Läs den officiella beskrivningen

Cornerstone Institute grundades 1970 på Cape Flats vid en tidpunkt då framtida svarta teologer uteslutits från att delta i universitet på grund av de förtryckande lagarna i det tidigare regimen. Som det Cape Evangelical Bible Institute, gav den teologisk utbildning för okvalificerade pastorer på Cape Flats.

Institutet är historiskt grundat i en hög etisk etos och betonar förhållandet mellan ledarskap och professionell integritet. Det omfattar studenter från alla samhällsskikt och fokuserar på ledarnas utveckling. Cornerstone är en ideell, fullt ackrediterad privat högskolestudie som erbjuder grundutbildningsprogram (certifikat, kortkurser och grader) och forskarutbildningsprogram (högre examensbevis och examensbevis) inom olika discipliner inom humanistiska fakulteten och fakulteten för entreprenörskap och ekonomi Omvandling. De flesta av våra program erbjuds både online och på campus, vilket gör det enkelt för studenter att studera från hela världen.

Varför välja Cornerstone Institute ?

Vid Cornerstone Institute vi den bästa fakulteten och ser till att de studenter som examinerar från vår institution kan göra skillnad i alla studier som vi tillhandahåller. inklusive psykologi, etik, filosofi, religionsvetenskap, näringsliv, utbildning, sociologi och gemenskapsutveckling. Vi försöker dela en övertygande historia, grundad av en filosofi om utbildning där vi förmedlar, överför och lägger in kärnvärdena i vår institution.


Vad som skiljer oss från resten är att vi:

 • Ha en underskrift när vi erbjuder en grundläggande grundkurs uppsättning kurser, kallad "Cornerstone Core". Dessa inkluderar interkulturell kommunikation, ekonomi, ledarskapsstudier, världsutsikt, sydafrikansk historia och samhälle och etik.
 • Utformad en "Four Year Solution", där studenter som inte uppnår en kandidatexamen i betyg 12 kommer att kunna få tillgång till våra certifikatprogram över alla discipliner vi erbjuder, för att överbrygga dem till ett examensarbete, vilket leder till forskarutbildning om önskad.
 • Skapa tillgång till en universitetsutbildning i ett omsorgsfullt och kompetent samhälle.
 • Ge en produktiv och stimulerande miljö där lärande och undervisning kan äga rum, på våra campus och genom våra online-läromiljöer.
 • Är engagerade i samhällsutveckling i alla dess olika former.
 • Ha en etiskt grundad etos.
 • Fokusera på effektiv karriärberedning och Pathways .
 • Erbjuda konkurrenskraftiga avgifter och ekonomiskt stöd till kvalificerade studenter.


Delade gemensamma värden

Vi inser att värderingar inte bara är vad vi pratar om och lär, men är kärnan i identitetsbildningen. Cornerstone är engagerad i att bygga en högt etisk och principiell världssyn i alla våra studenter. Vi främjar värdena för inclusivitet, excellens, integritet, enhet, respekt och kreativitet för att producera dynamiska etiska ledare som är beredda att verka som ansvariga medborgare i ett globalt samhälle.

För att utöka vårt erbjudande och mervärde för studenter över alla samhällsskikt, har Fundamentals Training Center integrerats i fakulteten för entreprenörskap och ekonomisk omvandling av Cornerstone Institute . FTC erbjuder ledarskaps- och ledarutbildningar till företag, myndigheter och samhällen. De har en enastående rekord för att ge responsiva, högkvalitativa utbildningsprogram och kurser till alla sektorer, både lokalt och internationellt. Alla våra kurser och träningsprogram anpassas för att möta kundens behov, tidsramar och budget.


Framtida riktning

I augusti 2015 fick Cornerstone Institute en välgörare som såg potentialen för hörnstenen att ta itu med utbildningsutmaningar som möter Afrika, särskilt i Sydafrika och globalt. Den allvarliga bristen på tillgängliga högkvalitativa och effektiva inlärningsprogram tillgängliga för vuxna (unga och gamla) ingår i vår planering. Cornerstone Institute gör en skillnad genom att ge alla sydafrikaner och medlemmar i det globala samhället möjlighet att skaffa sig perspektiv, färdigheter och kunskaper som kan tillgodose deras behov och samhällets samhälle på alla nivåer och på alla områden som är viktiga. Samtidigt som vi erkänner och erkänner att Cornerstone Institute inte kan betjäna hela spektret av utbildning och utbildning som behövs för att omvandla samhället, kan vi verkligen skapa en hörnsten och grund för att lösa bristerna i vårt vanliga skolsystem. Vi erbjuder en sammanhängande och strategisk uppsättning program där våra studenter hittar vägar för personlig bemanning, framsteg och uppföljning. Vår modell, byggd på social relevans, etisk och akademisk integritet, mångfald samt ekonomisk hållbarhet är viktiga pelare för att få den effekt som vi alla söker för att skapa ett välmående, rättvist och rättvist samhälle.

Styrelsen och ledningen av Cornerstone Institute har stora planer för sin framtid. Dessa planer kommer att förutsättas på robust forskning och kommer i början att drivas genom en Research Incubator som kommer att etableras i vår fakultet för entreprenörskap och ekonomisk omvandling. Några av de områden som vi avser att utforska är:

 • Den gröna ekonomin;
 • Affärsutvecklingar;
 • Tillämpad vetenskap för en hållbar värld;
 • Medie- och teknologikonvergens; och
 • Konst och kultur

Resultaten av den forskning vi bedriver informerar nya program och fakulteter, skolor och avdelningar vid Cornerstone Institute .

Programmen undervisas på:
 • Engelska

Skolan erbjuder också:

BA

Cornerstone Institute

Huvudet i medievetenskap är utformat för att hjälpa eleverna att utveckla analytiska, kritiska och kreativa kommunikationsförmåga som krävs för att engagera sig meningsfu ... [+]

Registreringsbevis nr 2001 / HE08 / 006. NQF 7; SAQA ID: 87406. (376 KREDITER)

Huvudet i medievetenskap är utformat för att hjälpa eleverna att utveckla analytiska, kritiska och kreativa kommunikationsförmåga som krävs för att engagera sig meningsfullt med ett brett utbud av media. Med utgångspunkt i en stark förståelse av medias politiska, ekonomiska, tekniska, sociala och historiska sammanhang kommer varje student att hitta sin unika röst genom erfarenheter från verkligheten, utifrån kontakt med branschpersonal och praktiska projekt.

FörkunskapskravNational Senior Certificate (NSC) med en kandidatexamen eller motsvarande;Matrikulationsbevis (med universitetsbefrielse) eller motsvarande;Högre Certifikat eller ett Avancerat Certifikat eller Diplom i ett känt fält.Alternativa behörighetskravNationellt seniorcertifikat eller nationellt certifikat yrkesmässigt med examensbevis (eller motsvarande) i kombination med resultaten från det nationella benchmarktestet (NBT)Äldre ålder 23 år och äldre under det första året av studier och ett nationellt seniorbevis (eller motsvarande);Villkoren för erkännande av prior learning (RPL) för tillgång och resultat av NBT är avgörande faktorer för antagning. Kontakta anmälningskontoret angående RPL;Äldre studenter (45 år eller senare) kan komma in, bestämda av RPL-villkoren och resultaten från NBT.Tid engagemangMinst tre årMaximalt sex år deltid;På campus och onlineJanuari och juli intag.... [-]
Sydafrika Cape Town
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
Deltid
3 - 6 år
Campusstudier
Internet
Läs mer på svenska
Cornerstone Institute

Syftet med detta program är att utbilda studenter i teorin och praktiken av psykologi och rådgivning, med fokus på personlig utveckling, familje studier och bredare menta ... [+]

Registreringsbevis nr 2001 / HE08 / 006. SAQA ID: 87406. (376 KREDITER)

Syftet med detta program är att utbilda studenter i teorin och praktiken av psykologi och rådgivning, med fokus på personlig utveckling, familje studier och bredare mentala hälsointerventioner. Programmet hjälper eleverna att utveckla en integrerad och relevant rådgivningspraxis inom det sydafrikanska sammanhanget. Den förbereder också eleverna för vidare studier i psykologi och tränar dem i grundforskningens sociala forskningsfärdigheter. Under det första året kommer studenterna också att ta den grundläggande uppsättningen moduler, kallad "Cornerstone Core". Dessa inkluderar historia, sociologi, etik, filosofi, ekonomi och ledarskapsstudier. Dessa moduler är inbäddade i hörnstenens kärnvärden av inklusivitet, excellens, integritet, enhet, respekt och kreativitet.... [-]

