Read the Official Description

OM UNIVERSITET

Cankaya University är en Cankaya University institution för högre utbildning i Ankara, huvudstaden i Turkiet. Universitetet erbjuder även en fri, mångdimensionell och interaktiv undervisningslärande atmosfär inom olika ämnen. Att bli involverad i akademiska studier på en plats där västerländska och östra kulturer möts och sammanflätar för att skapa nya synteser kommer utan tvekan att leda till högsta motivation och entusiasm.

Çankaya University syftar till att tillhandahålla högkvalitativ högre utbildning och yrkesutbildning på världsnivå, som producerar kunskap och uppmuntrar forskning och utveckling på internationell nivå, med tanke på allmännyttiga tjänster inom sina primära mål, att höja individer som älskar sitt land och deras folk i synnerhet, men omfamnar hela mänskligheten i allmänhet.

Förvaltningsstyrelsens meddelande

Som grundare till universitetet är det vårt uppriktiga hopp och önskan att interagera med alla akademiska och administrativa medlemmar samt med studenterna som medlemmar i samma familj av Çankaya University.

Rektorens meddelande

Çankaya University har fyra huvudmål: att ge högkvalitativ utbildning, att göra vetenskaplig forskning på internationell nivå, för att uppmuntra en innovativ tankegång som omvandlar rena forskningsresultat till praktisk nytta och för att stärka institutionell internationalisering.

Fakulteter och avdelningar

Internationella avtal och utbytesprogram

Bilaterala avtal

Med hänsyn till syftet med internalisering har Çankaya University olika avtal med universitet runt om i världen.

Çankaya University och Rutgers University (New Jersey, USA), ett av de ledande statsuniversitetarna i USA, har en överenskommelse för att göra det möjligt för akademiker, studenter och studenter att byta ut och utföra gemensam forskning

Çankaya University har också bilaterala avtal med Missouri University of Science

Erasmusavtal

Erasmus är EU: s program för utbildning, utbildning och sport i Europa. Dess budget på 14,7 miljarder euro kommer att ge möjligheter för unga generationer att studera, utbilda, få erfarenhet och frivilligt utomlands. Under detta område har Çankaya University 64 Erasmus bilaterala avtal med 44 olika utmärkta universitet i 15 europeiska länder. För detaljer besök http://iro.cankaya.edu.tr/karsilikli-anlasmalar/ . Inte bara turkiska medborgare utan även internationella studenter har också chans att delta i detta program.

Obligatoriska dokument för ansökan

  • Ansökningsblankett,
  • En kopia av examensbladet godkänt av en notarie eller en turkisk ambassad i utlandet,
  • En kopia av högskolans diplom, godkänd av en notarie eller en turkisk ambassad i utlandet,
  • Sökandens utskrift, som specificerar de kurser och betyg som tagits av Högskolans direktorat och dess översatta version godkänd av en notarie eller en turkisk ambassad i utlandet,
  • En kopia av kandidatens pass och dess översatta version godkänd av en notarie eller en turkisk ambassad i utlandet,
  • 2 passfotografier av sökanden,
  • Ansökningsavgift som visar att ansökningsavgiften, 100 TL, har deponerats på Çankaya Universitets bankkonto: T. Vakıflar Bankası Meşrutiyet Branch Kontonummer: TR280001500158007260429262 (100 TL kommer att deponeras för varje programansökan och det kommer inte att återbetalas). För mer information, besök http://registrar.cankaya.edu.tr/

Campus livet

boende

Bredvid Balank-campuset i Çankaya-universitetet är ett studenthus -Petek Kız Öğrenci Evi- med moderna faciliteter och höga krav på kvinnliga elever. På Central Campus var helt nya sovsalar för både män, kvinnor och funktionshindrade studenter designade och öppnade under läsåret 2015-2016.

Idrottsanläggningar

Inom universitetets universitet i Çankaya finns 2 gym med olympiska kvaliteter, 5 mindre hallar, en fotbollsplan med artificiellt gräs, en semi-olympisk inomhuspool och fitnesscenter. Bland de grundläggande aktiviteterna finns basket, volleyboll, bordtennis, schack, gymnastik och squash.

Studentklubbar

Det finns tiotals studentklubbar inrättade för att stärka elevernas sociala färdigheter och att se till att en mängd olika evenemang organiseras. Förutom att anmäla sig till en befintlig studentklubb uppmanas eleverna att ta initiativ och skapa egna klubbar.

Transport

Çankaya University Balgat Campus ligger i Ankara centrum, så transportmöjligheter är ganska frekventa och pålitliga. När det gäller den centrala campus kan studenter och personal dra nytta av pendeltrafik från / till nästan alla distrikt i Ankara på morgonen och i slutet av skoldagen. Det finns också shuttles från / till centrala campus från / till Balgat Campus och centrum på vardagar. Alla tjänster är gratis.

Mat

Det finns två stora restauranger och flera cafeterior och kantiner för att tjäna både studenter och personal i Balgat och Central Campuses. Studenter och personal serveras traditionell turkisk mat samt snabbmat, smörgåsar och snacks i dessa maträtter.

Programs taught in:
Engelska

Skolan erbjuder också:

Kandidatexamen

Cankaya University

Cankaya University 's Department of Management erbjuder ett grundutbildningsprogram som leder till en kandidatexamen utöver fyra separata kandidatexamen (MBA, MSc i H ... [+]

Om avdelningen:

Cankaya University Department of Management erbjuder ett grundutbildningsprogram som leder till en kandidatexamen utöver fyra separata akademiska program (MBA, MSc i Human Resources Management och MSc i marknadsföring och Brand Management tillsammans med ett doktorandprogram i Management.) Department of Ledningen är tillägnad excellens inom utbildning och forskning.

Institutionen uppdaterar kontinuerligt dess kursinnehåll och undervisningsmetoder för att uppnå detta mål. Studenter som är inskrivna i dessa program får aktuell kunskap i affärsteori och praktik. Studenter har också möjlighet att bekanta sig med de andra disciplinerna genom en stor mängd valbara kurser.... [-]

Turkiet Ankara
September 2019
4 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Cankaya University