Plymouth College of Art

Inledning

Läs den officiella beskrivningen

Vilka vi är

Plymouth College of Art grundades 1856 och är en konstskola som drivs av konstnärer och designers för konstnärer och designers.

Vi är hem till ett dynamiskt, tvärvetenskapligt samhälle av beslutsfattare och tänkare för vilka skapandet är lika viktigt som att läsa och skriva, och där syftet med lärande är oskiljaktigt från att leva ditt liv. En plats för att göra saker och få saker att hända. För att göra en skillnad.

Vad vi tror: Live. Göra. Fortsätt skapa

Vi tror att högkvalitativ utbildning för livet i samtida konstutövning är den kreativa katalysatorn för personlig, professionell och kulturell omvandling.

Social rättvisa, genom gemenskapens påverkan och social rörlighet, och kreativt lärande, genom pedagogisk innovation, är en del av vårt DNA och kärnan i allt vi gör.

Vi tillhandahåller en plattform, en degel, ett utrymme där människor samlas, utforskar nya horisonter och skjuter gränserna för kreativ praxis.

Tillsammans föreställer vi oss, experimenterar, tänker, lär oss, gör saker och får saker att hända. Vad du än vill göra, vart du än vill åka, börjar resan hit och slutar aldrig.

Tio förslag

  • Att göra är lika viktigt som att läsa och skriva, som vetenskap och matematik.
  • Att göra kommer innan du vet.
  • Konst handlar inte om livet, det handlar om att leva.
  • Syftet med att lära sig är oskiljaktigt från att leva ditt liv.
  • I konstutbildning har eleven inget "ämne" att gömma sig bakom.
  • Målmedvetet lärande skapar en byrå, inte beroende, hos eleven.
  • Lärandets utrymme erbjuder eller drar tillbaka möjligheten att lära sig.
  • Rymden kan inte innehålla energi, energi skapar rymden.
  • Som elev, som artist, kommer din identitet från horisonten, inte från gränsen.
  • Vad är ditt förslag?

Utrymmen att göra

Vår arbetsmiljö betraktas allmänt som ett av de rikaste och mest mångfaldiga ekosystemen för material, teknik, processer, praxis, konstformer och idéer som du hittar i form av en konsthögskola.

I en tid då andra minskar räckvidden och ekologin i sina inlärningsmiljöer har vi investerat kraftigt i både digitala och analoga dimensioner - eftersom vi tror att utbildningsutrymmet erbjuder, eller drar tillbaka, möjligheten att lära sig.

Göra skillnad

Vi är engagerade i att göra en skillnad i allt vi gör.

Som svar på den pågående strävan att marginalisera den kreativa konsten inom den allmänna utbildningen i Storbritannien grundade vi Plymouth School of Creative Arts och byggde The Red House i ett centrum i betydande sociala och ekonomiska berövanden. Tillsammans bygger vi ett progressivt kontinuum av kreativt lärande och praxis som sträcker sig från tidiga år till kandidatstudier, forskning och yrkesutövning på magisternivå.

2016 rankades Plymouth College of Art bland de femton högskolor för högre utbildning i landet för att ha den högsta nivån av kvinnligt medlemskap i styrande organ.

"Hela syftet med sann utbildning är att göra människor ... inte bara lärda, utan att älska kunskap - inte bara bara, utan att hungra och törsta efter rättvisa."

- John Ruskin, The Crown of Wild Olive: Four Lectures on Industry and War (1882)

Under 2016/17 hade Plymouth College of Art den högsta andelen från sydost, sydväst och London, av heltidsanställda under 21 år, som för första gången går in i högre utbildning från grannskap med låg deltagande i högre utbildning.

Under 2017 tilldelades vi Social Enterprise Gold Mark för vårt systemiska engagemang för samhällsengagemang och för att skapa positiv social förändring. Och 2018 rankades vi som 5: e av högskolor i Storbritannien för klassjämlikhet och tillgång till högre utbildning.

Under 2018 skapade vi en modetillverkningsverksamhet, Makers HQ, som ett Community Interest Company (CIC) i samarbete med Millfields Trust, för att driva förnyelse av samhället, öka behållningen av högkvalificerade akademiker och för att omintegrera modeproduktionssektorn i söder West.

138563_pexels-photo-2559741.jpeg

Plymouth: En stad av kreativitet

Beläget vid Devons kust i sydöstra England, är Plymouth Storbritanniens Ocean City. Med en vacker strand och hamn som inkluderar en kärleksfullt restaurerad Art Deco lido från 1935 och massor av fantastisk omgivande landskap, erbjuder vår blomstrande stad en mängd inspiration tillsammans med livlig kultur och evenemang i världsklass till över 35 000 studenter.

Det finns något speciellt med hur musik, konst och film blandas i Plymouth. Och vi är aktivt involverade i ett intergenerationellt placemaking-projekt som förvandlar staden till den regionala huvudstaden för visuell konst - vilket återspeglas i investeringar från Arts Council England.

Samtidskonstplatser som KARST husar innovativa samtida konstutställningar och bostäder, medan högskolan har vårt eget väletablerade galleri och Plymouth Arts Cinema, en oberoende arthousebio.

Du hittar livemusikplatser där du kan fånga lokala och turnerande band, såväl som kreativa samhällsbyggnader och intresseföretag som dyker upp över hela staden. Devonports £ 7,2 miljoner Market Hall-regenereringsprojekt, ledat av Real Ideas Organization, syftar till att skapa ett digitalt centrum för konst, samhällsaktivitet och företag, skapa jobb och möjligheter.

Staden är värd för stora utställningar, inklusive British Art Show 7 (med British Art Show 9 som kommer att återvända till Plymouth 2021), We The People Are The Work, Rebel Film Festival och The Atlantic Project, vilket ger internationellt kända artister inklusive Ryoji Ikeda , Postcommodity-kollektiv, Ciara Phillips och Matt Stokes till staden med speciellt uppdrag, platsspecifika installationer.

Tillsammans med stadens mycket älskade kreativa utrymmen har en rad nyutvecklade centra för konst och företag nyligen öppnat.

The Box är det nya hemmet för Plymouths museum och stadsarkiv, med en ombyggnad på 40 miljoner pund som ska öppnas 2020, med sju stora permanenta gallerier, inklusive samlingar från South West Film and Television Archive.

Samtidigt erbjuder Ocean Studios i Plymouth historiska Royal William Yard samarbetsfaciliteter, bostäder och verkstäder i öppen utrymme och har redan hem till en mängd kreativa, oberoende företag - från manuskriptverkstäder till moderna juvelerare.

Plymouths konstnärliga anda lyser också i Theatre Royal, den största och mest besökta regionalproducerande teatern i Storbritannien. Vår relation med teatern ger möjligheter till samarbete och branschupplevelse - det är för närvarande platsen för vår examenceremoni.

Plymouth Pavilions drar de största namnen inom musik och komedi, och hela staden engagerar sig i MTV Presents Ocean City Sounds, en årlig musikfestival som lockar sådana som Clean Bandit, Rudimental och Charli XCX - för att nämna några.

Bortom Plymouth

Bara ett stenkast bort ligger några av sydvästens vackraste kust, hedar och förhistoriska skogar, samt spännande kreativa nav där du kan upptäcka oberoende butiker och kaféer, utställningsplatser och mer.

Den närliggande marknadsstaden Totnes är hem för extraordinära vintagebutiker och eklektiska skivbutiker - det perfekta resmålet för en dag med surfning på marknader, gallerier och shopping.

Den prisbelönta fotografen Nicholas White omfamnade Dartmoor under sina studier vid Plymouth College of Art .

Mindre än en timme bort är Eden Project världens största inomhus regnskog och spelar värd för Eden Sessions varje sommar, där artister som Björk, Muse, Massive Attack och PJ Harvey har spelat intima show i denna hisnande miljö.

Lite längre in i Cornwall hittar du den lilla staden St Ives. St Ives ligger i en sluttning med utsikt över Atlanten och är hem till Tate St Ives, som firar de konstnärliga förbindelserna i staden som har varit en destination för konstnärer sedan viktoriansk tid. Kända namn associerade med staden sträcker sig från Mark Rothko till Barbara Hepworth - ett måste-besök medan du studerar vid Plymouth College of Art .

Vi har alltid älskat vår stad, men på senare tid finns det en ännu större surr till platsen än vanligt. Kom och ta reda på själv.

Platser

Plymouth

Address
Plymouth College of Art,
Tavistock Place

PL4 8AT Plymouth, england, Storbritannien