Läs den officiella beskrivningen

Varför studera vid Linnaeus University

Linnaeus University är ett modernt universitet som heter Carl Linnaeus, den mest kända och världsberömda svenska forskaren från de senaste århundradena, född i Småland där universitetet ligger.


Bästa skäl att studera vid Linnaeus University

 • Ett omfattande universitet, som erbjuder 40 högskoleprogram och 500 kurser på engelska, på både kandidatexamen och masternivå.
 • Sedan 2014 är vi värd för vår egen sommarakademi - en internationell, interkulturell och tvärvetenskaplig studiemiljö, unik i sitt slag i Sverige.
 • På Linnaeus University du växa som en person. Inlärningsmiljön kännetecknas av lärare och forskare i närheten av studenterna.
 • Ett ideellt offentligt universitet, ackrediterat av den svenska regeringen, med 31 000 studenter.
 • Stark internationell profil, med 750 partneruniversiteter i mer än 60 länder.
 • En stor grupp av internationella studenter. Varje år kommer mer än 1600 studenter från cirka 60 länder att studera.
 • Ett forskningsuniversitet, med rätt att anställa med rätt att anställa doktorander. Forskningen omfattar allt från arbetsmarknadsstudier och socialförsäkringsfrågor till entreprenörskap, biovetenskap, vattenekologi och trä- och energiteknik.
 • Unikt och nära samarbete med IKEA - det största möbelbolaget i världen, grundat i Älmhult i Småland.
 • Aktivt studentliv med kompisprogram och vänfamiljprojekt för att hjälpa studenter att engagera sig med både svenska och andra internationella studenter, liksom med svenska familjer.
 • Högt berömda campusmiljöer, positionering Linnaeus University som nr 1 och nr 2 vad gäller campusbyggnader, campusmiljöer och trevliga platser i ISB (International Student Barometer) 2014.
 • På Linnaeus University naturen runt hörnet, vilket ger en hög livskvalitet. Växjö blev en gång förklarad "Den grönskaste staden i Europa" och Kalmar är en charmig medeltida stad, belägen vid Östersjön.


Detta är Linnaeus University

Det finns 34.000 registrerade studenter vid Linnaeus University

Linnaeus University ligger i Växjö och Kalmar och erbjuder 150 högskoleutbildningar och 2000 enskilda kurser. Du kan studera olika ämnen inom konst och humaniora, hälso- och biovetenskap, samhällsvetenskap, naturvetenskap, teknik och näringsliv och ekonomi. Det finns också ett antal olika kontraktsutbildningar, som utbildning och polisutbildning.

Forskning vid Linnaeus University är av hög kvalitet såväl nationellt som internationellt och omfattar ett brett spektrum av discipliner. Särskilt framträdande är forskningen inom våra spännande forskningsmiljöer - våra Linnaeus University . Inom dessa centra studeras allt från ekologi och evolution till diskriminering och integration, postkolonialism, intermediäritet, biovetenskap och stora data.

Med 2 100 anställda och mer än 34 000 studenter strävar vi efter att vara ett modernt universitet, med Småland som vår bas och värld som vårt stadium. Att studera och arbeta vid Linnaeus University innebär att man ingår i en miljö som kännetecknas av kunskap och utveckling. Studenter förvärvar ny kunskap och lär sig att ha ett kritiskt tillvägagångssätt. Forskare gör upptäckter som kan förändra vårt samhälle. Medarbetare pratar om en arbetsplats med både utmaningar och möjligheter. Linnaeus University är ett universitet där kunskap växer.

Linnaeus University grundades 2010 genom en sammanslagning mellan Växjö universitet och Kalmar Universitet.


Linnaeus University i nummer

 • Ungefär 14.000 helårsstudenter
 • Cirka 2 100 anställda
 • 156 professorer
 • Cirka 325 doktorander
 • Cirka 100 gradsprogram på grundnivå
 • Cirka 80 grad på avancerad nivå
 • Omkring 900 inkommande internationella studenter, däribland utbytesstudenter, avgiftsbetalande studenter och fria flyttare (helårsstudenter)
 • Omkring 190 utgående utbytesstudenter (helårsstudenter)
 • 512 tredjelandsstudenter

1 654 miljoner kronor i totala intäkter (fördelning: 64% utbildning, 8% kontraktsutbildning, 28% forskning och utbildning på avancerad nivå)


Vision och grundläggande principer

Vision och strategi 2015-2020: En kreativ kunskapsmiljö i Linnas anda

Linnaeus University är ett modernt internationellt universitet där vi är inspirerade av Carl Linnaeus, med rötter i Småland och världen som vårt stadium. Det är andan hos forskaren, entreprenören och pedagogen Linné som utgör grunden vid Linnaeus University .

Genom nyfikenhet och kreativitet banade Linnaeus vägen för vad som då var ett nytt vetenskapligt paradigm. På liknande sätt vill Linnaeus University präglas av djärvhet och engagemang för nya vetenskapliga idéer. Linné var också en entreprenör i modern mening, som kunde skapa och driva projekt med olika aktörer i samhället.

Utmanande utbildningar och framstående forskning i kombination med samhälls drivkraft och globala värden är hörnstenar som kombinerat utgör en kreativ kunskapsmiljö i Linnas anda.


Syn

Linnaeus University - en kreativ och internationell kunskapsmiljö som främjar nyfikenhet, kreativitet, kompisarskap och nytta.


Allmänna mål


Linnaeus University sticker ut genom

 • Nyfiken, kreativ och skicklig elever och anställda
 • Utmanande utbildningar med hög samhällelig relevans
 • Framstående vetenskaplig och konstnärlig forskning som kommer att gynna samhällsutveckling
 • Engagemang för samhällsutmaningar, innovationer och hållbar tillväxt
 • Sammanhang mellan människor
 • En internationell och mångkulturell kunskapsmiljö


En kreativ kunskapsmiljö i Linnas anda

 • Utmanande utbildningar
 • Framstående forskning
 • Samhällskraften
 • Globala värden


En resa till framtiden 2015-2020

Programmen undervisas på:
 • Engelska

Skolan erbjuder också:

BSc

Linnaeus University

Vill du jobba med marknadsföring? Vårt populära marknadsföringsprogram är helt på engelska och har ett internationellt intag. Du kommer att studera i en grupp studenter f ... [+]

Vill du jobba med marknadsföring? Vårt populära marknadsföringsprogram är helt på engelska och har ett internationellt intag. Du kommer att studera i en grupp studenter från hela världen och programmet förbereder dig för en spännande karriär.

Marknadsföring innebär många olika saker. Många tycker om reklam, men marknadsföring är så mycket mer än det. På marknadsföringsprogrammet arbetar vi med att identifiera och möta marknaden. Det handlar om att förstå kundernas behov och skapa, kommunicera och leverera värde för kunden. Som marknadsförare är det din uppgift att uppfylla kundens behov och sälja lösningar till kunden för att säkerställa att företaget tjänar pengar och kan utveckla nya produkter, tjänster och erfarenheter. Seminarierna i marknadsföringsprogrammet bygger på olika perspektiv och innehåller olika ämnen för att ge väl avvägd förståelse. Under första terminen börjar vi med grunderna; Den andra terminen tar kundernas perspektiv; Tredje terminen tar perspektivet av företaget. Fjärde terminen är planerad så att du kan gå utomlands som utbytesstudent till ett av våra många partneruniversiteter, vilket skulle ge dig värdefull internationell erfarenhet. Den femte och sjätte terminen fokuserar vi på att möta marknaden.... [-]

Sverige Teleborg
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
3 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Linnaeus University

Trojaner, rootkits, phishing och andra hot mot både individer och företag kräver mer uppmärksamhet. Om du vill lära dig att stoppa dessa hot, är det här programmet det rä ... [+]

Trojaner, rootkits, phishing och andra hot mot både individer och företag kräver mer uppmärksamhet. Om du vill lära dig att stoppa dessa hot, är det här programmet det rätta för dig!

Känslig och konfidentiell information, som kreditkortsnummer och journaler, skickas mellan datorer runt om i världen. Hur kan vi se till att denna information endast når de som den är avsedd för?

För att bli expert på IT-säkerhet, särskilt nätverkssäkerhet, krävs en rad kompetenser. Du måste naturligtvis vara bra på att hantera en dator, och förstå hur de olika delarna av ett datorsystem interagerar. I synnerhet måste du också kunna programmera datorer.

Datavetenskap omfattar också ett antal andra områden, som operativsystem och databaser. Du kommer dock främst att fokusera på nätverks- och säkerhetsområdena. Det innebär att du ska studera kurser som administration av nätverk, mobil och trådlös säkerhet och distribuerade system. För att uppnå IT-säkerhet krävs kryptering och för att hjälpa dig att förstå sådana verktyg ingår även kurser i matematik.... [-]

Sverige Teleborg
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
3 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Linnaeus University

Vill du jobba med spelutveckling, IT-system för bilar, eller kanske inom telekom? Framtiden är spännande och full av möjligheter! ... [+]

Vill du jobba med spelutveckling, IT-system för bilar, eller kanske inom telekom? Framtiden är spännande och full av möjligheter!

IT är överallt i vårt samhälle - i hemmet, vården och industrin. Programmet fokuserar främst på mjukvaran i IT-system, som finns i allt från mobiltelefoner och spel till bilar och industrirobotar. Som datavetenskapsman får du en gedigen kunskap om programmering och konsten att designa och utveckla IT-system.

Datorer styrs av program. Dessa program kan vara mycket små, eller stora system med miljontals programkodslinjer. Utvecklingen av större program kräver väl genomtänkta tillvägagångssätt och en bra organisation. Hur man organiserar, utformar och utvecklar stora datorsystem är några av de saker du lär dig i programvaruteknik, vilket är ett område inom ämnet datavetenskap. Du kommer även att förvärva kunskaper inom andra datavetenskapsområden, t.ex. datanät, databaser och operativsystem.... [-]

Sverige Teleborg
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
3 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Linnaeus University

Detta program ger dig en bra kunskap om matematik och hur man använder matematik som ett verktyg inom områden som datavetenskap, ekonomi och teknik. ... [+]

Detta program ger dig en bra kunskap om matematik och hur man använder matematik som ett verktyg inom områden som datavetenskap, ekonomi och teknik.

Med god kunskap om matematik och god praxis i programmering och hantering av datorstödda matematikverktyg är du väl förberedd för djupare studier i tillämpad matematik. Detta studieprogram ger dig allt detta! Förutom kurser i ren matematik studerar du matematisk modellering, numeriska metoder, programmering och statistik. Du kommer också att använda den moderna mjukvaran i matematik kurser - det ger dig en djupare förståelse av ämnet. I tre kurser lär du dig de matematiska metoderna i ekonomi, kryptering och mekanik.

Under det tredje och förra året väljer du mellan djupare studier i ett intressefält eller mer avancerade kurser inom matematik. Utbildningen är avslutad med ett examensprojekt på 15 högskolepoäng.... [-]

Sverige Teleborg
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
3 år
Campusstudier
Läs mer på svenska

Kandidatexamen

Linnaeus University

Vill du använda design för att göra skillnad i världen? Då är detta rätt grad för dig. Programmet kombinerar designkreativitet med kunskap om hållbarhet för ett yrke vid ... [+]

Vill du använda design för att göra skillnad i världen? Då är detta rätt grad för dig. Programmet kombinerar designkreativitet med kunskap om hållbarhet för ett yrke vid designens framkant.

Den viktigaste utmaningen idag och i framtiden handlar om hållbarhet - att skapa en värld som är bra för både människor och miljö, lokalt och globalt.

Under dina tre år på denna designgrad kommer du att arbeta nära med vårt undervisningsteam för att utveckla din egen designspecialism. Det är upp till dig om du gör en skillnad genom att utforma fysiska objekt, processer, erfarenheter eller system. Programmet levereras genom en rad projekt, och du kommer att arbeta självständigt såväl som engagera dig i grupparbete och i samarbete med det lokala och regionala samhället och företagen.... [-]

Sverige Teleborg
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
3 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Linnaeus University

Vill du använda visuell kommunikation för att göra skillnad i världen? Då är detta rätt grad för dig. Programmet kombinerar kreativitet och grafisk design med kunskap om ... [+]

Vill du använda visuell kommunikation för att göra skillnad i världen? Då är detta rätt grad för dig. Programmet kombinerar kreativitet och grafisk design med kunskap om hållbarhet för att förbereda dig för ett yrke som visuell kommunikator / grafisk formgivare med en specialisering i informationsgrafik.

Detta examensprogram ger dig en introduktion till dagens stora globala problem, samt visuella verktyg för att hjälpa till att få ordning på ett ibland överväldigande informationsflöde och att verkligen påverka människor.

Programmet levereras genom en rad projekt, och du kommer att arbeta självständigt såväl som engagera dig i grupparbete och i samarbete med det lokala och regionala samhället och företagen. Programmet Visual Communication Change levereras på engelska och vi välkomnar studenter från hela världen. Det innebär att du som student ingår i en grupp som kännetecknas av mångfald och är väl förberedd för en internationell designkarriär.... [-]

Sverige Kalmar
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
3 år
Campusstudier
Läs mer på svenska