Läs den officiella beskrivningen

Backstage Academy ger bästa möjliga utbildning för blomstrande live-evenemang industrin med fantastiska industrin länkar och tillgång till produktionsanläggningar för undervisning och lärande.

Grundades i juli 2009, vi har snabbt fått ett rykte som en centré kompetenscentrum för backstage utbildning, specialising i utbildningar, korta kurser och skräddarsydd utbildning programmes för unga studenter, etablerade proffs och gemenskap grupper.

Vi är baserade i Wakefield, West Yorkshire, i den största specialbyggda produktions repetition arena komplex i Europa, LS-Live, som räknar Jay Z, The Stone Roses, Dizzee Rascal, Lady Gaga, Robbie Williams, BBC, ITV och Monster energi bland sina kunder.

Som ett privatägt finansierad organisation, vi överbrygga klyftan mellan industrin och utbildning i nära samarbete med ledande yrkesverksamma att snabbt reagera på nuvarande kompetensbrist och skriva utbildningsprogram i linje med specifika krav.

Vi tillhandahåller relevant, up-to-date utbildning så att studerande får en verklig smak för vad livet är som i backstage underhållningsindustrin, med fokus på anställbarhet.

Våra studenter har gått vidare för att få anställning med Jay Z världsturné, vinter-OS, det Mumford & Sons turné, Glastonbury platskontoret, Leeds Festival, LS-Live, Alton Towers, behag händelser och Genesis teatern.

TimThumb

vår industri

Det finns en mängd olika yrken inom den levande händelser sektorn från turnéledare, Creative Director och konstnär Liaison, belysning programmerare, Venue Tekniker och ljudtekniker, bara för att nämna några. Varje händelse, oavsett om det är en musik spelning, Modevisning, idrottsevenemang, företagsevenemang, festival eller teater produktion kräver ett team av människor som arbetar i samverkan med hjälp av sina olika skill att producera ett lyckat slutresultat. För att sätta det i perspektiv, Bon Jovi 'Eftersom vi kan' världsturné införlivas 250.000 ton produktionselement över fem touring stadier, 200 personer, sex tour bussar och över 80 lastbilar som underlättat europeiska, amerikanska och australiensiska turnédatum. Storbritanniens evenemang Sector (konferenser, utställningar, mässor, gästfrihet och sportevenemang) genererar över £ 33 miljarder per år, med förutsägelsen att detta kommer att öka till 40 £ miljarder 2020. Källa: Britain för evenemang Sektorn händelser skapar engagerande karriärer, för unga och gamla, män och kvinnor, kunnig och lågutbildade, i alla kulturer. Det maximerar ett brett utbud av kreativa, tekniska och personliga talanger för att producera inspirerande och världsförändrande händelser. Källa: 'Händelser är Storbritannien' rapport från affärsbesök & Events Partnership (BVEP), mars 2014 'som en industri, händelser leder till tillhandahållandet av mer än 530.000 (heltid motsvarande) jobb från lärlings nivå uppåt ... viktigast av allt, industrins strävan att expandera genom £ 12 miljarder 2020 stöder tillväxtagenda för Storbritannien'. Källa: Alla riksdagsgrupp Storbritannien Händelse Industry Inquiry Report i internationella konkurrenskraft av Storbritanniens Events Industry "MAJ-AUG 2013

ourfacilities

Våra lokaler

Backstage Academy har några av de bästa anläggningarna i landet för kulisserna karriär utbildning. Baserat på Production Park i Wakefield, hem företag, inklusive Litestructures, Brilliant Stages, Perry Scenic Creative, LS-live arena repetition komplexa och KB händelser, studenter dra nytta av tillgång till state-of-the-art studio, iscensätta hyra avdelning, kuliss faciliteter och verkliga inlärningsutrymmen.

repetition Arena

En av de saker som gör oss så unika är vår länk med LS-live repetition arena på vårt huvudkontor, som vi använder för praktisk praktiktillfällen. Det är en specialbyggd och mycket flexibelt utrymme som normalt används för touring show repetitioner, filminspelningar, produktlanseringar, bygger och evenemang test.

Den 32m lång och 42m bred studio har en 128 ton tak kapacitet från dess 18,2 höga rigg balkar, 1200A (3 fas) driver, och fyra lastkajer, vilket betyder att den kan rymma någon storskalig produktion. The Studio kan användas för riggträning, belysning övningar, scen bygger och andra praktiska sessioner. Eleverna kan också ges möjlighet att göra praktik på produktioner som kommer till studion.

Det är svårt att föreställa sig hur stora Studio anläggningen är här, så vi rekommenderar att komma på en av våra Open Days att titta runt om du funderar på att komma hit för att studera!

Specifikationer

 • Yta: 1641 kvm (17.664 sq ft)
 • Längd: 42m (138ft)
 • Bredd: 39m (128ft)
 • Höjd:
  • 16,5 (54ft) Till undersidan av gantry
  • 18,2 (60ft) Riggbalkhöjd
  • 19,8 (65ft) Maximal arbetshöjd
 • Gantry: 128 Tonne tak kapacitet
 • Effekt: 1200A (3 fas)
 • Golv: R-Tek 5mm laxstjärt sammanlåsande plattor

produktion Park

Produktionen Park är den kompletta pre-produktion och live-evenemang centrum för Storbritannien, och hem till Backstage Academy främsta campus, som den delar med en eklektisk blandning av levande Evenemang Företag inklusive Perry Scenic Creative, Brilliant Stages, Litestructures och LS-Live.

Det finns fem replokalen är på plats att föra en mängd världsklass turer och produktioner till parken, inklusive: Muse, Take That, Florence and the Machine och Foo Fighters.

Production Park ger en helt unik, real live-evenemang miljö för studenter medan de slutför sina studier på Backstage Academy.

Alla faciliteter finns att hyra för konferenser, evenemang och fester. Ring LS-Live för mer information: 01977 659888 eller e-post sales@ls-live.com eller ta reda på mer besöka Produktion Park webbplats.

Unity Works

Nyligen restaurerade, kulturminnesmärkta livemusik, Unity Works i Wakefield öppnade i september 2014 och är basen för vår BA Visual Production grad, samt som lärare miljöer för våra andra utbildningar.

Unity Works ingår:

 • 600-sits plats (800 stående)
 • 100-sits funktion rum
 • High Tech Computer Lab med Z400 HP arbetsstationer med Adobe Creative Cloud, Autodesk, AutoCAD, 3ds Max, d3 och WYSIWYG
 • Fem flexibla klassrummet utrymmen praktisk utrymme för att utforska visualiseringar och teknik
 • 4k arbetsstation

teknik Suites

Bifogat till arenan är Backstage Academy moderna faciliteter, inklusive en Apple MacBook Pro baserade IT svit kör en rad standardprogrammen industrin, en fullständig d3 visualisering och redigera svit inklusive HD projektion och surroundljud, en 3D stereoskopisk projektionssystem och en rad klassrum och seminarie mellanslag för att rymma både akademiskt och praktiskt arbete.

Våra teknik sviter har följande installerat

 • Photoshop
 • Pro Tools
 • final Cut
 • Adobe Creative Suite
 • WYSIWYG
 • Autodesk Suite
 • d3
 • Isadora
 • Vector
 • ESP syn

Klassrummet och seminarium Spaces

Vi har en rad moderna klassrum och seminarie mellanslag för att rymma både akademiskt och praktiskt arbete.

Verkstads Spaces

Vi har ett antal flexibla utrymmen som kan användas för en rad olika kreativa, praktiska workshops. Mest är utrustade med en 3-fas strömförsörjning, luftkonditionering och mörkläggnings persienner.

produktdemonstration

Vi vill inte bara lära dig om olika produkter och teknik kopplad till live-evenemang industrin; vi visa vad de kan göra också.

Vi har en mängd olika utrymmen som kan användas för produktdemonstrationer, så att du kan se tekniken i aktion närbild och även ha en go själv.

Programmen undervisas på:
 • Engelska

Skolan erbjuder också:

BA

Backstage Academy

Den inspicient BA (Hons) examen är den första i sitt slag dedikerade till att leverera nästa generation av etapp chefer för Live Events, inklusive: teater, touring, föret ... [+]

Den Inspicient BA (Hons) grad är den första i sitt slag dedikerade till att leverera nästa generation av etapp chefer för Live Events, inklusive: teater, touring, företag, sport, och leva utomhus evenemang och festivaler. Det finns ett spännande utbud av evenemang som kräver specialistkunskaper inspicient att säkerställa deras smidigt och det är med den här kursen ger vi en unik inblick i att hantera allt från teaterscener till TV plats arbete och idrottsevenemang till festivaler.

Eleverna lär sig genom praktiska moment och besökande yrkesverksamma att få en fullständig förståelse av rollen av en Stage Manager och progression vägar. Under kursen kommer du att utveckla de kunskaper och färdigheter för att framgångsrikt få anställning i en mängd spännande och krävande roller både nationellt och internationellt.... [-]

Storbritannien Wakefield
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
3 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Backstage Academy

Valideras av University of Bolton ger Live Events Production (Top-up) BA (Hons) examen en progression väg för studenter som framgångsrikt har fullföljt våra Live Events P ... [+]

Valideras av University of Bolton, den Live Events Produktion (Top-up) BA (Hons) examen ger en progression väg för studenter som framgångsrikt har fullföljt våra Live Events Production FDA eller andra relaterade Level 5 kvalificerings.

Top Up år fokuserar på ledning och kommer att ge mer insikt i de viktigaste frågorna i den strategiska ledningen av stora evenemang, festivaler och arenor. Personlig och professionell utveckling betonas och uppmuntras under programmet tillsammans med anställbarhet kompetens och ett engagemang för kompetensutveckling. Modulerna förstärka programmets yrkes natur och är utformade för att lära eleverna att designa, utveckla och distribuera förvaltningsstrategier över viktiga områden inom den levande händelser sektorn för ett lyckat evenemang förvaltning karriär.... [-]

Storbritannien Wakefield
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
1 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Backstage Academy

Speciellt konstruerade för att röra sig med de trender moderna händelser är Backstage Academy Live Visual design och produktion BA (Hons) kurs betraktas allmänt som en fö ... [+]

Speciellt konstruerade för att röra sig med trender moderna händelser, Backstage Academy Live Visual design och produktion BA (Hons) Kursen är allmänt betraktas som en föregångare inom den levande händelserna industrin.

Live produktion är en alltmer framträdande marknad och vår heltid, har tre års studier har skulpterade tillsammans hög biljett industrin företag såsom d3 Technologies, FIX8Group, grön Hippo, PRG XL Video och Panasonic för att vårda lovande studenter till bransch färdiga proffs.

Kursledaren är ingen annan än Shannon Harvey, en inspirerande US-födda industrin trogen vars kundlista varumärken såsom Louis Vuitton, Heineken, Jaguar och Nike inkluderar arbetar med projekt som fortsätter att ta honom runt om i världen. Hans kunskap, vision och infektions passion för framtiden för visuell produktion gör denna kurs unik, presenterar studenter med ett transportband av nya utmaningar i linje med den ständigt föränderliga landskapet i den professionella industrin.... [-]

Storbritannien Wakefield
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
3 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Backstage Academy

Live Events Produktions BA (Hons) examen Kursen är en innovativ kurs som introducerar dig till alla de olika områdena evenemangsproduktion, över alla sektorer. Denna kurs ... [+]

Den Live Events Produktions BA (Hons) grad kurs är en innovativ kurs som introducerar dig till alla de olika områdena evenemangsproduktion, över alla sektorer. Denna kurs är också tillgänglig som en 2 års stiftelse examen.

Kursen fokuserar mycket på anställbarhet, se till att du lämnar med en bred portfölj av relevant erfarenhet, tillsammans med rätt kompetens och inställning till arbetet på ett säkert och ansvarsfullt sätt. Du kommer att få en rad branschbaserade certifikat under den första modulen, som kommer att förse dig med grundläggande kunskaper och färdigheter för att göra dig mer anställningsbara på evenemang under hela kursen, att bygga vidare på din arbetslivserfarenhet portfölj. I slutet av de första två åren, kommer du att kunna delta i en rad kreativa processer, från design för levande musik, till varumärkeskännedom, som handlar med konstnärer eller helt enkelt att hantera din kunds förväntningar, och du kommer att ha en god förståelse av de olika processer och tekniker som används inom industrin.... [-]

Storbritannien Wakefield
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
2 - 3 år
Campusstudier
Läs mer på svenska