Sabanci University

Inledning

Läs den officiella beskrivningen

Med vetenskap, teknik och sociala strukturer som utvecklas dag för dag, behöver världen mer kvalificerade individer som har den kunskap och färdigheter som krävs för att bedriva en karriär var som helst i världen. Medveten om denna pressande fråga beslutade Sabancı-gruppen 1994 att inrätta ett "världsuniversitet" under ledning av Sabancı-stiftelsen. Frön från Sabancı-universitetet, Sabancı-gruppens mest omfattande projekt för socialt ansvar inom utbildningsområdet, sågs sommaren 1995 vid en sökningskonferens. Just nu är Sabancı-universitetet det högst rankade turkiska universitetet på THE World University-rankingen och bara ett av de två turkiska universiteten som rankas i topp 500.

Sabancı Holding är ett strategiskt portföljbolag som fokuserar på att skapa mervärde med koncernens ekosystem och prioriterar en högpresterande kultur. Sabancı-koncernens företag är för närvarande verksamma i 12 länder. Sabancı Group har 70 företag och 60.000 anställda. Dessa företag har tillsammans bidragit väsentligt till utvecklingen av Turkiets ekonomi. Sabancı Holdings egna aktier, liksom aktierna i sina 11 dotterbolag, är noterade på Borsa Istanbul (BIST) och utgör 8,1% av det totala börsvärdet på den turkiska aktiemarknaden.

Med sin fakultet i världsklass, globalt rankad utbildning på engelska och prisvärda undervisningsavgifter jämfört med universitet på liknande sätt över hela världen, är SU platsen att studera i Turkiet. Universitetet tillhandahåller också starka stipendier för studenter från alla nationer och alla utbildningsområden, vilket garanterar en högkvalitativ utbildning för alla. SU erbjuder alla program på sitt gröna campus i Tuzla, Istanbul, Turkiet.

Utbildning

Universitetet tillhandahåller en tvärvetenskaplig utbildning inom sina tre fakulteter med elva grundutbildningar. På SU har studenter chansen att välja sina högskolor efter sitt första eller andra läsår. Detta gör att studenterna kan bestämma vilket program de ska studera på universitetet med större förståelse för högre utbildning och om sina egna akademiska och karriärintressen och talanger.

Forskning

Sabanci University positionerar sig för att vara ett av de mest innovativa och forskningsinriktade universiteten i Turkiet. Som en del av sin filosofi syftar universitetet till att rikta sina forskningsinsatser främst mot tillämpad och strategisk forskning med syftet att främja kunskap, stödja undervisning och bidra till samhällets framsteg. Universitetet har ett stort antal laboratorier och forskningscentra, inklusive det mest avancerade forsknings- och tillämpningscentret för nanoteknologi i regionen. SU har också den högsta forskningsinkomsten per fakultetsmedlem bland alla turkiska universitet.

SU i siffror

 • 5000+ studenter
 • 1:11 Fakultet / studentkvot
 • 12.500+ studenter
 • 10% internationellt studentorgan
 • 96% placeringsgrad direkt efter examen
 • 102 labb, 8 forskningscentra, 2 forum
 • 280+ högst rankade partners för utbytestudier över hela världen

Karriärmöjligheter

Kandidater från Sabanci University är mycket värderade i alla sektorer och många länder både professionellt och inom akademin. 96% av akademikerna arbetar inom ett år efter examen. 81% av de totala alumnerna bedriver yrkeskarriärer i kända företag. Unilever, Accenture, Procter & Gamble, Ford och Deloitte & Touche är bland de företag som våra alumner arbetade för.

SU-examen är också värdefull om du vill bedriva en akademisk karriär. De universitet som våra kandidater valde som sina destinationer för forskarskolan inkluderar Carnegie Mellon University, University of California, Politecnico di Milano, Boston University, Harvard University, Brown University, Stanford University och University of Massachusetts.

Varje SU-student måste göra en obligatorisk praktik innan examen. Karriärutvecklings- och praktikkontoret för SU, som tillhandahåller karriärrådgivning för studenter, ger också många jobb- och praktikmöjligheter över hela världen för SU-studenter och håller rekryteringsevenemang på campus med välkända företag.

Campus faciliteter

 • Boende på campus med eget badrum
 • Hälsocenter
 • 24/7 öppet informationscenter (bibliotek)
 • Fullt utrustat Sportscenter
 • Performing Arts Center
 • Matsal, kaféer och restauranger
 • Marknadsföra
 • Bank
 • Kosmetikbutik
 • Frisör
 • Hälsocenter

Platser

istanbul

Address
Sabancı University, Orta Mahalle, Üniversite Caddesi
No: 27 Tuzla

34956 istanbul, istanbul, Turkiet

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium