Läs den officiella beskrivningen

Samtida och banbrytande utbildning

Den Willem de Kooning Academy erbjuder moderna och banbrytande konstkurser som kompletterar förändras, internationell praxis. Omvärlden är inte längre ute efter den autonoma artist eller grafisk designer, utan snarare för människor som besitter en mängd talanger och färdigheter och som ser bortom gränserna för sin ursprungliga disciplin. Dessa är "skapa pionjärernas. Hastigheten och komplexiteten av den tekniska utvecklingen kraftigt påverkar samtida och framtida yrkesutövning. Våra studenter kommer att arbeta både på lokal och på internationell nivå med branschfolk från olika discipliner i öppna och virtuella miljöer.

Personlig utveckling

Vi skapar den miljö i vilken du kan utveckla och bredda dina intressen. Du kan välja olika sätt att arbeta, vilken typ av uppdrag som passar din stil av lärande och hur man kan utveckla din talang. Hela inlärningsprocessen kan vara olika för varje enskild elev, men grader som du tjänar är lika. Du kommer att delta i teori klasser som är lämpliga för din nivå vid den tiden och du kommer att vara en del av en valbar program. Det är viktigt att du inte bara välja en viss studieprogram - låt oss säga Design - och en stor - låt oss säga Reklam - men också en professionell roll och en professionell sammanhang med en motsvarande praktik och ett mindre program.

Du kan även ange ett utmärkelser program och / eller komplettera din examen specialisering genom att välja ett utbytesprogram vid en högskola eller universitet utomlands. Detta ger dig möjlighet att anpassa akademiens utbildningsprogram på dina egna preferenser och att utveckla din egen talang.

Studiekarriärcoachning

Medan en student vid WdKA kommer en studie karriärcoach övervaka dina framsteg och hjälpa dig att göra din egen studie val. Din studie karriärcoach kommer att hjälpa dig att förbereda för ditt liv som professionell. Tillsammans kommer du att bestämma dina val och den kurs som dina studier kommer att ta.

Rotterdams Onderwijs Model (ROM)

Den Willem de Kooning Academy är en av de 14 institut i Rotterdam yrkeshögskolan och arbetar med Rotterdams Onderwijs Model (ROM - Rotterdam utbildningsmodell). Denna modell skiljer mellan kunskapsstyrd, praktik driven och studentdriven utbildningsverksamhet CK. mål och mål.

Majors och praxis

På toppen av din stora, låt oss säga reklam eller konst, kommer dina studier även innefatta valbara minderåriga. Du kan välja från ett brett spektrum av samtida ämnen och frågor. Det kommer att introducera dig till de tre examen profiler: autonoma Practices, sociala praktiker och affärsmetoder. Valet av minderåriga är begränsad i ditt första år, men som du framsteg de kommer att spela en allt större roll i din examen.

Således kommer du att studera både inom ditt eget ämne och inom praxis. Du kommer att arbeta på verkliga uppdrag och kan få praktisk erfarenhet under en praktikplats och utbyte.

I slutändan kommer du sammanställa din egen omfattande paket av kunskaper, färdigheter och specialiteter. När du uppgraderar, kommer du att ha en unik kropp av yrkespraktik som får dig att sticka ut på arbetsmarknaden i den kreativa sektorn eller i konstvärlden.

ANSÖKAN OCH ADMISSION

Om du är intresserad av att ta en kandidatexamen i Fine Art, Design, Fine Art & Design lärarutbildning eller fritid ManagementWillem de Kooning Academy, Registrera dig online före 1 maj 2018 för antagningsproceduren och registrera dig hos Studielink. Både denna ansökan och Studielinkregistreringen måste vara klar senast den 1 maj 2018. För icke-EU-studenter är anmälningsfristen 1 mars 2018.

Är du …

  • begåvad i bildkonst?
  • oberoende och ansvarig?
  • engagerade och motiverade?
  • företagande?

Besök sedan en av våra öppna dagar den 11 november 2017 och 10 februari 2018 - och ta med din portfölj! - och ansöka om upptagande

Portfölj checklista

Va

Ett urval av 10-15 verk som föregicks av en kreativ process

Till exempel: design, objekt, bilder, filmer, spel, animationer, mode (tillbehör), möbler, modeller, ritningar, affischer, kampanjer, målningar, användbara artefakter och skulpturer. Du kan publicera och presentera allt detta på ett snyggt traditionell portfölj mapp, men du kan också använda olika metoder: 3D arbete kan föras i en (kartong) rutan kan digitalt arbete presenteras på en bärbar dator eller surfplatta.

Vänligen notera: Bortsett från dessa verk, visa oss några andra saker du skapat. Göra ett noggrant urval mellan de två. På så sätt kan vi bedöma i vilken utsträckning man har en inblick i dina egna egenskaper och ditt eget arbete.

På entré dagar, kommer vi att leta efter och bedöma - dina uttrycks och kreativa förmåga; - Din känsla för färg, form och material; - Originalitet och uppfinningsrikedom i ditt arbete.

Din portfölj, skisser och andra verk som du tar, måste ge oss dessa insikter. Så kontrollera om du visar både full kapacitet och potential, samt personliga och särskilda fascination för önskad större och inställningar för (till exempel) material, tekniker, teman och koncept.

Hur

Skisser, tester, prova-outs och experiment Ta skiss, samlingar av idéer, klippböcker, underlägg med uppfinningar som dras på baksidan, materialexperiment, prototyper, skalenliga modeller, testutskrifter och första versionerna. Allt detta kan relateras till de 10-15 verk som nämns ovan.

Vi skulle vilja få insikt i din design och skapa processen. Vi skulle vilja se hur du kom att skapa en slutlig version eller design genom att skissa, att försöka, testa och experimentera först. Vi skulle vilja se att du har möjlighet att utmana dig själv och att ytterligare utforska din första idéer. Det är viktigt för oss att se: - du kan kritiskt reflektera över ditt arbete och utmana dig själv; - Du ser och iaktta världen omkring dig och reagerar på vad du märker; - Om och hur du är självstyrande och självlärande och kunna göra val; - Om och på vilket sätt du har skapande potential och kan kommunicera via bilder.

Varför

Frågeformulär om dina ambitioner och motivation när din ansökan kommer vi att skicka en inloggningskod för en webbenkät. Vi skulle vilja veta mer om ditt val av stora och vad du tror att du kan förvänta sig av oss. Vem inspirerar dig? Vad skulle du vilja lära oss? Vänligen skriva ut din enkät och ta den med dig under upptagande dagen. Vi kommer att diskutera med dig personligen dina frågor och ambitioner.

Programmen undervisas på:
  • Engelska
  • Holländska

Skolan erbjuder också:

Kandidatexamen

Willem de Kooning Academy

I sina konstruktioner, modedesigners arbetar från ett kreativt och kritisk syn på den aktuella utvecklingen inom mode och samhälle. Mode handlar om visuell kommunikation: ... [+]

En turné Fashion Design avdelning Du lär dig att tillämpa din kunskap och konsthantverk för att kunna förutse modetrender och driva gränser.

Modedesigners arbeta ur perspektivet av en kreativ och kritisk syn på nutidens utveckling i mode och samhälle. Som student i Fashion Design lär du dig att Definiera och upptäcka trender och att svara på konsumenternas marknadsbehov. Du kommer att arbeta inom en projektbaserad läroplan om aktuella kläder, samlingar och allsidiga presentationer.

Modedesigners arbeta ur perspektivet av en kreativ och kritisk syn på nutidens utveckling i mode och samhälle. Mode handlar också om visuell kommunikation: hur kommunicerar du dina mönster genom olika medier?... [-]

Nederländerna Rotterdam
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
Campusstudier
Läs mer på svenska
Willem de Kooning Academy

Du kommer att utvecklas till en bild specialist som - i ditt individuella och ifrågasätta sätt - använder fotografi som ett verktyg för att skildra en värld på ett sätt s ... [+]

Du kommer att utvecklas som en bildspecialist som använder fotografi och andra medier för att visuellt uttrycka sin egen vision av verkligheten på tankeväckande och personliga sätt.

