Läs den officiella beskrivningen

Eleverna står i centrum för allt vi gör på University Centre Reaseheath .

Fakulteten för lantbruks- och veterinärvetenskap är en plats där akademisk kompetens och studenttillfredsställelse går hand i hand för att ge en unik högre utbildning för våra studenter.

Vår portfölj av program har utformats i samråd med industrin, så att våra grader levererar den akademiska kunskapen och praktiska färdigheter som arbetsgivare behöver och vill ha. Detta säkerställer att våra studenter är mycket framgångsrika på arbetsmarknaden, med många fortsätter att arbeta för blue chip företag.

Under de senaste åren har campus sett över £ 50 miljoner pund värt att investera i avancerade undervisningsfaciliteter och studentresurser, såsom on-site boende med mer planerade under de närmaste åren.

I vår senaste granskning av kvaliteten på den högre utbildningen i Reaseheath, berömde kvalitetssäkringsverket för högre utbildning (QAA) kvaliteten och förbättringen av studenternas inlärningsmöjligheter. De fann inga områden för förbättring och identifierade många goda rutiner.

"Reaseheath Experience" är något som många av våra tidigare studenter berättade var den roligaste tiden i deras liv. Vi vill att våra studenter ska lyckas i sina valda karriärer och vi inser att högaktörer lär sig genom erfarenhet såväl som genom formellt lärande.

Varför University Centre Reaseheath ?

Beläget i lantliga Cheshire, har vår campus högklassig, industristandard, undervisningsmiljöer, men behåller fortfarande sin vänliga, stödjande atmosfär - en kombination som ger både akademisk excellens och studenttillfredsställelse.

 • Våra utbildningar ger dig möjlighet att studera en rad branschkända sekundära kvalifikationer.
 • 87% av våra studenter säger att personalen är entusiastisk över vad de lär. Studentupplevelseundersökning 2016
 • Få insyn i branschen genom praktikplatser, vetenskaplig forskning och genom fältturer och studieresor i Storbritannien och utomlands.
 • Förra året uppnådde 1 av 5 Reaseheath-studenter en examen med första klassens heder eller distinktion.
 • "Reaseheaths högre utbildningsprogram är enastående och kvaliteten och förbättringen av möjligheter till studentinlärning har överträffat Storbritanniens förväntningar."
 • Kvalitetssäkringsbyrån (QAA) för Högskoleutvärdering 2014
 • Den totala studentnöjdheten för våra högre utbildningskurser är 83%. Studentupplevelseundersökning 2016

Våra faciliteter

Under de senaste åren har 50 miljoner pund investerats i campusanläggningar, bland annat ett ridcenter, branschledande matcenter, idrottsanläggningar, en vetenskaplig trädgårdsanläggning, unik för Storbritannien och ett djurcenter och djurpark.

En ytterligare investering på £ 31 miljoner i vårt studenthem, jordteknikcenter och idrottsanläggningar planeras under de närmaste fyra åren.

Din lärande erfarenhet

Reaseheath erbjuder en stödjande inlärningsmiljö med fokus på yrkesmässigt tillhandahållande. Våra kurser säkerställer att studenterna lämnar med den kunskap, färdigheter och kvalifikationer som arbetsgivare letar efter.

Vi stöder våra elever med:

 • Små gruppundervisning med höga individuella stödnivåer
 • Deltagare med omfattande branscherfarenhet
 • Högt antal undervisningstimmar med handledare
 • Specialiserade anläggningar
 • Möjligheter till studieresor utomlands
 • Starka länkar med arbetsgivare
 • Branschrelaterade program som erbjuder överförbara färdigheter
 • Ytterligare kvalifikationer för att ytterligare förbättra dina karriärmöjligheter.

Ytterligare kvalifikationer

Våra utbildningar ger dig möjlighet att studera en rad sekundära kvalifikationer. Dessa specifika kvalifikationer tas tillsammans med din kurs och ger möjlighet att få branschkännedom.

Ytterligare kvalifikationer är specifika för varje ämnesområde. Om möjligt siktar vi på att tillhandahålla dessa som en del av ditt studieprogram men en subventionerad kostnad kan debiteras för vissa.

Arbetsgivare kräver ofta branschspecifika kvalifikationer utöver en viss grad, så dessa praktiska kvalifikationer kan förbättra karriärmöjligheter och anställbarhet. De erbjuder branschrelevanta färdigheter och utbildning som arbetsgivare letar efter och erbjuder akademiker en ledande ställning på en konkurrenskraftig arbetsmarknad.

Programmen undervisas på:
 • Engelska

Skolan erbjuder också:

BSc

University Centre Reaseheath

Kursen innehåller specialmoduler och praktisk erfarenhet av en rad inhemska och kompanjonerade arter, vilket gör det möjligt för eleverna att förstå beteendet och välfärd ... [+]

Kandidatutbildningen i djurbeteende och välfärd kan följas genom att genomföra studier på forskarutbildning eller alternativt vara anställd inom branschen.

Kursen innehåller specialmoduler och praktisk erfarenhet av en rad inhemska och kompanjonerade arter, vilket gör det möjligt för eleverna att förstå beteendet och välfärden hos många olika djur, både i fångenskap och i naturen. Eleverna lärs på Reaseheath under hela år 1 med utnyttjande av djurparklicenser på campus, med efterföljande studier i år 2 och 3 utförs exklusivt vid University of Chester.

Arbete inom fältet kommer att öka din kunskap om djurbeteende, och det finns möjlighet till avhandling som gör att du kan arbeta med föreläsare på relevanta unika forskningsprojekt.... [-]

Storbritannien Nantwich
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
3 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
University Centre Reaseheath

Programmet inleder viktiga veterinärmedicinska moduler som däggdjurs biokemi och veterinärmikrobiologi och immunologi som gör det möjligt för akademiker att få tillgång t ... [+]

Kursen fokuserar på vetenskapen bakom de senaste framstegen inom hästindustrin.

Programmet inleder viktiga veterinärmedicinska moduler som däggdjurs biokemi och veterinärmikrobiologi och immunologi som gör det möjligt för akademiker att få tillgång till ett stort utbud av forskarutbildningskurser och anställningsmöjligheter. Modulerna innehåller viktiga laboratoriekunskaper som utvecklas under examensutbildningen och kulminerar i att eleverna har möjlighet att engagera sig i samarbetsprojekt med industripartner.

Länkarna med "levande" forskningsprojekt och möjligheter att använda nya förbättrade vetenskapliga laboratorieanläggningar skapar en livlig och välmående miljö för att genomföra doktorandavhandlingar.... [-]

Storbritannien Nantwich
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
3 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
University Centre Reaseheath

Programmet har utvecklats med omfattande industriinsatser för att säkerställa att de utexaminerade kommer att ha den nödvändiga kombinationen av kunskaper, färdigheter oc ... [+]

Kursen fokuserar på hästens och ryttarens idrottsföreställning, förbereder eleverna för en karriär inom ryttarspel, coachning eller teamprestation.

Programmet har utvecklats med omfattande industriinsatser för att säkerställa att de utexaminerade kommer att ha den nödvändiga kombinationen av kunskaper, färdigheter och erfarenheter för att kunna bidra till framgången och tillväxten inom hästens prestationsindustri.

Kursen fokuserar på de bakomliggande faktorer som påverkar prestanda, antar kvantitativa metoder för att bedöma prestanda och utvärderar sedan en rad tekniker för att förbättra prestanda och bedöma effekterna av externa faktorer på framgång.... [-]

Storbritannien Nantwich
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
3 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
University Centre Reaseheath

Kursen innehåller specialmoduler och praktisk erfarenhet där studenterna kommer att få kompetens och kunskap inom områden som artidentifiering, levande fångstteknik, befo ... [+]

Kandidatexamen i naturvård och ekologi är inriktad på dem som vill utveckla en karriär inom vilda djurskydd och ger en unik kombination av akademisk studie med praktisk träning och erfarenhet av bevarande, ekologi och vilda djur.

Kursen innehåller specialmoduler och praktisk erfarenhet där eleverna kommer att få kompetens och kunskap inom områden som artidentifiering, levande fångstteknik, befolkningsstyrning och strategier för att effektivt spara arter och biologisk mångfald.

Arbetet på fältet kommer att öka din kunskap om bevarande, ekologi och vilda djur och det finns möjlighet till avhandlingar under det sista året för att inkludera ekologiskt fältarbete. Detta gör att eleverna kan arbeta med föreläsningspersonal om relevanta unika forskningserfarenheter.... [-]

Storbritannien Nantwich
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
3 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
University Centre Reaseheath
Webbplats
Telefon
(+44)1270 613284