Läs den officiella beskrivningen

Institutionen för samhällsvetenskap vid Nottingham Trent University är en stor och levande akademiska världen som erbjuder ett brett utbud av kvalifikationer i olika discipliner, inklusive psykologi, kriminologi, sociologi, ungdom, vård och omsorg, politik, internationella relationer, utbildning och socialt arbete. Vi är en nära stickat gemenskap med massor av sätt som du kan engagera sig i livet i skolan, från att delta i forskningsseminarier började psykologi eller Kriminologi samhällen.

enastående undervisning

Vårt mål är att erbjuda högsta möjliga kvalitetsutbildning och att utrusta dig med den kompetens som kommer att hjälpa dig att lyckas i din karriär. Våra studenter undervisas av entusiastiska, engagerade och sakkunnig personal, många av som är inblandade i innovativ forskning eller publiceras författare i sina specialområden. Du lär dig genom en kombination av traditionella föreläsningar och gruppseminarier; och beroende på din kurs, kan du också ha möjlighet att delta i debatter, presentationer och gruppdiskussioner. Vi har också regelbundet bjuda erkända experter och yrkesverksamma inom närliggande områden för att komma och prata med våra studenter.

Vår forskning ger dig kanten

Vi har ett etablerat rykte för sin höga kvalitet och samhällsrelevant forskning. Forskning informerar innehållet i våra kurser och ser till att de är upp-to-date och relevant för vår studentens framtida karriärer.

Erkända kurser

Många av våra kurser är ackrediterade, valideras eller erkänts av de tillhörande yrkesorganisation. Våra grund Psykologi kurser som ges på vår City Campus är ackrediterade av British Psychological Society (BPS), och vår socialt arbete kurs är godkänd av hälso- och sjukvårdsyrken rådet, ger dig en erkänd examen och framtida arbetsgivare med säker och kapabla kandidater.

fantastiska faciliteter

Institutionen för samhällsvetenskaper i ligger i centrum av NTU City Campus, med ett brett utbud av faciliteter för att hjälpa dig excel. Våra open access datorer är tillgängliga för dig att arbeta mellan föreläsningar, och beroende på din kurs kan du även kunna dra nytta av vår media svit och domstolar. Våra hängivna psykologi laboratorier inkluderar en grundutbildningen laboratorium, och specialiserade forskningslaboratorier inklusive ögon trackers, motion capture laboratorier och en £ 80.000 Anläggning.

Studera utomlands

Vi erbjuder en rad möjligheter för våra studenter att studera utomlands och få värdefull internationell erfarenhet, förbättra sina livskunskap, och verkligen sticker ut till potentiella arbetsgivare. Vi erbjuder en rad internationella program som varierar i längd, både i Europa och längre bort.

Lyckas med samhällsvetenskap

Våra studenter har en avundsvärd meritlista för att gå vidare för att uppnå framgångsrika karriärer, och vi erbjuder specialist yrkesvägledning för våra studenter under hela sin tid på NTU. Vi stödjer våra elever att utveckla deras anställbarhet färdigheter och planera sina nästa steg för att maximera sin potential och uppfylla sina karriärmål.

Varför välja Nottingham att studera samhällsvetenskap?

Nottingham är verkligen en studentstad; med två stora universitet och 60.000 studenter väljer att göra det till sitt hem. Från shopping till museer, kaféer, sport, musikställen och nattliv; Nottingham erbjuder något för alla.

Vi är stolta över de starka relationer vi har med grupper och organisationer i och runt Nottingham; från HMP Whatton till Framework Housing Association, tillsammans med våra egna forskningscentra såsom Nottingham Centrum för barn, ungdomar och familjer. Inte bara kommer dessa länkar berikar ditt lärande, de ger dig också möjlighet att engagera sig och göra en skillnad för livet för individer och grupper i vår lokala samhället.

Akademiska institutioner:

Politik och internationella relationer Personalen på vår avdelning för politik och internationella relationer redovisas nationellt och internationellt för sin forskningsverksamhet, media bidrag och konsultarbete, och brinner för att översätta denna kunskap i klassrummet.

Psykologi Psykologi har varit känt för sin undervisning kompetens, samtidigt har en stark nationell och internationell forskningsprofil.

