Läs den officiella beskrivningen

Upptäck University of Hradec Králové

UNIVERSITET HRADEC KRÁLOVÉ

Möt dynamisk och ungdomlig miljö vid universitetet i Hradec Králové - en institution som grundades 1959 som har burit sitt nuvarande namn sedan 2000. För närvarande ger Alma Mater av mer än 7300 studenter, University of Hradec Králové högre utbildning av hög kvalitet inom en stor omfattning av studiefält som omfattar samhällsvetenskap, humaniora, utbildningsvetenskap, naturvetenskap, ekonomi och studier av IT. Det stora antalet ansökningar till universitetet varje år visar den höga efterfrågan på studier vid universitetet, och det bekräftar dess utmärkta namn. University of Hradec Králové är en levande institution, och dess ständiga utveckling avspeglas både i akademiska och byggverksamhet: nya fakulteter och institutioner etableras, nya utbildningar håller ackrediterade, och byggandet av universitetsområdet är i oupphörlig framsteg. Universitetsområdet ligger bekvämt i centrum inom gångavstånd från andra universitetsbyggnader, utbildnings- och vetenskapliga biblioteket och Gamla stan.

Akademiker. University of Hradec Králové förbereder kvalificerade specialister som lyckas på den lokala arbetsmarknaden och utomlands. Under 2010 fick universitetet Diploma Supplement Label, ett intyg från Europeiska kommissionen bekräftar att universitetet uppfyller alla normer för europeiska högre utbildningsinstitutioner. Dokumentet ges automatiskt till alla studenter, och det garanterar världsomfattande erkännande av examensbevis från universitetet i Hradec Králové.

Universitetet består av fem delar: Utbildningsvetenskapliga fakulteten, fakulteten för informatik och förvaltning, Filosofiska fakulteten, Naturvetenskapliga fakulteten och Institute of Social Work.

Utbildningsvetenskapliga fakulteten

Utbildningsvetenskapliga fakulteten vid universitetet i Hradec Králové erbjuder 64 kurser livslång utbildning, är antalet deltagare i dessa kurser högre än 1300. Kurser som erbjuds av universitetet i den tredje åldern är mycket populär; mer än 600 studenter inskrivna i dem 2014.

Kurserna på pedagogiska fakulteten vid universitetet i Hradec Králové ges av 172 akademiska anställda, av vilka det finns 12 professorer och 33 docenter.

De Faculty's vetenskapliga och forskning utvecklas i flera nivåer. En av dem är medverkan av Faculty's experter i olika typer av projekt - projekt som stöds av Grant Agency i Tjeckien och projekt som stöds av fakulteten själv (fokus koncentreras på utvecklingen av forskningspotential unga akademiska anställda och på forskning och vetenskaplig verksamhet av studenter).

De Faculty's anställda deltar aktivt i vissa ESF-projekt. Publikationsverksamhet akademiska anställda realiseras inom ramen för nationella och internationella tidskrifter; University Publishing House "Gaudeamus" publicerar framgångsrikt granskade monografier och läromedel. De akademiska personal deltar i ett stort antal nationella och internationella konferenser. Den viktigaste händelsen riktar sig till professionella möten med experter och specialister är Days of pedagogik hålls varje år under den sista veckan i mars. Denna händelse har redan etablerat sin tradition.

ANVÄNDBAR INFORMATION

Läsåret är uppdelat i 2 terminer. Vinterterminen börjar vanligtvis den tredje veckan i september och avslutas i december; sommaren termin börjar i februari och slutar i juli. Termin alltid följs av en sex veckors period av tentor.

Vårt universitet har mycket väletablerade Buddy System. Uppdraget för ESN Buddy System HK är att hjälpa till med integrationen av Erasmus och andra utländska studenter i den lokala miljön.

Studenter från University of Hradec Králové hålls i vid universitetet sovsal Palachova.

VISA (icke EU-medborgare): Utländska medborgare som omfattas av viseringskrav är skyldiga att ansöka om visum innan de träder i Tjeckien på den auktoriserade tjeckiska ambassaden. Visa krävs inte för EU-medborgare. Det kan ta 2 månader att få ett visum, så glöm inte att tillämpa i tid!

Ett uppehållstillstånd för att studera är obligatoriskt för alla utländska studenter vistas här för mer än 90 dagar. Icke EU-länder: Det är obligatoriskt för studenter från länder utanför EU att ha ett uppehållstillstånd / visum innan han kom till Tjeckien - det spelar ingen roll hur länge de kommer att studera här. Studenter måste ansöka om tillfälligt uppehållstillstånd vid den tjeckiska ambassaden, konsulär eller diplomatisk beskickning i hemmet eller i närmaste land. De internationella kontor på respektive fakulteter ge stöd för inkommande utländska studenter.

Varför studera i Tjeckien?

  1. Eftersom det erbjuder gratis utbildning på statliga universitet! Utbildning i Tjeckien har en betydande fördel - det kan vara gratis, för den som vill få ett diplom från universitetet i tjeckiska, dvs för dem som studerar i det tjeckiska språket.

  2. På grund av den höga kvaliteten på utbildningen. Idag diplom från de tjeckiska universitet högt rankade i världen, tillsammans med engelska och amerikanska, och redovisas i varje land i Europeiska unionen.

