Czech University Of Life Sciences Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources

Inledning

Läs den officiella beskrivningen

Historia och nuvarande fokus

Universitetet och fakultetens historia började med grundandet av jordbruksavdelningen vid den tjeckiska tekniska universitetet i Prag 1906, genom dekret av kejsar Franz Josef. Professor Stoklasa, en ledande figur inom jordbruksvetenskap vid den tiden utsågs första Dean.

Universitetet grundades som ett oberoende organ av statliga dekret på 8 juli 1952. Fakulteten Agronomy, eftersom det var känt vid den tiden var en av tre grunda fakulteter i denna nya universitet. Sedan dess har fakulteten varit den viktigaste centrum för utbildning av experter, främst för jordbruksföretag, forskning och statliga förvaltningar.

På senare tid, fakulteten förlängt sitt fokus, och 2005 bytte namn till fakulteten agrobiology, mat och naturresurser (FAFNR). Detta namnbyte präglar övergången från främst jordbruksutbildning och forskning till en bredare fokus som omfattar nya problem i förvaltning av naturresurser och livsmedelskvalitet.

Idag är fakulteten agrobiology, mat och naturresurser en modern och respekterad utbildning och vetenskaplig institution, som rymmer mer än 4000 studenter och 300 anställda, med en stark ställning på hemmaplan och utomlands.

Akademiker i fakulteten är sysselsatta inom jordbruket, trädgårdsodling, djuruppfödning, växtskydd, kvaliteten på jordbruksprodukter, jordbruksnäringen, förvaltning av naturresurser, avfallshantering, landskapsarkitektur, landsbygdsutveckling, och andra områden av betydelse för den nationella ekonomin. Våra studenter får jobb inte bara som chefer, men kan arbeta i statsförvaltningen, forskning och högre utbildningsinstitutioner eller privata entreprenörer.

Vilka vi är

Med nästan 4000 studenter och 300 anställda, är FAFNR den näst största fakulteten vid Tjeckiska University of Life Sciences (återvänds) och den största fakultet med liknande inriktning i Tjeckien, erkänd och respekterad både hemma och utomlands. Våra byggnader är väl utrustade med moderna faciliteter och på grund av en hög nivå av kontinuerlig teknisk och personlig utveckling fakulteten har blomstrat under sin 110-åriga tradition av att tillhandahålla utbildning och forskning inom det område av jordbruk, livsmedel och naturresurser.

Vad vi erbjuder

Vi erbjuder utbildning av hög kvalitet i ett brett spektrum av kandidat-, master- och doktorandprogram. Ett antal utbildningar är avstängda Ered som fokuserar på jordbruks- och trädgårdsproduktion, trädgård och landskapsarkitektur, uppfödning av sällskapsdjur, hållbart nyttjande av naturresurser, mat och människoföda, och många andra. Vi bedriver en omfattande forskning, vilket är en förutsättning för godkännande av våra utbildningsprogram och ger en hög nivå av praktik med aktivt deltagande av studenter. Vi upprätthålla ett nära samarbete med de ledande producenterna industrin och tjänsteleverantörer, där vi genomföra resultaten av tillämpad forskning och våra studenter kan fi nns sysselsättning.

Vår långsiktiga strategi

Vårt mål är att uppnå excellens och brett erkännande i fi elds av våra inriktningar. erefore lägger vi signifi kan inte investeringar i teknisk infrastruktur. Vi förespråkar det ständiga strävan efter förbättrad scientifi c och pedagogiska kvalifikationer av våra medarbetare, och stödja högkvalitativa utgångar arbete som är jämförbara med internationella normer. Ett ökande antal och kvalitet scientifi c publikationer, mycket användbara akademiker, stimulera efterfrågan på vårt deltagande i internationella konsortier och nätverk, och upprätthålla ett permanent samarbete med branschledare, är bland våra viktigaste mål, och är viktiga indikatorer för vår framtida inriktning.

Platser

prag

Czech University Of Life Sciences Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources

Address
Kamýcká 129
165 00 Praha 6 - Suchdol

prag, prag, Tjeckien
Telefon
+420 224 384 574

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium