Läs den officiella beskrivningen

En introduktion till Central från uppdragsgivaren.

Professor Gavin


Henderson, CBE
Ansvarig

Central står i spetsen för utbildning och forskning inom Dramatic Arts. statistik Graduate sysselsättning är bland de högsta i vår bransch, och vår forskning har nyligen bedömts som "världsledande" - och är unikt i sfären av drama konservatorier. Förhållandet mellan grund applikationer till platser är den högsta av alla brittiska universitet.

Medan våra aktörer vinna många av de mest eftertraktade utmärkelser, över hela världen, och ofta utmärkelser i media, ett brett spektrum av branschorganisationer rankas Central som guldmyntfoten i ledning av tekniskt och designarbete. Så också, fortsätter Central som en banbrytande kraft i tillämpningen av dramatiska färdigheter i många sociala sammanhang.

Vi hoppas att du kommer att vilja utforska olika kurser, både grund- och forskar, som anges på denna webbplats. Do besöka för en öppen dag, eller komma till våra regelbundna offentliga produktioner - fokuserade kring den historiska Embassy Theatre.

Våra lokaler är allmänt anses vara exemplariskt med ytterligare specialiserade studios och prestanda utrymmen som skall tillsättas som en del av en dynamisk ny utveckling.

En kort anteckning av professor Simon Shepherd, professor emeritus i teatern.

Elsie Fogerty grundade Central School of Speech Utbildning och dramatisk konst på Royal Albert Hall 1906. Fogerty var en specialist i talträning. Hon hade också en stark tro på den sociala betydelsen av utbildning. Eleverna i hennes skola blev snabbt kända för sin leverans i verstalande tävlingar, deras utseende på teatrar, och deras arbete med barn i utsatta områden i London. Medan Central utvecklat ett namn för skådespelare utbildning, dess grundare var samtidigt förbundit sig att främja studiet av teater som en akademisk disciplin.

Långt innan grundandet av det första universitetet drama avdelning i Storbritannien hävdade Fogerty att teater ska studeras vid universitetet och att teater utbildning bör tilldelas grader.

1937 Fogerty erbjöds plats på plats vid den tid som reserverats för National Theatre byggnad, med högskolan vid sidan av teatern. Men detta system, liksom många av de National Theatre systemen föll igenom. År 1957 skolan flyttade till sist från Albert Hall, har förvärvat uthyrningen av Embassy Theatre på Swiss Cottage och tillhörande byggnader.

Ambassaden hade ett rykte, från 1930-talet, för experimentell och politiskt vänster teater. Genom 1957 detta rykte hade bleknat. När Central kom det var både rädda en gammal teater och väva in det i tyg av nya college byggnader. Åtminstone det var planen: oundvikligen medel måste höjas. Vid detta tillfälle mästare var Sir John Davis. Hans arbete i förföljande begåvningar etablerade resurser att bygga en ny byggnad. Detta öppnades 1961 av HKH hertiginnan av Kent, som då var Centrals Patron.

Av 1961 tre olika avdelningar hade etablerats inom Central. Scenen avdelningen kördes det tre års studier för aktörer med alumner till skillnad som Lord Olivier och Dame Peggy Ashcroft redan en del av sin historia, och en tvåårig kurs för scenansvariga. Lärarutbildnings avdelning förberedde eleverna för sin egen Diploma, då en erkänd lärarexamen och för London University Diploma in dramatisk Art. Denna klassificering hade inletts år 1912 precis som en följd av Fogerty kampanj för erkännande av drama och drama undervisning ämnen värda ordentlig akademiska studier. Vid denna tid college var lika känd för sin Logoped avdelning som för sitt arbete i aktörer utbildning.

Byggnadsarbeten fortsatt. I juni 1972 en ny studio byggdes på hörnet av Buckland Crescent och formellt öppnas av skolans nya beskyddare, HKH Prinsessan Alexandra. Central blev statsunderstödd av Inre London utbildningsmyndighet 1972. År 1989 var det "införlivas" som en högre utbildning college i sin egen rätt och finansieras direkt av regeringen. Det hade erbjudit grader sedan 1986, först och främst godkänts av rådet för nationella akademiska Awards. Från 1992 sina examina validerats av det öppna universitetet.

