Warsaw Film School

Inledning

Läs den officiella beskrivningen

Warsaw Film School - 15 år i film och innovation

WarsawFS102

Warsaw Film School grundades 2004 av den polska filmregissören, producenten och manusförfattaren Maciej Slesicki och en av landets mest populära skådespelare, Boguslaw Linda - den spanska huvudpersonen till Andrzej Waydas sista film "Afterimage".

Akademin är en unik filminstitution, en av tre i landet som beviljar BA-examensbevis och den enda konstskolan under kulturministeriets beskydd som har BA International Studies på engelska.

Baserat i Polens huvudstad är Warsaw Film School mitt i ett filmutbildningsnav, som också inkluderar en filmprofilerad gymnasium, gymnasium, yrkeshögskola, arthouse biograf Kino Elektronik och ett produktionsföretag.

Föreläsare vid Warsaw Film School som hjälm Krzysztof Zanussi och Oscar-nominerade Bartosz Konopka är bland de mest erkända polska och internationella filmskapare, specialister inom film och nya medier. 2010 Warsaw Film School flyttade till ett helt nytt campus, med en kapacitet på 2 600 kvm, som erbjuder utrymme för film- och fotograferingsfoton, mörka rum, postproduktionsanläggningar och en avancerad ljudstudio.

Vår kandidat Dorota Kobiela nominerades till Oscar 2018 för "Loving Vincent". Detta var den andra Oscar-nominationen som våra akademiker kan vara stolta över. Den första gavs till Tomasz Śliwiński 2015 för hans dokumentära korta ämne "Vår förbannelse".

Warsaw Film School ligger i hjärtat av Polen, ett land som producerar cirka 60 filmfilmer per år och deltar i 20-30 internationella samproduktionsprojekt per år. Vi är baserade mitt i en dynamiskt utvecklande audiovisuell marknad med stark filmtradition och uppriktig anslutning till film som ett sätt att personligt och politiskt uttrycka.

Warsaw Film School organiserar en rad utbildnings-, konstnärliga och professionella evenemang, inklusive Script Fiesta - Europas enda helt öppna festival som ägnas åt konsten att skriva för skärmen. Varje år samlas hundratals yrkesmän för en vecka med mästarkurser, workshops, pitchingsessioner och sociala evenemang. Listan med specialgäster inkluderar Joe Eszterhas, Pilar Alessandra, Linda Aronson, Jane Campion och vinnaren Sundance 2016 från Israel - Elite Zexer.

Platser

warszawa

Address
Warsaw Film School
7 gen. Zajączka st.

01-518 warszawa, Masoviska voivodskapet, Polen

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium