Läs den officiella beskrivningen

siffror

Antal studenter: 2610 Avdelningar: 24 Utbildningsprogram: 18 Akademisk personal: 144 Administrativ personal: 38

historia

Den Humanistiska fakulteten (FHS) Charles University yngsta fakultet. Ursprungligen grundades i början av 1990-talet som Institutet för Liberal Education, var det upphöjdes till rangen av en fakultet i 2000, visionen är att det skulle erbjuda utbildningar på kandidat-, magister- och doktorandnivå i olika humanistiska och samhällsvetenskapliga discipliner inte ännu fastställts på CU. FHS fick snabbt ett rykte som en progressiv skola med innovativa utbildningsprogram och undervisningsmetoder.

Mission

Uppdraget för humanistiska fakulteten är genom utbildning av hög kvalitet för att förse eleverna med förmågan att leda ett meningsfullt liv i denna allt mer komplex och föränderlig värld.

mål - Att erbjuda utbildning inom humaniora och samhällsvetenskap som uppfyller högsta internationella standard; - Att uppnå excellens inom forskning och integrera den med utbildning, - Att odla förmåga studenter att lära sig hela livet och uppmuntra eget ansvar och ett engagemang för samhället; - Att främja rörligheten för FHS alltmer internationell student kropp och akademisk personal.

Forskning

Humanistiska fakulteten är tillägnad kvalitet i olika delar av den akademiska forskningen. Fakulteten deltar i internationella och nationella forskningsprojekt och främjar unga forskare akademiska utveckling.

Studentliv

• International Student Club

Internationella byrån, tillsammans med tjeckiska studenter (handledare), anordnar kulturella och sociala aktiviteter (turer i Prag, utställningar, konserter, etc.) för internationella studenter.

• Film Club

Film Club har en film screening varannan vecka under hela terminen. Det aktuella programmet hittar du på klubbens hemsida.

Student Faciliteter

• Boende

Boende finns i Charles universitets studentbostäder (sovsalar). Studenter normalt inrymt i dubbel beläggning rum.

• Student Cafeterias

Karlsuniversitetet driver ett antal student cafeterior (Menza) på olika platser. FHS cafeteria ligger på bottenvåningen i huvudbyggnaden i Jinonice.

• Bibliotek

Karlsuniversitetet bibliotekssystemet är decentraliserat och består av ett antal bibliotek på olika platser. FHS bibliotek kan hittas på bottenvåningen i huvudbyggnaden i Jinonice.

• Datorer och Internet

PC-arbetsplatser finns i datorsalar i olika universitetsbyggnader. Trådlöst internet kan nås i universitetsbyggnader (a Karlsuniversitetet studentkort krävs).

• Idrottsanläggning

Idrottsanläggningar finns i Hostivař campus (Bruslařská 1132, Prag 15).

Programmen undervisas på:
  • Engelska
  • Tjeck
  • Tysk

Skolan erbjuder också:

Kandidatexamen

Faculty of Humanities, Charles University

Kandidatexamen i Liberal Arts and Humanities är en universitetsstudie inom humaniora med inriktning mot filosofi, historia och kulturell och social antropologi. Programme ... [+]

Kandidatexamen i Liberal Arts and Humanities är en universitetsstudie inom humaniora med inriktning mot filosofi, historia och kulturell och social antropologi. Programmets signaturfunktion är ett allmänt öppet studieschema som gör det möjligt för eleverna att driva sina individuella förmågor och utveckla sina intressen. Studenten tar obligatoriska kurser inom humaniora och samhällsvetenskap och ges omfattande tentor som är relevanta för varje fält. Medan korrekt val av andra kurser under studien kan studenten gradvis specialisera och fokusera antingen på vidarestudier i någon av de relativa teoretiska fälten eller på praktisk användning av förvärvade färdigheter.

Beskrivning av verifierings- och utvärderingskriterier... [-]
Tjeckien Prag 5
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
3 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Charles University, Faculty of Humanities
Address
U Kříže
158 00 Prag 5, prag, Tjeckien
Webbplats
Telefon
+420 251 080 212