Kwararafa University

Inledning

Läs den officiella beskrivningen

Kwararafa University WukariVar registrerade som Wukari Jubilee av National Universities kommissionen 2005. Det tog fart i mars 2006 med 61 studenter som den första och enda gemenskap ägs University i Nigeria, den första universitet i Taraba och andra privata universitetet i nordöstra geopolitiska zon av Nigeria.

studenter

Vision

För att bli en förstklassig institution inom ramen för kunskap och stipendium genom undervisning, forskning och samhällstjänst, inriktad på inympa kunskaper och entreprenörskap för studenter som gör det möjligt för dem att vara produktiv och självständig.

Mission

  • För att ge en gynnsam miljö för utveckling av effektiva och virile inhemska mänskliga och materiella resurser för utveckling av nationen.
  • För att producera akademiker som är väl avrundad i sina discipliner och även genomsyras nödvändigt företagande skicklighet att bidra meningsfullt att utveckla sig i synnerhet och samhället i stort.
  • För att ersätta arbetslöshet och karriär stagnation av akademiker med kreativ uppfinningsrikedom genom väl paketerade program och praktisk utbildning.
  • Att ge god utbildning till nigerianer oavsett religiös tillhörighet, stammar, kön och politisk lutande.
  • Att skapa en vårdande och stimulerande miljö där strävan efter excellens, utveckling av självdisciplin, kommer kreativt tänkande och individualitet frodas och även ses som väsentliga delar av kooperativ.

universitets Färger

Universitetet officiella färger är grönt och guld. Den gröna färg representerar jordbruk, produktivitet, fertilitet, tillväxt och stadiga framsteg medan Gold Färg representerar rika kulturarv människor och överflöd av naturresurser.

I logotypen, spjutet huvudet "Atoshi" är den traditionella vapen av Jukun personer (värdsamhället vid universitetet) och dess relation med den öppna boken även i logotypen symboliserar att kunskap som härrör från universitetet kommer att spela en avgörande roll i förvaltning / upplösning av kriser och i kampen mot okunnighet, fattigdom och sjukdom.

Vår historia

Kwararafa University WukariVar registrerade som Wukari Jubilee av National Universities kommissionen 2005. Det tog fart i mars 2006 med 61 studenter som den första och enda gemenskap ägs University i Nigeria, den första universitet i Taraba och andra privata universitetet i nordöstra geopolitiska zon av Nigeria.

Tillhör Wukari en gammal stad som var ett tag huvudkontoret för historiskt berömda Kwararafa Confederacy, universitetet officiellt bytte namn från Wukari Jubilee till Kwararafa i Februari 2012 för att återspegla den kulturella och historiska rötter confederacyen som vid zenit av dess befogenheter utvidgas till moderna Niger, Plateau, Kogi, Nasarawa och Benue stater och FCT i norra centrala geopolitiska zon, Edo och Cross River i syd-syd zon, Kogi Kaduna, Kano och Katsina påstår i nordvästra zonen och Bauchi , Gombe, och Adamawa stater i nordöstra zonen.

Kwararafa universitet har vänskapliga förbindelser med sina värdsamhället och lockar studenter från Taraba och 22 andra stater i federationen.

fakultet

Forskningsinriktning / Kopplingen

Universitetet är för närvarande utvecklar länk program med andra institutioner och universitet runt om i världen. Fokus för forskningen är inom områdena:

  • Fred och konfliktlösning
  • Food Science and Technology
  • Matematikutbildning
  • Heritage Studies och ekoturism

Forskningens fokus kommer från det unika läget vid universitetet i Benue dalen med överflöd av flora och fauna samt de rika sociala kulturella traditioner människorna i området som kan vara av akademiskt intresse för forskare. Vår gemenskap projekt är matematikdidaktik.

Vi tror starkt på att om vi samarbeta med våra omgivande samhället och distribuera moderna tekniker för undervisning i matematik vi kommer att fylla en lucka i matematikundervisningen i synnerhet och naturvetenskaplig utbildning i allmänhet.

Academic Support Services

Universitetsbiblioteket

Universitetsbiblioteket är laddade med väl utvalda relevanta böcker, tidskrifter, tidningar och tidskrifter. Många av böckerna är de senaste i de olika kurser som ges vid universitetet. Universitetets virtuella biblioteket har 50 stationära system med 20-tums övervakar alla nätverks och är anslutna till Internet. Den e-bibliotek har över 2 miljoner e-böcker på sin server.

Datorlaboratorium

I sin föresats att matcha teori med praktik, har Kwararafa University två välutrustade datorsalar för användning av studenter i datavetenskap institutionen vid universitetet. Huvuddatorn laboratorium har 25 system i nätverk till en server. Den har också en overheadprojektor och en digital whiteboard. Den andra laboratorium är grunden för hårdvara utbildning. GIS och Econometrics Laboraties Universitetet har utrustat två laboratorier för geografiska informationssystem och ekonometri. Båda laboratorier är utrustade med stationära och bärbara datorer, multimediamöjligheter och kundanpassad programvara för att möjliggöra personal och studenterna genomföra grundläggande och avancerad GIS och statistisk forskning.

Klinik

Universitetet är medveten om hälso behoven hos sina studenter och personal och för detta ändamål. Universitetet erbjuder sjukförsäkring för alla sina elever. Detta gör det möjligt för dem att närvara på när sjuk vid större sjukhus i Wukari och i sina platser i bostad under helgdagar.

Sport

Universitetet deltar aktivt i idrott och har spelat flera matcher med grann tertiary institutioner. Den deltog också i de sista privata University Games hölls i Jabu. Universitetets Sports samordnare övervakar angelägenheter denna enhet.

Platser

Wukari

Address
Kwararafa University, Wukari
P.M.B 1019
Wukari, Taraba State

Wukari, Taraba, Nigeria