TED University

Inledning

Läs den officiella beskrivningen

TED

Mustafa Kemal Atatürk, grundare av Turkiet, som trodde på den vitala rollen som utbildning för moderniseringen av landet, uppgav i sitt tal vid invigningen av den turkiska stora nationalförsamlingen i november 1925 att för att nå fram till Målsättning för ett modernt utbildningssystem i Turkiet var ett behov av att involvera det privata företaget. Turkiska utbildningsförbundet grundades den 31 oktober 1928 på grundval av denna vision och i linje med Atatürks och hans vänners banbrytande insatser. Den 12 december 1939 gavs den rättsliga statusen "Association for Public Good" genom beslut av regeringen.

Som anges i den andra klausulen i dess stadga är turkiska presidentens väktare för den turkiska utbildningsföreningen. TED är en etablerad civilsamhällsorganisation som ger stipendier till framgångsrika studenter med begränsad inkomst, öppnar skolor och sovsalar med främmande språk som undervisningsmaterial i både Turkiet och utomlands, bygger vetenskapliga plattformar för att ytterligare satsa på utbildning i Turkiet på nivå med dagens världsstandarder skapar medvetenhet om utbildningssystemets problem i Turkiet och dess möjliga lösningar och bidrar till att formulera turkisk utbildningspolitik. Från och med nu har TED 38 skolor, 2 representationskontor, studentbostad, alumni kontor och många idrottsföreningar anslutna till sina skolor.

TEDU

TED University (TEDU) grundades 2012 av den turkiska utbildningsföreningen (TED), som har varit banbrytande för utvecklingen av utbildning i Turkiet sedan 1928. TEDU är en progressiv akademisk institution som erbjuder ett integrerat tillvägagångssätt för högre utbildning och en högkvalitativ studentfokuserad pedagogisk erfarenhet. Genom akademiskt noggrann kursarbete, dynamisk undervisning, meningsfull forskning och en mängd möjligheter för studenter att engagera sig lokalt och utomlands, strävar vi efter att bygga en mångfaldig samhälle av socialt ansvarsfulla, globalt inriktade, livslånga elever.

Vi uppmanar härmed eleverna att aktivt delta i miljön av konstant lärande och produktion vid TEDU och att njuta av privilegiet att vara en TEDU-student med massor av stipendier.

Uppdrag och vision

  • Skapa skolor som erbjuder högkvalitativ utbildning på turkiska och främmande språk.
  • Utöka erfarenheten till alla nivåer av utbildning från förskola till universitetsnivå över hela landet.
  • Ge boende för studenter och stödja utbildningen av framgångsrika studenter i ekonomiskt behov genom att tillhandahålla landsomfattande stipendier.
  • Skapa vetenskapliga plattformar för att ta turkiska utbildningsstandarder till moderna nivåer.
  • Expanda det civila initiativets aktiviteter till internationella plattformar.
  • Genomföra forskningsprojekt för att öka medvetenheten om problem och lösning för det befintliga utbildningssystemet.
  • Ta en aktiv roll i formuleringen av den turkiska utbildningspolitiken.

Platser

ankara

Address
Ziya Gökalp Caddesi No:48 06420, Kolej Çankaya ANKARA
ankara, ankara, Turkiet

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium