Instituto Politécnico de Viseu

Inledning

Läs den officiella beskrivningen

Skapandet av Polytechnic Institute of Viseu, den 26 december 1979, genom den statliga lagstiftningen nr 513-T / 7, är tydligt inramad av den bredare filosofin som stödde ett framgångsrikt genomförande av yrkeshögskolan i vårt land. Utvidgningen av högre utbildning till hela territoriet, i en logik för att bekämpa koncentrationen i de viktigaste kuststäderna, och den innovation som möjliggjorts genom en närmare kontakt mellan utbildningsinstitutionerna och det omgivande samhället, verkar ha varit två av de faktorer som har drivit fram inrättandet av yrkeshögskolor i Portugal och särskilt i regionen Viseu.

Utifrån alla allmänna mål för Polytechnic Institute of Viseu, bör vi betona samarbetet med det omgivande samhället, på en ömsesidig basis, som syftar till att främja medvetenhet om regionala problem och implementera riktiga lösningar. Dessutom finns det andra mål att överväga: teknisk, humanistisk och personlig träning av sina studenter för att göra dem kapabla att bidra till utvecklingen av det portugisiska samhället; utveckling av forskningsaktiviteter med tanke på behoven i det omgivande sammanhanget; och kulturellt utbyte och samarbete med en annan stat / privata institutioner, på nationell och internationell nivå.

Under de senaste två decennierna har Polytechnic Institute of Viseu vuxit kontinuerligt och det innehåller nu 6 enheter: 5 högre skolor - School of Education, School of Technology, Agrarian School, School of Technology and Management (i staden Lamego), hälsoskolan; och välfärdstjänsterna. För närvarande har denna institution över 7000 studenter och 400 lärare.

Det erbjuder för närvarande högre utbildning inom många områden, såsom lärarutbildning, mediestudier, kulturstudier, socialtjänst, sport, multimedia, teknik (inom många områden), management, marknadsföring, turism, jordbruksvetenskap och omvårdnad.

Platser

Viseu

Address
Av. Cor. José Maria Vale de Andrade,s/n,Campus Politécnico
3504-510 Viseu, Viseu District, Portugal

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium

Program

Skolan erbjuder också: