The Manchester College

Inledning

Läs den officiella beskrivningen

Vi är en av de största organisationerna i vårt slag i Europa. Vi har cirka 5.000 anställda som arbetar i mer än 20 orter som erbjuder lärande och kompetens till över 80.000 elever och 3.000 arbetsgivare över hela Storbritannien.

Kvalitet är vår högsta prioritet och vi är fast beslutna att ett omfattande program för kvalitetsförbättring för att stödja alla våra elever och arbetsgivare och ge grunden för de tillväxtmöjligheter som anges i vår strategiska plan.

Vi tror starkt på att eleven ska vara i centrum för allt vi gör. Vi arbetar för att förbättra livet, anställningsbarhet och ekonomiska situationen för alla individer, genom att ge dem tillgång till de bästa tränings, utbildning och sysselsättningsmöjligheter, oavsett bakgrund. På så strävar vi efter att bidra till lokal och nationell ekonomisk tillväxt.

Vi ökar vår redan betydande lärlings erbjuda och utvecklar lärlings högre nivå som ger en viktig arbetsbaserad progression väg till högre nivåer av studier för anställda elever.

Vi erbjuder program för arbetslösa och de som inte är i utbildning, sysselsättning eller utbildning (NEET), och genom lämnar skolan tilldela vi ger ekonomiskt stöd till vissa ungdomar. Våra prioriterade kompetensprogram se till att eleverna uppnår de kunskaper som krävs för att gå vidare in på arbetsmarknaden.

Vi arbetar med små företag och stora internationella företag att utveckla kompetensen hos sina anställda för att förbättra företagets resultat och produktivitet. Vi arbetar också i nära samarbete med uppdragsgivande och lagstadgade organ, universitet och stadspartner i Manchester och nationellt.

Vår växande utbildning och utbildningsprogram högre stödja ytterligare vår uppfattning att tillgång till utbildning på hög nivå och utbildning bör vara tillgänglig för alla oavsett bakgrund. Dessutom har vi en nationell profil i professionell lärande och kompetens under vårt MOL varumärke.

Nationellt är vi också marknadsledande inom gärningsmannen lärande. Vi undervisar och utbildar brottslingar i fängelserna och unga gärningsmannen institutioner i många regioner i Storbritannien.

Vår storlek ger värdefulla fördelar för våra elever och arbetsgivare när det gäller anläggningar, resurser, bredden i läroplanen som vi erbjuder och progression möjligheter. Vi erbjuder dock mer än storlek och omfattning, erbjuder vi dem en känsla av att tillhöra en organisation som bryr sig passionerat om sitt uppdrag, sina värderingar och dess folk.

Behoven hos den lärande står i fokus för The Manchester College. Vi erbjuder spetskompetens inom lärande och utbildning för invånarna i Manchester och utanför. Vi erbjuder en oöverträffad utbud av kurser, med tydliga val och vägledning för alla våra elever.

The Manchester College bygger på många platser i Manchester. Vi har campus i norr, söder och centrum av staden. Varje plats har sin egen specialist, högteknologiska faciliteter och en vänlig, stödjande atmosfär.

Kollegiet är väl lämpad att erbjuda ett stort utbud av möjligheter att elever i alla åldrar.

Kollegiet har Investors in People (IIP) Silver ackreditering. Investors in People är ett ramverk för verksamhetsförbättring genom människor.

Vårt uppdrag

För att förbättra liv och ekonomisk framgång genom lärande och färdigheter.

Våra visioner

  • Ytterligare Utbildning: "Den ledande college för progression och anställbarhet." - Högre utbildning: "En ledande leverantör av flexibla, prisvärda, karriär-relevant högskoleutbildning." - Offender Lärande: "Den brittiska ledare och innovatör inom gärningsmannen lärande, kompetens och anställningsbarhet." - Lärlingsutbildning och arbetsgivare Utbildning: "En ledande leverantör av regionala och nationella arbetsgivarutbildning." - MOL: "Ledaren Storbritannien i den flexibla tillhandahållandet av yrkeskvalifikationer."

Våra värderingar

Som organisation, vi delar en gemensam värdegrund över allt vi gör. Dessa hjälper till att definiera vilka vi är och hur vi beter oss.

  • Integrity - Vi är ärliga, pålitliga och öppna. - Ett team - Vi samarbetar, respektera varandra och bidra till laget mål. - Alltid förbättras - Vi är framåttänkande, vi förnya och ta ansvar. - Kan göra - Vi är positiva, inkluderande, flexibel och proaktiv. - Hållbar - Vi tar ett långsiktigt, miljömässigt, ekonomiskt och socialt.

Platser

manchester

Address
The Manchester College
Ashton Old Road
Openshaw

M11 2WH manchester, england, Storbritannien

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium