The Royal Central School of Speech and Drama, University of London

Inledning

Läs den officiella beskrivningen

En introduktion till Central från uppdragsgivaren.

Professor Gavin


Henderson, CBE
Ansvarig

Central står i spetsen för utbildning och forskning inom Dramatic Arts. statistik Graduate sysselsättning är bland de högsta i vår bransch, och vår forskning har nyligen bedömts som "världsledande" - och är unikt i sfären av drama konservatorier. Förhållandet mellan grund applikationer till platser är den högsta av alla brittiska universitet.

Medan våra aktörer vinna många av de mest eftertraktade utmärkelser, över hela världen, och ofta utmärkelser i media, ett brett spektrum av branschorganisationer rankas Central som guldmyntfoten i ledning av tekniskt och designarbete. Så också, fortsätter Central som en banbrytande kraft i tillämpningen av dramatiska färdigheter i många sociala sammanhang.

Vi hoppas att du kommer att vilja utforska olika kurser, både grund- och forskar, som anges på denna webbplats. Do besöka för en öppen dag, eller komma till våra regelbundna offentliga produktioner - fokuserade kring den historiska Embassy Theatre.

Våra lokaler är allmänt anses vara exemplariskt med ytterligare specialiserade studios och prestanda utrymmen som skall tillsättas som en del av en dynamisk ny utveckling.

En kort anteckning av professor Simon Shepherd, professor emeritus i teatern.

Elsie Fogerty grundade Central School of Speech Utbildning och dramatisk konst på Royal Albert Hall 1906. Fogerty var en specialist i talträning. Hon hade också en stark tro på den sociala betydelsen av utbildning. Eleverna i hennes skola blev snabbt kända för sin leverans i verstalande tävlingar, deras utseende på teatrar, och deras arbete med barn i utsatta områden i London. Medan Central utvecklat ett namn för skådespelare utbildning, dess grundare var samtidigt förbundit sig att främja studiet av teater som en akademisk disciplin.

Långt innan grundandet av det första universitetet drama avdelning i Storbritannien hävdade Fogerty att teater ska studeras vid universitetet och att teater utbildning bör tilldelas grader.

1937 Fogerty erbjöds plats på plats vid den tid som reserverats för National Theatre byggnad, med högskolan vid sidan av teatern. Men detta system, liksom många av de National Theatre systemen föll igenom. År 1957 skolan flyttade till sist från Albert Hall, har förvärvat uthyrningen av Embassy Theatre på Swiss Cottage och tillhörande byggnader.

Ambassaden hade ett rykte, från 1930-talet, för experimentell och politiskt vänster teater. Genom 1957 detta rykte hade bleknat. När Central kom det var både rädda en gammal teater och väva in det i tyg av nya college byggnader. Åtminstone det var planen: oundvikligen medel måste höjas. Vid detta tillfälle mästare var Sir John Davis. Hans arbete i förföljande begåvningar etablerade resurser att bygga en ny byggnad. Detta öppnades 1961 av HKH hertiginnan av Kent, som då var Centrals Patron.

Av 1961 tre olika avdelningar hade etablerats inom Central. Scenen avdelningen kördes det tre års studier för aktörer med alumner till skillnad som Lord Olivier och Dame Peggy Ashcroft redan en del av sin historia, och en tvåårig kurs för scenansvariga. Lärarutbildnings avdelning förberedde eleverna för sin egen Diploma, då en erkänd lärarexamen och för London University Diploma in dramatisk Art. Denna klassificering hade inletts år 1912 precis som en följd av Fogerty kampanj för erkännande av drama och drama undervisning ämnen värda ordentlig akademiska studier. Vid denna tid college var lika känd för sin Logoped avdelning som för sitt arbete i aktörer utbildning.

Byggnadsarbeten fortsatt. I juni 1972 en ny studio byggdes på hörnet av Buckland Crescent och formellt öppnas av skolans nya beskyddare, HKH Prinsessan Alexandra. Central blev statsunderstödd av Inre London utbildningsmyndighet 1972. År 1989 var det "införlivas" som en högre utbildning college i sin egen rätt och finansieras direkt av regeringen. Det hade erbjudit grader sedan 1986, först och främst godkänts av rådet för nationella akademiska Awards. Från 1992 sina examina validerats av det öppna universitetet.

Från början av 1990-talet och framåt, har omfattande byggnadsarbeten ägt rum: en ny verkstad öppnades 1991. Under sommaren 1993 en förlängning sattes till ambassaden teater - en studio teater, designstudios och garderob anläggningar. År 1997 högskolan genomgått en fem våningar kvarter öster om campus, vilket ger ett nytt bibliotek, en lärresurser center och datorresurser, en student allrum, student bar och personal kontor. En renoverad Embassy Theatre öppnades 2002 och följdes 2005 av West Block, med dess flera våningar av state-of-the-art prestanda utrymmen och replokaler.

Under 2005 beviljade riksrådet högskolan befogenhet att tilldela sina egna undervisade grader. Samma år studenter från Webber Douglas Academy of Dramatic Art överförts till Central, förde med sig Akademins 100-åriga historia av betydande bidrag till scenen och skärmen. I detta år var skolan den enda specialist teater institution för att vinna tilldelningen av Centre for Excellence in lärande och undervisning, blir utbildning Finansiering rådet högre för Englands utsedda Centre for Excellence i utbildning för teater. Dess syfte som ett centrum för Excellence är att ge en nationell resurs för konst yrkes prestanda utbildning och lärande, fokus för teater forskning och vetenskap, och en plats för nationellt och internationellt samarbete.

Med verkan från September 2005 Central blev en College of University of London och därmed uppfyllt Elsie Fogerty ursprungliga ambitioner. Och sedan 2012 kom nya erkännande ... Fogerty brukade säga att medan rektor Academy of Dramatic Art hade sökt kunglig titel för sin institution, hade hon varit alltför upptagna med att arbeta med barn i slummen att göra sånt. Men ett sekel senare förverkligandet av högskolan hon grundade fick ordentligt erkännande när November 2012 Hennes Majestät Drottningen tilldelats Kungliga titel på Central.

Platser

london

The Royal Central School of Speech and Drama

Address
The Royal Central School of Speech and Drama, Eton Avenue
NW3 3HY london, england, Storbritannien
Telefon
+44 20 7722 8183

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium