CESDA Universitat Rovira i Virgili

University of Aircraft Pilots

Introduktion

Läs den officiella beskrivningen

CESDA är det första universitetsutbildningscentret för kommersiella flygpiloter som ska inrättas i Spanien. CESDA: s uppdrag är att utbilda utmärkta piloter och hjälpa dem med sin karriärintegration. CESDA ligger bredvid Reus International Airport, 100km söder om Barcelona , i ett mycket dynamiskt och turistiskt område vid Medelhavet.

Besök CESDA på CESDA.COM

Varför välja CESDA?

CESDA: s uppdrag är att utbilda utmärkta piloter och hjälpa dem med sin karriärintegration.

Vid CESDA fokuserar vi alla våra ansträngningar på att varje elev kan utveckla sin fulla potential och bli utbildad som en utmärkt kommersiell pilot.

Vid CESDA är studenten i centrum för hela organisationen.

 • CESDA är det FIRST högskolans centrum i Europa för att erbjuda den kommersiella flygtrafik- och luftfartssektionen.
 • EASA-licensen är erkänd i hela världen och graden gäller för livet .
 • Kunderna i CESDA är Kataloniens regering, Reus kommunfullmäktige , COPAC och URV .
 • CESDA är ett tryggt och tillförlitligt högskolans centrum eftersom Rego-stiftelsen garanterar slutförandet av någon årskoncern som påbörjar sina studier.
 • Finansiering är tillgänglig för att passa dig från Banc Sabadell (progressiv och i upp till tio år) och från CaixaBank (i upp till 8 år med en tvåårig grace period) samt akademiska excellenspriser och bidrag från Utbildningsdepartementet . CESDA tillåter att registreringsavgifter betalas i räntefria avbetalningar, 2, 4 eller 9 gånger per läsår.
 • Mycket höga nivåer av professionell placering:
  • Sysselsättningsnivån bland CESDA-studenter inom luftfartssektorn är 84% .
  • Denna kurs ökar till 95% arbetsplats för studenter som är bland de 30% med bästa akademiska rekord.
 • CESDA har en CAREERS ASSISTANCE- avdelning som står i ständig kommunikation och förhandlingar med flygbolag och branschpersonal.
 • Tvåspråkig undervisning på engelska och spanska .
 • Ingår i registreringsavgiften: en bärbar dator, flygmaterial och uniform.
 • CESDA är ett universitetscenter där allt ingår i en enda campus som ligger bredvid Reus International Airport .
 • Moderna faciliteter och flygplan. En säker internationell flygplats, med bra väderförhållanden och lite trafik. Radiohjälpmedel för navigering och dag och natt flyg.
 • Uppgift av en handledare för studier en timme handledning för varje timme i klassen.
 • Flyginstruktion inriktad på flygbolag med SOM och 60 h MCC på A320 simulator .
 • Säkerhetsnivån i hela flygoperationen är mycket högre än i majoriteten av flygskolorna i Spanien, baserat på en kultur av generativ säkerhet som härrör från CESDAs högprincip.
 • Alla lärare på CESDA är akademiker med en omfattande bakgrund och erfarenhet.

Vilka vi är

Spaniens första University Center for Pilots

CESDA var det första universitetsutbildningscentret för kommersiella flygpiloter som grundades i Spanien. Det skapades 2001, som en följd av drivkraft från den professionella sfären, statliga organ och stöd från universitetets institutioner.

Det förvaltas av Rego Foundation , en ideell grund som syftar till att driva ett centrum för innovativ flygplanspilutbildning utifrån dagens samhälls behov.

CESDA är en garanti för excellens, prestige och tillförlitlighet

Medlemmarna i Rego Foundations styrelse är:

 • Katalonien
 • Reus kommunfullmäktige
 • Sammanslutning av kommersiella luftfart piloter (COPAC)
 • Rovira i Virgili University (URV)
 • Reial Aeroclub de Reus Costa Daurada (som vald medlem)

Styrkan hos alla dessa institutioner garanterar ett högkvalitativt utbildningsprojekt som är lika med de ledande europeiska flygutbildningscentra.

Campus

En exceptionell flygplats och faciliteter

CESDAs anläggningar är belägna på campus Reus Aeronautical University, med ett ungefärligt område på 80 000 m² bredvid Reus International Airport.

Den här flygplatsen är extremt säker på grund av sin långa landningsbana, dess läge långt ifrån berg och hinder, allt radiohjälpmedel för instrumentnavigering och internationell trafik, vilket hjälper eleverna att lära sig hur flygbolagen fungerar. Området har sitt eget mikroklimat, vilket är mycket lämpat för regelbundna och kontinuerliga övningsflygningar.

CESDA: s universitetsanläggningar ligger på Reus Aeronautical Campus.

Vidare ligger staden Reus, nära campus, i ett kraftfullt centrum för ekonomisk och social utveckling , som har en viktig och mycket dynamisk universitetsmiljö och ett verkligt berikande kulturliv. De utmärkta transportförbindelserna för Reus och omgivningen med land, hav och luft har placerat regionen på en optimal plats i centrum av Medelhavskorridoren .

Studenter vid CESDA har två boendealternativ: i lägenheter och studentbostäder.

Tillagt värde

Det främsta målet är att utbilda människor till en nivå av excellens.

På CESDA har vi skapat en respektkultur på alla områden: för regler, för punktlighet, för enhetlighet, och framför allt den yttersta respekten för den enskilda personens utveckling för att de ska kunna utveckla sin fulla potential som framtida professionell pilot.

Det främsta målet är att utbilda människor till en nivå av excellens.

Dessa inkluderar:

 • Små grupper i varje klassrum, för optimal lärande och personalisering av varje grundundervisning.
 • Klassrum med internetanslutning och laboratorier med den mest avancerade teknologin EStudenter kan gå online i klassrummet med hjälp av den persondator som ges till dem vid registrering för att stödja sitt akademiska arbete och att genomföra nätverksövningar i navigations- och flygkontrollsimulering.
 • Undervisningsmaterial tillgängligt för studenter, med hjälp av en pedagogisk portal.
 • Ett bibliotek med ett uppdaterat arkiv när det gäller böcker, specialister och allmänt intresse tidskrifter och flygplan manualer
 • En ny flotta, säker och från den senaste generationen.

Dessutom har CESDA som ett centrum som är anslutet till Rovira i Virgili-universitetet tillgång till universitetets tjänster, såsom den virtuella lånetjänsten för publikationer över hela nätverket av universitetsbibliotek, samt interbibliotekslån och tillgång till Universitetets idrottsservice .

Undervisande personal

CESDA-lärare

CESDA-lärarutbildningen består av tre olika profiler: Forskningsundervisning, Inlärning av lärare och associerade lärare.

93,75% av lärarna är akademiker

Certifierad av:

Denna skola erbjuder program i:
 • Engelska
 • Spansk

Se Kandidatprogram »

Program

Skolan erbjuder också:

Kandidatexamen

Kommersiell luftfart Pilot och Air Operations Bachelor Degree

Campusstudier Heltid 4 år September 2019 Spanien Reus

Kommersiell luftfartsflygning och flygverksamhet bachelorgrad utbildar studenten att bli en professionell pilot och för att hjälpa honom att uppfylla de strikta kraven på flygmarknadsmarknaden genom att erhålla EASA European Civil Aviation Pilot-licens med alla nödvändiga kategorier upp till "ATPL Frysta "nivå. Besök CESDA på CESDA.COM [+]

Kommersiell luftfartsflygning och flygverksamhet bachelorgrad utbildar studenten att bli en professionell pilot och för att hjälpa honom att uppfylla de strikta kraven på flygmarknadsmarknaden genom att erhålla EASA European Civil Aviation Pilot-licens med alla nödvändiga kategorier upp till "ATPL Frysta "nivå. Besök CESDA på CESDA.COM

Att erhålla vår kandidatexamen tillåter våra studenter att arbeta för något flygbolag och ger också tillgång till den offentliga luftfartssektorn, liksom vissa yrken relaterade till flygtransportsektorn som kräver en offentlig granskning eller en licens för vilken en officiell universitetsexamen är grundläggande.

På CESDA får du den internationellt erkända EASA-licensen och en universitetsexamen för en hel karriär.... [-]


Videoklipp

Live, Dream, Fly - CESDA

¿Cómo ser piloto de avión?