Att studera fotografi innebär att man utvecklar nya sätt att tänka och se. Du relaterar till världen genom (fotografiska) bilder, och som professionell fotograf behöver du veta hur man hanterar detta kraftfulla medium. Vad är din personliga vision i förhållande till fotografi som medium och konstform?

Du kommer att utvecklas som bildspecialist som på eget och frågeställande sätt använder fotografi som ett verktyg för att föreställa världen i tankeväckande och visuellt utmanande sätt. Du relaterar till världen genom bilder, genom att tillämpa din kunskap om egenskaperna hos fotografiet. Fotografiska bilder har sin egen särskiljningsförmåga, ger specifika möjligheter och upptar en speciell position inom den nuvarande visuella kulturen. Som fotograf har du också kunskaper om språket och generella betydelser av bilder, som du kan ansöka för egna ändamål.... [-]

Nederländerna Rotterdam
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
Campusstudier
Läs mer på svenska
Willem de Kooning Academy

Grafiska designers vill kommunicera. De vill ge form åt uppgifter i ord och bilder, och berätta en historia till en specifik målgrupp genom olika medier. De designar iden ... [+]

Som grafisk formgivare kopplar du din fascination och observationer till dina kunders, andra designers och allmänhetens.

Grafisk design utbildar en ny generation av designers som är engagerade, kritiska, nyfiken och kan relatera till allmänheten och kunderna från en konstnärlig och självständig ställning. Vi utbildar beslutsfattare som - genom att utforska ansvaret och kraften i grafisk design - kan relatera till sociala, kulturella, politiska, kommersiella och tekniska problem i det moderna samhället.

Grafiska designers vill kommunicera. Ge form till information i ord och bilder och berätta en historia till en specifik publik genom olika media. Designidentitet och interagera med användare. Som grafisk formgivare kopplar du din fascination och observationer till dina kunders, andra designers och allmänhetens. Du vill ha närvaro överallt där kommunikation behövs.... [-]

Nederländerna Rotterdam
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
Campusstudier
Läs mer på svenska
Willem de Kooning Academy

Termen "animering" härstammar från det latinska ordet "anima", som betyder "själ". Således, "animering" betyder bokstavligen "att hetsa, att levandegöra". Fritt översatt ... [+]

Vår avdelning ANIMERING Fokuserar intensivt på tillämplighet och konceptutveckling, utöver utvecklingen av elevens hantverk och färdigheter.

Animering uppträder i filmer, tv-serier, spel, ökad verklighet, virtuell verklighet, interaktiva applikationer / appar, reklamfilmer, simuleringar och informationsfilmer. Det finns också ett brett utbud av format, från traditionell 2D-animering och 3D-datorteknik till stop-motion och digital cut-out animation. Animation kombinerar teknik med berättelser. Animering möjliggjordes genom tekniska framsteg under 19 och 20-talet, då illusionister blev filmskapare. Konstformen fortsätter att formas av den tekniska utvecklingen. Animation har också ett djupt inflytande på hur samhällen fungerar och kommunicerar. Den animatör som är medveten om denna evolutionsutveckling känner också till yrkesframtiden och, kanske viktigare, är i linje med relevanta samhällsutvecklingar.... [-]

Nederländerna Rotterdam
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
Campusstudier
Läs mer på svenska
Willem de Kooning Academy

Audiovisuella medier spelar en viktig roll i informationsspridning, utbildning och underhållning. I vår avdelning du kommer att lära sig att utveckla bilder och ljud. Du ... [+]

Operativa och konstnärliga dimensioner går hand i hand

Audiovisuella medier spelar en nyckelroll när det gäller information, utbildning och underhållning. Den stora audiovisuella designen lär dig att designa med bild och ljud. Du kommer att lära dig ljud- och kamerateknik, mjukvaruteknik, produktionsmetoder och konceptutveckling.

Våra handledare har alla en solid teoretisk och professionell bakgrund: De är forskare, manusredaktörer, audiovisuella designers, grafikdesigners, interaktiva designers, visuella konstnärer, redaktörer och kamera- eller ljudtekniker.

Studenten förväntas ha grundläggande kunskaper inom audiovisuell design och arbete med bilder samt ett intresse för berättande. Studenter förväntas utforska och ta risker, att acceptera (och till och med omfamna) misslyckande. Du lär dig att reflektera över ditt eget arbete och dina medstudenter. ... [-]

Nederländerna Rotterdam
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
Campusstudier
Läs mer på svenska
Willem de Kooning Academy

Du utvecklar din konstnärliga talang genom mångfacetterad utbildning i alla aspekter av yrket: tillämpad konstnärlig forskning, konceptutveckling, teknisk kompetens, komm ... [+]

Konstteori, forskning och experiment spelar alla en framträdande roll inom ditt studieprogram

Konst finns inom ett nätverk av korsreferenser: konstnären reflekterar över världen i stort. Inom konsthögskolan lär du dig att definiera och omdefiniera vilken konst som är - eller kan vara - i förhållande till samhället. Du kommer att utveckla din konstnärliga talang genom en mångsidig träning inom alla aspekter av yrket: tillämpad konstnärlig forskning, konceptutveckling, "färdigheter", kommunikation och presentation av ditt arbete, samt entreprenörsförmåga som är specifikt relevanta för konstens domän . På så sätt blir du en skapande pionjär, som arbetar med egna självstyrda visuella forskningsprojekt.... [-]

Nederländerna Rotterdam
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
Campusstudier
Läs mer på svenska
Willem de Kooning Academy

Livsstil tar en viktig plats i den kommersiella marknaden av mode och inredning, men marknaden är långt mer varierad. Konst och kultur, näring och hälsa, media och politi ... [+]

Lifestyle Transformation Design

Vi går nu in i en period av ytterligare omvandlingar som djupt påverkar våra liv på en personlig, social och ekonomisk nivå.

Hur påverkas livsstilen av dagens samhälls dynamiska natur? Vad påverkar innovationen i våra dagliga liv? Kan vi förändra livsstil är ett sådant sätt att de bättre kan möta framtidsutmaningarna?

Lifestyle Design studenterna bör vara innovativa, visionära och bestämda.

Studenterna känner till metoder som framtida tänkande, designtänkande och berättande, och lär sig att tillämpa dessa metoder i sin forskning. Du kommer att utveckla grundläggande färdigheter som koncepttänkande och förmågan att formulera och utveckla en vision och lära dig hur du tillämpar dessa färdigheter i designprocessen.... [-]

Nederländerna Rotterdam
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
Campusstudier
Läs mer på svenska
Willem de Kooning Academy

Produkt Design handlar om att ständigt undersöka förhållandet mellan produkter och deras användare. Det finns alla typer av produkter och de finns överallt, från rent fun ... [+]

Den utbredda tillämpningen av nya distributions- och produktionsmetoder ger nu stora nya möjligheter för dagens produktdesigners.

Produktdesign handlar om att ständigt undersöka förhållandet mellan användaren och produkten. Det finns alla sorters produkter och de är överallt; Från den rent funktionella till de som gör ett uttalande eller berätta en historia. Den utbredda tillämpningen av nya distributions- och produktionsmetoder ger nu stora nya möjligheter för dagens produktdesigners.

Produkt Design handlar om att ständigt undersöka förhållandet mellan produkter och deras användare. Det finns alla sorters produkter och de är överallt, från rent funktionella till dem som gör ett uttalande. I själva verket handlar produktdesign om ifrågasättande och omdefiniering av det som redan finns. Det är därför som produktdesigners utvecklar mening och tänker på utseende.... [-]

Nederländerna Rotterdam
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
Campusstudier
Läs mer på svenska
Willem de Kooning Academy

Willem de Kooning Academy är den enda konstakademin i Nederländerna som har en stor i reklam. WdKA kommer att lära dig att vara en allround med en stark konceptuell twist ... [+]

Willem de Kooning Academy är den enda konsthögskolan i Nederländerna som erbjuder en stor roll inom Reklam.

Har du en karriär inom reklam och kreativt tänkande? Välj Willem de Kooning Academy i Rotterdam! Våra studenter, handledare och alumner träffade regelbundet rampljuset genom att vinna internationella utmärkelser och nomineringar. Du kommer att lära dig att bli en allsidig reklam eller konceptuell kreativitet, linjespetsen mellan tvärvetenskapliga annonsmaterial och kunder. Du har en stark vision, passion och körning, och är alltid på bollen med de senaste nyheterna, konst, varumärken och trender. Du har en känsla för kommunikations- och mediestrategier och kunskap om kreativa tekniska möjligheter.... [-]

Nederländerna Rotterdam
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
Campusstudier
Läs mer på svenska
Willem de Kooning Academy

Städer, byggnader, interiörer. Dessa har stora influenser på hur vi upplever vår värld. I rumslig design, tittar vi på den urbana miljön och inomhus och utomhus på små oc ... [+]

Spatial design är en disciplin som kreativt kombinerar kulturell och konstnärlig medvetenhet, socialt engagemang, ekonomiskt ansvar och teknisk insikt.

Städer, byggnader, interiörer: Alla dessa har en stor inverkan på hur vi upplever världen. I rumsdesign betraktar vi stadsmiljön såväl som inomhus och utomhus i liten och stor skala. Det är en disciplin som kreativt kombinerar kulturell och konstnärlig medvetenhet, socialt engagemang, ekonomiskt ansvar och teknisk inblick.

Du kommer att lära dig att hantera de komplexa uppgifter och situationer som dagens samhälle står inför. Du kommer att lära dig att utveckla en personlig vision och konkret genomföra denna vision inom en designpraxis. Undervisningsmetoden fokuserar på projekt som behandlar samtida teman som hållbarhet, identitet och ombyggnad av byggnader. Projekt under tidigare år omfattade ett "instant museum", ett flaggskeppsbutik för ett nytt varumärke, ett hotell med lång vistelse i ett industriområde i Rotterdam, en mångkulturell teater i en kyrka i Rotterdams Zuidwijk-distrikt och kreativ användning av tomma utrymmen i Centrum av Rotterdam.... [-]

Nederländerna Rotterdam
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
Campusstudier
Läs mer på svenska
Willem de Kooning Academy

Du kommer att utvecklas till en designer som har specialiserat sig på att skapa tillämpad bilder och grafik. Illustration blir allt mer synliga i våra starkt visuellt ori ... [+]

Vi tror att vi genom att omfamna mångfald kan skapa en flexibel miljö där eleverna kan upptäcka sin egen riktning.

Eleverna på Illustrationsavdelningen vid Willem de Kooning Academy (WdKA) lär sig att arbeta och studera tillsammans som ett samhälle. Inom detta samhälle uppmuntrar avdelningen aktivt det breda utbudet av inlärningsmöjligheter möjliga genom bidrag från individer med olika bakgrund och olika sätt att illustrera.

Vi strävar efter att undvika att begränsa studenter inom specifika illustrationsgrenar. Vi tror att vi genom att omfamna mångfald kan skapa en flexibel miljö där eleverna kan upptäcka sin egen riktning. Inriktningen inom avdelningen är på tre specifika områden av yrket: berättande, informativ och författande illustration. ... [-]

Nederländerna Rotterdam
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
Campusstudier
Läs mer på svenska

How would you describe 'the vibe' at school?

What was the admission process like?

Willem de Kooning Academy; it's yours!