Från början av 1990-talet och framåt, har omfattande byggnadsarbeten ägt rum: en ny verkstad öppnades 1991. Under sommaren 1993 en förlängning sattes till ambassaden teater - en studio teater, designstudios och garderob anläggningar. År 1997 högskolan genomgått en fem våningar kvarter öster om campus, vilket ger ett nytt bibliotek, en lärresurser center och datorresurser, en student allrum, student bar och personal kontor. En renoverad Embassy Theatre öppnades 2002 och följdes 2005 av West Block, med dess flera våningar av state-of-the-art prestanda utrymmen och replokaler.

Under 2005 beviljade riksrådet högskolan befogenhet att tilldela sina egna undervisade grader. Samma år studenter från Webber Douglas Academy of Dramatic Art överförts till Central, förde med sig Akademins 100-åriga historia av betydande bidrag till scenen och skärmen. I detta år var skolan den enda specialist teater institution för att vinna tilldelningen av Centre for Excellence in lärande och undervisning, blir utbildning Finansiering rådet högre för Englands utsedda Centre for Excellence i utbildning för teater. Dess syfte som ett centrum för Excellence är att ge en nationell resurs för konst yrkes prestanda utbildning och lärande, fokus för teater forskning och vetenskap, och en plats för nationellt och internationellt samarbete.

Med verkan från September 2005 Central blev en College of University of London och därmed uppfyllt Elsie Fogerty ursprungliga ambitioner. Och sedan 2012 kom nya erkännande ... Fogerty brukade säga att medan rektor Academy of Dramatic Art hade sökt kunglig titel för sin institution, hade hon varit alltför upptagna med att arbeta med barn i slummen att göra sånt. Men ett sekel senare förverkligandet av högskolan hon grundade fick ordentligt erkännande när November 2012 Hennes Majestät Drottningen tilldelats Kungliga titel på Central.

Programmen undervisas på:
  • Engelska

Skolan erbjuder också:

BA

The Royal Central School of Speech and Drama, University of London

En omfattande klassisk och samtida skådespelare utbildning, näring denna krävande kurs eleverna genom en livsförändrande resa, där de utmanas att uppnå sin fulla potentia ... [+]

Bachelor of Arts (Hons) tf

Översikt

En omfattande klassisk och samtida skådespelare utbildning, näring denna krävande kurs eleverna genom en livsförändrande resa, där de utmanas att uppnå sin fulla potential som aktörer och skaffa sig färdigheter för att arbeta i hela skalan av verkande sammanhang.

Om kursen

Filosofin med kursen kan sammanfattas med orden, "utförande", "fantasi" och "interaktion". Utbildningen utvecklar skådespelarens kropp och röst som starka och effektiva kommunikatörer för tanke, känsla och avsikt, och öppnar upp fantasin så att skådespelaren kan skapa och upprätthålla tredimensionella världar från dramatikern text. Dessa processer alltid ske i en interaktiv miljö, så att skådespelaren är ständigt lära sig att reagera på yttre stimuli - om människor, föremål eller atmosfär - i en öppen och ocensurerad sätt.... [-]

Storbritannien London
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
3 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
The Royal Central School of Speech and Drama, University of London

Central pionjärer den första brittiska examen i dockteater och fortsätter att vara ett av världens ledande institutioner för utbildning av dock, locka nationella och inte ... [+]

Bachelor of Arts (Hons) Dockteater: Design och prestanda

Översikt

Central pionjärer den första brittiska examen i dockteater och fortsätter att vara ett av världens ledande institutioner för utbildning av dock, locka nationella och internationella studenter. Kursen omfattar de tre begreppen design, prestanda och teater gör.

Om kursen

Eleverna att utveckla specifika dockteater göra, manipulation och prestanda färdigheter, och även ett nära samarbete med designers och prestanda konst studenter på samarbetsprojekt för att utforska tvärvetenskaplig arbete där dockor och animerade former utföra tillsammans scenografi, ny skrift, rörelse och experimentella uppförandepraxis.... [-]

Storbritannien London
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
3 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
The Royal Central School of Speech and Drama, University of London

Denna kurs utforskar prestanda som sker utanför traditionella teaterbyggnader, som kan åstadkomma förändring och omvandling med deltagarna som skapar den. ... [+]

Bachelor of Arts (Hons) Drama, tillämpad teater och utbildning

Översikt

Denna kurs utforskar prestanda som sker utanför traditionella teaterbyggnader, som kan åstadkomma förändring och omvandling med deltagarna som skapar den.