  3. På grund av förmågan att resa i hela Europeiska unionen. Tjeckien är medlem i EU, och 2007 anslöt sig till Schengenområdet, som tillåter eleverna att röra sig utan visum till alla länder i Schengenavtalet.

  4. På grund av möjligheten till en framgångsrik karriär! Utländska studenter efter examen kan få ett jobb i tjeckiska eller europeiska allmänheten samt privata institutioner och företag lika som tjeckiska medborgare.

  5. På grund av den höga kvaliteten på den europeiska liv och låga priser. På grund av sin politiska och ekonomiska öppenhet, är Tjeckien idag en av de mest utvecklade länderna i Centraleuropa. Levnadsstandard är jämförbara med Västeuropa men priserna på mat, logi och varor är mycket lägre.

  6. Snabb anpassning av våra studenter i den tjeckiska miljön. Numera Tjeckien är ett mångkulturellt och öppet land där majoriteten av medborgarna kan tala minst engelska.
Programmen undervisas på:
  • Engelska

Skolan erbjuder också:

BA

University of Hradec Králové, Faculty of Education

Multimedia Grafisk design är en kandidatexamen fältstudie inom ramen för utbildningen inriktning mot pedagogik, organiserade i heltid form av studie. ... [+]

Multimedia Grafisk design är en kandidatexamen fältstudie inom ramen för utbildningen inriktning mot pedagogik, organiserade i heltid form av studie.

Profil för studenter och deras framtida sysselsättning: Akademiker i grafik och multimedia har utbildats i att skapa grafiska mönster, grafik och visuell kommunikation i allmänhet. De kan använda alla traditionella grafiska tekniker. Akademiker kan användas som konstnärer, designers, föreläsare och handledare. De är redo att undervisa på grundskolor, gymnasier, kan de fungera som föreläsare traditionella trycktekniker, som handledare i utbildningscentra, som medarbetare i friluftsmuseer, föreläsare vid olika uppfostrande händelser. Akademiker kan också fungera som självständiga konstnärer och formgivare.... [-]

Tjeckien Hradec Kralove
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
3 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
University of Hradec Králové, Faculty of Education

Spela ett musikinstrument och solosång fokuserad på utbildning är en kandidatexamen fältstudie inom ramen för utbildningen inriktning mot pedagogik, organiserade i form a ... [+]

Spela ett musikinstrument och solosång fokus på utbildning är en kandidatexamen fältstudie inom ramen för utbildningen inriktning mot pedagogik, organiserade i form av dubbelämnesstudier (endast i kombination med fältstudie "Music Kultur Fokuserade på utbildning") I heltid form av läsa på.

Profil för studenter och deras framtida sysselsättning: Akademiker har förvärvat kunskap om grundläggande teori och praktiska färdigheter att spela det valda instrumentet (piano, orgel och violin) eller solosång. De har också fått professionell kunskap om historia och repertoar valt instrument / solosång. De är förberedda för att studera magisterexamen programmet "spela ett musikinstrument och solosång inriktats på undervisningen på grund konstnärliga skolor". ... [-]

Tjeckien Hradec Kralove
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
3 hitta din juris doktor
Campusstudier
Läs mer på svenska
University of Hradec Králové, Faculty of Education

Trans Kommunikation är en kandidatexamen fältstudie inom ramen för studieprogrammet humaniora, organiserade i heltid form av studie. ... [+]

trans Communication är en kandidatexamen fältstudie inom ramen för studieprogrammet humaniora, organiserade i heltid form av studie.

Profil för studenter och deras framtida sysselsättning:

De erhållna kompetens:

förmågan att analysera olika kulturella fenomen, att förstå dem i ett bredare historiskt och socialt sammanhang förståelse av kulturen; förståelsen av en man och medvetenhet om gemensamma mänskliga ömsesidighet

Sysselsättningen bland de utexaminerade:

offentliga institutioner-statliga och lokala myndigheter ideella och välgörenhetsorganisationer medier och mass medier kulturinrättningar utbildningsmöjligheter Varaktighet: 3 år (= 6 terminer / villkor) Språk: Engelska Pris per termin: 1800 EUR ... [-]
Tjeckien Hradec Kralove
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
3 år
Campusstudier
Läs mer på svenska

Kandidatexamen

University of Hradec Králové, Faculty of Education

Social patologi och förebyggande är en kandidatexamen fältstudie inom ramen för utbildningen inriktning mot pedagogik, organiserade i heltid form av studie. ... [+]

Social patologi och förebyggande är en kandidatexamen fältstudie inom ramen för utbildningen inriktning mot pedagogik, organiserade i heltid form av studie.

Profil för studenter och deras framtida sysselsättning:

Denna studie Programmet fokuserar på frågor om social patologi, prevention och behandling av högriskbeteende. Akademiker är försedda med en övergripande förståelse av socio patologiska fenomen frågor, förebyggande och behandling ur pedagogik, psykologi, sociologi, juridik och andra. Kurserna förbereder också skötare för att genomföra studier inom områdena social patologi och förebyggande, och organisatoriska och pedagogiska arbete med vuxna också. Akademiker är redo för följande typer av karriär:... [-]

Tjeckien Hradec Kralove
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
6 terminer
Campusstudier
Läs mer på svenska
Location address
University of Hradec Králové
Faculty of Education
Náměstí Svobody 301
(building C)

Hradec Kralove, Hradec Králové-regionen, 50003 CZ