University of Alcalá

Inledning

Läs den officiella beskrivningen

University of Alcala (UAH) är ett offentligt universitet med ett engagemang för utbildning och forskning, som det levererar genom att anpassa sin utbildningsanpassning till social förändring och sociala krav och genom att locka och behålla talang. Dess nummer bland sina prioriteringar främjande av studenternas anställbarhet; genomförande av socialt ansvarsfulla politik som stärker dess rykte som en öppen, integrerande och engagerad institution; och utveckling av effektiv, ansvarsfull och öppen förvaltning baserad på dess ansvarsskyldighet gentemot institutionen själv och för samhället.

Universitetet ligger i den historiska staden Alcalá de Henares, 30 kilometer från Madrid, och har 28 000 studenter, 2 000 lärare och 800 tjänster och administrativ personal. Dess tre campus - Historiska, vetenskap och teknik och Guadalajara-campus - spelar hem till 40 grundutbildningar, 78 officiella forskarutbildningar och ett brett utbud av livslånga utbildningskurser inom alla kunskapsområden.

Inkluderat i de viktigaste nationella och internationella rankningarna är UAH bland världens bästa universitet både i globala termer och för indikatorer som undervisning, anställbarhet, internationalisering, forskningsresultat, utrustning och infrastrukturer, hållbarhet och socialt engagemang.

Vid en och samma gång historiska och avantgarde är UAH ett av Europas mest värdiga universitet och kan spåra dess ursprung så långt tillbaka som 1293 och medeltida Studia generalia. Kardinal Cisneros grundades 1499 i St Hildephonse College för att skapa en prototyp universitetsstad som skulle fungera som modell för andra i Ibero-Amerika. Bland de mest upplysande studenterna finns tallrikar som Lope de Vega, Calderón de la Barca, Francisco de Quevedo, Tirso de Molina, Fray Luis de León, Ignacio de Loyola eller Gaspar Melchor de Jovellanos, samt María Isidra de Guzmán - Den första kvinnan i Spanien för att få doktorsexamen.

Dess unika universitetsmodell och bevarandet av sitt rika arkitektoniska och konstnärliga arv ledde till att den under 1998 antogs som världsarv av UNESCO.

University of Alcalá är också ett internationellt riktmärke för undervisning i spanska språk och kultur, dess sociala engagemang och försvar av mänskliga rättigheter. Inte för ingenting är dess historiska Paraninfo eller möteshall scenen för prisutdelningar av statyn av Cervantes-priset för litteratur på spanska, kungen av Spaniens mänskliga rättighetspris eller "Camino Real" -utmärkelsen.

Uppdrag

Den omfattande utbildningen av studenter och deras personliga och professionella utveckling genom undervisning av hög kvalitet, skapande och överföring av kunskap och spridning av vetenskap och kultur.

Syn

Att vara ett ledande universitet i internationellt sammanhang, engagerat i samhället, inkluderande och öppen för världen, att bidra till kunskapsutveckling och utbildning av medborgare genom kvalitetsundervisning, forskning inom forskning och främjande av etiskt och socialt ansvarsfullt attityder.

Visste du?

  • Bland världens bästa universitet i QS World University Ranking och Times Higher Education World University Ranking.
  • Tre av de kurser som undervisas vid University of Alcalá (fysioterapi, engelska studier och latinamerikanska studier) är bland de bästa i Spanien, enligt rankningen som produceras varje år av tidningen 'El Mundo' i tillägget '50 grados '.
  • 8 Magisterexaminerna vid UAH är bland de bästa i Spanien , enligt "250 magisterexamen" -tillägget som produceras varje år av tidningen El Mundo.
  • Engelska studier är bland de 200 bästa ämnena i världen, och moderna språk är bland de 250 bästa, enligt den prestigefyllda QS World University Rankings by Subject.
  • UAH är det först rankade spanska offentliga universitetet i undervisningspraxis enligt CYD Ranking (kunskap och utveckling).
  • Bland världens bästa universitet för miljöhållbarhetspolitik i UI Greenmetric World University ranking.

Platser

Alcala de Henares

Address
Pza. San Diego, s/n
28801 - Alcalá de Henares

Alcala de Henares, Madrid-regionen, Spanien

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium

Program

Skolan erbjuder också: