Läs den officiella beskrivningen

Den UNIVERSITET startade sin akademiska program i 1999/2000 session i fem Högskolor nämligen humaniora och samhällsvetenskap, Business and Management Studies, hälsovetenskap, lag och natur och Applied Sciences. Stiftelsen studenter anlände Okada på fredag ​​15 oktober, 1999. Sedan dess har den UNIVERSITET har utan avbrott bekräftade sin vilja att återvända högre utbildning till internationellt accepterade kalender september till juni. De College of Engineering påbörjade sitt program i 2002/2003 session. De College of Health Sciences fortsatte att vara ett område av populära efterfrågan. De College of Pharmacy och B.Sc omvårdnad inleddes 2004/2005 session. De Igbinedion University Teaching Hospital förvaltas av en styrelse invigdes först den 12 januari 2003 övervakar angelägenheter sjukhuset. Som en del av sina mål att utbilda och producera jobb leverantörer, Igbinedion University har Förpackad företagande och färdigheter förvärv moduler för att utsätta studenter tillräckligt nog för att vara "lämpliga för arbetslivet". Dessutom har en samhällstjänst program infördes i 2009/2010 session. Under den programmerade, alla andra årets studerande över Högskolor som krävs för att genomföra en praktisk Programutveckling i ett valt område och gemenskap i och runt universitetet / stad.

Studenten befolkningen har ökat stadigt från 111 i 1999/2000 session 5036 2012/2013, medan personalen styrka har ökat från 55 år 1999/2000 till 565 tillverkad av 290 Undervisande personal (50 av som är professorer) 153 Senior Non Lära personal och 213 Junior och Mellan personal under samma period.

Akademiska program i Läkarvetenskap, lag, Humaniora och samhällsvetenskap, Business and Management Studies, Naturliga och Applied Sciences och teknik som är mogna, åter ackrediterade, från tid till annan av nigerianska universitet kommissionen och de berörda yrkesorganisationer. De Oba Erediauwa College of Law visade sig sin första skörd av akademiker under 2004. Den elfte partiet examen idag är redan på Law School.

Vid denna sammankomst är universitetet examen sin åttonde uppsättning av läkare, och har fortsatt att upprätthålla skillnaden av att vara den allra första privata universitet i Afrika, söder om Sahara att producera Medicin Läkare. Den UNIVERSITET är också examen hennes åttonde skörd av begåvade och väl preparerade Ingenjörer från generator Abdul Abubakar College of Engineering.

Vision

För att vara ett ledande centrum för akademisk kvalitet genom pro-aktiva och lyhörda företagande, forskning i linje med dynamiken i nationell och global utveckling och kunskapsproduktion som svar på kontextualiserad nationella och globala behov.

2

Mål

Målen för universitetet är:

 • Att träna kvalificerad personal genomsyrade med andan i service och utveckling.
 • Att erbjuda breda möjligheter till högre utbildning för alla personer som kan dra nytta av det, utan hänsyn till ras, religion, kön eller politisk övertygelse / övertalning.
 • Att utbilda forskare, ingenjörer, läkare, lärare, ekonomer, jurister, bland annat specialist inom humaniora och bedriva forskning inom vetenskap och teknik.
 • Att bedriva forskning om problem i samband med utvecklingen av den nationella ekonomin systemet och teknik och kultur samt att främja kunskap.
 • Att utbilda lärare och akademisk forskning personal för universitetet och andra högre utbildningsinstitutioner.
 • Att främja vetenskaplig kunskap och sprida sina resultat för socioekonomiska fördelar.
 • Att genomföra alla andra aktiviteter som är lämpliga för en universitet av högsta standard.

Mission

 • Att vara bland de bästa och mest framgångsrika universitet i landet.
 • Att skapa allmän service och bra valuta för pengarna i Högskoleutbildning sektorn.
 • Att utmärka sig i att förutse, svarar snabbt och konkurrenskraftigt till elevens behov och personalutveckling.
 • För att upprätthålla en tillväxt som svarar mot den totala globala expansion och utmaningar inom undervisning och forskning.
 • För att producera genom våra kvalitetsprogram, akademiker universitet vars certifikat öppna alla dörrar till uppåt ekonomisk och social rörlighet.
 • Att expandera vår forskning globalt genom att skapa kopplingar och samarbetsnätverk bland ledande universitet och forskningsinstitutioner över hela världen.
 • Att regelbundet försöka bibehålla kunskapsinhämtning och kompetens.
 • För att driva kompetens drivna system, som gör det möjligt för personalen att förvärva nya färdigheter, kunskapsbas och förbli konkurrenskraftiga inom sina specialområden.
 • Att regelbundet kartlägga miljön i syfte att identifiera områden med behov i syfte att bidra till samhället och registrera betydande närvaro nationellt och över hela världen.
Programmen undervisas på:
 • Engelska

Skolan erbjuder också:

BSc

Igbinedion University, Okada

Igbinedion universitet Okada var den första privata universitet i Nigeria med registreringsbevis nr 001 presenteras för grundare / ägare och den ärade kansler, Sir (Dr) C ... [+]

Institutionen för Bank och finans grundades 1999/2000 akademiska session tillsammans med de andra två avdelningar i Sanusi Lamido Sanusi College of Business and Management Studies. Men avdelningen ursprungligen lagrats av Institutionen för redovisning.

Professor EO Izedonmi, dåvarande dekanus för högskolan, hade ansvaret för att övervaka angelägenheter avdelningen och vårda den tills den kom på egen hand i 2002/2003 akademiska session med Mr Benson A. Akintola som pionjär Lecturer- som har ansvar för institutionen.

Igbinedion universitet Okada var den första privata universitet i Nigeria med registreringsbevis nr 001 presenteras för grundare / ägare och den ärade kansler, Sir (Dr) Chief Gabriel 0. Igbinedion, den Esama Benin rike, av den federala regeringen i Nigeria på 10 maj 1999. Universitetet började dock sin akademiska verksamhet på 5111 oktober 1999 112 studenter.... [-]

Nigeria Benin City
Mars 2020
Engelska
Heltid
3 - 4 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Igbinedion University, Okada

Filosofin i kandidat datavetenskap examen i datavetenskap som omfattar bidrag till kunskap och materialutveckling genom moral, akademisk, fysisk och entreprenörsutbildnin ... [+]

Institutionen för datavetenskap och informationsteknik / matematik erbjuder fyra stora ämnesområden nämligen - Datorer och intelligenta system - Beräknings analys, design och applikationer - datakommunikation och informationssystem - operationsanalys och nätverkssystem dessa leder till tilldelning av kandidatexamen i datavetenskap och informationsteknologi.

Filosofi Institutionen för datavetenskap

Filosofin i kandidat datavetenskap examen i datavetenskap som omfattar bidrag till kunskap och materialutveckling genom moral, akademisk, fysisk och entreprenörsutbildning av förstklassiga framtida ledare inom teknisk och socioekonomiska utvecklingen i Nigeria och Edo State i synnerhet . Således betonas: 1. Utbildning av att studenten har intresse och förmåga att tillämpa vetenskapliga principer.... [-]

Nigeria Benin City
Mars 2020
Engelska
Heltid
3 - 4 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Igbinedion University, Okada

Det grundläggande syftet med avdelningen är att ge god empirisk och teoretisk utbildning som gör det möjligt för eleverna att förstå, analysera och tolka rumsliga mönster ... [+]

Konstfack och samhällsvetenskap

Institutionen för ekonomi och utvecklingsstudier var en av avdelningarna som skapas i 1999 vid starten av Igbinedion University Okada.

Läroplanen för avdelningen framställdes genom gemensamma ansträngningar av framstående professorer i nationalekonomi engagerade som konsulter och pionjär personal på avdelningen. Sedan 1999 läroplanen har genomförts för att uppnå målet om examen ljud ekonomer med Bachelor of Science examen i ekonomi och utvecklingsstudier i linje med filosofin och mål fastställande institutionen.

Det grundläggande syftet med avdelningen är att ge god empirisk och teoretisk utbildning som gör det möjligt för eleverna att förstå, analysera och tolka rumsliga mönster av mänsklig verksamhet och naturliga processer som verkar på jordytan. Effekterna av dessa processer på både mänskliga och naturliga miljön och alternativ att ta itu med dem på nationell och internationell nivå utgör en viktig del av läroplanen.... [-]

Nigeria Benin City
Mars 2020
Engelska
Heltid
3 - 4 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Igbinedion University, Okada

Programmet syftar också till att producera akademiker som förstår, uppskattar och förstå de brännande frågorna i internationella relationer och kan hitta professionella e ... [+]

Konstfack och samhällsvetenskap

Institutionen för ekonomi och utvecklingsstudier var en av avdelningarna som skapas i 1999 vid starten av Igbinedion University Okada.

Läroplanen för avdelningen framställdes genom gemensamma ansträngningar av framstående professorer i nationalekonomi engagerade som konsulter och pionjär personal på avdelningen. Sedan 1999 läroplanen har genomförts för att uppnå målet om examen ljud ekonomer med Bachelor of Science examen i ekonomi och utvecklingsstudier i linje med filosofin och mål fastställande institutionen.

Avdelningen för internationella relationer och strategiska studier är en av de avdelningar för Konstfack och samhällsvetenskap i Igbinedion University, Okada. Igbinedion University är Premier Private University i Nigeria, med certifikat nr 001 utfärdat den 20 april 1999.... [-]

Nigeria Benin City
Mars 2020
Engelska
Heltid
3 - 4 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Igbinedion University, Okada

Programmet integrerar läror och begrepp från genetik, biokemi, kemi, ekologi, immunologi, fysiologi, bakteriologi, virologi, statistik, botanik, zoologi och slutligen, mi ... [+]

Institutionen för Biological Sciences, Igbinedion University, Okada ades 2000 uppföljaren till godkännandet och inrättandet av universitetet 1999. Institutionen har graders alternativ i mikrobiologi, Plant Science och zoologi. Den första kullen i mikrobiologi grad alternativet var år 2000/2001 akademiska session. Sedan dess har den studerande befolkningen ökat till 163 (163) i 2010/2011 session.

Utbildningen av dessa studenter har hanterats av högt kvalificerade, kompetent och effektiv personal. Totalt 256 (256) studenter har tagit examen i programmet från åtta uppsättningar av studenter i 2003/2004 till 2010/2011 sessioner. Personalen Listan består för närvarande av tjugoett (21) lärare och fyra (4) icke-lärare.... [-]

Nigeria Benin City
Mars 2020
Engelska
Heltid
4 - 5 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Igbinedion University, Okada

Stats Science & offentlig förvaltning av Igbinedion University som en av grund avdelningar på universitetet är en unik avdelning som från starten har kartlagt olika v ... [+]

Konstfack och samhällsvetenskap

Institutionen för ekonomi och utvecklingsstudier var en av avdelningarna som skapas i 1999 vid starten av Igbinedion University Okada.

Läroplanen för avdelningen framställdes genom gemensamma ansträngningar av framstående professorer i nationalekonomi engagerade som konsulter och pionjär personal på avdelningen. Sedan 1999 läroplanen har genomförts för att uppnå målet om examen ljud ekonomer med Bachelor of Science examen i ekonomi och utvecklingsstudier i linje med filosofin och mål fastställande institutionen.

Stats Science & offentlig förvaltning av Igbinedion University som en av grund avdelningar på universitetet är en unik avdelning som från starten har kartlagt olika vägar till akademisk excellens. Det har program som är mycket omfattande, öppna och tillgängliga för alla. ... [-]

Nigeria Benin City
Mars 2020
Engelska
Heltid
4 år
Campusstudier
Läs mer på svenska

Kandidatexamen

Igbinedion University, Okada

Visionen för avdelningen är att vara den bästa och datorteknik Institutionen i någon nigeriansk University med nationell och internationell uppmärksamhet; en avdelning dä ... [+]

FÖRORD av dekanus

Denna nya prospekt för grundutbildningen anges i detaljerad information om strukturen i College of Engineering och omfattar utdrag från University förordningar som reglerar First utbildningsprogram.

Från 2002/2003 Session hade kollegiet erbjudit utbildningsprogram i fyra stora områden, nämligen:

Kemiska och Petroleum Engineering Anläggningsarbeten Elektrisk / elektronik och datorteknik maskinteknik

Alla program är fullt ackrediterad av både NUC och COREN.

Den nya prospekt som har granskats enligt NUC Benchmark Minsta akademisk standard (BMÅS) skall vara av stort värde för studenter och anställda vid högskolan och andra personer som kanske vill få information om de akademiska program i alla sex avdelningar i College för teknik... [-]

Nigeria Benin City
Mars 2020
Engelska
Heltid
4 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Igbinedion University, Okada

Visionen för avdelningen är att vara den bästa Electrical / Electronics Engineering Department i någon nigeriansk University med nationell och internationell uppmärksamhe ... [+]

FÖRORD av dekanus

Denna nya prospekt för grundutbildningen anges i detaljerad information om strukturen i College of Engineering och omfattar utdrag från University förordningar som reglerar First utbildningsprogram.

Från 2002/2003 Session hade kollegiet erbjudit utbildningsprogram i fyra stora områden, nämligen:

Kemiska och Petroleum Engineering Anläggningsarbeten Elektrisk / elektronik och datorteknik maskinteknik

Alla program är fullt ackrediterad av både NUC och COREN.

Den nya prospekt som har granskats enligt NUC Benchmark Minsta akademisk standard (BMÅS) skall vara av stort värde för studenter och anställda vid högskolan och andra personer som kanske vill få information om de akademiska program i alla sex avdelningar i College för teknik... [-]

Nigeria Benin City
Mars 2020
Engelska
Heltid
4 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Igbinedion University, Okada

Visionen för avdelningen är att bli en av de bästa Maskinteknik avdelningar i någon nigeriansk University med nationell och internationell uppmärksamhet. En avdelning där ... [+]

FÖRORD av dekanus

Denna nya prospekt för grundutbildningen anges i detaljerad information om strukturen i College of Engineering och omfattar utdrag från University förordningar som reglerar First utbildningsprogram.

Från 2002/2003 Session hade kollegiet erbjudit utbildningsprogram i fyra stora områden, nämligen:

Kemiska och Petroleum Engineering Anläggningsarbeten Elektrisk / elektronik och datorteknik maskinteknik

Alla program är fullt ackrediterad av både NUC och COREN.

Den nya prospekt som har granskats enligt NUC Benchmark Minsta akademisk standard (BMÅS) skall vara av stort värde för studenter och anställda vid högskolan och andra personer som kanske vill få information om de akademiska program i alla sex avdelningar i College för teknik... [-]

Nigeria Benin City
Mars 2020
Engelska
Heltid
4 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Igbinedion University, Okada

Institutionen för civilingenjörsprogram som började i september, 2002 (2002/2003 session) med en initial studerande intag av ca 15, har idag studenter på över 100 i 2015/ ... [+]

FÖRORD av dekanus

Denna nya prospekt för grundutbildningen anges i detaljerad information om strukturen i College of Engineering och omfattar utdrag från University förordningar som reglerar First utbildningsprogram.

Från 2002/2003 Session hade kollegiet erbjudit utbildningsprogram i fyra stora områden, nämligen:

Kemiska och Petroleum Engineering Anläggningsarbeten Elektrisk / elektronik och datorteknik maskinteknik

Alla program är fullt ackrediterad av både NUC och COREN.

Den nya prospekt som har granskats enligt NUC Benchmark Minsta akademisk standard (BMÅS) skall vara av stort värde för studenter och anställda vid högskolan och andra personer som kanske vill få information om de akademiska program i alla sex avdelningar i College för teknik... [-]

Nigeria Benin City
Mars 2020
Engelska
Heltid
4 år
Campusstudier
Läs mer på svenska