Läs den officiella beskrivningen

Om universitetet

University of York grundades på principer om excellens, jämlikhet och möjligheter för alla och öppnade 1963 med bara 230 studenter. Sedan dess har vi blivit ett av världens ledande universitet och skildrat ett rykte som ett akademiskt kraftcenter där ett tydligt fokus på spetskompetens har säkerställt nationellt och internationellt erkännande tillsammans med längre etablerade institutioner.

Akademisk excellens

Vi är medlem av eliten Russell-gruppen av universitet, vi är ett dynamiskt, forskningsintensivt universitet som är engagerad i utvecklingen av livräddande upptäckter och ny teknik för att hantera några av de mest pressande globala utmaningarna.

Det finns nu över 30 akademiska institutioner och forskningscentra och studentorganet har expanderat till över 18 000.

Universitetsstrategin

2014, i samråd med all personal och studenter, ledde rektor Koen Lamberts utvecklingen av en ny universitetsstrategi. Denna strategi kommer att vägleda och informera våra aktiviteter fram till 2020.

Viktiga mål

  1. Att vara världsledande inom forskning
  2. Att erbjuda enastående undervisning och lärande
  3. Att erbjuda alla våra studenter en enastående och värdefull upplevelse

Stödande mål

  1. Att vara tillräckligt stor för att vara utmärkt, elastisk och ekonomiskt hållbar
  2. Att vara organiserad på det mest effektiva och effektiva sättet
  3. Att arbeta effektivt med andra organisationer och intressenter

Utmärkelser och prestationer

University of York är en av framgångshistorierna i Storbritanniens högre utbildning. Sedan grundandet 1963 har vi drivit oss till en konsekvent hög rankning i Storbritannien och är ett av bara sex efterkrigstidens universitet som har dykt upp i världens topp 100.119039_photo-1460518451285-97b6aa326961.jpg

Campus och staden

Våra nio högskolor och de flesta av våra avdelningar ligger på gångavstånd från York centrum. Vi har också flera avdelningar belägna i centrum vid den historiska King's Manor.

Under de senaste åren har vår utbyggnad på 500 miljoner £ på campus öppnats för sju nya byggnader, ökat vår kapacitet för studentantal och tillhandahållit fler faciliteter i världsklass för 2000-talet. Hållbarhet spelar en nyckelroll i denna ambitiösa utveckling.

Hur universitetet drivs

När man beskriver hur universitetet drivs är det viktigt att förstå att det finns en skillnad mellan hur det styrs och hur det hanteras.

styrning

Alla universitet har ett styrande organ som ansvarar för att övervaka sin verksamhet, bestämma deras framtida inriktning och övervaka framstegen mot strategiska ambitioner. Universitetets styrande organ är rådet.

Rådet ansvarar också för att vi förblir ekonomiskt hållbara och att vi uppfyller våra juridiska skyldigheter. Det fattar det slutliga beslutet i frågor som har en betydande inverkan på universitetet

Förvaltning

Medan rådet tar en övervaknings- och tillsynsroll som styrande organ, delegerar det universitetets operativa drift till den tillförordnad rektor och presidenten.

Tillförordnad rektor och ordförande åtar sig sitt ansvar med stöd av sina högre kollegor som sammanträder två gånger i månaden som universitetets verkställande styrelse.

Programmen undervisas på:
  • Engelska

Skolan erbjuder också:

BA

University of York

Vi utrusta dig till att vara en holistisk, resursstark, innovativ och reflekterande ledare som kan självständigt identifiera och utveckla dina egna specialiteter. Du komm ... [+]

Översikt

I en dynamisk och sammankopplad global ekonomi har ledningens roll aldrig varit viktigare.

Vi utrusta dig till att vara en holistisk, resursstark, innovativ och reflekterande ledare som kan självständigt identifiera och utveckla dina egna specialiteter. Du kommer att vara numeriskt och digitalt läst, robust och etiskt sund, känslig för mångfald och helt anpassningsbar: en beslutsfattare som kan klara kraven på arbetsplatsen från 2000-talet.

Denna breda examen kommer att introducera dig till banbrytande ledningsteori och praktik, med ett brett utbud av specialiserade moduler att välja mellan. Med en mer flexibel struktur än motsvarande BSc kan du skräddarsy din kurs för att passa dina intressen nära.... [-]

Storbritannien York
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
3 år
Campusstudier
Läs mer på svenska

BSc

University of York

Utveckla matematiska modeller för att hantera de ekonomiska effekterna av risk och osäkerhet ... [+]

Översikt

Framgångsrika aktuarier använder matematisk skicklighet och affärsmannaskap för att lösa ekonomiska problem relaterade till risk och osäkerhet.

Denna examen kombinerar kompetensen från York Management School och Institutionen för matematik, vilket ger dig tillgång till akademiker i världsklass i framkant av forskningen inom sina områden.

Du kommer att skärpa dina matematiska färdigheter och statistiska resonemang med avancerad kalkyl, algebra, sannolikhet och statistik. Parallellt studerar du ekonomi, ekonomi och redovisning och utvecklar din förståelse för det bredare sammanhanget för aktuariellt arbete.

När du har slutfört denna kurs kommer du att bli en mångfacetterad och mycket anställbar examen med den ekonomiska och affärsmässiga kompetens som krävs för att kvalificera sig som en professionell aktuar.... [-]

Storbritannien York
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
3 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
University of York

Utveckla dina matematiska och statistiska färdigheter och förbered dig för en karriär inom kvantitativ affärsanalys. Få en fördjupad kunskap om det sammanhang där affärsa ... [+]

Översikt

Utveckla dina matematiska och statistiska färdigheter och förbered dig för en karriär inom kvantitativ affärsanalys.

Du lär dig att använda sofistikerade verktyg från ett brett spektrum av matematiska discipliner, såsom kalkyl, linjär algebra, sannolikhet och statistik, för att skärpa ditt matematiska och statistiska resonemang. Vid sidan av detta kommer du att utveckla en djupgående kunskap om det sammanhang där affärsanalytiker, kvantitativa finansförvaltare ('quants') och operationschefer arbetar.

Du kommer att utöka din kunskap om teoretiska koncept, med särskilt fokus på ekonomi och verksamhet, och tillämpa de tekniker du lär dig till praktiska affärsproblem.... [-]

Storbritannien York
Januari 2020
Engelska
Heltid
3 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
University of York

Upptäck hur företag kommunicerar för att generera, förutse och tillgodose efterfrågan ... [+]

Översikt

För att lyckas måste marknadsförare svara på de ständigt växande behoven hos sina kunder och intressenter och marknadens dynamik.

Kursen har utvecklats av akademiska experter och branschexperter för att ge dig en grundlig förståelse av marknadsföringsteorier, tvärvetenskapliga tekniker och strategier som är relevanta för en framgångsrik marknadsföringskarriär, i Storbritannien och över hela världen. Du kommer att utveckla grundläggande färdigheter, erfarenhet och kunskap om viktiga marknadsföringsområden, inklusive digital kompetens och etisk praxis.

Våra starka förbindelser med företag ger dig tillgång till expertgästhögtalare och möjligheter att delta i verkliga konsultprojekt. På grund av kursens avancerade innehåll är BSc i marknadsföring ackrediterat av Chartered Institute of Marketing, vilket ger Graduate Gateway-status.... [-]

Storbritannien York
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
3 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
University of York

Utveckla specialiserade redovisnings- och ekonomikunskaper och lära sig att tillämpa dem i ett organisatoriskt sammanhang. ... [+]

Översikt

Bokföring är företagets språk. Det ger chefer, investerare och regeringar den information de behöver för att fatta ekonomiskt sunda beslut.

I den alltmer komplexa moderna affärsmiljön finns det en stor efterfrågan på skickliga yrkesverksamma som kan arbeta flexibelt i team över affärsgränser. Du behöver strategiskt fokus och förmågan att påverka beslutsfattande och tillämpa bedömning ansvarsfullt.

Denna kurs placerar redovisnings- och finansfärdigheter i ett bredare affärssammanhang. Du får tekniska färdigheter och problemlösningsförmågor du kan förvänta dig av ett redovisnings- och ekonomiprogram, men du kommer också att ha möjlighet att utveckla stark kommunikationsförmåga, bred kommersiell medvetenhet och en kritisk strategi för affärsproblem.... [-]

Storbritannien York
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
3 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
University of York

I en alltmer klyvande global ekonomi strävar vi efter att skapa reflekterande, socialt och etiskt medvetna specialister inom operations management. ... [+]

Översikt

I en alltmer klyvande global ekonomi strävar vi efter att skapa reflekterande, socialt och etiskt medvetna specialister inom operations management.

Du lär dig att identifiera problem, samla relevant information och analysera dina data för att fatta beslut och vidta åtgärder.

Mer matematisk rigorös än motsvarande BA, är BSc i Business and Management en välbalanserad examen som kommer att förbereda dig för att fatta komplexa affärsbeslut på en flyktig global marknadsplats.

Kursinnehåll

Våra affärs- och lednings-, redovisnings- och finansgrader delar några vanliga element under år 1 för att introducera dig till de grundläggande koncepten som ligger till grund för dessa viktiga discipliner.... [-]

Storbritannien York
Kontakt Skolan
Heltid
3 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Address
University of York York YO10 5DD
York, england, Storbritannien