Warsaw Film School

Introduktion

Läs den officiella beskrivningen

Warsaw Film School - ett decennium i film och innovation

WarsawFS102

Warsaw Film School grundades 2004 av polsk filmregissör, ​​producent och manusförfattare Maciej Slesicki och en av landets mest populära skådespelare, Boguslaw Linda - thespian huvudperson för Andrzej Wajdas senaste film "Afterimage".

Akademin är en unik filminstitution, en av tre i landet för att ge BA-examensbevis och den enda konstnärliga skolan under kulturministeriets beskydd för att ha BA internationella studier på engelska.

Warszawas Filmskola är baserat i polens huvudstad i centrum av ett filmutbildningscentrum, som även omfattar en filmprofilerad gymnasium, gymnasieskola, yrkeshögskola, Kino Elektronik och ett produktionsbolag.

Deltagare i Warsaw Film School som Helmer Krzysztof Zanussi och Oscar-nominerade Bartosz Konopka är bland de mest erkända polska och internationella filmskaparna, specialister inom film och nya medier. Under 2010 flyttade Warsaw Film School till en helt ny campus med en kapacitet på 2.600 kvm, som erbjuder utrymme för film- och fotograferingsskott, mörka rum, efterproduktion och en avancerad ljudstudio.

Vår kandidat Dorota Kobiela nominerades till Oscar 2018 för "Loving Vincent". Detta var den andra Oscar-nominationen som våra akademiker kan vara stolta över. Den första gavs till Tomasz Śliwiński 2015 för hans dokumentära korta ämne "Vår förbannelse".

Warsaw Film School ligger i hjärtat av Polen, ett land som producerar cirka 60 filmfilmer per år och är involverad i 20-30 internationella samproduktionsprojekt per år. Vi är baserade mitt på en dynamiskt utvecklande audiovisuell marknad med stark filmtradition och uppriktig anslutning till film som ett sätt att personligt och politiskt uttrycka.

Warsaw Film School organiserar en rad pedagogiska, konstnärliga och professionella evenemang, inklusive Script Fiesta - Europas enda helt öppna festival dedikerad till konsten att skriva på skärmen. Varje år samlas hundratals yrkesverksamma i en vecka av master-klasser, workshops, pitching sessioner och sociala evenemang. Listan över speciella gäster inkluderar Joe Eszterhas, Pilar Alessandra, Linda Aronson, Jane Campion och Sundance 2016 vinnaren från Israel - Elite Zexer.

Denna skola erbjuder program i:
  • Engelska

Se Humanistiska kandidatexamina »

Program

Skolan erbjuder också:

BA

BA Cinematografi och efterproduktion

Campusstudier Heltid 3 år October 2019 Polen Warsaw

Denna BA-kurs utforskar de många sätt som filmfotografen deltar i samarbetsprocessen för att översätta skärmskärmar till meningsfulla och stimulerande filmer. Vi arbetar med förproduktion, såväl set som färgkorrigering, som vi tror på att inkludera filmografen på alla stadier av filmprocessen. Övningar, workshops och masterclasses med ett av de mest kända namnen på polsk filmografi. Kritisk och analytisk studie av historia och utveckling av filmografi ger våra elever en solid grund i konsten och hantverket av deras framtida karriär. Syftet är att förbättra och utöka elevernas tekniska kunskaper och färdigheter med hjälp av alla ovan nämnda metoder för bildupptagning. Filmstudenter som fullföljer sina studier i Polen är i stor efterfrågan i såväl Europa som den nordamerikanska kontinenten, anställda för reklamfilmer, videor samt stora budgetproduktioner. [+]

Inskrivning för akademiskt år 2018-2019Den första ansökningsperioden: från 15 mars 2018 till 30 juni 2018Innovativt utbildningsprogram

Warsaw Film School har lanserat en unik, BA-film och multimedia kurs, som visade sig vara mycket populär bland utländska studenter. Det innovativa programmet för vår nya specialisering inom Cinematografi och efterproduktion bygger på kunskap och erfarenhet av multimediaspecialister i världsklass samt aktiva filmskapare, skapare.

Eleverna får möjlighet att använda en toppklassig utrustning som finns tillgänglig på marknaden.

Alla klasser hålls på engelska i de justerade verkstäderna, studiorna, arrangerade filmuppsättningar på Warszawas filmskola.... [-]


BA Film Directing och videospel

Campusstudier Heltid 3 år October 2019 Polen Warsaw

Detta 3-åriga BA Film Directing-program blandar akademisk teori med praktiska färdigheter för att utrusta studenter med omfattande kunskap som de behöver för att hitta ett jobb inom konkurrensområdet för film och spelindustrin. Eleverna lär sig de yrkeskunskaper som krävs för att bli en film- eller videospelregissör. Studenterna kommer att arbeta med varandras produktioner med olika besättningar, regissörer, filmspelare, aktörer, producenter, speldesigners och få praktisk erfarenhet som hjälper till att förbereda sig på film- och videospelindustrin. Varje elev gör 4 filmer / övningar under läsåret plus slutet av årets film, allt i nära samarbete med andra studenter med olika specialisering. Lagarbete och samarbete är våra grundläggande förutsättningar. [+]

Inskrivning för akademiskt år 2018-2019Den första ansökningsperioden: från 15 mars 2018 till 30 juni 2018Innovativt utbildningsprogram

Warsaw Film School har lanserat en unik, BA-film och multimedia kurs, som visade sig vara mycket populär bland utländska studenter. Det innovativa programmet för vår nya specialisering inom filmdirektör och videospel bygger på kunskap och erfarenhet av multimediaspecialister i världsklass samt aktiva filmskapare, skapare och producenter av videospel.

Eleverna får möjlighet att använda en toppklassig utrustning som finns tillgänglig på marknaden.

Alla klasser hålls på engelska i de justerade verkstäderna, studiorna, arrangerade filmuppsättningar på Warszawas filmskola.... [-]


Kontakt
Besöksadress
Warsaw Film School
gen. Zajączka st. 7

Warsaw, Masovian Voivodeship, 01-518 PL