Våra grund kurser som ges på City Campus, forskar psykologi konverteringskurser och vår Civilingenjör Forensic Psychology alla ackrediterad av British Psychological Society.

Socialt Arbete och hälsa Institutionen för socialt arbete och hälsa sammanför ett team av personal från en rad olika akademiska och yrkesmässiga bakgrunder inom områdena socialt arbete, offentlig vård och omsorg.

Teamet strävar efter högsta kvalitet i både undervisning och forskning, samtidigt som ett nära samarbete med organisationer.

Sociologi Sociologiska institutionen erbjuder kurser inom sociologi, kriminologi, ungdom och yrkesvägledning.

Dessa ämnesområden är alla berörda med att tänka kritiskt om den sociala världen som vi lever i och att stödja och skydda människor och miljö mellan och inom komplexa och skiftande sammanhang.

Programmen undervisas på:
  • Engelska

Skolan erbjuder också:

BA

Nottingham Trent University School of Social Sciences - Undergraduate

Denna innovativa kurs ger dig möjlighet att utforska internationella frågor och händelser, inklusive relationer mellan stater, folk, sociala rörelser och kulturella och r ... [+]

BA (Hons) internationella förbindelser

Denna innovativa internationella relationer examen kan du utforska internationella problem och händelser, inklusive relationer mellan stater, folk, sociala rörelser och kulturella och religiösa samhällen. Du lär dig om de ämnen och processer som för närvarande är att forma vår värld och få en känsla av hur man fattar informerade val som påverkar lokala, nationella och globala nivåer.

Om du har ett stort intresse för globala frågor och den föränderliga värld vi lever, är detta internationella relationer naturligtvis perfekt för dig.

Varför välja den här kursen? Du kan ha möjlighet att få erfarenhet med praktik, och du kan ha möjlighet att studera utomlands för en termin i andra år som en del av Erasmus + valutasystemet. Undervisningen informeras av regionalt inriktade forskningskapacitet i Asien, Mellanöstern, Nordafrika, den indiska subkontinenten och Europa. Denna forskning matar direkt till kursen, vilket innebär att du kommer att lära sig om de senaste numren från världsberömda experter. Den här kursen hjälper dig att utveckla en större medvetenhet om komplexiteten och samhörighet av de processer som formar vår värld. Studera internationella relationer öppnar karriär inom ett brett spektrum av områden inom den offentliga och privata sektorn, med våra akademiker pågår i brittiska myndigheter, internationella biståndsorgan och ett brett utbud av icke-statliga organisationer. Politik (inklusive internationella relationer) vid Nottingham Trent University rankas 4: a av 77 för antalet slutstudenter som är nöjda med feedback och bedömning av lärare på deras kurs (The Guardian University League tabellen 2016). Vad du studerar ... [-]
Storbritannien Nottingham
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
3 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Nottingham Trent University School of Social Sciences - Undergraduate

Vår spännande Criminology grad var en av de första grund grader av sitt slag som lärs ut i Storbritannien. Du kommer att höra från inbjudna talare, lära av utövare erfare ... [+]

BA (Hons) kriminologi

Vår spännande Criminology grad var en av de första grund grader av sitt slag som lärs ut i Storbritannien. Du kommer att höra från inbjudna talare, lära av praktiserande erfarenhet, och du får chansen att bli en speciell konstabel.

BA (Hons) kriminologi kurs erbjuder en spännande kombination av teori, politik och praktik av kriminologi och straffrättsliga studier. Du får möjlighet att ta ett antal moduler som stöds av avancerad forskning och starka relationer med polisen, probationstjänsten och andra straffrättsliga organ.