Sydafrika Cape Town
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
Deltid
3 - 6 år
Campusstudier
Internet
Läs mer på svenska
Cornerstone Institute

Denna kvalifikation hjälper eleverna att förstå de sociologiska teorierna. Studenten skulle kunna analysera och utvärdera dessa teorier med avseende på frågor som fattigd ... [+]

Registreringsbevis nr 2001 / HE08 / 006. SAQA ID: 87406. (376 KREDITER)

Denna kvalifikation hjälper eleverna att förstå de sociologiska teorierna. Studenten skulle kunna analysera och utvärdera dessa teorier med avseende på frågor som fattigdom, globalisering, konflikt, miljö och kön, med särskild inriktning på Sydafrika och den afrikanska kontinenten. Kvalificeringen ger också eleverna praktisk praktisk, tvärkulturell och social forskning.

FörkunskapskravNationellt Seniorcertifikat med en kandidatexamen eller motsvarande;Matrikulationsbevis (med universitetsbefrielse) eller motsvarande;Högre Certifikat eller ett Avancerat Certifikat eller Diplom i ett känt fält.Alternativa behörighetskravEtt nationellt seniorcertifikat eller nationellt certifikat yrkesmässigt med ett examensbevis (eller motsvarande) i kombination med resultaten från det nationella benchmarktestet (NBT)Äldre ålder 23 år och äldre under det första året av studier och ett nationellt seniorbevis (eller motsvarande);Villkoren för erkännande av prior learning (RPL) för tillgång och resultat av NBT är avgörande faktorer för antagning. Kontakta anmälningskontoret angående RPL;Äldre studenter (45 år eller senare) kan komma in, bestämda av RPL-villkoren och resultaten från NBT.Tid engagemangMinst tre årMaximalt sex år deltid;På campus och onlineJanuari och juli intag.... [-]
Sydafrika Cape Town
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
Deltid
3 - 6 år
Campusstudier
Internet
Läs mer på svenska
Cornerstone Institute

Syftet med detta program är att utrusta studenter med ett kristent, tvärvetenskapligt förhållningssätt att engagera kriser och möjligheter i verkligheten. Med tonvikt på ... [+]

Kandidatexamen i teologi (376 hp)

Syftet med detta program är att utrusta studenter med ett kristent, tvärvetenskapligt förhållningssätt att engagera kriser och möjligheter i verkligheten. Med tonvikt på skicklig biblisk tolkning och teologisk förståelse, involverar studenter en bred uppsättning kontextuella frågor mot Sydafrika idag och utvecklar ett integrerat svar (teckning ur psykologiska, teologiska och sociologiska perspektiv). En känsla av personligt yrke uppmuntras därför, med betoning på praktisk tillämpning.

Förkunskapskrav

National Senior Certificate (NSC) med en kandidatexamen eller motsvarande. Ett matrikulärcertifikat (med universitetsbefrielse) eller motsvarande. Ett högre certifikat eller ett avancerat certifikat eller examen i ett känt fält.... [-]

Sydafrika Cape Town
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
Deltid
3 - 6 år
Campusstudier
Internet
Läs mer på svenska

Kandidatexamen

Cornerstone Institute

Detta program utvecklar kristna ledare med en bred teoretisk och praktisk grund i kristen tjänst. Kandidater kommer att grundas i bibliska texter och utrustade med kunska ... [+]

Registreringsbevis nr 2001 / HE08 / 006. NQF 7; SAQA ID: 57225. (376 KREDITER)

Detta program utvecklar kristna ledare med en bred teoretisk och praktisk grund i kristen tjänst. Kandidater kommer att grundas i bibliska texter och utrustade med kunskap och färdigheter att tjäna i kyrkor och trosbaserade organisationer. Akademisk studie och personlig tro är integrerade för att producera ledare med en mogen, holistisk andlighet.

FörkunskapskravEtt nationellt seniorcertifikat (NSC) med en kandidatexamen eller motsvarande;Matrikulationsbevis (med universitetsbefrielse) eller motsvarande;Högre Certifikat eller ett Avancerat Certifikat eller Diplom i ett känt fält.Alternativa behörighetskravEtt nationellt seniorcertifikat eller nationellt certifikat yrkesmässigt med ett examensbevis (eller motsvarande) i kombination med resultaten från NBT;Äldre ålder 23 år och äldre under det första året av studier och ett nationellt seniorbevis (eller motsvarande);RPL-policy för tillträde och resultaten från NBT är avgörande för införandet. Kontakta anmälningskontoret angående RPL;Äldre studenter (45 år eller senare) kan komma in, bestämda av RPL-villkoren och resultaten från NBT.Tid engagemangMinst tre årMaximalt sex år deltid;På campus och onlineJanuari och juli intag.... [-]
Sydafrika Cape Town
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
Deltid
3 - 6 år
Campusstudier
Internet
Läs mer på svenska
Cornerstone Institute

Detta program gör det möjligt för forskare att arbeta i en mängd olika samhällsutvecklingsprojekt (t.ex. regering, icke-statliga organisationer, kyrkor). Vi strävar efter ... [+]

Registreringsbevis nr 2001 / HE08 / 006; NQF 7; SAQA ID: 57225. (376 KREDITER)

Detta program gör det möjligt för forskare att arbeta i en mängd olika samhällsutvecklingsprojekt (t.ex. regering, icke-statliga organisationer, kyrkor). Vi strävar efter att producera samhällsarbetare som närmar sig sin uppgift från djupt kristna övertygelser och förvärvar den sociologiska kunskap, verktyg och färdigheter som utvecklingsstudier kan ge.

FörkunskapskravNational Senior Certificate (NSC) med en kandidatexamen eller motsvarande;Ett matrikulationsbevis (med universitetsbefrielse) eller motsvarande;Ett högre certifikat eller ett avancerat certifikat eller examen i ett känt fält.Alternativa behörighetskravEtt nationellt seniorcertifikat eller nationellt certifikat yrkesmässigt med ett examensbevis (eller motsvarande) i kombination med resultaten från NBT;Äldre ålder 23 år och äldre under det första året av studier och ett nationellt seniorbevis (eller motsvarande);Villkoren för erkännande av prior learning (RPL) policy för tillträde och resultaten från NBT är avgörande faktorer för antagning. Kontakta anmälningskontoret angående RPL;Äldre ålder på 45 år kan antas, bestämd av RPL-villkoren och resultaten från NBT.Tid engagemangMinst tre årMaximalt sex år deltid;På campus och onlineJanuari och juli intag.... [-]
Sydafrika Cape Town
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
Deltid
3 - 6 år
Campusstudier
Internet
Läs mer på svenska
Cornerstone Institute

Detta program gör det möjligt för kandidater att bli samhällsledare genom ett brett utbud av medieprojekt (t.ex. icke-statliga organisationer, kyrkor, produktionsföretag, ... [+]

Registreringsbevis nr 2001 / HE08 / 006; NQF 7; SAQA ID: 57225. (376 KREDITER)

Detta program gör det möjligt för kandidater att bli samhällsledare genom ett brett utbud av medieprojekt (t.ex. icke-statliga organisationer, kyrkor, produktionsföretag, reklambyråer). Vi strävar efter att producera medarbetare som närmar sig sin uppgift från djupa kristna övertygelser och förvärvar teologi, bibliska studier och mediekunskaper, verktyg och färdigheter som dessa studier kan ge.

FörkunskapskravEtt nationellt seniorcertifikat (NSC) med en kandidatexamen eller motsvarande;Matrikulationsbevis (med universitetsbefrielse) eller motsvarande;Högre Certifikat eller ett Avancerat Certifikat eller Diplom i ett känt fält.Alternativa behörighetskravEtt nationellt seniorcertifikat eller nationellt certifikat yrkesmässigt med ett examensbevis (eller motsvarande) i kombination med resultaten från det nationella benchmarktestet (NBT)Äldre ålder 23 år och äldre under det första året av studier och ett nationellt seniorbevis (eller motsvarande);Villkoren för erkännande av prior learning (RPL) för tillgång och resultat av NBT är avgörande faktorer för antagning. Kontakta anmälningskontoret angående RPL;Äldre studenter (45 år eller senare) kan komma in, bestämda av RPL-villkoren och resultaten från NBT.Tid engagemangMinst tre årMaximalt sex år deltid;På campus och onlineJanuari och juli intag.... [-]
Sydafrika Cape Town
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
Deltid
3 - 6 år
Campusstudier
Internet
Läs mer på svenska
Cornerstone Institute

Detta program gör det möjligt för forskare att arbeta och leda till ett brett utbud av ministerier och företagsledningsprojekt (t.ex. icke-statliga organisationer, företa ... [+]

Registreringsbevis nr 2001 / HE08 / 006. NQF 7; SAQA ID: 57225. (376 KREDITER)

Detta program gör det möjligt för forskare att arbeta och leda till ett brett utbud av ministerier och företagsledningsprojekt (t.ex. icke-statliga organisationer, företag, kyrkor, entreprenörsföretag). Vi strävar efter att producera akademiker som kan hantera lag och organisationer som närmar sig sin uppgift från djupt kristna övertygelser och förvärvar kunskap, verktyg och färdigheter som företagsledning kan ge.

FörkunskapskravEtt nationellt seniorcertifikat (NSC) med en kandidatexamen eller motsvarande;Matrikulationsbevis (med universitetsbefrielse) eller motsvarande;Högre Certifikat eller ett Avancerat Certifikat eller Diplom i ett känt fält.Alternativa behörighetskravEtt nationellt seniorcertifikat eller nationellt certifikat yrkesmässigt med ett examensbevis (eller motsvarande) i kombination med resultaten från det nationella benchmarktestet (NBT)Äldre ålder 23 år och äldre under det första året av studier och ett nationellt seniorbevis (eller motsvarande);Villkoren för erkännande av prior learning (RPL) för tillgång och resultat av NBT är avgörande faktorer för antagning. Kontakta anmälningskontoret angående RPL;Äldre studenter (45 år eller senare) kan komma in, bestämda av RPL-villkoren och resultaten från NBT.Tid engagemangMinst tre år på heltidMaximalt sex år deltid;På campus och onlineJanuari och juli intag.... [-]
Sydafrika Cape Town
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
Deltid
3 - 6 år
Campusstudier
Internet
Läs mer på svenska
Cornerstone Institute

Detta program syftar till att producera en särskiljande slags rådgivare: män och kvinnor som är djupt informerade av både kristen tro och den mänskliga vetenskapen om psy ... [+]

Registreringsbevis nr 2001 / HE08 / 006. NQF 7; SAQA ID: 57225. (376 KREDITER)

Detta program syftar till att producera en särskiljande slags rådgivare: män och kvinnor som är djupt informerade av både kristen tro och den mänskliga vetenskapen om psykologi. Vi strävar efter att producera akademiker med en särskild förmåga att integrera kristen förståelse för det mänskliga tillståndet tillsammans med funderingar från humaniora för att hjälpa människor på sin resa till helheten.

FörkunskapskravNationellt Seniorcertifikat med en kandidatexamen eller motsvarande;Matrikulationsbevis (med universitetsbefrielse) eller motsvarande;Högre Certifikat eller ett Avancerat Certifikat eller Diplom i ett känt fält.Alternativa behörighetskravNationellt seniorcertifikat eller nationellt certifikat yrkesmässigt med examensbevis (eller motsvarande) i kombination med resultaten från det nationella benchmarktestet (NBT)Äldre ålder 23 år och äldre under det första året av studier och ett nationellt seniorbevis (eller motsvarande);Villkoren för erkännande av prior learning (RPL) för tillgång och resultat av NBT är avgörande faktorer för antagning. Kontakta anmälningskontoret angående RPL;Äldre studenter (45 år eller senare) kan komma in, bestämda av RPL-villkoren och resultaten från NBT.Tid engagemangMinst tre år på heltidMaximalt sex år deltid;På campus och onlineJanuari och juli intag.... [-]
Sydafrika Cape Town
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
Deltid
3 - 6 år
Campusstudier
Internet
Läs mer på svenska