SAINT-PETERSBURG STATE UNIVERSITY OF FILM AND TELEVISION

Introduktion

Läs den officiella beskrivningen

SAINT-PETERSBURG STATE UNIVERSITY OF FILM AND TELEVISION

Statsuniversitetet för film och tv i St Petersburg är det enda universitetet i Europa som utbildar sig över hela spektret av specialiteter för film-, tv- och medieindustrin. Dess unikhet består i den komplexa bildandet av kompetensen hos kreativa, tekniska och ekonomisk ledande yrken.

Universitetets historia började i början av 1900-talet, då Högre Institutet för fotografi och fototeknik bildades i Petrograd den 9 september 1918. Under nästan ett sekels historia har skolan utvecklat starka traditioner som har blivit grunden för många kreativa upptäckter av sovjetisk och rysk biograf. Sedan starten har institutet utvecklats från en smalprofil teknisk högskoleanstalt till ett omfattande universitet.
St Petersburgs film- och tv-universitet idag är det:
 • 42 högre utbildningsprogram
 • 4 fakulteter
 • 29 avdelningar, varav 7 är grundläggande
 • Ta studenten
 • 3 500 studenter
Universitets professor och lärare har cirka 350 personer, deras förberedelse uppfyller alla kvalifikationskrav i Ryska federationens undervisningsministerium. Mer än 150 lärare tilldelas bransch- och statsutmärkelser, mer än 30 personer har hedersbeteckningar.
Utbildning inom områdena grundutbildning, examen och masters kurser utförs på följande fakulteter:

Fakulteten för skärmkonst:

 • Kurser för utbildning: Kandidat- och magisterprogrammet "Dramaturgi".
 • Specialiteter: "Skådespelareens konst", "Ljudproduktion av audiovisuell konst", "Cinematografi", "Produktion", "Filmstudie", "Film- och TV-regi", specialiserat på "Director of Fiction Film and TV Film" och "Director of non-fiction film och TV-film ".

Fakulteten för förvaltning och mediekommunikation:

 • Utbildningsområden: Bachelorprogram "Television" och "Arts and Humanities".
 • Specialitet "Direktfilm och TV" (specialisering - "Direktör för TV-filmer, tv-program").
 • Mästarens program "Television".

Fakulteten för multimedia teknik och fotografi:

 • Vägbeskrivning: Bachelorgrad i radioingenjör, elektronik och nanoelektronik, folkkultur, design, restaurering.
 • Specialitet "Graphics" och "Directioning Cinema and Television" (specialiserat på "Multimedia Director" och "Animation and Computer Graphics Director").
 • Master of Arts "Folk Art Culture" och "Radio Engineering".

Fakulteten för vidareutbildning.

Universitetet tillhandahåller utbildning av högkvalificerade specialister inom forskarutbildning i specialet "Fotonik, Instrumenttillverkning, Optiska och Biotekniska System och Teknik" och "Konststudier".

Kreativ och vetenskaplig verksamhet

Universitetsstudentens vetenskapliga livslängd omfattar genomförandet av forskningsprojekt, organisation och hållande av konferenser, deltagande i symposier och ämnesolympader, samt olika andra evenemang, både vid universitetet och ute.
Universitetsexamen och lärare har upprepade gånger blivit prisvinnare av Venedigs Festival, vinnare av Golden Eagle Prize, nominerade till Oscar Oscar. Högskolan för film och tv är ägare till "Nika" -priset för sitt bidrag till utvecklingen av filmutbildning. Universitetets studenter arbetar regelbundet och vinn på ryska och internationella festivaler. Studentfilmer nominerades till studentpriset "Oscar", deras författare fick priser på den ryska festivalen "Kinotavr" och Berlin Film Festival. Sedan 2001 håller universitetet International Student Film Festival "PeterKiT", som sammanför unga och begåvade filmskapare, kameramän, ljudingenjörer.

Det internationella samarbetet

På universitetet finns ett stort antal internationella samarbetsprogram. Universitetet utvecklar aktivt kontakter med utländska utbildningsinstitut och vetenskapliga institutioner och organisationer. Mer än 30 avtal har tecknats med universiteten i Europeiska unionen, Sydkorea, Kina och USA om samarbete på kulturella, kreativa, tekniska och pedagogiska områden.
Med stöd av den internationella konferensen för broadcasters IBC, International Association of Broadcasting Equipment Manufacturers IABM, Institutet för elektriska och elektroniska ingenjörer IEEE på grundval av SIC för digital bio International Scientific and Technical Conference "Digital och Informationsteknologier i Elektronisk Media Industry "hålls årligen på universitetet.
Utbildningsinstitutionen genomför ett omfattande gemensamt projekt med Society of Consumer Electronics för Institutet för el- och elektronikingenjörer IEEE för att skapa en Internet-kanal för informationsutbyte. Universitetsstudenter skapar videomaterial om konferenser och symposier som hålls av samhället och placera dessa material på IEEE CESoc TV Internet-sändningskanalen skapad av studenter vid universitetet.
Universitetet är dessutom medlem och deltar aktivt i arbetet i Internationella föreningen för filmskolor i världen (CILEÑT).

Arbeta med utländska studenter

Med eleverna arbetar högkvalificerade lärarfilologer som har stor erfarenhet av att arbeta med utländska studenter och har gått omskolning i programmet "Ryska som främmande språk". Huvuduppgifterna för de lärare som genomför kursen "Ryska som främmande språk" är utarbetandet av utländska medborgare för antagning till universitetet.
Förutom föreläsningskurser arrangerar lärare i tilläggsprogrammet besök på museer, utställningar, teatrar, utflykter till historiska platser i St Petersburg och Leningrad-regionen för utländska studenter. Utländska studenter deltar aktivt i universitetets rika sociala och kreativa liv, demonstrerar sina talanger på filmfestivalen "PeterKiT", delta i ryska och utländska tävlingar. Utländska studenters kreativa arbete tar priser på olika filmfestivaler.
Institutionen för internationell utbildning skapar bekväma förutsättningar för utbildningen av utländska studenter på universitetet. Här utfärdas dokument för att få inbjudningar till Ryska federationen, flera visum som tillåter utländska medborgare att fritt komma in och lämna Ryssland inom ett år, genomföra registrering för migrering. I utbildningsavdelningen kan utländska studenter få ett kvalificerat samråd om de grundläggande reglerna för registrering och stanna på Ryska federationens territorium, sökande får fullständig information om utlänningar av utländska medborgare till utbildning.

Universitetets infrastruktur omfattar:

 • 2 studiebyggnader
 • 3 vandrarhem, där alla förutsättningar för bekvämt boende för studenter skapas: mysiga rum avsedda för två eller tre personer, tillgång till internet, tvättmaskiner, ett gym
 • en toppmodern bio- och konserthus som innehåller två 4K digitala bioprojektorer med möjlighet att visa 3D-bilder i kombination med det unika 64-kanals surroundljudsystemet DOLBY ATMOS
 • pedagogisk biograf och videocenter
 • 2 bibliotek, läsrum
 • matsalar i var och en av byggnaderna
 • Gym
 • ett sport- och fritidsanläggning i Pavlovsk, som passar både vinter- och sommarsport
Denna skola erbjuder program i:
 • Ryska

Se Kandidatprogram » Se Masterprogram »

Program

Skolan erbjuder också:

Kandidatexamen

Kandidat I TV

Campusstudier Heltid Deltid 48 - 58 månader September 2018 Ryssland Saint Petersburg + 1 fler

TV-skärmen är ett fönster för världen runt omkring oss. Det är enormt, och det har många ansikten i världen av politik, kultur, sport, natur, resor, mänskliga relationer. Stat, samhälle och människor behöver information, utbildning, underhållning från TV-industrin. [+]

Om programmet

TV-skärmen är ett fönster för världen runt omkring oss. Det är enormt, och det har många ansikten i världen av politik, kultur, sport, natur, resor, mänskliga relationer. Stat, samhälle och människor behöver information, utbildning, underhållning från TV-industrin. TV är ett sätt att använda massmedia. Korrespondent, Redaktör, Presenter skapa informationsfältet för tittare som anger sin inställning till samhället och staten.

TV är en konst. Varje tv-program återspeglar en regissörs, konstnärens, kameramans syn på världen.

TV är affärer. Produktion och sändning av tv-program kräver effektiv hantering av TV-företagets resurser av Producenter och Chefer på Programmering Broadcasting, Advertising och Public Relations.... [-]


Kontakt

Adress, rad 1 13, Pravda Street
191119 Saint Petersburg, Sankt-Peterburg, Ryssland
Hemsida http://www.gukit.ru/