Nottingham Trent University School of Social Sciences - Undergraduate

Inledning

Läs den officiella beskrivningen

Institutionen för samhällsvetenskap vid Nottingham Trent University är en stor och levande akademiska världen som erbjuder ett brett utbud av kvalifikationer i olika discipliner, inklusive psykologi, kriminologi, sociologi, ungdom, vård och omsorg, politik, internationella relationer, utbildning och socialt arbete. Vi är en nära stickat gemenskap med massor av sätt som du kan engagera sig i livet i skolan, från att delta i forskningsseminarier började psykologi eller Kriminologi samhällen.

enastående undervisning

Vårt mål är att erbjuda högsta möjliga kvalitetsutbildning och att utrusta dig med den kompetens som kommer att hjälpa dig att lyckas i din karriär. Våra studenter undervisas av entusiastiska, engagerade och sakkunnig personal, många av som är inblandade i innovativ forskning eller publiceras författare i sina specialområden. Du lär dig genom en kombination av traditionella föreläsningar och gruppseminarier; och beroende på din kurs, kan du också ha möjlighet att delta i debatter, presentationer och gruppdiskussioner. Vi har också regelbundet bjuda erkända experter och yrkesverksamma inom närliggande områden för att komma och prata med våra studenter.

Vår forskning ger dig kanten

Vi har ett etablerat rykte för sin höga kvalitet och samhällsrelevant forskning. Forskning informerar innehållet i våra kurser och ser till att de är upp-to-date och relevant för vår studentens framtida karriärer.

Erkända kurser

Många av våra kurser är ackrediterade, valideras eller erkänts av de tillhörande yrkesorganisation. Våra grund Psykologi kurser som ges på vår City Campus är ackrediterade av British Psychological Society (BPS), och vår socialt arbete kurs är godkänd av hälso- och sjukvårdsyrken rådet, ger dig en erkänd examen och framtida arbetsgivare med säker och kapabla kandidater.

fantastiska faciliteter

Institutionen för samhällsvetenskaper i ligger i centrum av NTU City Campus, med ett brett utbud av faciliteter för att hjälpa dig excel. Våra open access datorer är tillgängliga för dig att arbeta mellan föreläsningar, och beroende på din kurs kan du även kunna dra nytta av vår media svit och domstolar. Våra hängivna psykologi laboratorier inkluderar en grundutbildningen laboratorium, och specialiserade forskningslaboratorier inklusive ögon trackers, motion capture laboratorier och en £ 80.000 Anläggning.

Studera utomlands

Vi erbjuder en rad möjligheter för våra studenter att studera utomlands och få värdefull internationell erfarenhet, förbättra sina livskunskap, och verkligen sticker ut till potentiella arbetsgivare. Vi erbjuder en rad internationella program som varierar i längd, både i Europa och längre bort.

Lyckas med samhällsvetenskap

Våra studenter har en avundsvärd meritlista för att gå vidare för att uppnå framgångsrika karriärer, och vi erbjuder specialist yrkesvägledning för våra studenter under hela sin tid på NTU. Vi stödjer våra elever att utveckla deras anställbarhet färdigheter och planera sina nästa steg för att maximera sin potential och uppfylla sina karriärmål.

Varför välja Nottingham att studera samhällsvetenskap?

Nottingham är verkligen en studentstad; med två stora universitet och 60.000 studenter väljer att göra det till sitt hem. Från shopping till museer, kaféer, sport, musikställen och nattliv; Nottingham erbjuder något för alla.

Vi är stolta över de starka relationer vi har med grupper och organisationer i och runt Nottingham; från HMP Whatton till Framework Housing Association, tillsammans med våra egna forskningscentra såsom Nottingham Centrum för barn, ungdomar och familjer. Inte bara kommer dessa länkar berikar ditt lärande, de ger dig också möjlighet att engagera sig och göra en skillnad för livet för individer och grupper i vår lokala samhället.

Akademiska institutioner:

Politik och internationella relationer Personalen på vår avdelning för politik och internationella relationer redovisas nationellt och internationellt för sin forskningsverksamhet, media bidrag och konsultarbete, och brinner för att översätta denna kunskap i klassrummet.

Psykologi Psykologi har varit känt för sin undervisning kompetens, samtidigt har en stark nationell och internationell forskningsprofil.

Våra grund kurser som ges på City Campus, forskar psykologi konverteringskurser och vår Civilingenjör Forensic Psychology alla ackrediterad av British Psychological Society.

Socialt Arbete och hälsa Institutionen för socialt arbete och hälsa sammanför ett team av personal från en rad olika akademiska och yrkesmässiga bakgrunder inom områdena socialt arbete, offentlig vård och omsorg.

Teamet strävar efter högsta kvalitet i både undervisning och forskning, samtidigt som ett nära samarbete med organisationer.

Sociologi Sociologiska institutionen erbjuder kurser inom sociologi, kriminologi, ungdom och yrkesvägledning.

Dessa ämnesområden är alla berörda med att tänka kritiskt om den sociala världen som vi lever i och att stödja och skydda människor och miljö mellan och inom komplexa och skiftande sammanhang.

Platser

Nottingham

Address
Nottingham Trent University
50 Shakespeare Street

NG1 4FQ Nottingham, england, Storbritannien

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium