Stockholm School of Economics

Introduktion

Läs den officiella beskrivningen

EFMD Equis Accredited

En unik affärskola

Handelshögskolan i Stockholm (SSE) är den ledande handelshögskolan i Norden med ett unikt företagsnätverk, privat finansiering och litet beroende av statligt stöd. I mer än ett sekel har SSE utbildat talangfulla kvinnor och män för ledande befattningar inom näringslivet och den offentliga sektorn.
SSE erbjuder kandidatexamen och masterprogram tillsammans med högt ansedd Ph.D., MBA och Executive Education program. Cirka 2000 studenter är registrerade i program på olika nivåer.

Samarbete med näringslivet

SSE grundades 1909 genom företagsvärldens initiativ och har utvecklats i nära dialog med industrin och samhället som helhet. När globaliseringen accelererar och nya utmaningar uppstår, skapar nära relationer med företagsledare, politiker, politiker och experter bana för utmärkt forskning. Svenska näringslivet och skolan har bibehållit de nära banden. Idag har SSE mer än 100 företagspartners.

Internationella nätverk

SSE har fått ett rykte för excellens, både i Sverige och runt om i världen. Skolan samarbetar med flera ledande högskolor över hela världen. År 1999 blev SSE första handelsskolan i Sverige för att få världens ledande internationella ackreditering för handelshögskola, EQUIS och har höll ackreditering sedan dess. Detta intygar att alla SSE-huvudaktiviteter, undervisning och forskning, är av högsta internationella standard. Vidare är SSE den enda svenska medlemsorganisationen för CEMS (Global Alliance in Management Education) och PIM (Partnership in International Management).
SSE är också den enda nordiska representanten i ICEDR, ett samhälle som består av de 25 främsta handelshögskolorna (Harvard University, MIT, Wharton, bland annat) och 40 av de ledande företagen (ABB, Deutsche Bank , Unilever, Ericsson för att nämna några) i världen.

Executive Education vid SSE

IFL Executive Education på SSE är ett dotterbolag till SSE som erbjuder öppen inskrivning och skräddarsydda program för nyckelpersoner inom privat företag och offentlig förvaltning. IFL Executive Education på SSE erbjuder utvecklingsprogram av högsta kvalitet för att öka konkurrenskraften hos företag, organisationer och individer.

Denna skola erbjuder program i:
  • Engelska

Se BScs » Se MSc:er » Se PhD » Se Masterprogram »

Program

Skolan erbjuder också:

BSc

Kandidatexamen i detaljhandel

Campusstudier Heltid 3 år August 2019 Sverige Stockholm

BSc-programmet i detaljhandel (180 hp) är en specialiserad utbildning med inriktning på detaljhandel. Från och med första dagen är detaljhandelsprogrammet specialiserat på detaljhandel, samtidigt som det innehåller samma innehåll som studenterna normalt får på alla handelshögskolor, inklusive ekonomi, marknadsföring, redovisning, ledning, strategi etc. Många kurser anpassas för att ge både allmänt innehåll och detaljhandelsspecifikt innehåll. [+]

BSc-programmet i detaljhandel (180 hp) är en specialiserad utbildning med inriktning på detaljhandel. Observera att programmet är helt undervisat på engelska.

Från och med första dagen är detaljhandelsprogrammet specialiserat på detaljhandel, samtidigt som det innehåller samma innehåll som studenterna normalt får på alla handelshögskolor, inklusive ekonomi, marknadsföring, redovisning, ledning, strategi etc. Många kurser anpassas för att ge både allmänt innehåll och detaljhandelsspecifikt innehåll.

Graden kommer att kvalificera dig att söka för vissa specialiseringar på masterprogram på SSE eller ett masterprogram vid ett annat högskola eller universitet i Sverige eller utomlands. All undervisning sker på engelska. Under de första två åren innehåller en termin på Retail Management-programmet vanligtvis fyra till fem kurser. Under det tredje året tar studenter färre kurser men skriver två större rapporter, ett företagsprojekt inom det tillämpade lagret och deras examensarbete. Verksamheten i Applied Retailing Track och Antonia Axel: son Johnson Tutorial körs parallellt med klassrumskurser över tre år.... [-]


Videoklipp

SSE Student Stories: a passion for learning

Kontakt

Adress, rad 1 Stockholm School of Economics Sveavägen 65
Stockholm, Stockholm County, Sverige
Hemsida https://www.hhs.se/
Telefonnummer +46-8-736 90 00