Varför välja den här kursen? Du har möjlighet att specialisera sig genom att välja distinkta tillvalsmoduler, som levereras av experter i sina ämnen. Alla moduler ritar på externa utövares erfarenheter och kunskaper för att ge ytterligare verkliga perspektiv. Du kan få en unik inblick i de praktiska dimensioner kriminologi genom ackrediterade praktikmöjligheter i ett antal organisationer. Det finns också möjlighet att studera utomlands genom vårt Erasmus + -program, samt möjligheten att genomföra ett forskningsprojekt som kommer att göra skillnad för en lokal organisationens arbete inom samhället. Vad du studerar ... [-]
Storbritannien Nottingham
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
3 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Nottingham Trent University School of Social Sciences - Undergraduate

Kärnmoduler Du får också möjlighet att välja en av följande moduler: Sexuell och våldsbrott Modulen är i huvudsak uppdelad i två delar; Den första delen utforskar sexuell ... [+]

Kärnmoduler

Du får också möjlighet att välja en av följande moduler:

Sexuell och våldsbrott

Modulen är i huvudsak uppdelad i två delar; Den första delen utforskar sexuellt och våldsamt förekommande inom ett teoretiskt sammanhang, medan den andra delen av modulen fokuserar på svar på sexuella och våldsbrott.

Droger, brott och samhälle

Strukturerad undervisning kommer att levereras genom en kombination av traditionella föreläsningar, seminarier, workshops och polislevererade träningssessioner.

Du kan få mer information och råd om att söka på NTU på vår sida för din ansökan. Lycka till med din ansökan!... [-]

Storbritannien Nottingham
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
3 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Nottingham Trent University School of Social Sciences - Undergraduate

Detta särskiljande grad undersöker teori och praktik av politik, integrera både nationellt och internationellt perspektiv. Du får lära dig om betydelsen av en alltmer glo ... [+]

BA (Hons) Politik

Våra studenter rekommenderar oss! 94% av våra BA (Hons) Politics studenter skulle rekommendera att studera vid NTU (National Student Survey 2017).

Denna särskiljande Poltics examen granskar teorin och praktiken av politik, som integrerar både nationella och internationella perspektiv. Du får lära dig om betydelsen av en alltmer globaliserad politisk miljö och förstå betydelsen av politik som en mänsklig aktivitet.

Om du har ett stort intresse för aktuella frågor och internationella trender, då BA (Hons) Politik examen vid NTU är perfekt för dig. Denna kurs uppmuntrar dig att engagera direkt som en politisk forskare eller teoretiker genom att göra din egen oberoende forskning, som kulminerade i produktionen av en sista året avhandling om ett ämne som du väljer.... [-]

Storbritannien Nottingham
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
3 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Nottingham Trent University School of Social Sciences - Undergraduate

Detta innovativa grad ger dig möjlighet att utveckla en större medvetenhet om komplexiteten och samhörighet av de politiska och internationella processer och teorier som ... [+]

BA (Hons) Politik och Internationella Relationer

Denna innovativa politiska och internationella relationer gör det möjligt för dig att utveckla en större medvetenhet om komplexiteten och sambandet mellan de politiska och internationella processerna och teorierna som formar våra liv. Du kommer att undersöka den moderna värld vi lever på lokal, nationell och global nivå.

Om du har ett stort intresse för aktuella frågor, internationella trender och förstå den föränderliga värld vi lever, då politik och internationella relationer kurs på NTU är perfekt för dig.

Eftersom politik behandlar grundläggande frågor som påverkar samhället globalt, gör det till en idealisk kombination med internationella relationer för att skapa en spännande, stimulerande och relevanta kurser.... [-]

Storbritannien Nottingham
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
3 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Nottingham Trent University School of Social Sciences - Undergraduate

Detta Hälsa och vård yrken rådet (HCPC) godkänd examen förbereder dig för rollen som en socialarbetare. Den har utformats för att göra det möjligt för dig att gå vidare t ... [+]

Detta Hälsa och vård yrken rådet (HCPC) godkänd examen förbereder dig för rollen som en socialarbetare. Den har utformats för att göra det möjligt för dig att gå vidare till anställning och integrerar både akademiska och praktiska arbetsbaserade moduler.

Vill du göra en skillnad i människors liv? Då vår socialt arbete examen för dig. Du kommer att få de kunskaper och färdigheter som verkligen kan förändra någons liv.