Om kursen

Studenter på Drama, tillämpad teater och utbildning (BA DATUM) naturligtvis lära sig att göra teater och skaffa en praktisk kunskap och förståelse för hur teater-making kan utnyttjas för att förändra liv och inspirera till nya möjligheter.

Med fokus på ett brett spektrum av metoder som äger rum i ett stort antal olika inställningar - såsom skolor, sjukhus, fängelser, elev hänvisningsenheter, flyktingar läger, allaktivitetshus, lekplatser, parker och vårdhem, i Storbritannien och utomlands - kursen har en lång tradition av innovativa och banbrytande forskning och praktik. BA DATUM utexaminerade är mycket användbara och leda fältet i tillämpad teater internationellt.... [-]

Storbritannien London
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
3 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
The Royal Central School of Speech and Drama, University of London

Lär dig att planera och bygga uppsättningar, och utveckla färdigheter som snickeri, konstruktion, bearbetning och maskinteknik. Utbildningen kommer i huvudsak att vara i ... [+]

Bachelor of Arts (Hons) Scenic Construction

Översikt

Lär dig att planera och bygga uppsättningar, och utveckla färdigheter som snickeri, konstruktion, bearbetning och maskinteknik. Utbildningen kommer i huvudsak att vara i teater, men de kunskaper som lärs ut är lätt att överföra till många olika mediemiljöer, inklusive film, TV och reklam.

Om kursen

Natursköna constructers måste vara kreativ problemlösare som använder idéer och lösningar som dras från alla aspekter av teknik och industriell praxis för att underlätta skapandet av uppsättningar eller iscensättning. Studenterna kommer att lära sig att vara självständiga och fyndiga, och att utveckla specifika färdigheter på hög professionell nivå som krävs av industrin.... [-]

Storbritannien London
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
3 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
The Royal Central School of Speech and Drama, University of London

Läs regi, och specialistkunskaper och färdigheter i alla aspekter av teater produktion. Genom nära samarbete med studenter och utövare av andra teater discipliner, studen ... [+]

Bachelor of Arts (Hons) regi

Översikt

Läs regi, och specialistkunskaper och färdigheter i alla aspekter av teater produktion. Genom nära samarbete med studenter och utövare av andra teater discipliner, studenter på denna kurs utveckla en övergripande förståelse för hur var och en bidrar till liveuppträdande, vilket gör dem mycket användbara efter examen.

Om kursen

Kursen syftar till att producera scen chefer som har möjlighet att anpassa sig till alla miljöer produktion sträcker sig från West End teater till storskaliga utomhusevenemang. Scen chefer är en ledning mellan regissören och produktionsteamet under repetitionen processen och hanteringen av prestanda själv, inklusive förvärvet av möbler och rekvisita.... [-]

Storbritannien London
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
3 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
The Royal Central School of Speech and Drama, University of London

Genom att fokusera på kritiska utredning och experimenterande med nya metoder, eleverna att utveckla nya och utmanande prestationsformer rotade i en rigorös ingrepp med d ... [+]

Bachelor of Arts (Hons) Performing Arts

Översikt

Utveckla din identitet som en performance maker och producent på en kurs som främjar oberoende och samverkande kreativ praktik. Genom att fokusera på kritiska utredning och experimenterande med nya metoder, eleverna att utveckla nya och utmanande prestationsformer rotade i en rigorös ingrepp med den kompetens, teorier och historia av teater och andra scenkonster.

Om kursen

Denna kurs integrering av konstnärliga utveckling med prestanda och produktionsförmåga förbereder eleverna för att bli självständiga utövare och / eller att arbeta i centrala organisation, administration och konstnärliga positioner över konsten.... [-]

Storbritannien London
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
3 år
Campusstudier
Läs mer på svenska

The Royal Central School of Speech and Drama - Trailer video