av sitt andra år.... [-]

Tyskland Berlin
Oktober 2019
Engelska
Heltid
8 terminer
Campusstudier
Läs mer på svenska

Debate Club at Bard College Berlin

Campus Life: Barbecue