Varför välja den här kursen? Vi har ett nära samarbete med arbetsgivare inom de lagstadgade och oberoende sektorer för att säkerställa vår kursinnehåll behåller fokus på de människor som har rätt att använda tjänsterna. Det hjälper också att se till att du är redo för yrkesutövningen när du har rätt. Undervisningen genomförs av personal från en rad olika yrkesbakgrund och stöds av forskning, som ger dig en bra balans mellan akademisk och tillämpad pedagogiska erfarenheter. Under hela kursen lägger vi stor vikt vid professionalism, värderingar och kopplingar mellan socialt arbete teori och praktik. Du slutföra bedömda placeringar, som ger dig möjlighet att få värdefull erfarenhet av att vara en heltids socialarbetare i en rad olika arbetsplatser. Lär av våra experter ... [-]
Storbritannien Nottingham
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
3 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Nottingham Trent University School of Social Sciences - Undergraduate

Denna spännande grad undersöker specialistområden av samtida sociologi och låter dig utforska samhället, kultur och vardag levde upplevelser. ... [+]

BA (Hons) sociologi

Våra studenter rekommenderar oss! I den senaste nationella studieundersökningen rekommenderar 97% av våra nya BA (Hons) sociologistudenter att studera vid NTU. (National Student Survey 2017).

Denna spännande sociologiska examen examinerar specialområden inom modern sociologi och låter dig utforska samhälle, kultur och vardagliga upplevelser. Under kursen du kommer att höra från externa högtalare, och kan ha möjlighet att studera utomlands och genomföra en självstyrd praktik.

Om du har ett stort intresse för samhället, kulturen och att känslan av den sociala världen som vi lever i, då vår sociologi kurs är perfekt för dig.

Varför välja den här kursen? Från ditt första år här kursen hjälper dig att utveckla färdigheter för anställbarhet. Du får chansen att slutföra projektarbete för en lokal, nationell eller internationell organisation och få värdefull erfarenhet genom att genomföra en arbetsplats. Du kommer att dra nytta av den kompetens och expertis av våra lärare som använder sin ledande forskning om identiteter, social integration och kulturell mångfald för att informera sin undervisning. Våra sociologiska kandidater får jobb - 88% av våra BA (Hons) sociologiska kandidater är anställda eller engagerade i ytterligare studier sex månader efter att de lämnat NTU. (DLHE 2015/16 Heltid och Sandwich, Storbritannien, Första examen, grundutbildning) ... [-]
Storbritannien Nottingham
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
3 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Nottingham Trent University School of Social Sciences - Undergraduate

Ungdomar Rättvisa handlar om att arbeta med ungdomar som kränker eller löper risk för brott. Denna kurs länkar akademisk teori till samtida praktik genom placeringar, bes ... [+]

BA (Hons) ungdomsrättighet

Du kommer att gå med i en kurs med stor studentnöjdhet och anställbarhet! 100% av våra BA (Hons) ungdomsstudier och BA (Hons) ungdomsrättighetsstudenter är nöjda med kursen totalt och 100% av studenterna på båda dessa kurser är anställda eller engagerade i ytterligare studier sex månader efter att de lämnat NTU. (National Student Survey 2017 och DLHE 2015/16 Heltid, Storbritannien, Första examen, grundutbildning)

Ungdomar Rättvisa handlar om att arbeta med ungdomar som kränker eller löper risk för brott. Denna kurs länkar akademisk teori till samtida praktik genom placeringar, besök och gästtalare.

Vår ungdomsrättighetsgrad är tvärvetenskaplig, med studier av socialpolitik, sociologiska, psykologiska och kriminologiska perspektiv. Du kommer att undersöka varför ungdomar förolämpar och vilken inverkan deras familjer och samhällen har på deras personliga utveckling och kriminella beteende. Under hela kursen kommer du att överväga jämförande internationella praxis för hantering av kränkande beteende och initiativ för att minska kränkningar.... [-]

Storbritannien Nottingham
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
3 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Nottingham Trent University School of Social Sciences - Undergraduate

Detta särskiljande Kursen ger en fördjupad förståelse av den typ av ungdomar och det komplexa förhållandet mellan ungdomar och samhället. ... [+]

