Läs den officiella beskrivningen

Thailands första institution för högre utbildning officiellt kom till mars 1917. Grunden och förberedelser, men ägde rum mer än ett århundrade sedan. Den globala ekonomiska, sociala och politiska förändringarna i slutet av artonhundratalet har bidragit till Siam beslut att anpassas för att undvika att bli koloniserade av västmakterna ( "Siam" blev "Thailand" i år 1939). Således, Kung Chulalongkorn (Rama V) infördes en kunglig politik för att stärka och förbättra regeringens så landet kan lyckas motstå denna våg av kolonialism. En av de viktigaste delarna av denna politik var att förbättra Siamese utbildningssystem för att producera kompetent personal att arbeta i både den offentliga och den privata sektorn. Som ett resultat, var en skola som grundades 1871 på Royal Sidor Barracks i Grand Palace förening. Senare, 1882, utvecklade Kung Chulalongkorn denna skola och gav den namnet "Suankularb". Samma år, kungen etablerade även andra skolor, armén Cadet School, den kartografiska School, skolan för Princes och skola för Dhamma studier.

"... Alla våra ämnen, från våra kungliga barn ned till de lägsta ofrälse, kommer att ha samma möjlighet att studera - oavsett om de kungligheter, adelsmän eller ofrälse ..."

Detta citat visar att kungen inte glömma vanliga medborgare. Han hade en policy att upprätta skolor i hela riket, tillsammans med lärosätena. Han insisterade på att "... Utbildning i det här landet är det första prioritet, som jag är fast besluten att utveckla ..." År 1899, Prince Damrong Rajanupab, en yngre bror till kung Chulalongkorn som var inrikesminister i tiden, fram ett förslag att grunda personal Training School med Phraya Wisutsuriyasak (MR Pia Malakul - som senare antog titeln av Chao Phraya Phrasadej Surendradhibodi) som huvud. Eftersom skolans elever var tvungna att arbeta som kungliga sidan praktikanter i sin tredje år av studier innan examen, namnet på skolan ändrades till den kungliga sidor School 1902. Royal sidor skolan utvecklats stadigt och producerade ett ökande antal studenter för regeringen varje år. Men såg Kung Vajiravudh (Rama VI) att den ursprungliga avsikten med sin far, kung Chulalongkorn, var att skapa en institution för högre utbildning. Medan i början, under studien fokuserar på regering, över tiden, läroplanen utvidgas till att omfatta fler områden för att möta de växande behoven av riket. Sådana regler ingår lag, internationella relationer, handel, jordbruk, teknik, medicin och lärarutbildningen. Således, beordrade kung Vajiravudh att den kungliga sidor skolan blivit en institution för högre utbildning och gav den namnet "personal College of Kung Chulalongkorn" den 1 jan 1911.

Personal College används sedan fortsätter som donerats av medlemmar av den kungliga familjen, regeringstjänstemän och vanliga medborgare att resa en staty av Kung Chulalongkorn den store. Efter statyn avslutades, förblev ungefär åttahundratusen baht i Royal finansministeriet. Med intresse summan växte till att bli 982.672 baht. Kung Vajiravudh gav sedan denna summa som skall användas som det ursprungliga kapitalet av högskolan. Dessutom donerade han nådigt palats sin bror, den sena kronprins Vajirunhis, som platsen för högskolan och gav en stor tomt, ca 523 tunnland, som gränsar till slottet i Patumwan distriktet, för framtida expansion. Senare förvaltningsbyggnaden konstruerades som skolans första byggnad.

Efter personal College hade varit i drift under en längre tid, kung Vajiravudh ansåg att det hade uppnått en nivå av beredskap och så på 26 mar 1917 förklarade han att det skulle bli Chulalongkorn University, ett minnesmärke över sin far. Den nybildade universitetet var under överinseende av universitetets avdelningen, undervisningsministeriet. Phraya Anukijwithoon var den första rektor (titeln ändrades till rektor 1935). Det fanns en universitetsrådet, som var ansvarig för beslutsfattande, planering och rådgivning om angelägenheter universitetet. Prince Damrong Rajanupab var ordförande i rådet, och rektor för universitetet var sekreterare.

När det först grundades, hade universitetet 380 studenter med klasser i fyra fakulteter som ligger på 2 campus. Medicinska fakulteten var belägen på Siriraj sjukhuset, medan fakulteterna offentlig förvaltning och teknik inhystes i Förvaltningshuset och den humanistiska fakulteten och vetenskap i Prince Vajirunhis 'palats i Patumwan distrikt. Lagen School var under överinseende av justitieministeriet till universitetet var redo att ta över, och Teachers 'Training School överlämnades till undervisningsministeriet.

År 1923 accepterade universitetet high school studenter att studera i Medicinska fakulteten, som fått stöd från Rockefeller Foundation för att organisera en kandidatexamen program. Fem år senare, den första gruppen av 18 studenter avslutat sina studier, och fick första grader tilldelas i riket. 1929, fakulteten för offentlig förvaltning blev fakulteten Law and Political Science. År 1933, efter inrättandet av den konstitutionella monarkin 1932 överförde regeringen denna förmåga till Thammasat University, som bildades 1934. Resultatet blev att Chulalongkorn University hade bara tre fakulteter under den tiden.

Utvecklingen av Chulalongkorn University fortsatte. Från 1934 till 1958, betonade förbättring av grundutbildningen universitet; Således var fler fakulteter etablerad. 1961, universitetet etablerat forskarskolan följt av forskningscentra och institut.

Programmen undervisas på:
  • Engelska

Skolan erbjuder också:

BA

Chulalongkorn University

Den ... [+]

Den

[-]
Thailand Bangkok
juni 2020
Engelska
Heltid
Campusstudier
Läs mer på svenska
Chulalongkorn University

Med visionen att "internationellt erkända för framstående grundutbildningen i ekonomi", är dess huvudsyfte att producera enastående studenter, välutrustade med akademisk ... [+]

Upprättas år 2002, är EBA programmet Thailands ledande och mest avancerade program inom ekonomi. Med visionen att "internationellt erkända för framstående grundutbildningen i ekonomi", är dess huvudsyfte att producera enastående studenter, välutrustade med akademisk kompetens inom ekonomi, och även med global kunskap och erfarenheter, som deras ljus framtida karriär kan vara byggd. För att uppfylla sin vision bedriver EBA programmet följande uppdrag:

Att ge de studerande väl avrundad och djup kunskap som uppfyller internationella kvalitetskrav; För att understryka utvecklingen av kärnkompetenser för livslångt lärande, såsom kompetens och personliga attityder och ser det som en integrerad del av högkvalitativ grundutbildning i ekonomi; För att öka elevernas förståelse av etik, social medvetenhet och socialt ansvar, och utveckla framtida generationer av engagerade och ansvarskännande medborgare och ledare i landet och världen. EBA programmet up-to-date läroplanen fokuserar på ekonomi privata sektorn, ett område som vänder sig till elevernas allmänna intressen och mål karriär. Multilaterala och bilaterala utbytesavtal med flera ledande institutioner i Europeiska unionen och i Asien har gett stora möjligheter för EBA studenter att studera utomlands för en eller två terminer. EBA-programmet har framgångsrikt drivit sitt uppdrag och vision och det tilldelades AUN-QA (Asean University Network kvalitetssäkring) certifiering den 24 juli 2015 för perioden 24 juli, 2015 till 23 jul 2019. ... [-]
Thailand Bangkok
juni 2020
Engelska
Heltid
4 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Chulalongkorn University

Kommunikation Design [CommDe] är ett nytt program som erbjuds av Institutionen för industriell design, fakulteten för arkitektur, Chulalongkorn University. ... [+]

Kommunikation Design [CommDe] är ett nytt program som erbjuds av Institutionen för industriell design, fakulteten för arkitektur, Chulalongkorn University. CommDe är ett internationellt program med fokus på de otaliga inom kommunikation, från design till publicering passerar genom nya mediekommunikation, grafisk design, illustration och rörliga bilder. Det är ett fyraårigt program och studenter kommer att tilldelas Bachelor of Arts i Communication Design när examen.

BEHÖRIGHETSKRAV 2017 Ansökningsblankett kommer snart Varje sökande måste lämna in en ansökan, där ett personligt brev och ett rekommendationsbrev ingår.

Intyg om kvalifikationer (high school, kunskaper i engelska, och matematisk förmåga) som anges i avsnitt 2, 3, och 4, måste också lämnas in när ansökan lämnas in... [-]

Thailand Bangkok
juni 2020
Engelska
Heltid
4 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Chulalongkorn University

Att fortsätta vår tradition av forskning och akademisk expansion fakulteten erbjuder nu ett fyraårigt grundutbildningen i Communication Management. Som ett internationell ... [+]

Att fortsätta vår tradition av forskning och akademisk expansion fakulteten erbjuder nu ett fyraårigt grundutbildningen i Communication Management. Som ett internationellt program, använder vi engelska som undervisningsspråk, och vi kombinerar olika delar av kommunikations konst med ledningen för att producera väl avrundad, högutbildade akademiker. Först infördes under hösten 2004, är den Communication Management-programmet syftar till att ge intellektuella och professionella verktyg som behövs för att utveckla en hög standard av akademiker som är utrustade med en grundlig förståelse för både nationella och internationella kommunikationer och är kapabla att hantera sorter av kommunikationsuppgifter. Alla kurser undervisas av erfarna lärare och respekterade yrkesverksamma från olika kommunikations fält både i Thailand och utomlands för att säkerställa högsta standard läroplanen.... [-]

Thailand Bangkok
juni 2020
Engelska
Heltid
4 år
Campusstudier
Läs mer på svenska

BBA

Chulalongkorn University

International Business Management internationella affärer redovisning en Den . . . Notera: ... [+]

International Business Management

internationella affärer

redovisning

en

Den

. . .

Notera:

[-]
Thailand Bangkok
juni 2020
Engelska
Heltid
Campusstudier
Läs mer på svenska

BSc

Chulalongkorn University

INDA, Internationella programmet i design och arkitektur, är en engelskspråkig program undervisas inom fakulteten för arkitektur vid Chulalongkorn University i Bangkok, T ... [+]

INDA, Internationella programmet i design och arkitektur, är en engelskspråkig program undervisas inom fakulteten för arkitektur vid Chulalongkorn University i Bangkok, Thailand. Chulalongkorn är det äldsta universitetet i Thailand, som grundades 1917 av kung Rama VI för att hedra sin far, kung Chulalongkorn. Arkitekturen fakulteten grundades först 1939, och har en lång och framgångsrik historia av att utbilda personal för praktik i Thailand. Det internationella programmet - INDA - grundades 2006, som syftar till att möta en växande efterfrågan på undervisning i engelska språket som bättre skulle förbereda studenterna för forskarutbildning utomlands.

4 år Bachelor of Science i Architectural Design Degree ... [-]
Thailand Bangkok
juni 2020
Engelska
Heltid
4 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Chulalongkorn University

Den utmärkta och innovativa tillämpad kemi Programmet erbjuds i industriell ekonomi och materialvetenskap. Programmet betonar på den integrerade kemi utbildning genom at ... [+]

Den utmärkta och innovativa tillämpad kemi Programmet erbjuds i industriell ekonomi och materialvetenskap. Programmet betonar på den integrerade kemi utbildning genom att tillämpa teoretisk kemi begrepp till praktiska tillämpningar och de utmaningar som de behov som lokala och internationella affärer. I stor inlärningsmiljö, studenter arbetar som ett team itu med verkliga problem med tillämpningar inom kemi och kommer att förstå hur man kan upprätthålla en balans mellan teknik, samhälle och mänskliga behov.

Industriell kemi och Management: avsedd för framtida tekniska chefer kemiska relaterade industrin och näringslivet. Programmet balanserar vetenskaplig kunskap med praktiska aspekter av finansiering, förvaltning och bokföring under perspektiv internationella kvalitetssystem.... [-]

Thailand Bangkok
juni 2020
Engelska
Heltid
4 år
Campusstudier
Läs mer på svenska

Kandidatexamen

Chulalongkorn University

Bilindustrin är verkligen en världsomspännande verksamhet som består av internationella multidisciplinära funktioner i högteknologiska konstruktion, tillverkning, konstru ... [+]

Bilindustrin är verkligen en världsomspännande verksamhet som består av internationella multidisciplinära funktioner i högteknologiska konstruktion, tillverkning, konstruktion, forskning och utveckling, logistik, ledning och marknadsföring och täcker alla områden av de sju kontinenterna, såsom USA, Europa, Afrika , Australien, och särskilt i Asien, där i detta årtionde alla fordons koncentration stod för 60% av den globala fordonsindustrin.

Som en viktig tillverkare nav i Asean, är Thailand positionerat som ett strategiskt exporterande plats för att tillföra den internationella bilmarknaden. Thailand har en lång historia av väletablerade delen och komponentleverantörer med stor infrastruktur och en gynnsam företagsmiljö som stöds av politisk stabilitet. Den thailändska regeringen är att anställa en politik som gör det möjligt för Thailand att vara "Detroit i Asien", en bil nav i regionen, genom att uppmuntra investeringar och tillverkning, samt andra aktiviteter såsom forskning och utveckling. Flera strategiska planer utfärdas för att uppfylla detta behov.... [-]

Thailand Bangkok
juni 2020
Engelska
Heltid
9 terminer
Campusstudier
Läs mer på svenska
Chulalongkorn University

Globaliseringen innebär konkurrens på den internationella arenan i alla aspekter av verksamheten. Tillverkningsindustrin och tjänstesektorn är särskilt drabbade av sträva ... [+]

Globaliseringen innebär konkurrens på den internationella arenan i alla aspekter av verksamheten. Tillverkningsindustrin och tjänstesektorn är särskilt drabbade av strävan att hitta de billigaste leverantörerna och mest kunniga arbetare. Endast företag eller nationer som tar full nytta av avancerad teknik är väl rustade för att möta behoven hos 21-talets konsumenter. Nanoteknologi är ett av sådana framsteg som kan, och kommer, påverkar samtliga tillverkningssektorer: från tung industri till små, från bil och petrokemi till textil och kläder. De i tjänstebranscherna därför måste hålla jämna steg med utvecklingen inom nanoteknologi för att kunna förse sina kunder med de mest banbrytande och effektiva lösningar, såsom nanochip lösningar på biomedicinska och telekommunikationstjänster. ... [-]

Thailand Bangkok
juni 2020
Engelska
Heltid
8 terminer
Campusstudier
Läs mer på svenska
Chulalongkorn University

ICE är en spännande och lovande integreringen av datateknik, elektroteknik och industriell, en kombination som är själva kärnan i Chulalongkorn Engineering School. ... [+]

ICE är en spännande och lovande integreringen av datateknik, elektroteknik och industriell, en kombination som är själva kärnan i Chulalongkorn Engineering School. Programmet ger studenterna en chans att bli allvarliga programmerare som betjänar det internationella samfundet med IT-arkitektur för företag, programvara på mobila enheter, satellitkommunikation, spelprogrammering, datornätverk, och programvaruteknik för stora organisationer, bara för att nämna några. Klassen kommer att förstärkas med en förstärkning av Management Science, vilket bör öka din kompetens till internationell nivå. ICE är din framtid.

[-]
Thailand Bangkok
juni 2020
Engelska
Heltid
8 terminer
Campusstudier
Läs mer på svenska
Chulalongkorn University

Den gemensamma internationella Psychology Program (Jipp), som erbjuds av Chulalongkorn University i samband med University of Queensland (Australien), är ett innovativt f ... [+]

Studera på både Chula och UQ

Den gemensamma internationella Psychology Program (Jipp), som erbjuds av Chulalongkorn University i samband med University of Queensland (Australien), är ett innovativt fyraårigt program, över vilka elever måste tjäna minst 125 högskolepoäng av kurser. Jipp erbjuder en väg för studenter att få en stor erfarenhet att studera vid båda ansedda institutioner. Eleverna kommer att tillbringa sina första två år (4 terminer) vid Chulalongkorn University, och deras nästa tre terminer med kurser i School of Psychology vid University of Queensland. Deras sista termin kommer att spenderas på Chulalongkorn University.

År 1 & 2 på Chula

Genom olika introduktionskurser, kommer eleverna lära sig de allmänna metoder för psykologi i sina första två år. Andra studerande måste ta inkludera dem på engelska, statistik och forskningsmetodik som dessa är viktiga i alla ackrediterat program psykologi. Dessutom kan eleverna välja mellan en mängd olika allmänna kurser.... [-]

Thailand Bangkok
juni 2020
Engelska
Heltid
4 år
Campusstudier
Läs mer på svenska