BA (Hons) ungdomsstudier

Du kommer att gå med i en kurs med stor studentnöjdhet och anställbarhet! 100% av våra BA (Hons) ungdomsstudier och BA (Hons) ungdomsrättighetsstudenter är nöjda med kursen totalt och 100% av studenterna på båda dessa kurser är anställda eller engagerade i ytterligare studier sex månader efter att de lämnat NTU. (National Student Survey 2017 och DLHE 2015/16 Heltid, Storbritannien, Första graden, grundutbildning) Denna distinkt ungdomsstudieexamen ger en djup förståelse för ungdomens natur och det komplexa förhållandet mellan unga och samhället. Du kommer att utforska de tjänster som stödjer ungas lärande, personlig och social utveckling och karriärutveckling, och också få de kunskaper och färdigheter som förväntas av dem som arbetar med ungdomar.... [-]

Storbritannien Nottingham
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
3 år
Campusstudier
Läs mer på svenska

BSc

Nottingham Trent University School of Social Sciences - Undergraduate

Vår British Psychological Society (BPS) ackrediterat grad utforskar hemligheter som gör oss till människor, vad det innebär att vara vid liv och varför vi beter sig på de ... [+]

BSC (Hons) psykologi

Våra studenter rekommenderar oss! I den senaste nationella studieundersökningen rekommenderar 94% av våra nyutbildade psykologstudenter att studera vid NTU. (National Student Survey 2017).

Vår British Psychological Society (BPS) ackrediterat grad utforskar hemligheter som gör oss till människor, vad det innebär att vara vid liv och varför vi beter sig på det sätt vi gör.

Kursen täcker alla kärnområden psykologi fastställda av British Psychological Society (BPS) läroplanen. Du kommer att utforska människan, arbetet i hjärnan, processer och mekanismer för mänskligt tänkande, känsla och beteende och hur psykologer, kan psykologisk forskning och terapi göra en konkret och positiv skillnad i människors liv och samhället.... [-]

Storbritannien Nottingham
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
3 - 4 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Nottingham Trent University School of Social Sciences - Undergraduate

Denna engagerande British Psychology Society (BPS) ackrediterat kurs kombinerar en omfattande utbildning i psykologi med studier av kriminellt beteende, typer av brott oc ... [+]

BSC (Hons) psykologi med kriminologi

Våra studenter rekommenderar oss! I den senaste nationella studieundersökningen rekommenderar 94% av våra nyutbildade psykologstudenter att studera vid NTU. (National Student Survey 2017).

Vår British Psychological Society (BPS) ackrediterat grad utforskar hemligheter som gör oss till människor, vad det innebär att vara vid liv och varför vi beter sig på det sätt vi gör.

Kursen täcker alla kärnområden psykologi fastställda av British Psychological Society (BPS) läroplanen. Du kommer att utforska människan, arbetet i hjärnan, processer och mekanismer för mänskligt tänkande, känsla och beteende och hur psykologer, kan psykologisk forskning och terapi göra en konkret och positiv skillnad i människors liv och samhället.... [-]

Storbritannien Nottingham
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
Deltid
3 - 4 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Nottingham Trent University School of Social Sciences - Undergraduate

Våra psykologi studenter är mycket nöjda. 100% av vår BSc (Hons) Psykologi med Sociologi heltidsstuderande är nöjd med kursen totalt. ... [+]

BSC (Hons) psykologi med sociologi

Våra studenter rekommenderar oss! I den senaste nationella studieundersökningen rekommenderar 95% av våra nyutbildade BSc (Hons) Psykologi med sociologiska studenter att studera vid NTU. (National Student Survey 2017).

BSc (Hons) Psykologi med sociologi grad är en brittisk psykologisk samhälle (BPS) ackrediterad kurs som kombinerar omfattande utbildning i psykologi med studier av struktur och dynamik i sociala system och samhälle som helhet. Våra studenter drar nytta av veckans forskningseminarier, över 80 akademiska experter, och de har tillgång till förstklassiga laboratoriesviter.

Kursen omfattar alla kärnområden psykologi anges av BPS läroplanen. Detta står för två tredjedelar av kursen och inkluderar hjärnans arbete, Processer och mekanismer för mänskligt tänkande, känsla och beteende och hur psykologer, psykologisk forskning och terapi kan göra en påtaglig och positiv skillnad mot människors liv och samhälle. Den återstående tredjedel av läroplanen tar hänsyn till samhällets sociala strukturer och sociologiska perspektiv på frågor som brottslighet, kön och fattigdom.... [-]

Storbritannien Nottingham
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
3 - 4 år
Campusstudier
Läs mer på svenska